Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενδιαφέρον είδηση

Ενδιαφέρον παραμύθι: "«Sss silencio, los griegos duermen.»"

και η μετάφραση

"Μπορεί να νικάτε, αλλά κάντε το σιωπηλά, μην ξυπνήσουν οι Έλληνες και σας «κανονίσουν» ξανά."

Γιατί δεν είχα διαβάσει το ίδιο σύνθημα σε καμία από τις ξένες εφημερίδες;

Ενώ αυτό το διάβασε σε κάποια ξένη εφημερίδα... Oh, wait:

Μέχρι που μίλησα με έναν φίλο μου που γνωρίζει καλά τα ποδοσφαιρικά.

Εγώ που ξέρω καλά τα ποδοσφαιρικά, γιατί δεν το είδα πουθενά γραμμένο? Και γιατί αμφισβητείς κάτι που δεν είδες γραμμένο αντιτάσσοντας μία εκδοχή που δεν είδες επίσης γραμμένη?

Όποια κι αν είναι η αφορμή, ποσώς με ενδιαφέρει προσωπικά. Ακόμη κι αν είναι ψέμμα, είναι ίσως το μόνο ωραίο ψέμμα που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό σε αυτή τη χώρα.

Κι αν είναι να κοιμόμαστε με τα ψέμματα, ήρθε καιρός να ξυπνήσουμε από τα ψέμματα.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eιμαι σαφως εναντιον ολων αυτων των "κοινωνικων σελιδων" τυπου facebook αλλα δεν με ενδιαφερει πως οργανωθηκε και ποια ειναι τα αιτηματα.Μ'αρεσει που καποιοι ζητατε επισημως και καταθεση αιτηματων οταν βλεπετε σε τι κατασταση ειναι η χωρα.Ε καθιστε στον καναπε ή να κατεβαινετε σαν προβατα στη σφαγη στο πλευρο των συνδικαλιστων και των κομματοσκυλων 1 φορα καθε 2 μηνες με κοκκινες σημαιες, με παρωχημενα συνθηματα και να προσφερετε στηριξη στη γενια του Πολυτεχνειου που κατεστρεψε τη χωρα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Eιμαι σαφως εναντιον ολων αυτων των "κοινωνικων σελιδων" τυπου facebook αλλα δεν με ενδιαφερει πως οργανωθηκε και ποια ειναι τα αιτηματα.Μ'αρεσει που καποιοι ζητατε επισημως και καταθεση αιτηματων οταν βλεπετε σε τι κατασταση ειναι η χωρα.Ε καθιστε στον καναπε ή να κατεβαινετε σαν προβατα στη σφαγη στο πλευρο των συνδικαλιστων και των κομματοσκυλων 1 φορα καθε 2 μηνες με κοκκινες σημαιες, με παρωχημενα συνθηματα και να προσφερετε στηριξη στη γενια του Πολυτεχνειου που κατεστρεψε τη χωρα.

Και η εναλλακτική λύση ποια είναι; Πάμε να κατεβούμε, να διαμαρτυρηθούμε; Για τι πράγμα;

Τι μας έδειξαν οι χθεσινές συγκεντρώσεις; Ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι αγανακτισμένοι. Χαίρω πολύ. Έχω κι εγώ μια συγκλονιστική πληροφορία: ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή.

Είναι τέτοια η σύγχυση του νεοέλληνα, ώστε έχει μπερδέψει τις έννοιες "πολιτικό καπέλωμα" και "ιδεολογία". Προκειμένου να μαζευτεί κόσμος, το "κίνημα" ξεκινά ιδεολογικά ευνουχισμένο. Μόνο ζητούμενο, να μαζευτεί κόσμος. Τι, υποτίθεται, ότι ζητάμε, κατεβαίνοντας στους δρόμους; Ευχαρίστως να κατέβω, εφόσον συμφωνώ, όμως για να συμφωνήσω πρέπει να ξέρω και, μέχρι στιγμής, πέραν μιας γενικής και αόριστης αγανάκτισης, δεν βλέπω καμία πρόταση.

Θέλουν οι αγανακτισμένοι να τελειώνει ο τραγέλαφος του διαχρονικά ελλειμματικού ΟΣΕ; Ναι ή όχι;

Θέλουν οι αγανακτισμένοι επιστροφή στη δραχμή; Ναι ή όχι;

Θέλουν οι αγανακτισμένοι να κηρρύξουμε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων; Ναι ή όχι;

Και πολλά ακόμη ερωτήματα.

Το να κατεβαίνουν κάποιοι -δέκα ή δέκα χιλιάδες- και να λένε "είμαστε αγανακτισμένοι" δε μου λέει απολύτως τίποτε. Ή, ακριβέστερα, μου λέει πως, είτε αδυνατούν να αρθρώσουν λόγο, είτε -ακόμη χειρότερα- φοβούνται να αρθρώσουν λόγο, γιατί έτσι και πουν ξεκάθαρα σε τι πιστεύουν και τι επιδιώκουν, αυτό το ετερόκλητο πλήθος αγανακτισμένων-χαβαλετζήδων-περίεργων θα σκορπίσει. Οι λόγοι που αγανακτώ εγώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι συμπίπτουν με τους λόγους που αγανακτεί ο διπλανός μου.

Κανείς δε μιλάει για πολιτικό καπέλωμα. Όμως, αν υποτεθεί πως, μπροστά στην οργή των αγανακτισμένων, το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα λακίσει, απαιτώ να ξέρω, κατεβαίνοντας στους δρόμους, σε ποιο εναλλακτικό πολιτικό σύστημα συμβάλλω ώστε να οδηγηθεί η χώρα. Αυτά, δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από έμμεσες -και, εν τέλει, βλακώδεις- προσβολές του στυλ "εγώ κάνω κάτι, εσύ τι κάνεις" ή ηλίθιους υπαινιγμούς για "άκριτο αναμάσημα της ιδεολογίας του μπαμπά", "αριστερές" και "δεξιές".

Το ιδεολογικό μπάχαλο που χαρακτήρισε την Ελλάδα, οι δοξασίες, τα συμπλέγματα και οι φοβίες που μας συνοδεύουν εδώ και δεκαετίες (και δεν αναφέρομαι μονάχα στην περίοδο της μεταπολίτευσης) είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ. Αν οι αγανακτισμένοι επιθυμούν πραγματικά να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να ξεκακαθρίσουν την ιδεολογική τους ταυτότητα. Και μετά, εδώ είμαστε για να συζητήσουμε.

Δημοσ.

Ισως δε προσεξες οτι αυτοι που κατεβηκαν χτες ηταν χωρις κομματικες σημαιες.

Εσυ λες οτι καλυτερα ειναι να μην αντιδρουμε και να καθομαστε σπιτι μας περιμενοντας παθητικα πότε θα μας σφαξουν? Αυτη ειναι η φιλοσοφια σου?

Το οτι η γενια του Πολυτεχνειου κατεστρεψε τη χωρα σημαινει οτι το κινημα του Πολυτεχνειου το 1973 δεν επρεπε να ειχε γινει?

Δημοσ.

Το σύστημα μπάζει από παντού και θα καταρρεύσει μία μέρα όπως κατέρρευσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα κάποτε.

Στη Ρωσία κλπ τους τάζανε το όλοι ίσοι. Όσο και να ξεσκιζόσουν στη δουλειά λοιπόν καφέ πουρέ θα έτρωγες.

Σε εμάς τους δυτικούς μας τάζανε αξιοκρατία. Όσο και να ξεσκιστείς στη δουλειά λοιπόν καφέ πουρέ θα φας.

Στη Ρωσία ο καφέ πουρές είναι στανταράκι.

Μαμά τι έχει σήμερα?

Σε μπαλίτσες αγόρι μου. Σε σούπα δεν αρέσει στο μπαπά.

Πήγες από νωρίς το πρωί να πάρεις νούμερο για ψωμί?

Στο δυτικό κόσμο ο πουρές έχει παραλλαγές αλλά υπάρχει κίνδυνος να μην έχεις να φας ούτε αυτόν.

Μαμά τη φαγητό έχει σήμερα?

Καφέ πουρέ αγόρι μου?

Πάλι ρε μάνα?

Σήμερα έχει και σποράκι από καρπούζι αγόρι μου. Ο μπαμπάς βρήκε δουλειά με τα ίδια λεφτά αλλά μόλις 80ώρες την εβδομάδα. Κοιμήσου τώρα γιατί θα σε πάει βόλτα στις 23:00 που θα γυρίσει.

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να παλέψεις για να επιβιώσεις ζητώντας απλά από το σύστημα να φας και κάτι άλλο εκτός από καφέ πουρέ.

Για μένα λοιπόν είναι εντελώς μούφα και παραπλανητικό το ερώτημα θέλεις ΔΝΤ ή όχι, θέλεις επιμήκυνση ή όχι, δημοψήφισμα ή όχι κλπ.

Είναι σαν να σε έχουν ανεβάσει σε μια ταράτσα και σου λένε ή πηδάς μπροστά και σκας με τα μούτρα στον αυτοκινητόδρομο ή πηδάς πίσω και σκας με τα μούτρα στον ακάλυπτο. Όχι ρε φίλε. Θα κάνω σαματά για το πως βρέθηκα στη ταράτσα και για το πως θα κατέβω χωρίς να πέσω.

Δε μπορεί τράπεζες να έχουν κέρδη μεγαλύτερα από το ΑΕΠ χωρών και σου πουλάνε τρέλα ότι για εσένα δε περισσεύει κάστανο από το σύστημα διάλεξε αν θέλεις ΔΝΤ ή όχι. Να κόψουν το λαιμό τους και να γίνει η μοιρασιά πιο δίκαια. Καφέ πουρέ βαρέθηκα.

Δημοσ.

Εσυ λες οτι καλυτερα ειναι να μην αντιδρουμε και να καθομαστε σπιτι μας περιμενοντας παθητικα πότε θα μας σφαξουν? Αυτη ειναι η φιλοσοφια σου?

Το οτι η γενια του Πολυτεχνειου κατεστρεψε τη χωρα σημαινει οτι το κινημα του Πολυτεχνειου το 1973 δεν επρεπε να ειχε γινει?

Το ακριβώς αντίθετο λέει αδερφέ ή έκανες λάθος στο quote σου, δεν υπάρχει λογική στην απάντηση.

Ξύπνησαν και οι Ιταλοί? Βρε μπας και το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό? Μήπως, λέω εγώ, μήπως ο πλούσιος Βορράς αποφάσισε να αγοράσει τον γλεντζέ Νότο?

http://www.facebook.com/italianrevolution

Δημοσ.

A καλα μου φαινεται δεν συνεννοουμαστε.Που στην ευχη ειπα αυτα που λες?Διαβαζεις τα posts μεχρι τελος ή πιανεσαι απο 2 λεξεις και τα παρεξηγιες ολα?

Snoob, δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου και για ποιο λογο βαζεις και παλι "ταμπελες" τυπου "Αγανακτησμενοι".Δεν μενω σε αυτα.Και για ποιο λογο επιζητεις ιδεολογικο κινητρο?Το κινητρο αυτο θα δοθει μονο στην περιπτωση που θα υπαρξει ηγετικη φυσιογνωμια μεσα απο το λαο κατι το οποιο ειναι εξαιρετικα αδυνατο ειδικα στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Διαφωνώ με αυτό το ποστ, όσο δεν πάει.

Αυτά, αν μπορούσαν να μου τα πουν τα 2χρονα ανήψια μου που ζουν στην Αμερική, θα έλεγα ότι έχουν δίκιο. Αλλά, όσοι έχουμε μεγαλώσει, ζούμε και υπάρχουμε στην Ελλάδα, ας δούμε με τι πόρους μεγαλώσαμε, ζούμε και υπάρχουμε στην ελλάδα. Η γενιά του πολυτεχνείου ναι φταίει, οι πατεράδες μας όμως μια χαρά έκαναν μπίζνες με το δημόσιο (έμμεσα ή άμεσα) και οι μανάδες μας έβγαιναν σε πρόωρη σύνταξη ως μητέρες με 18 χρόνια εργασίας (18!). Όταν οι κοινοτικοί πόροι γίνονταν μερσεντες και στριπτιτζάδικα, ήταν καλοζωία, τώρα το κράτος μας κλέβει. Όχι φίλε μου, δόθηκαν χρήματα για επενδύσεις που μπήκαν σε τσέπες, που κάποιοι από εμάς τα φάγαμε, άλλοι πολλά κι άλλοι λίγα, αλλά αυτό κάναμε. Οι πολιτικοί και το κράτος φταίνε που όταν άρχισε το φαγοπότι, δεν έβαλα 100-1000 στη φυλακή για να παραδειγματιστούμε όλοι, αλλά ότι δεν υπάρχει μέλλον οφείλεται ότι τα σκατώσαμε όλοι μαζί. Ο καθένας κοίταγε την πάρτη του, την τσέπη του, να αυγατίσει τον πλούτο του. 30-40 χρόνια με αυτόν τον τρόπο ζωής 2-3 γεμάτες γενιές δηλαδή, ευθυνόμαστε για αυτό που ζει σήμερα η Ελλάδα.

Όταν ξεριζώναμε τα χωριά και καταστρέφαμε την αγροτιά για να έχουμε χτίστες, όταν πριμοδοτούσαμε αθλητικά σωμάτια, όταν βγάζαμε πρωθυπουργούς με συνθήματα του τύπου Τσοβόλα δώστα όλα και πρακτικές όπως τα τριχίλιαρα της Ηλείας, όταν δεχόμασταν χαρούμενοι τα χτίσουμε γήπεδα μπέιζμπολ και όταν επικροτούσαμε το όχι πια νταβατζήδες και την επόμενη ο μπόμπολας αναλάμβανε την κατασκευή 500 χιλιομέτρων εθνικής ή όταν ξαναψηφίζαμε κάποιους επειδή μας έλεγαν ότι χρήματα υπάρχουν, ενώ είχαμε οδηγηθεί σε εκλογές επειδή χρήματα δεν υπήρχαν, ΔΕΝ μπορώ να θεωρώ ότι φταίνε οι άλλοι, οι κακοί, ΕΓΩ τουλάχιστον φταίω (και για εμένα κι όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι και μη, φταίμε), είμαι πολίτης και σκάτωσα την ευκαιρία που μου δόθηκε για να ικανοποιήσω την πάρτη μου. Το έκανα, σε ένα κράτος που μου έδωσε τη δυνατότητα να το εξαπατήσω, αλλά η απάτη είναι δική μου.

Δημοσ.

Αυτά, αν μπορούσαν να μου τα πουν τα 2χρονα ανήψια μου που ζουν στην Αμερική, θα έλεγα ότι έχουν δίκιο. Αλλά, όσοι έχουμε μεγαλώσει, ζούμε και υπάρχουμε στην Ελλάδα, ας δούμε με τι πόρους μεγαλώσαμε, ζούμε και υπάρχουμε στην ελλάδα. Η γενιά του πολυτεχνείου ναι φταίει, οι πατεράδες μας όμως μια χαρά έκαναν μπίζνες με το δημόσιο (έμμεσα ή άμεσα) και οι μανάδες μας έβγαιναν σε πρόωρη σύνταξη ως μητέρες με 18 χρόνια εργασίας (18!). Όταν οι κοινοτικοί πόροι γίνονταν μερσεντες και στριπτιτζάδικα, ήταν καλοζωία, τώρα το κράτος μας κλέβει. Όχι φίλε μου, δόθηκαν χρήματα για επενδύσεις που μπήκαν σε τσέπες, που κάποιοι από εμάς τα φάγαμε, άλλοι πολλά κι άλλοι λίγα, αλλά αυτό κάναμε. Οι πολιτικοί και το κράτος φταίνε που όταν άρχισε το φαγοπότι, δεν έβαλα 100-1000 στη φυλακή για να παραδειγματιστούμε όλοι, αλλά ότι δεν υπάρχει μέλλον οφείλεται ότι τα σκατώσαμε όλοι μαζί. Ο καθένας κοίταγε την πάρτη του, την τσέπη του, να αυγατίσει τον πλούτο του. 30-40 χρόνια με αυτόν τον τρόπο ζωής 2-3 γεμάτες γενιές δηλαδή, ευθυνόμαστε για αυτό που ζει σήμερα η Ελλάδα.

Όταν ξεριζώναμε τα χωριά και καταστρέφαμε την αγροτιά για να έχουμε χτίστες, όταν προμοδοτούσαμε αθλητικά σωμάτια, όταν βγάζαμε πρωθυπουργούς με συνθήματα του τύπου Τσοβόλα δώστα όλα και πρακτικές όπως τα τριχίλιαρα της Ηλείας, όταν δεχόμασταν χαρούμενοι τα χτίσουμε γήπεδα μπέιζμπολ και όταν επικροτούσαμε το όχι πια νταβατζήδες και την επόμενη ο μπόμπολας αναλάμβανε την κατασκευή 500 χιλιομέτρων εθνικής ή όταν ξαναψηφίζαμε κάποιους επείδη μας έλεγαν ότι χρήματα υπάρχουν, ενώ είχαμε οδηγηθεί σε εκλογές επειδή χρήματα δεν υπήρχαν, ΔΕΝ μπορώ να θεωρώ ότι φταίνε οι άλλοι, οι κακοί, ΕΓΩ τουλάχιστον φταίω (και για εμένα κι όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι και μη, φταίμε), είμαι πολίτης και σκάτωσα την ευκαιρία που μου δόθηκε για να ικανοποιήσω την πάρτη μου. Το έκανα, σε ένα κράτος που μου έδωσε τη δυνατότητα να το εξαπατήσω, αλλά η απάτη είναι δική μου.

Πάγκαλε εσύ?

Δημοσ.

Όταν ξεριζώναμε τα χωριά και καταστρέφαμε την αγροτιά για να έχουμε χτίστες, όταν πριμοδοτούσαμε αθλητικά σωμάτια, όταν βγάζαμε πρωθυπουργούς με συνθήματα του τύπου Τσοβόλα δώστα όλα και πρακτικές όπως τα τριχίλιαρα της Ηλείας, όταν δεχόμασταν χαρούμενοι τα χτίσουμε γήπεδα μπέιζμπολ και όταν επικροτούσαμε το όχι πια νταβατζήδες και την επόμενη ο μπόμπολας αναλάμβανε την κατασκευή 500 χιλιομέτρων εθνικής ή όταν ξαναψηφίζαμε κάποιους επειδή μας έλεγαν ότι χρήματα υπάρχουν, ενώ είχαμε οδηγηθεί σε εκλογές επειδή χρήματα δεν υπήρχαν, ΔΕΝ μπορώ να θεωρώ ότι φταίνε οι άλλοι, οι κακοί, ΕΓΩ τουλάχιστον φταίω (και για εμένα κι όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι και μη, φταίμε), είμαι πολίτης και σκάτωσα την ευκαιρία που μου δόθηκε για να ικανοποιήσω την πάρτη μου. Το έκανα, σε ένα κράτος που μου έδωσε τη δυνατότητα να το εξαπατήσω, αλλά η απάτη είναι δική μου.

Συμφωνώ με αυτό το ποστ όσο δεν πάει.

Δημοσ.

Επομενως "μαζι τα φαγατε". Ετσι, ενας-ενας βγειτε να ομολογησετε να ξερουν και οι υπολοιποι ποιοι πραγματικα φταινε. Αν εστελνες και ονοματεπωνυμα ακομα καλυτερα.

Δημοσ.

gnsX αγανακτησες ωρε , η ακομα? :mrgreen:

με τους μάγκες και τους κριτές των πάντων του πληκτρολογίου περισσότερο.

Μαλακία που ξεκίνησε απο το Facebook,χάθηκε να ξεκινήσει απο το indy να λέγαμε τώρα 'επιτέλους ξύπνηαν οι Έλληνες,έρχονται κρεμάλες" και τέτοια;

Τώρα μιλάμε για μια ακόμη άσκοπη κίνηση των βλαμένων του FB που θα τους ξαναψηφίσουν

Δημοσ.

Μα ναι! Για αυτό, μετανάστευσα στη Γερμανία. Γουστάρω να πληρώνω 43% του μισθού σε εισφορές και να βλέπω έργα και να νοιώθω ασφαλής.

Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να θέλω απάντηση: Έχεις ψηφίσει ποτέ; Δηλώνεις όλα σου τα εισοδήματα; Ζητάς απόδειξη σε κάθε σου συναλλαγή; Έχεις δουλέψει ποτέ για το δημόσιο ή για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή για εταιρίες που έχουν οικονομικές δοσοληψίες με το κράτος; (Εσύ και όποιος άλλος σου προσέφερε τα προς το ζειν μέχρι να μπεις στην αγορά εργασίας).

ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, απλά αναρώτησου, εσύ κι όλοι μας.

Δημοσ.

Το ακριβώς αντίθετο λέει αδερφέ ή έκανες λάθος στο quote σου, δεν υπάρχει λογική στην απάντηση.

Πως εκανα λαθος δηλαδη στο quote, το quote μεταφερει αυτουσια τα γραφομενα του poster.

Που ακριβως διαφωνεις στην απαντηση?

A καλα μου φαινεται δεν συνεννοουμαστε.Που στην ευχη ειπα αυτα που λες?Διαβαζεις τα posts μεχρι τελος ή πιανεσαι απο 2 λεξεις και τα παρεξηγιες ολα?

Ξεχασες κιολας τι εγραψες? :lol: post #196.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...