Erwdios Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Πως εκανα λαθος δηλαδη στο quote, το quote μεταφερει αυτουσια τα γραφομενα του poster. Που ακριβως διαφωνεις στην απαντηση? Συνεπώς δεν κατάλαβες τι γράφει το post. Συγκεντρώσου και ξαναδιάβασε.
fearwhatnow Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Πως εκανα λαθος δηλαδη στο quote, το quote μεταφερει αυτουσια τα γραφομενα του poster. Που ακριβως διαφωνεις στην απαντηση? Ξεχασες κιολας τι εγραψες? post #196. Τωρα ή απλα κανεις πλακα ή εχεις προβλημα κατανοησης του γραπτου λογου.Ελπιζω το πρωτο.Φιλικα. Μα ναι! Για αυτό, μετανάστευσα στη Γερμανία. Γουστάρω να πληρώνω 43% του μισθού σε εισφορές και να βλέπω έργα και να νοιώθω ασφαλής. Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να θέλω απάντηση: Έχεις ψηφίσει ποτέ; Δηλώνεις όλα σου τα εισοδήματα; Ζητάς απόδειξη σε κάθε σου συναλλαγή; Έχεις δουλέψει ποτέ για το δημόσιο ή για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή για εταιρίες που έχουν οικονομικές δοσοληψίες με το κράτος; (Εσύ και όποιος άλλος σου προσέφερε τα προς το ζειν μέχρι να μπεις στην αγορά εργασίας). ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, απλά αναρώτησου, εσύ κι όλοι μας. Α στη Γερμανια εισαι?Δηλαδη τα εφαγες και τα γλεντας εκει τωρα?
grigoriou Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Τωρα ή απλα κανεις πλακα ή εχεις προβλημα κατανοησης του γραπτου λογου.Ελπιζω το πρωτο.Φιλικα. Mαλλον εσυ εχεις σοβαρο προβλημα απ οτι βλεπω... Στο post#196 ειναι ή οχι δικα σου γραπτα? μηπως ειναι δικα μου? Συνεπώς δεν κατάλαβες τι γράφει το post. Συγκεντρώσου και ξαναδιάβασε. Αν το post εχει περιεργα υπονοουμενα ο poster οφειλει να τα εξηγει αντι να στη πεφτει κιολας. Δε λυνουμε γριφους εδω.
μαφαλντα Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ενοχές; Τα παράσιτα ευδοκιμούν εκεί που υπάρχουν υγιή φυτά.Κάποιου είναι δουλειά να τα ξεριζώνει απο την ρίζα.Οι ηγεσίες στην χώρα μας άφησαν τα παράσιτα να πνίξουν το υγιές κομμάτι του τόπου για ιδιοτελείς σκοπούς.Φέρουν τεράστια ευθύνη. Η αντίδραση με οποιαδήποτε μορφή δείχνει αντανακλαστικά,θέλω,ζωή.Παλιά ήταν ο πολύγραφος σήμερα το ιντερνετ.Η αφορμή δεν έχει σημασία μπορεί να είναι μια φράση ,μια ενέργεια,μια εικόνα.Την αιτία την γνωρίζουμε όλοι.Το αν θα δηλώσουμε παρών στα δρώμενα είναι προσωπική επιλογή,το να λοιδωρούμε όσους το επέλεξαν δείχνει αμηχανία.
fearwhatnow Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Mαλλον εσυ εχεις σοβαρο προβλημα απ οτι βλεπω... Στο post#196 ειναι ή οχι δικα σου γραπτα? μηπως ειναι δικα μου? Αν το post εχει περιεργα υπονοουμενα ο poster οφειλει να τα εξηγει αντι να στη πεφτει κιολας. Δε λυνουμε γριφους εδω. Γριφους?Που εχει γριφους το #196?Αλλα αντι αλλων καταλαβαινεις.Give it a go again λεξη λεξη.Μπορεις.
grigoriou Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Γριφους?Που εχει γριφους το #196?Αλλα αντι αλλων καταλαβαινεις.Give it a go again λεξη λεξη.Μπορεις. Ε αφου μας λες οτι εννοουσες αλλα απ αυτα που εγραψες, γριφος δεν ειναι? Δεν ειμαστε ολοι καλοι στους γριφους.
pournaras Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Διαφωνώ με αυτό το ποστ, όσο δεν πάει. Αυτά, αν μπορούσαν να μου τα πουν τα 2χρονα ανήψια μου που ζουν στην Αμερική, θα έλεγα ότι έχουν δίκιο. Αλλά, όσοι έχουμε μεγαλώσει, ζούμε και υπάρχουμε στην Ελλάδα, ας δούμε με τι πόρους μεγαλώσαμε, ζούμε και υπάρχουμε στην ελλάδα. Η γενιά του πολυτεχνείου ναι φταίει, οι πατεράδες μας όμως μια χαρά έκαναν μπίζνες με το δημόσιο (έμμεσα ή άμεσα) και οι μανάδες μας έβγαιναν σε πρόωρη σύνταξη ως μητέρες με 18 χρόνια εργασίας (18!). Όταν οι κοινοτικοί πόροι γίνονταν μερσεντες και στριπτιτζάδικα, ήταν καλοζωία, τώρα το κράτος μας κλέβει. Όχι φίλε μου, δόθηκαν χρήματα για επενδύσεις που μπήκαν σε τσέπες, που κάποιοι από εμάς τα φάγαμε, άλλοι πολλά κι άλλοι λίγα, αλλά αυτό κάναμε. Οι πολιτικοί και το κράτος φταίνε που όταν άρχισε το φαγοπότι, δεν έβαλα 100-1000 στη φυλακή για να παραδειγματιστούμε όλοι, αλλά ότι δεν υπάρχει μέλλον οφείλεται ότι τα σκατώσαμε όλοι μαζί. Ο καθένας κοίταγε την πάρτη του, την τσέπη του, να αυγατίσει τον πλούτο του. 30-40 χρόνια με αυτόν τον τρόπο ζωής 2-3 γεμάτες γενιές δηλαδή, ευθυνόμαστε για αυτό που ζει σήμερα η Ελλάδα. Όταν ξεριζώναμε τα χωριά και καταστρέφαμε την αγροτιά για να έχουμε χτίστες, όταν πριμοδοτούσαμε αθλητικά σωμάτια, όταν βγάζαμε πρωθυπουργούς με συνθήματα του τύπου Τσοβόλα δώστα όλα και πρακτικές όπως τα τριχίλιαρα της Ηλείας, όταν δεχόμασταν χαρούμενοι τα χτίσουμε γήπεδα μπέιζμπολ και όταν επικροτούσαμε το όχι πια νταβατζήδες και την επόμενη ο μπόμπολας αναλάμβανε την κατασκευή 500 χιλιομέτρων εθνικής ή όταν ξαναψηφίζαμε κάποιους επειδή μας έλεγαν ότι χρήματα υπάρχουν, ενώ είχαμε οδηγηθεί σε εκλογές επειδή χρήματα δεν υπήρχαν, ΔΕΝ μπορώ να θεωρώ ότι φταίνε οι άλλοι, οι κακοί, ΕΓΩ τουλάχιστον φταίω (και για εμένα κι όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι και μη, φταίμε), είμαι πολίτης και σκάτωσα την ευκαιρία που μου δόθηκε για να ικανοποιήσω την πάρτη μου. Το έκανα, σε ένα κράτος που μου έδωσε τη δυνατότητα να το εξαπατήσω, αλλά η απάτη είναι δική μου. Η διαφορα ειναι στο ποσοστο ευθυνης. Για να βρεις εσυ τα λεφτα να τα παρεις μερσεντες, καποιος σου τα εδωσε κατω απο το τρεαπεζι, για να εξασφαλισει την ψηφο σου. Αρα εμμεσα σε εξαπατησε. Ειδικοτερα σε μια εποχη που το μεγαλυτερο ποσοστο των ελληνων εργαζομενων ηταν απλα αποφοιτοι δημοτικου - γυμνασιου, ηταν πολυ ευκολο σε μια ομαδα πολιτικων να δελεασουν με το καροτακι τους πολιτες, ωστε να εχουν εξασφαλισμενη τη μονιμη εκλογη τους. Αν υπηρχε παντα ο σωστος ελεγχος ας πουμε των κοινοτικων πακετων, μια χαρα θα αξιοποιουνταν αντι να γινονται μερσεντες και λουλουδια στην εθνικη. Σιγουρα, μαζι τα φαγαμε, αλλα ποιος τα διαχειριζοταν; Ποιος μου εδωσε εμενα το ποσοστο μου στο φαγωμα; Ποιος αποφασισε οτι εμενα μου αναλογουν τοσα να φαω, ωστε στην επομενες εκλογες να τον ψηφισω παλι; Ημουν χαζος; Μπορουμε να το πουμε κι ετσι, εγω πιο πολυ θα το μας ελεγα αθωους και συναμα αγραμματους, που μετα το συνδρομο της κατοχης και του εμφυλιου, κι εχουντας περασει αληθινες πεινες (κι οχι σημερινες που πειναμε με 3 ψυγεια γεματα), βρεθηκαν καποιοι εξυπνοι; λαμογια; και τα δυο; οι οποιοι αρχισαν να μας μοιραζουν ζεστο χρημα, και το πηραμε μη βγαζοντας αχνα, και αφου δεν μας ελεγχε κανεις, καναμε πραξη το καθε μικρο ονειρο, αλλος ενα αμαξι, αλλος ενα εξοχικο, αλλος κατι αλλο, πραγματα που οι ιδιοι οι "εξυπνοι" πολιτικοι μας τα διαφημιζαν μεσω της τιβης δειχνοντας μας τον ευρωπαικο τροπο ζωης. Αν λοιπον συμφωνησουμε οτι ναι, μαζι τα φαγαμε, πρεπει να συμφωνησουμε και στο οτι απο αυτο το τελμα μπορουν να μας βγαλουν μονο οσοι μας εβαλαν εκει. Εμεις σαν πολιτες, αλλο απο το να πιεσουμε δεν μπορουμε. Και η πιεση μπορει να εξασκηθει με πολλους τροπους. Ο σημερινος (για μενα) αν καταφερει να συτνεχιστει και να μαζικοποιηθει περισσοτερο, μπορει να μην ειναι αμεσος (οπως η βιαιη επανασταση) αλλα αν μη τι αλλο, θα τους χτυπησει εκει που πονανε πιο πολυ, στις επομενες εκλογες, δειχνοντας τους οτι οι νεοτερη γενια δεν ειναι πια προβατα σαν τους γονεις τους, και οτι οι επομενες εκλογες, θα ειναι πολυ περιπετειωδεις.
fearwhatnow Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ε αφου μας λες οτι εννοουσες αλλα απ αυτα που εγραψες, γριφος δεν ειναι? Δεν ειμαστε ολοι καλοι στους γριφους. Με μπερδεψες τωρα.Αυτο ηταν ερωτηση ή γριφος?
grigoriou Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Γριφοερωτηση... Καλα, δεν ειπες οτι η γενια του Πολυεχνειου κατεστρεψε τη χωρα? εννοουσες κατι αλλο?
apd453 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ας πληρώσει ο καθένας για αυτά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει λοιπόν. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Πιθανόν τα φάγανε πολλοί αλλά όχι όλοι. Η γενίκευση είναι λάθος. Υπάρχουν παααααάρα πολλοί όπως και εγώ που δεν έχουν πάρει φράγκο από το κράτος και έχουν πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα τους χωρίς την ανάλογη ανταποδοτικότητα. Το πρωί ήμουν στο δήμο για ξέχεσμα. Οι καφέδες και τα τσιγάρα στις σκάλες πήγαιναν και ερχόντουσαν. Ο δήμαρχος αλλιώς τα έλεγε πριν βγει όμως. Να κατηγορήσω λοιπόν αυτόν που τον ψήφισε, τον ίδιο το δήμαρχο, τους υπαλλήλους που έπιναν καφέ, ή εμένα που δεν τον ψήφισα καν?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Η αντίδραση με οποιαδήποτε μορφή δείχνει αντανακλαστικά,θέλω,ζωή.Παλιά ήταν ο πολύγραφος σήμερα το ιντερνετ.Η αφορμή δεν έχει σημασία μπορεί να είναι μια φράση ,μια ενέργεια,μια εικόνα.Την αιτία την γνωρίζουμε όλοι.Το αν θα δηλώσουμε παρών στα δρώμενα είναι προσωπική επιλογή,το να λοιδωρούμε όσους το επέλεξαν δείχνει αμηχανία. Το να συμμετέχεις είναι προσωπική επιλογή. Το να μη συμμετέχεις; Δεν είναι προσωπική επιλογή; Δηλαδή, γιατί δείχνει "αμηχανία" το να ρωτάω "ρε παιδιά, τώρα που θα κατεβούμε στους δρόμους, τι ζητάμε;" Είμαι αμήχανος επειδή δεν θέλω να παίξω το ρόλο του προβάτου; Άντε το είπαν στο φατσοβιβλίο, γιούργια στα παγούρια; Τι απίθανες θεωρίες είναι αυτές; Είμαι αμήχανος επειδή θέλω να ξέρω, αυτοί που διαμαρτύρονται, απέναντι στα αδιέξοδα των πολιτικών, τι διάολο προτείνουν; Συγκεκριμένα και ρητά; Είμαι αμήχανος επειδή δεν χάβω πως οι Ισπανοί άλλη σκορδοκαΐλα δεν είχαν από το να μας ειρωνευτούν; Είμαι αμήχανος επειδή θέλω, αντί για θεωρίες, να ακούσω προτάσεις, συγκεκριμένες, να τις συζητήσω και, εφόσον συμφωνώ, να τις ακολουθήσω; Η κότα, όταν της κόψεις το κεφάλι, συνεχίζει να χτυπιέται για μερικά δευτερόλεπτα (κάποιοι λένε πως τρέχει κιόλας). Κι αυτό, "αντίδραση" είναι. Αλλά δεν είναι ζωή.
pournaras Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ε αφου μας λες οτι εννοουσες αλλα απ αυτα που εγραψες, γριφος δεν ειναι? Δεν ειμαστε ολοι καλοι στους γριφους. Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις οτι λεει, οτι ναι μεν και ειναι κατα των κοινωνικων σελιδων ΑΛΛΑ στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν τον πειραξε ο τροπος που εγινε η μαζωξη αφου καταφερε κι εγινε. Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις οτι δεν του αρεσαν αυτοι που ζητανε συγκεκριμενα αιτηματα απο τη χτεσινη μαζωξη; Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις οτι δεν του αρεσε που καποιοι καθονται στον καναπε και κρινουν τη χτεσινη μαζωξη, ενω κατεβαινουν μια φορα στους 2 μηνες κρατωντας κομματικη σημαια; Σιγα το γριφο, μου τον ελυσε το ανηψακι μου που ειναι 6, μεσα σε 2 λεπτα.
Erwdios Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Γριφοερωτηση... Καλα, δεν ειπες οτι η γενια του Πολυεχνειου κατεστρεψε τη χωρα? εννοουσες κατι αλλο? Eιμαι σαφως εναντιον ολων αυτων των "κοινωνικων σελιδων" τυπου facebook αλλα δεν με ενδιαφερει πως οργανωθηκε και ποια ειναι τα αιτηματα.Μ'αρεσει που καποιοι ζητατε επισημως και καταθεση αιτηματων οταν βλεπετε σε τι κατασταση ειναι η χωρα.Ε καθιστε στον καναπε ή να κατεβαινετε σαν προβατα στη σφαγη στο πλευρο των συνδικαλιστων και των κομματοσκυλων 1 φορα καθε 2 μηνες με κοκκινες σημαιες, με παρωχημενα συνθηματα και να προσφερετε στηριξη στη γενια του Πολυτεχνειου που κατεστρεψε τη χωρα. Λέει ακριβώς ότι η χθεσινή διαδήλωση δεν είχε κομματικό χρώμα και παροτρύνει όσους την κατακρίνουν, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, να κατέβουν με τα κομματόσκυλα που έχουν ισχυρά επιχειρήματα. Όπως το "όχι απολύσεις στο δημόσιο" ας πούμε...
FilipposMD Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Το να κατεβαίνουν κάποιοι -δέκα ή δέκα χιλιάδες- και να λένε "είμαστε αγανακτισμένοι" δε μου λέει απολύτως τίποτε. Ή, ακριβέστερα, μου λέει πως, είτε αδυνατούν να αρθρώσουν λόγο, είτε -ακόμη χειρότερα- φοβούνται να αρθρώσουν λόγο, γιατί έτσι και πουν ξεκάθαρα σε τι πιστεύουν και τι επιδιώκουν, αυτό το ετερόκλητο πλήθος αγανακτισμένων-χαβαλετζήδων-περίεργων θα σκορπίσει. Οι λόγοι που αγανακτώ εγώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι συμπίπτουν με τους λόγους που αγανακτεί ο διπλανός μου. Ακριβώς! Αυτός είναι και ο λόγος που σταμάτησα να συμμετέχω σε μαζικές συγκεντρώσεις/διαδηλώσεις. Θυμάμαι ακόμα που είχα πάει σε μια μεγάλη "πορεία για την ειρήνη", αρκετά χρόνια πριν, όντας σίγουρος ότι ο κοινός σκοπός όλων των συμμετεχόντων είναι να διαδηλώσουμε ότι δεν θέλουμε πόλεμο. Αυτονόητο, αφού είναι αντιπολεμική διαδήλωση, έτσι; Όχι! Βρέθηκα σε ένα μπλοκ που τραγουδούσε "πότε θα κάνει ξαστεριά, να κάνω μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άντρες" και διάφορα αιμοβόρικα συνθήματα κατά των Αμερικανών. Ένιωσα πολύ μαλάκας, γιατί η παρουσία μου εκεί έδινε δύναμη σε αυτές τις απόψεις, με τις οποίες ήμουν κάθετα αντίθετος. Αν δεν υπάρχει ένας σαφές πλαίσιο, η παρουσία των 20 χιλιάδων μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάθε έναν που λέει "αυτοί δε θέλουν το μνημόνιο", "αυτοί δε θέλουν την ΕΕ", "αυτοί είναι υπέρ του δημοψηφίσματος" κτλ. Η συγκέντρωση εκτός συνδικαλιστικών και κομματικών πλαισίων για μένα είναι κάτι υγιές, αρκεί να έχει ένα θέμα (όπως ήταν η μεγάλη συγκέντρωση τότε με τις φωτιές, που είχε ένα μήνυμα "μας νοιάζουν τα δάση, δώστε προτεραιότητα στην προστασία τους"). Η γενιά του πολυτεχνείου ναι φταίει, οι πατεράδες μας όμως μια χαρά έκαναν μπίζνες με το δημόσιο (έμμεσα ή άμεσα) και οι μανάδες μας έβγαιναν σε πρόωρη σύνταξη ως μητέρες με 18 χρόνια εργασίας (18!). Όταν οι κοινοτικοί πόροι γίνονταν μερσεντες και στριπτιτζάδικα, ήταν καλοζωία, τώρα το κράτος μας κλέβει. Όχι φίλε μου, δόθηκαν χρήματα για επενδύσεις που μπήκαν σε τσέπες, που κάποιοι από εμάς τα φάγαμε, άλλοι πολλά κι άλλοι λίγα, αλλά αυτό κάναμε. Οι πολιτικοί και το κράτος φταίνε που όταν άρχισε το φαγοπότι, δεν έβαλα 100-1000 στη φυλακή για να παραδειγματιστούμε όλοι, αλλά ότι δεν υπάρχει μέλλον οφείλεται ότι τα σκατώσαμε όλοι μαζί. Ο καθένας κοίταγε την πάρτη του, την τσέπη του, να αυγατίσει τον πλούτο του. 30-40 χρόνια με αυτόν τον τρόπο ζωής 2-3 γεμάτες γενιές δηλαδή, ευθυνόμαστε για αυτό που ζει σήμερα η Ελλάδα. Συμφωνώ, αλλά στην Ελλάδα, αν πεις κάτι τέτοιο, αυτομάτως χαρακτηρίζεσαι τσιράκι της κυβέρνησης. Έστω ότι ο πατέρας μου είναι απατεώνας και κλέβει συστηματικά πολλά λεφτά από την εταιρεία που δουλεύει. Εγώ δεν κλέβω τίποτα, αλλά ο μπαμπάς μου παίρνει αυτοκίνητο, με στέλνει για σπουδές, μου παίρνει gadget κτλ. Επίσης, εγώ κερνάω συνέχεια την κοπέλα μου και της παίρνω ακριβά δώρα. Ο πατέρας είναι προφανώς ο βασικός ένοχος της κλοπής, μεταξύ άλλων και από ηθικής απόψεως. Τα λεφτά όμως, τα φάγαμε μαζί. Κι εγώ και η κοπέλα μου καλοπεράσαμε, ασχέτως αν ο βασικός υπέυθυνος είναι ο πατέρας. Αν δεν έκλεβε ο πατέρας, με το ποδήλατο θα κυκλοφορούσα. Και αν δεν είναι σαφές μέχρι τώρα, ο πατέρας είναι οι πολιτικοί, εγώ είμαι ο συνδικαλιστής/κομματικός/λαμόγιο που επωφελήθηκα από την ανομία και η κοπέλα μου είναι ο πολίτης που δεν είχε άκρες στην εξουσία, αλλά ζει σε μια κοινωνία που κυκλοφορούν λεφτά κλεμμένα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Λέει ακριβώς ότι η χθεσινή διαδήλωση δεν είχε κομματικό χρώμα και παροτρύνει όσους την κατακρίνουν, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, να κατέβουν με τα κομματόσκυλα που έχουν ισχυρά επιχειρήματα. Όπως το "όχι απολύσεις στο δημόσιο" ας πούμε... Είσαι βέβαιος πως όσοι κατέβηκαν χθες είναι υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.