Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας καθίσουμε να αναλύσουμε ο καθένας

! Είμαι σίγουρη ότι εμείς εδώ θα βρούμε την λύση του προβλήματος. Δεν ξέρω για σας αλλά την δική μου πρόταση για την έξοδο από την κρίση ακόμα και αν είχα δεν θα την εμπιστευόμουν. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Ξέρω όμως πως δεν θέλω να είναι η ζωή μου πια. Ξέρω ποιες συμπεριφορές θα ήθελα να μειωθούν, γιατί να εκλείψουν δεν υπάρχει περίπτωση. Όμως πάνω απ όλα πρέπει να ελεγχθούν. Και μπορεί να μην ξέρω τι θα γίνει με τον ΟΣΕ αλλά ξέρω ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσω. Ακόμα και με αυτόν ή πόσω μάλλον με αυτόν τον αυθόρμητο τρόπο που προσωπικά δεν μου φαίνεται τόσο ανούσιος. Ακόμα κι αν είναι αντίδραση προς τον ίδιο τον κακό μου εαυτό που με οδήγησε στην σημερινή κατάσταση.
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις οτι λεει, οτι.......

Λέει ακριβώς ότι......

Φιλοι μου μη χτυπιεστε , αφηστε τον ιδιο να εξηγησει τι εννουσε, δε πιστευω να σας χρειαζεται για υποστηριξη.

Παντως στο οτι "η γενια του Πολυτεχνειου κατεστεψε την Ελλαδα" μαλλον ηταν σαφης.

Δημοσ.

Φιλοι μου μη χτυπιεστε , αφηστε τον ιδιο να εξηγησει τι εννουσε, δε πιστευω να σας χρειαζεται για υποστηριξη.

Παντως στο οτι "η γενια του Πολυτεχνειου κατεστεψε την Ελλαδα" μαλλον ηταν σαφης.

Εκτός και από σαφής ήταν και σωστός και εύστοχος..

Δημοσ.

Ισως κ η Ελλαδα οπως ειναι τωρα δεν εχει να χασει κ πολλα εαν ολοι οι ''αγανακτισμενοι'' αρχιζουν κ ξεχυνονται στα κεντρα των Ελληνικων πολεων εκφραζοντας ακριβως αυτη την αγανακτηση.

To αν αυτά που ενδεχομένως θα χάσουμε είναι πολλά ή λίγα σε σχέση με το όφελος, είναι προσωπική εκτίμηση του καθενός. Έχει σημασία όμως να κατανοούμε όλοι τι έχουμε και τι μπορεί να χάσουμε αν, για παράδειγμα, έχουμε μια γενικευμένη επανάσταση και πολιτειακή ανατροπή.

Πολλοί, που δεν έχουν βγει από την Ευρώπη, νομίζουν ότι δεν πάει παρακάτω, ότι έχουμε πιάσει πάτο. Δεν είναι έτσι. Σε αυτό το σκατοκράτος, ακόμα και στα σημερινά χάλια, δεν πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα. Δεν πας σαν σκυλί στο αμπέλι γιατί το νοσοκομείο δεν ανοίγει τις πόρτες του. Έχεις ανέσεις και παροχές που είναι άπιαστο όνειρο για 4-5 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Το ότι το μόνο που έχεις να χάσεις είναι οι αλυσίδες σου δεν ισχύει για την Ελλάδα. Γι' αυτό και πρέπει, πριν κάνουμε το ντου για να τα διαλύσουμε όλα, να έχουμε σκεφτεί στοιχειωδώς τι θα βάλουμε στη θέση τους. Δεν λέω να μην τα διαλύσουμε. Αλλά με μια στόχευση. Η σκέτη οργή δεν είναι καλός σύμβουλος και νομίζω ότι αυτό το ξέρουμε όλοι από την προσωπική μας ζωή.

Δημοσ.

Εκτός και από σαφής ήταν και σωστός και εύστοχος..

Κι εγω συμφωνω εν μερει με τη "γενια".

Επιστρεφουμε λοιπον στο ερωτημα: Θα επρεπε η εξεγερση του Πολυτεχνειου του 1973 να μην ειχε συμβει?

Προηγουμενως απεφυγε εντεχνως να απαντησει ο φιλος μας, για να δουμε αν θα το κανει τωρα:-)

Δημοσ.

Τι νόημα έχει να αιτηθείς κάτι όταν ξέρεις οτι δεν πρόκειται να υπάρξει αντίκρυσμα;

Τι νόημα έχουν οι "επίσημες" διαδηλώσεις όταν ξέρεις οτι θα σε γράψουν όπως και να έχει στα @@δια τους;

Στην τελική σε ποιόν απευθύνεσαι με αυτά τα αιτήματα; Ποιός έχει θράσσος να σε αντικρύσει κάν; Και τι θα καταφέρεις να πάρεις; Ψεύτικες υποσχέσεις;

Συμβαίνουν τα ΒΑΣΙΚΑ πράγματα σωστά ώστε να χρειάζεται να αιτηθεί κάποιος περισσότερα;

Νομίζω οτι είναι ένας έμμεσος τρόπος να πείς μαζευτείτε λαμόγια γιατί θα χρειαστούν 1200 άτομα για να σας βγάλουνε απο εκει μέσα.

Το σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Οι διαχειριστές του είναι σκατένιοι. Και δυστυχώς και όλοι οι υποψήφιοι μνηστήρες.

Reset χρειαζόμαστε στα πάντα και φτού και απ'την αρχή. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο.

Το πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα το δείξει ο χρόνος.

Είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να έχουμε ταξική και όχι εθνική επανάσταση. Θα μάθουμε.

Δημοσ.

Οσοι δεν κατέβηκαν , δεν μπορούνε να έχουνε γενική εικόνα του τι παίζει...

Εγώ λοιπόν που κατέβηκα....θα σας πώ , ότι ήτανε σε γενικές γραμμές ένα πανυγηράκι.

18:00 Πάνε οι πρώτοι μπροστά στην βουλή , και αναρτάτε το πανώ. Συνθήματα μηδέν. Οι περισσότεροι καθίσανε πίσω , για να δούνε τι θα γίνει. Kai τραβάγανε φωτογραφίες.

19:00 Μάθανε ότι έχει event , και αρχίσανε τα τηλέφωνα..προσπαθούσανε να συντονιστούνε και παροτρύνανε φίλους τους να κατέβουνε. Τόσο πολύ , που τα δίκτυα τηλεφωνίας κατέρευσαν (Vodafone + Cosmote Down).Αρχίσανε δειλά , κάποια συνθήματα και κάποιες μούτζες.

20:00 Ένα πανυγηράκι , οπου ο καφές και το τσιγάρο είχε την τιμητική του , και το χαζολόγημα με τις παρέες. Κανένα αίτημα , αλλά το πανυγηράκι πανυγηράκι. Απλά , "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο δω..." , "κλεφτες,προδότες"

Δεν υπήρχε οργάνωση , οι περισσότεροι κατέβηκαν κάτω για τον τζερτζελέ...Και η φωτογραφία πήγαινε σύννεφο , για να το ανεβάσουνε σήμερα στο Facebook. Οι ΜΑΤατζήδες βαριόντουσαν , και είχανε πιάσει κουβέντα με τους μπροστά..κάνανε τσιγάρο παρέα.....

21:00 O κόσμος άρχισε να κατεβαίνει προς τα κάτω , όπου τα "βρώμικα" και τα "ελα πάρε πάρε" είχανε την τιμητική τους. Ξαπλώσανε στα γρασίδια , συναντηθήκανε με το γκομενάκι , χαλαρώσανε...Μου θύμισε Ολυμπιακους.

Μουδιασμένα πράγματα....Τίποτε.Όχι μόνο δεν είχε αιτήματα , αλλά δεν είχε και σκοπό..Ούτε καν την αγανάκτηση δεν έδειξε...απλά ένα gathering ήτανε.

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 26 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 26 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Κι εγω συμφωνω εν μερει με τη "γενια".

Επιστρεφουμε λοιπον στο ερωτημα: Θα επρεπε η εξεγερση του Πολυτεχνειου του 1973 να μην ειχε συμβει?

Προηγουμενως απεφυγε εντεχνως να απαντησει ο φιλος μας, για να δουμε αν θα το κανει τωρα:-)

Δεν απανταω σε τετοια ερωτηματα.Το θεμα ειναι τι γινεται τωρα.Απο οσο ξερω μια γυρολογος των κομματων που τωρα ασχολειται με το απο που κλανει το μπαρμπουνι, βγηκε και με δηλωσεις της απαξιωσε τα παντα κανοντας Θεο της Ελλαδας το Ευρω και προχωροντας σε "διασπορα ψευδων ειδησεων" για ιδιον οφελος.Η' κανω λαθος?Αυτη δεν ειναι που την εψαχνε ενα τανκ αλλα αυτη επαιρνε πιπα σε ενα μικροφωνο?

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπενθυμίζεται στα μέλη ότι τα πολιτικά μηνύματα καθώς και οι άμεσες ή έμμεσες αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα απαγορεύονται αυστηρά. :mad:

Σε περίπτωση που μερικά μέλη το "ξεχνούν", οι διαχειριστές θα είμαστε εδώ για να τους το υπενθυμίζουμε. Με όλους τους διαθέσιμους τρόπους...

Δημοσ.

Νέο ραντεβού «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα

Μετά τις χθεσινές ογκώδεις πορείες οργής και αγανάκτησης κόντρα στην κυβέρνηση, τα νέα μέτρα που επιβάλλει και το Μνημόνιο. Χιλιάδες πολίτες ανανεώνουν για σήμερα το ραντεβού τους στην πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Ήδη περισσότεροι από 35.000 πολίτες έχουν δηλώσει μέσω μιας από τις σελίδες των "Αγανακτισμένων" στο Facebook ότι πρόκειται να παρευρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, τονίζοντας ότι η χθεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή.

πηγή:ελευθεροτυπία

Δημοσ.

Να υπενθυμισω εδω οτι μια απο τις βασικες αρχες της δημοκρατιας ειναι η λαικη βουληση και οταν αυτη εκφραζεται μαζικα και επιμονα ειναι υποχρεωση της Πολιτειας-Κρατους να τη λαβει υποψη.Διοτι αυτη τη μορφη θα παρει αυτο που καποιοι σημερα χλευαζουν ως πανηγυρακι.Σε αντιθετη περιπτωση, οποιαδηποτε προσπαθεια του Κρατους να "απορριψει" με καθε μεσο αυτη τη μαζικη βουληση συνιστα πραξικοπηματικη πραξη με τις αναλογες συνεπειες.Αυτα προς ενημερωση, γιατι ευκολο ειναι να χλευαζουμε αλλο καλο ειναι να υπενθυμιζουμε οτι υπαρχει και ενα Συνταγμα που παρα τα κενα του και τις τεραστιες δημοκρατικες τρυπες παραμενει ισχυρο.

Δημοσ.

οχι , δεν χλευάζω την συγκέντρωση , χλευάζω τον Έλληνα και την γενειά μου , που δεν ξέρει τι συμβαίνει γύρω της , απλά κατέβηκε κάτω , μην ξέροντας τον λόγο.....

Δημοσ.

Οσοι δεν κατέβηκαν , δεν μπορούνε να έχουνε γενική εικόνα του τι παίζει...

Εγώ λοιπόν που κατέβηκα....θα σας πώ , ότι ήτανε σε γενικές γραμμές ένα πανυγηράκι.

18:00 Πάνε οι πρώτοι μπροστά στην βουλή , και αναρτάτε το πανώ. Συνθήματα μηδέν. Οι περισσότεροι καθίσανε πίσω , για να δούνε τι θα γίνει. Kai τραβάγανε φωτογραφίες.

19:00 Μάθανε ότι έχει event , και αρχίσανε τα τηλέφωνα..προσπαθούσανε να συντονιστούνε και παροτρύνανε φίλους τους να κατέβουνε. Τόσο πολύ , που τα δίκτυα τηλεφωνίας κατέρευσαν (Vodafone + Cosmote Down).Αρχίσανε δειλά , κάποια συνθήματα και κάποιες μούτζες.

20:00 Ένα πανυγηράκι , οπου ο καφές και το τσιγάρο είχε την τιμητική του , και το χαζολόγημα με τις παρέες. Κανένα αίτημα , αλλά το πανυγηράκι πανυγηράκι. Απλά , "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο δω..." , "κλεφτες,προδότες"

Δεν υπήρχε οργάνωση , οι περισσότεροι κατέβηκαν κάτω για τον τζερτζελέ...Και η φωτογραφία πήγαινε σύννεφο , για να το ανεβάσουνε σήμερα στο Facebook. Οι ΜΑΤατζήδες βαριόντουσαν , και είχανε πιάσει κουβέντα με τους μπροστά..κάνανε τσιγάρο παρέα.....

21:00 O κόσμος άρχισε να κατεβαίνει προς τα κάτω , όπου τα "βρώμικα" και τα "ελα πάρε πάρε" είχανε την τιμητική τους. Ξαπλώσανε στα γρασίδια , συναντηθήκανε με το γκομενάκι , χαλαρώσανε...Μου θύμισε Ολυμπιακους.

Μουδιασμένα πράγματα....Τίποτε.Όχι μόνο δεν είχε αιτήματα , αλλά δεν είχε και σκοπό..Ούτε καν την αγανάκτηση δεν έδειξε...απλά ένα gathering ήτανε.

Φοβερό post. (Μάλλον είμασταν σε διαφορετική διαδήλωση)

• Super Moderators
Δημοσ.

Να υπενθυμισω εδω οτι μια απο τις βασικες αρχες της δημοκρατιας ειναι η λαικη βουληση και οταν αυτη εκφραζεται μαζικα και επιμονα ειναι υποχρεωση της Πολιτειας-Κρατους να τη λαβει υποψη.Διοτι αυτη τη μορφη θα παρει αυτο που καποιοι σημερα χλευαζουν ως πανηγυρακι.Σε αντιθετη περιπτωση, οποιαδηποτε προσπαθεια του Κρατους να "απορριψει" με καθε μεσο αυτη τη μαζικη βουληση συνιστα πραξικοπηματικη πραξη με τις αναλογες συνεπειες.Αυτα προς ενημερωση, γιατι ευκολο ειναι να χλευαζουμε αλλο καλο ειναι να υπενθυμιζουμε οτι υπαρχει και ενα Συνταγμα που παρα τα κενα του και τις τεραστιες δημοκρατικες τρυπες παραμενει ισχυρο.

Και όλο αυτό πού ακριβώς κολλάει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...