Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο καθένας θέλει κάτι διαφορετικό γιατί έχει διαφορετικές ανάγκες. Αυτό που υποστηρίζεις οδηγεί την πολιτικοποίηση σε κομματισμό το οποίο είναι και η μεγαλύτερη πληγή της σύγχρονης δημοκρατίας. Διαίρει και βασίλευε με λίγα λόγια. Να κατεβούμε αν είναι σήμερα και να πούμε οι ΔΥ δεξιά, οι ΙΥ αριστερά, οι κομμουνιστές στο κέντρο, οι αντιμνημονιακοί στα σκαλιά, οι οπαδοί του Στρος Καν κάτω από τα σκαλιά... Γίνονται αυτά?

Από πότε το να έχεις άποψη σημαίνει κομματισμός; Κάποιος μπορεί να έχει 10 απόψεις. Οι 2 να συμπίπτουν με το πρόγραμμα ενός κόμματος, οι 3 με το πρόγραμμα ενός άλλου και οι άλλες να μην εκφράζονται από κανένα. Κομματισμός είναι να μην έχεις άποψη και να περιμένεις από το κόμμα να σου πει ποια άποψη πρέπει να υιοθετήσεις. Πολιτικοποιημένο άτομο είναι αυτό που σχηματίζει μία γνώμη, σκεπτόμενο από μόνο του και στη συνέχεια ψάχνει κάποια διέξοδο για να εκφράσει τη γνώμη του στην κοινωνία, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω κομμάτων ή άλλων συλλογικών δράσεων.

Επίσης, κάνε edit γιατί θα μας το κλείσουν λόγω αναφοράς πολιτικών προσώπων.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Quoted for emphasis. :mad:

Δημοσ.

Από πότε το να έχεις άποψη σημαίνει κομματισμός; Κάποιος μπορεί να έχει 10 απόψεις. Οι 2 να συμπίπτουν με το πρόγραμμα ενός κόμματος, οι 3 με το πρόγραμμα ενός άλλου και οι άλλες να μην εκφράζονται από κανένα. Κομματισμός είναι να μην έχεις άποψη και να περιμένεις από το κόμμα να σου πει ποια άποψη πρέπει να υιοθετήσεις. Πολιτικοποιημένο άτομο είναι αυτό που σχηματίζει μία γνώμη, σκεπτόμενο από μόνο του και στη συνέχεια ψάχνει κάποια διέξοδο για να εκφράσει τη γνώμη του στην κοινωνία, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω κομμάτων ή άλλων συλλογικών δράσεων.

Από τότε που ο κάθε κομματικός μηχανισμός οικειοποιείται τα αιτήματα του κοσμάκη. Το αίτημα είναι ένα και είναι κοινό:

Μία καλύτερη Ελλάδα. Όταν κατεβαίνουμε να διαδηλώσουμε δεν κατεβαίνουμε να τους υποδείξουμε το πως θα το επιτύχουν, κατεβαίνουμε για να τους δείξουμε ότι είναι σε λάθος δρόμο. Εγώ έχω άποψη για το τι είναι στραβό αλλά δεν μπορεί να συμπλέει με του Snoob ας πούμε.

Στη δημοκρατία υποτίθεται ότι κυβερνάει η πλειοψηφία. Να κάνουμε ένα δημοψήφισμα εδώ μεταξύ μας να δούμε αν πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των ΔΥ? Δεν λέω να απολυθούν, λέω να μη χαίρουν εργασιακής ασυλίας.

Quoted for emphasis. :mad:

Ελπίζω η αναφορά σε αξιώματα να είναι αποδεκτή instead...

Δημοσ.

Τη λύση θα την απαιτήσεις από το λαό όταν του πεις την αλήθεια. Τι λύση θέλεις να σου βρει κάποιος που έχεις φλομώσει στο παραμύθι?

Δημοσ.

Καλά, σοβαρολογείς ή στην απόγνωσή σου να απαντήσεις γράφεις ό,τι να 'ναι; Ψευτοδίλημμα είναι το πώς θα βγούμε από την κρίση; Ψευτοδίλημμα είναι ο Ερωδιός που θέλει λιγότερο δημόσιο τομέα και εγώ που θέλω μεγαλύτερο; Πώς θα συνεργαστούμε; Με μόνο κοινό παρονομαστή την "αγανάκτισή" μας;

Εγώ ζητάω διατήρηση της μονιμότητας. Ο Ερωδιός κατάργηση. Ήμαστε και οι δύο στην πορεία. Και είναι "ψευτοδίλημμα" το ότι διαμαρτύρονται κάτω από το ίδιο λάβαρο δύο άνθρωποι με τελείως διαφορετική αντίληψη των λόγων που μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι;

Τι να πω, πραγματικά σταματά ο νους.

Nαι εχω απογνωση να σου απαντησω.Το βρηκες.Σε ευχαριστω που εισαι ευγενικος.Εγω δεν σου απαντησα ειρωνικα σε κανενα post παντως.

Παμε: Επιμενεις να θελεις κομματικοποιηση των πορειων.Αυτο συμπεραινω απο τα γραφομενα σου.Αδυνατεις να αντιληφθεις οτι το συστημα ειναι αυτο που εχει αποτυχει και ζητωντας εκ νεου απο αυτο (και απο τα ιδια το κομματα) να σε βγαλει απο την κριση θα καταστραφεις ειτε π.χ. διαφωνεις με τον Ερωδιο για το δημοσιο τομεα ειτε συμφωνεις.Την απαντηση στα αιτηματα του κοινωνικου συνολου (που φυσικα και διαφερουν για τον καθενα) θα την δωσει η οποια ανατροπη γινει ως φυσικη εξελιξη της αποτυχιας αυτου του συστηματος.

Εφοσον καταφερεις να τιμωρησεις αυτο το πολιτικο συστημα ενωμενος μετα θα κοιταξεις να βρεις τη λυση με τον συνανθρωπο σου και με αμοιβαιες υποχωρησεις για το καλο ολων.Αλλιως θα μπεις σε εμφυλιο.Και ως Ελληνας γουσταρες ανεκαθεν εμφυλιους διοτι παντα εμπαινες στο "τριπακι" των κομματων.

Δημοσ.

Νομίζω ότι το όνομα "αγανακτισμένοι" περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Δεν υπάρχει αίτημα. Δεν υπάρχει πρόταση. Δεν υπάρχει στόχος. Υπάρχει αγανάκτηση και θυμός. Τι θα πετύχουμε αν δεν πληρώνουμε στο μετρό; Δεν ξέρουμε, αλλά είμαστε θυμωμένοι και δεν πληρώνουμε. Τι θα πετύχουμε αν δεν απογραφούμε; Δεν ξέρουμε, αλλά είμαστε θυμωμένοι και δεν απογραφόμαστε. Τι θα πετύχουμε αν στρατοπεδεύσουμε στο Σύνταγμα και πέσει η κυβέρνηση; Δεν ξέρουμε, αλλά είμαστε αγανακτισμένοι και θέλουμε να φωνάξουμε.

Bασικα κ γω συμφωνω ετσι.Δλδ τα εκβιαστικα επιχειρηματα τυπου '' να εχετε ξεκαθαρες θεσεις κ αιτηματα'' κ γενικα αυτη η ξυλινη γλωσσα δεν μου λενε κ πολλα στην φαση που ειναι η Ελλαδα τωρα.Σε μαζικες εκδηλωσεις κ εξεγερσεις εχουμε δει τελικα να γινονται σοβαρες αλλαγες σε διαφορες χωρες κ σε διαφορες περιοδους.Ισως κ η Ελλαδα οπως ειναι τωρα δεν εχει να χασει κ πολλα εαν ολοι οι ''αγανακτισμενοι'' αρχιζουν κ ξεχυνονται στα κεντρα των Ελληνικων πολεων εκφραζοντας ακριβως αυτη την αγανακτηση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πώς μου αρέσει που συμφωνεί ο Τοξοβόλος με μήνυμα που λέει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κατάλαβε.

Δημοσ.

Οκ, ο Snoob εχει σε μερικα σημεια δικιο. Αν το καλοσκεφτεις, κατεβαινουμε χιλιαδες ατομα, φωναζουμε, κραζουμε, διχως να εχουμε "επισημα" αιτηματα, οποτε κατα πασα πιθανοτητα, εφοσον δεν ζητας τιποτα και απλα βριζεις, θα σε γραψουν.

Πιθανοτατα, αν οντως δημιουργηθει καπως ενα "μανιφεστο", μια λιστα με αιτηματα τελος παντων με πρωτοβουλια μερικων, τοτε οι μισοι θα συμφωνησουν και οι αλλοι οχι.

Oμως, η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου, δεν εχει γνωσεις οικονομολογου και οικονομικου αναλυτη(κι εγω μεσα). Δεν ξερουμε τι διαολο ειναι το spread. Ουτε που το ειχαμε ακουσει. Δεν ξερουμε τι ειναι τα ομολογα, δε ξερουμε πως και γιατι αυτοι οι περιφημοι "οικοι" μας "υποβαθμιζουν" μερα με τη μερα και μας το πουλανε τοσο ομορφα τα βρωμοκαναλα για να μας ανησυχησουν. Δε ξερουμε τις επιπτωσεις μιας χρεοκοπιας, δεν ξερουμε τι αλλαγες θα φερει σε προσωπικο επιπεδο μια πιθανη επιστροφη στη δραχμη, δεν μπορουμε να "προτεινουμε" καντε αυτο και οχι εκεινο. Δεν ειναι δουλεια του λαου, ειδικα σε αυτη τη περιπτωση, να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ λυσεις. Πως να το κανει? Υποτιθεται πως αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που δινεις δυναμη σε καποιους να σε κυβερνουν. Γιατι εμπνεουν εμπιστοσυνη, ειναι πιο αξιοι, πιο μορφωμενοι και εχουν την ικανοτητα να διεκδικησουν αυτα που εσυ δε μπορεις. Οταν αυτοι σε ΠΟΥΛΑΝΕ, κυριολεκτικα και μεταφορικα, βγαινεις και φωναζεις. Ακομη και χωρις αιτηματα, εκφραζεις αγανακτηση, αντιθεση. Κακο ειναι αυτο?

Προσωπικα, θα προτεινα σαν αρχικο(ισως και μοναδικο) αιτημα αυτων των συγκεντρωσεων την δημιουργια "επιτροπης λογιστικου ελεγχου" που θα μελετησει και θα παρουσιασει, ποτε,πως,ποιοι και ποσα εφαγαν. Στο debtocracy το πρωτοακουσα αυτο(εγινε λεει στο Εκουαδορ με απολυτη επιτυχια) αλλα δεν εχω ΙΔΕΑ πως μπορει να γινει κατι τετοιο. Πρεπει να μαζευτουν υπογραφες? Να μπουκαρεις στη Βουλη και να το απαιτησεις? Ποιο ειναι το νομικο πλαισιο που επιτρεπει να συγκροτηθει μια τετοια επιτροπη και να της δωσει τετοια αδεια?

Δημοσ.

Φυσικά και είναι προσωπική επιλογή και ειλικρινά κατάλαβα τους ενδοιασμούς σου.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί είσαι τόσο αρνητικός απέναντι στην κίνηση.Ζυμώσεις πιστεύω ότι γίνονται, όχι μόνο στην Ελλάδα,θα βρεθεί και ο βηματισμός και τα συνθήματα. Δεν θα πέσει αμαχητή μια ολόκληρη γενιά.Είχα ανατριχιάσει όταν με απίστευτο κυνισμό μιλούσαν για την γενιά που θα χαθεί-άθλιοι-

Ξέρουν γιατί διαμαρτύρονται και εσύ το ξέρεις άλλωστε.Τα πανό και οι ντουντούκες παραπέμπουν σ'αυτό το ένοχο χθές που μας έφερε σ'αυτό το τραγικό σήμερα,ευοίωνο το ότι δεν υπήρχαν.Που θα καταλήξει;Δεν ξέρω.Ελπίζω να με αιφνιδιάσει και αυτό είναι κάτι.ΕΛΠΙΖΩ.

Δημοσ.

Πώς μου αρέσει που συμφωνεί ο Τοξοβόλος με μήνυμα που λέει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κατάλαβε.

Μαζι με την ''ξυλινη γλωσσα΄΄ ερχεται κ η σιγουρια σου για τις γνωστικες μου ικανοτητες, ε Σνουμπ?

Δημοσ.

Βασικά, όπως το καταλαβαίνω εγώ, συμφωνεί σε αυτά που ο Φίλιππος κατακρίνει. Λάθος διατύπωση σαφώς, αλλά νομίζω ότι αυτό εννοεί.

Δημοσ.

Μπορεί να δήλωσε το παρόν χτες πολύς κόσμος στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει και πάρα πολλά.

Ένα άβουλο αγανακτισμένο και ασυντόνιστο πλήθος είναι.

Ο πνευματικός κόσμος του τόπου εξακολουθεί να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.Που είναι όλοι αυτοί οι πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, πνευματικοί άνθρωποι να συντονίσουν όλο αυτό τον άβουλο όχλο προς ένα συντονισμένο σκοπό;

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βγαίνουν κατά καιρούς στα κανάλια και να αμπελοφιλοσοφούν για το τι θα έπρεπε να γίνει για να αποφύγουμε αυτό το βούλιαγμα της χώρας.Γιατί λοπόν δεν μαζεύονται τα καλύτερα 20-30 μυαλά του τόπου που κρύβονται στα πανεπιστήμιά τους να συντονίσουν όλο αυτό τον κόσμο για να δούμε τι θα κάνουμε;

Χθες δεν είδα τίποτα άλλο παρά πρόβατα να βελάζουν συντονισμένα.Τη σφαγή όμως όσο και να βελάξεις δεν την γλυτώνεις όταν παραμένεις στο βέλαγμα

Δημοσ.

Φυσικά και είναι προσωπική επιλογή και ειλικρινά κατάλαβα τους ενδοιασμούς σου.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί είσαι τόσο αρνητικός απέναντι στην κίνηση.Ζυμώσεις πιστεύω ότι γίνονται, όχι μόνο στην Ελλάδα,θα βρεθεί και ο βηματισμός και τα συνθήματα. Δεν θα πέσει αμαχητή μια ολόκληρη γενιά.Είχα ανατριχιάσει όταν με απίστευτο κυνισμό μιλούσαν για την γενιά που θα χαθεί-άθλιοι-

Ξέρουν γιατί διαμαρτύρονται και εσύ το ξέρεις άλλωστε.Τα πανό και οι ντουντούκες παραπέμπουν σ'αυτό το ένοχο χθές που μας έφερε σ'αυτό το τραγικό σήμερα,ευοίωνο το ότι δεν υπήρχαν.Που θα καταλήξει;Δεν ξέρω.Ελπίζω να με αιφνιδιάσει και αυτό είναι κάτι.ΕΛΠΙΖΩ.

Me loves U

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Δημοσ.

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βγαίνουν κατά καιρούς στα κανάλια και να αμπελοφιλοσοφούν για το τι θα έπρεπε να γίνει για να αποφύγουμε αυτό το βούλιαγμα της χώρας.Γιατί λοπόν δεν μαζεύονται τα καλύτερα 20-30 μυαλά του τόπου που κρύβονται στα πανεπιστήμιά τους να συντονίσουν όλο αυτό τον κόσμο για να δούμε τι θα κάνουμε;

Ξέχασες το "να υπογράφουν βιβλία στην αλυσίδα πολιτισμού".

Βλέπε Ιανός

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...