Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Είσαι βέβαιος πως όσοι κατέβηκαν χθες είναι υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο;

Ναι, εκτός αν ήταν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι!

:P

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλά το 99,99% του ιδιωτικού τομέα είναι υπέρ,αρκετά με το τάισμα

προτιμώ να κατέβω διαμαρτυρόμενος για όλα το σύστημα,έτσι γενικά και αόριστα και να δείξω ότι όλοι είναι για μούτζες παρά

με κομματικό λάβαρο που έχει προτάσεις (αυτό δεν θες),όπως 1500 ευρώ το μήνα απο το ταμειο ανεργίας,1200 ευρώ ο βασικός κ.α.Όταν τους ρωτάς που θα τα βρουν η απάντηση είναι "απο τους πλούσιους".

Δλδ να κατέβουμε με ανέφικτες προτάσεις είναι καλύτερα φαντάζομαι

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το κατακρίνεις. Όπως έγραψε κι ένας φίλος, πρέπει να'ναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε και η οποία στηρίχθηκε σε έναν αστικό μύθο, ότι δήθεν οι Ισπανοί διαδηλωτές έγραψαν για εμάς.

Η κατάσταση είναι καθαρά ελληνική: η εύκολη λύση. Πάμε να δια-δηλώσουμε "αγανακτισμένοι", έτσι γενικώς.

Κατά ποίου διαδηλώνω, δεν λέω, το κρατώ κρυφό.

Τι επιδιώκω; Την ανατροπή της κυβέρνησης; Την ανατροπή του πολιτικού συστήματος; Την ανατροπή του καπιταλισμού;

Δεν σας λέω.

Και το χειρότερο: τι προτείνω; Παύση πληρωμών; Υπέρ Μνημονίου; Κατά Μνημονίου; Επιμήκυνση;

Δεν ξέρω.

Το εύκολο είναι να δια-δηλώσεις. Το δύσκολο είναι να σκεφτείς.

στο ότι σε μεγάλο ποσοστό ήταν μια "τρέντυ φάση, καλή φάση!" συμφωνώ. Ούτε γίναν όλοι ξαφνικά συνειδητοποιημένοι αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε κάτι τέτοιο.

Κατατάλλα, νομίζω δεν ήταν καν διαδήλωση. Ήταν μια απλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και μάλιστα, θεωρητικά τουλάχιστον, παντελώς ανοργάνωτη πέραν του γκρουπ του φέησμπουκ. Οπότε, προφανώς είναι λογικό να μην υπάρχουν ούτε προτάσεις, ούτε αιτήματα, ούτε κανένα μανιφέστο ξερωγώ.

Αλλά τι είδους αιτήματα να περιμέναμε να εκφραστούν; Στον κόσμο αυτή την στιγμή υπάρχει μια διαπίστωση, απλά: "μαζί να φάγαμε, ναι, αλλά εγώ έτρωγα τυρόπιτα κι εσείς χαβιάρι, και τώρα τον λογαριασμό τον στέλνετε σε μένα. Δεν μπορώ να τον πληρώσω, δεν έχω, να δουλέψω, οκ, αλλά βρείτε άλλον τρόπο, αυτός που βρήκατε είναι λάθος". Εμένα μου αρκεί για να βγω σε μια συγκέντρωση.

Τέλος, προτάσεις: ποιός να κάνει προτάσεις; Εγώ; Εγώ δεν είμαι σε θέση να ξέρω λύσεις για αυτό το πρόβλημα. Γι αυτό παίρνουν 10πλάσιο μισθό από μένα, για να βρίσκουν αυτοί λύσεις στα δύσκολα προβλήματα. Αυτό που βλέπω είναι ότι οι λύσεις που βρήκαν είναι ΛΑΘΟΣ.

Τέλος πάντων, για μένα η όλη φάση δεν ήταν ούτε επανάσταση, ούτε βροχή πολιτικής συνείδησης ξερωγώ. Ήταν ένα καλό βήμα όμως προς το να καταλάβει ο κόσμος ότι η μάχη για να έχει ελπίδες να κερδηθεί πρέπει να δοθεί στον δρόμο. Ούτε στις κάλπες, ούτε στον καναπέ. Και μάλιστα να είναι βίαιη και αιματηρή. Την δεύτερη φορά ίσως ο κόσμος να είναι λιγότερος. Ίσως από τους 1000 οι μισοί να προτιμήσουν καφεδάκι. Θα προστεθούν κι άλλοι καινούριοι όμως, (θέλω να) πιστεύω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, εκτός αν ήταν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι!

:P

Εγώ γι' αυτό ρώτησα, γιατί τέσσερις γνωστοί (τρεις του Συγκοινωνιών -δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ονομασία με την τελευταία αλλαγή κυβέρνησης) και ένας του Εσωτερικών, εκεί ήταν.

Γι' αυτό επιμένω, αν δεν υπάρξει πλαίσιο διεκδικήσεων και στόχων, δεν λέει τίποτε το πόσοι μαζεύτηκαν. Ο Ερωδιός, για παράδειγμα, μπορεί να αγανακτεί επειδή έχουμε έναν τεράστιο δημόσιο τομέα κι εγώ να αγανακτώ γιατί οι συμβάσεις έργου δεν έγιναν αορίστου χρόνου. Η αγανάκτιση είναι πολύ αόριστη έννοια.

"Συγκέντρωση κατά της κρίσης". Ποιος το σκέφτηκε, ειλικρινά; Μου χάλασε τη συγκέντρωση υπέρ της κρίσης που είχα οργανώσει στην Πλατεία Αμερικής.

Δημοσ.

Kαλα τωρα αυτο που κανεις θυμιζει την εκαστοτε αντιπολιτευση στην Ελλαδα.Δηλαδη οταν π.χ. σου μειωνουν διαρκως την αγοραστικη δυναμη και σε ευτελιζουν πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι και ελεφαντας κανοντας πολιτικη ανουσια με ταχα μου ποιοτικα αιτηματα?Καταλαβαινεις οτι στην κατασταση που βρισκεται η χωρα αυτα ειναι πολυτελειες?Το καταλαβαινεις οτι χρειαζεται μια πολιτειακη ανατροπη που θα στηριζεται στον αυθορμητισμο και το δικαιωμα για τα αυτονοητα στη χωρα σου?

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά το 99,99% του ιδιωτικού τομέα είναι υπέρ,αρκετά με το τάισμα

προτιμώ να κατέβω διαμαρτυρόμενος για όλα το σύστημα,έτσι γενικά και αόριστα και να δείξω ότι όλοι είναι για μούτζες παρά

με κομματικό λάβαρο που έχει προτάσεις (αυτό δεν θες)

Όχι, δεν θέλω αυτό. Θέλω να ξέρω, ο κόσμος που διαμαρτύρεται, τι, ακριβώς, ζητάει. Νέο Μνημόνιο; Κανένα Μνημόνιο; Δραχμή; Ευρώ; Στάση πληρωμών; Συνέχιση εξυπηρέτησης δανείων;

Ο Ερωδιός γράφει για δημοσίους υπαλλήλους. Εγώ ξέρω πως χθες κατέβηκαν τουλάχιστον τέσσερις γνωστοί μου δημόσιοι υπάλληλοι. Επομένως, αυτά που αγανακτούν εμένα (ας πούμε) δεν αγανακτούν αυτούς. Εγώ αγανακτώ με τη μισή απογραφή των ΔΥ. Αυτοί αγανακτούν με τα κομμένα επιδόματα.

Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω; Αυτός ο αχταρμάς γενικής διαμαρτυρίας, δεν σημαίνει τίποτε. "Όλοι είναι για μούτζες", δε λέει τίποτε. Το γιατί είναι όλοι για μούτζες, και το τι πρέπει να γίνει για να πάψουν οι μούτζες, λέει πάρα πολλά.

Πλην όμως, έχω τη φρικτή υποψία πως, αν επιχειρηθεί διασαφήνιση αυτών των ερωτημάτων, οι ετερόκλητοι αγανακτισμένοι θα σκορπίσουν.

Αυτό λέω, δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα να το γράψω. Αν κάποιος και πάλι δεν καταλαβαίνει, ας κατηγορήσει την αδυναμία μου να χειριστώ το γραπτό λόγο.

Δημοσ.

Έγραψα και πιο πριν ότι όποιος κατεβαίνει σε μία διαδήλωση κατεβαίνει με διαφορετικό σκοπό και για διαφορετικό λόγο.

Ο ΔΥ κατεβαίνει για να μην απολυθεί και να μην περικοπεί, ο άνεργος κατεβαίνει για να βρει δουλειά, ο ΙΥ για να πάρει τη θέση του ΔΥ κοκ.

Αν το δημόσιο λειτουργούσε όπως στο εξωτερικό και ο ιδιωτικός τομέας πλήρωνε όπως έπρεπε να πληρώνει, κανείς δεν θα ήθελε να μπει στο Δημόσιο. Συνταγματικό δικαίωμα η μονιμότητα? Θέλω κι εγώ μονιμότητα τότε στον ιδιωτικό τομέα.

Το ελληνικό Σύνταγμα και ο ελληνικός εργασιακός μηχανισμός κατ' επέκταση μου θυμίζει τις διαφημίσεις της Wind.

Για κάποιους υπάρχει μονιμότητα, κάποιοι θα πάρουν σύνταξη... κλπ

• Super Moderators
Δημοσ.

Kαλα τωρα αυτο που κανεις θυμιζει την εκαστοτε αντιπολιτευση στην Ελλαδα.Δηλαδη οταν π.χ. σου μειωνουν διαρκως την αγοραστικη δυναμη και σε ευτελιζουν πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι και ελεφαντας κανοντας πολιτικη ανουσια με ταχα μου ποιοτικα αιτηματα?Καταλαβαινεις οτι στην κατασταση που βρισκεται η χωρα αυτα ειναι πολυτελειες?Το καταλαβαινεις οτι χρειαζεται μια πολιτειακη ανατροπη που θα στηριζεται στον αυθορμητισμο και το δικαιωμα για τα αυτονοητα στη χωρα σου?

Διαφωνώ καθέτως. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, το τελευταίο που χρειάζεται είναι διαμαρτυρόμενους που δεν ξέρουν για τι διαμαρτύρονται. Δεν είναι "ποιοτικό αίτημα" το να ρωτάω να μάθω, ποια είναι η αντιπρόταση για την έξοδο από την κρίση. Το "κόφτε το λαιμό σας να βρείτε λύση" δεν είναι προσέγγιση σοβαρή. Απόγνωση δείχνει. Σεβαστή η απόγνωση, αλλά δεν μπορεί να πλασσάρεται ως "απάντηση" στην ξύλινη γλώσσα των πολιτικών.

Αυτή η "πολιτειακή ανατροπή" που λες, δεν μπορεί να στηρίζεται στον αυθορμητισμό (γιατί τότε, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, το καπέλωμα από κάποια αισχρή μειοψηφία είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο). Πρέπει να στηριχτεί σε συγκεκριμένες προτάσεις: θέλουμε αυτή τη διαχείριση του προβλήματος. Πόσοι συμφωνείτε; Δέκα. Μείνετε εδώ. Πόσοι διαφωνείτε. Πέντε. Στο καλό και καλή συνέχεια.

Αυτή η τουρλουμπούκι διαμαρτυρία, χωρίς να ξέρετε εσείς που κατεβήκατε αν συμφωνείτε σε στοιχειώδη σημεία ως προς την ερμηνεία του προβλήματος (θέλεις μεγαλύτερο ή μικρότερο δημόσιο τομέα; μονιμότητα ΔΥ ή όχι; Δραχμή ή ευρώ;) δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά (εκτός από το καπέλωμα που λέγαμε παραπάνω).

Δημοσ.

Νομιζω οτι ειναι μια αρχη και αυτο που θα ακολουθήσει θα ειναι κατι πολύ καλο!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δημοσ.

@ Snoob, Επομενως εσυ θελεις να θετεις ψευτοδιλημματα επιζητωντας τη συγκρουση των κοινωνικων ταξεων.Αυτο κανει και η κυβερνηση και πεφτουν ολοι στην παγιδα.Για αυτο καπου ειχα γραψει χτες-προχτες οτι με μαθηματικη ακριβεια οδηγειται η χωρα σε civil war.

Δημοσ.

Όχι, δεν θέλω αυτό. Θέλω να ξέρω, ο κόσμος που διαμαρτύρεται, τι, ακριβώς, ζητάει. Νέο Μνημόνιο; Κανένα Μνημόνιο; Δραχμή; Ευρώ; Στάση πληρωμών; Συνέχιση εξυπηρέτησης δανείων;

Νομίζω ότι το όνομα "αγανακτισμένοι" περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Δεν υπάρχει αίτημα. Δεν υπάρχει πρόταση. Δεν υπάρχει στόχος. Υπάρχει αγανάκτηση και θυμός. Τι θα πετύχουμε αν δεν πληρώνουμε στο μετρό; Δεν ξέρουμε, αλλά είμαστε θυμωμένοι και δεν πληρώνουμε. Τι θα πετύχουμε αν δεν απογραφούμε; Δεν ξέρουμε, αλλά είμαστε θυμωμένοι και δεν απογραφόμαστε. Τι θα πετύχουμε αν στρατοπεδεύσουμε στο Σύνταγμα και πέσει η κυβέρνηση; Δεν ξέρουμε, αλλά είμαστε αγανακτισμένοι και θέλουμε να φωνάξουμε.

• Super Moderators
Δημοσ.

@ Snoob, Επομενως εσυ θελεις να θετεις ψευτοδιλημματα επιζητωντας τη συγκρουση των κοινωνικων ταξεων.Αυτο κανει και η κυβερνηση και πεφτουν ολοι στην παγιδα.Για αυτο καπου ειχα γραψει χτες-προχτες οτι με μαθηματικη ακριβεια οδηγειται η χωρα σε civil war.

Καλά, σοβαρολογείς ή στην απόγνωσή σου να απαντήσεις γράφεις ό,τι να 'ναι; Ψευτοδίλημμα είναι το πώς θα βγούμε από την κρίση; Ψευτοδίλημμα είναι ο Ερωδιός που θέλει λιγότερο δημόσιο τομέα και εγώ που θέλω μεγαλύτερο; Πώς θα συνεργαστούμε; Με μόνο κοινό παρονομαστή την "αγανάκτισή" μας;

Εγώ ζητάω διατήρηση της μονιμότητας. Ο Ερωδιός κατάργηση. Ήμαστε και οι δύο στην πορεία. Και είναι "ψευτοδίλημμα" το ότι διαμαρτύρονται κάτω από το ίδιο λάβαρο δύο άνθρωποι με τελείως διαφορετική αντίληψη των λόγων που μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι;

Τι να πω, πραγματικά σταματά ο νους.

Δημοσ.

Φτέρη και Πουρνάρα, δεν είπα ότι όλοι φάγαμε τα ίδια, αλλά ότι ζούσαμε και ζούμε ως κλεπταποδόχοι του μέλλοντος. Υποθηκεύσαμε το μέλλον των αγέννητων, διότι δεχτήκαμε να ζούμε σε μία κοινωνία που βασίζεται σε δανεικά με αδιευκρίνιστο ορίζοντα αποπληρωμής. Εκεί είναι η ευθύνη όλων μας. Επίσης, μπορεί να μην είχαμε πρόσβαση όλοι στον ίδιο πλούτο, αλλά δεν υπάρχει και διαβάθμιση στον όρο κλέφτης, κάποιος είναι ή δεν είναι. Και είμαστε κλέφτες των επόμενων γενιών, έχουμε φερθεί τόσο εγωκεντρικά που καταδικάσαμε τα παιδιά μας και τώρα αυτό που κάνουμε είναι να αγανακτούμε με την κατάσταση που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον τρόπο ζωής που έχουμε συνηθίσει. Τα σκατώσαμε, ξέρουμε πως είμαστε χρεωμένοι μέχρι εκεί που δεν πάει και πάλι κοιτάμε τον εαυτούλη μας, όχι το μέλλον.

Όσο για αυτό που λέει ο Λευτέρης σχετικά με το ποιος πληρώνει τώρα, το έχω πει στο πρώτο μήνυμα, την πούτσα πρέπει να τη φάμε όλοι μαζί, εμείς, όχι οι επόμενες γενιές. Είναι ευθύνη μας, να μην φορτώσουμε τις αβαρίες μας στις επόμενες γενιές.

Αυτά τα λίγα από εμένα, δεν έχω κάτι άλλο να συμπληρώσω.

Δημοσ.

Απλά ο κόσμος θέλει μια πιο δίκαιη μοιρασιά του πλούτου που ο ίδιος παράγει και δεν μιλάμε για κομουνισμό.

Τόσο απλό. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να το απαιτήσεις. Δε σε ενδιαφέρει. Δεν είναι η δουλειά σου στη τελική.

Αν πιστεύεις ότι τα 700 που παίρνεις είναι αυτό που αξίζει να παίρνεις οκ κάτσε σπίτι.

Εγώ ξέρω πως με αυτό το μισθό δε βγαίνω και απαιτώ μεγαλύτερο.

Εγώ ξέρω πως πληρώνω για σύνταξη και μου λένε ότι μπορεί και να μη πάρω και αν πάρω θα πεινάσω.

Εγώ ξέρω ότι αν μείνω άνεργος δύσκολα θα βρω μια άλλη δουλειά.

Θα πρέπει να ξέρω τι είναι το spread για να απαιτήσω τα αυτονόητα? Μήπως θα πρέπει να ξέρω πως θα βγει η Ελλάδα από τη κρίση για να το απαιτήσω?

Το να διαγράψω το παρελθόν και να βάλω πλάτες δεν το έχω κάνει ποτέ και δε θα το κάνω.

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 26 Μαΐου 2011 - Πολιτικό μήνυμα
Κρυμμένο από paredwse, 26 Μαΐου 2011 - Πολιτικό μήνυμα

Διαφωνώ καθέτως. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, το τελευταίο που χρειάζεται είναι διαμαρτυρόμενους που δεν ξέρουν για τι διαμαρτύρονται. Δεν είναι "ποιοτικό αίτημα" το να ρωτάω να μάθω, ποια είναι η αντιπρόταση για την έξοδο από την κρίση. Το "κόφτε το λαιμό σας να βρείτε λύση" δεν είναι προσέγγιση σοβαρή. Απόγνωση δείχνει. Σεβαστή η απόγνωση, αλλά δεν μπορεί να πλασσάρεται ως "απάντηση" στην ξύλινη γλώσσα των πολιτικών.

Αυτή η "πολιτειακή ανατροπή" που λες, δεν μπορεί να στηρίζεται στον αυθορμητισμό (γιατί τότε, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, το καπέλωμα από κάποια αισχρή μειοψηφία είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο). Πρέπει να στηριχτεί σε συγκεκριμένες προτάσεις: θέλουμε αυτή τη διαχείριση του προβλήματος. Πόσοι συμφωνείτε; Δέκα. Μείνετε εδώ. Πόσοι διαφωνείτε. Πέντε. Στο καλό και καλή συνέχεια.

Αυτή η τουρλουμπούκι διαμαρτυρία, χωρίς να ξέρετε εσείς που κατεβήκατε αν συμφωνείτε σε στοιχειώδη στοιχεία ως προς την ερμηνεία του προβλήματος (θέλεις μεγαλύτερο ή μικρότερο δημόσιο τομέα; μονιμότητα ΔΥ ή όχι; Δραχμή ή ευρώ;) δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά (εκτός από το καπέλωμα που λέγαμε παραπάνω).

Ο καθένας θέλει κάτι διαφορετικό γιατί έχει διαφορετικές ανάγκες. Αυτό που υποστηρίζεις οδηγεί την πολιτικοποίηση σε κομματισμό το οποίο είναι και η μεγαλύτερη πληγή της σύγχρονης δημοκρατίας. Διαίρει και βασίλευε με λίγα λόγια. Να κατεβούμε αν είναι σήμερα και να πούμε οι ΔΥ δεξιά, οι ΙΥ αριστερά, οι κομμουνιστές στο κέντρο, οι αντιμνημονιακοί στα σκαλιά, οι οπαδοί του Στρος Καν κάτω από τα σκαλιά... Γίνονται αυτά?

Θέλω μία καλύτερη Ελλάδα. Το πως θα γίνει αυτό δεν θα στο πω εγώ. Εγώ σε ψήφισα στην τελική επειδή μου το έταξες.

Αφού το έταξες κόψε το σβέρκο σου να το κάνεις πράξη ως πολιτικός. Αν δεν μπορείς, σπίτι σου, να περάσει ο επόμενος.

Άκουγα προχθές τον υπουργό Οικονομικών στον Παπαχελά να λέει ότι αν του ζητήσει ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί, θα παραιτηθεί.

Εγώ θέλω να βγει αύριο ο πρωθυπουργός και να κάνει δημοψήφισμα για το αν θέλω να είναι ο πρωθυπουργός, πρωθυπουργός μετά από την παταγώδη αποτυχία της τελευταία διετίας. Δεν μπορώ να περιμένω 3 χρόνια ακόμη για να κατεβάσω από την εξουσία έναν άνθρωπο ο οποίος κάνει κατάχρηση αυτής, χωρίς την ουσιαστική συναίνεση μου. Τα μισά μέτρα που έχει περάσει, τα έχει περάσει με υπουργικά διατάγματα και με ισχνή πλειοψηφία, ενώ για τόσο σοβαρά θέματα απαιτείται πλειοψηφία 181 Βουλευτών και όχι 151.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...