Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

από λίγα σκόρπια post που διάβασα στο thread, και απο μερικούς φίλους που μίλησα ένα έχω να πω.

επειδή η αφορμή έτυχε να είναι οι Ισπανοί (η αιτια υπήρχε καιρό τώρα) και επειδή

έτυχε να διαδοθεί και οργανωθεί μέσω του facebook ή ότι άλλο, ας μην το υποστηρίξουμε, γιατί... γιατί έτσι!

γιατί είναι το facebook στη μέση και μας την σπάει ρε παιδί μου,

και επειδή δεν το σκεφτήκαμε μονοι μας, μας το είπαν κάτι Ισπανοί (ή τέλος πάντων κάποιοι είπαν πως το είπαν οι Ισπανοί)

έτσι, έτσι!

τόσος κόσμος χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και σας χαλάει,

σας βαράνε τα MAT πάλι σας χαλάει!

τελικά μερικά άτομα δεν τα νοιάζει τι γίνετε γύρο τους, τα νοιάζει μονο να είναι συνεχώς σε άρνηση, να βλέπουν συνωμοσίες πίσω από όλα και να κρεμάνε εύκολα ταμπέλες στους άλλους (νεοέλληνας πχ)

ok, καθίστε σπίτι σας, και αν μπορείτε να πάρετε το σπίτι σας και να πάτε μαζί του έξω από την χωρα, ακόμα καλύτερα!!!

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τελικά μερικά άτομα δεν τα νοιάζει τι γίνετε γύρο τους, τα νοιάζει μονο να είναι συνεχώς σε άρνηση, να βλέπουν συνωμοσίες πίσω από όλα και να κρεμάνε εύκολα ταμπέλες στους άλλους (νεοέλληνας πχ)

Σε αυτό έχεις δίκαιο. Και η κατάσταση άρνησης, τεκμηριώνεται και από ψυχολογικά αίτια ;)

ok, καθίστε σπίτι σας, και αν μπορείτε να πάρετε το σπίτι σας και να πάτε μαζί του έξω από την χωρα, ακόμα καλύτερα!!!

Εδώ χάνεις το δίκαιο σου. Εκτός και αν αναπολείς παρελθόντα καθεστώτα ή σου ανήκει η χώρα και όσοι δεν πληρούν τα κριτήριά σου, εξοστρακίζονται.

Δημοσ.

Εδώ χάνεις το δίκαιο σου. Εκτός και αν αναπολείς παρελθόντα καθεστώτα ή σου ανήκει η χώρα και όσοι δεν πληρούν τα κριτήριά σου, εξοστρακίζονται.

οχι ρε συ καμιά σχέση! δεν είπα να τους διώξω με το ζόρι!

είπα αν μπορούν (και αν θέλουν φυσικά) υπάρχει και αυτή η λύση!

έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να μπορούν να προσφέρουν κάτι καλο με αυτή τη στάση που έχουν απέναντι στα πράγματα

κράζουν τον κόσμο που τρέχει στις πορείς με την εύκολη δικαιολογία ότι

"ναι τώρα πάτε, αλλα όταν έρθει η ώρα να ψηφίσετε πάλι τους ιδιους θα βγάλετε"

ok, το δέχομαι, αυτοί λοιπόν που κράζουν τους υπολοιπους τι ακριβώς κάνουν?

τι θα κάνουν στις εκλογές?

θα επαναστατήσουν στην κάλπη?

αν έχουν καμια καλύτερη ιδέα ας προτείνουν!

δεν θα τους χαλάσει όμως καθόλου αν, αν αυτοί που κατεβαίνουν στις πορείες τελικά καταφέρουν κάτι!

δεν θα τους χαλάσει καθόλου!

γιατί δεν νομίζω να πουν "α, εμείς δεν κατεβήκαμε γιατί διαφωνούσαμε με το fb και τους Ισπανούς, συνεχίστε να μας γ@μάτε γιατί και πριν μας άρεσε"

θα το παίζουν και επαναστάτες μετά "είδες ρε ο έλληνας άμα θέλει" και "όταν εμείς μπλα μπλα μπλα εσείς ήσασταν ακόμα στα δέντρα"

;)

Δημοσ.

OK ok κατάλαβα το σκεπτικό σου, για τα παρτόλια λες που δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα και πάντα θα σπεύσουν να επωφεληθούν πρώτοι...

( Απλά με την προηγούμενη σου διατύπωση, φαινόταν "κάπως"... :) )

Δημοσ.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα ο αστός νεοέλληνας του καναπέ έγινε "αγανακτισμένος" "αντάρτης της πόλης" που "τρέχει σε πορείες" , υπό την πλήρη καθοδήγηση των ΜΜΕ.

Σήμερα θα ξαναπάμε Σύνταγμα; Ή τέλειωσε το πανηγυράκι;

Δημοσ.

Αν πάμε θα έρθεις ή θα ρεμβάζεις από την πολυθρόνα σου, αγκαλιά με το φραπέ και το live stream από το Σύνταγμα?

Κολλήσατε και στα ονόματα τώρα... Αν δηλαδή λεγόταν "το κίνημα των φλώρων" ή "έλληνες σουλατσαδόροι" θα ήταν όλα ρόδινα και θα τα ασπαζόσασταν εσείς οι ιδεαλιστές του insomnia.

Πάντως αν τελικά σε καθοδηγούν τα ΜΜΕ να βγεις στο δρόμο, αντί να κάτσεις να βλέπεις τα δελτία τους, είναι μια κάποια πρόοδος.

Δημοσ.

Παρόλο που, όπως λες, είμαι φλώρος του καναπέ, του φραπέ και του παιδικού μου δωματίου, συνηθίζω (βάσει της απλής λογικής και όχι κάποιας ιδιαίτερης ευφυίας) όταν διαμαρτύρομαι για κάτι να έχω και σαφή αιτήματα, όχι αρτζιμπούρτζι "α παιδιά πάμε Σύνταγμα επειδή το έκαναν και οι Ισπανοί και θίχτηκε ο εγωισμός μας και το έγραψε ένας στο φέησμπουκ να τη μπέσουμε στα παγκάκια, να πιούμε μπυρίτσα, να παίξουμε κιθαρούλα" και λοιπές άρες μάρες κουκουνάρες χωρίς καμία οργάνωση και βούληση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρόλο που, όπως λες, είμαι φλώρος του καναπέ, του φραπέ και του παιδικού μου δωματίου, συνηθίζω (βάσει της απλής λογικής και όχι κάποιας ιδιαίτερης ευφυίας) όταν διαμαρτύρομαι για κάτι να έχω και σαφή αιτήματα, όχι αρτζιμπούρτζι "α παιδιά πάμε Σύνταγμα επειδή το έκαναν και οι Ισπανοί και θίχτηκε ο εγωισμός μας και το έγραψε ένας στο φέησμπουκ να τη μπέσουμε στα παγκάκια, να πιούμε μπυρίτσα, να παίξουμε κιθαρούλα" και λοιπές άρες μάρες κουκουνάρες χωρίς καμία οργάνωση και βούληση.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το κατακρίνεις. Όπως έγραψε κι ένας φίλος, πρέπει να'ναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε και η οποία στηρίχθηκε σε έναν αστικό μύθο, ότι δήθεν οι Ισπανοί διαδηλωτές έγραψαν για εμάς.

Η κατάσταση είναι καθαρά ελληνική: η εύκολη λύση. Πάμε να δια-δηλώσουμε "αγανακτισμένοι", έτσι γενικώς.

Κατά ποίου διαδηλώνω, δεν λέω, το κρατώ κρυφό.

Τι επιδιώκω; Την ανατροπή της κυβέρνησης; Την ανατροπή του πολιτικού συστήματος; Την ανατροπή του καπιταλισμού;

Δεν σας λέω.

Και το χειρότερο: τι προτείνω; Παύση πληρωμών; Υπέρ Μνημονίου; Κατά Μνημονίου; Επιμήκυνση;

Δεν ξέρω.

Το εύκολο είναι να δια-δηλώσεις. Το δύσκολο είναι να σκεφτείς.

Δημοσ.

Μην αγχωνεστε, θα βρεθουν και τα αιτηματα. Αυτο που εγινε, απλα θεωρειστε το ενα τεστ του ποσο ευκολα πλεον ακομη και μεσα απο το κακο φατσοβιβλιο, μπορει να μαζευτει ο κοσμος, χωρις κομματα και παραταξεις.

Δημοσ.

Η λεξη "αγανακτισμενοι πολιτες" εχει κακο ιστορικο... θα επρεπε να επιλεχτει μια αλλη ονομασια.

Ηλιθια ονομασια επισης ηταν του κινηματος "δε πληρωνω δε πληρωνω". Θυμιζει γνωστο θεατρικο εργο.

Δημοσ.

Εμένα αυτό που με εντυπωσίασε, είναι τα αποτελέσματα των εκλογών της Ισπανίας, καταψηφίστηκε η κυβέρνηση με στροφή προς τα δεξιά. Με τόσο κόσμο στο δρόμο να διαμαρτύρεται, κατάφεραν να ενισχύσουν κάποια παράταξη και μάλιστα θεωρητικά συντηρητικότερη από αυτή που ήδη έχουν. Και αναμένω παρόμοιο εκλογικό αποτέλεσμα και στην Ελλάδα.

Γενικά, συμφωνώ με τον φρι, αλλά όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, μου φαίνεται λογικό να βγεις από το σπίτι για να ζητήσεις την παύση του πρωκτικού σου βιασμού. Σταχυολογώντας τις ειδήσεις (και αν εξαιρέσουμε την πανάθα), δεν υπάρχει κάτι που να σου δώσει μία ελπίδα, επί πολλούς μήνες τώρα. Όλοι μιλούν για οικονομικά και ότι απορρέει από αυτά. Κλείνουν πανεπιστήμια, οι δήμοι φυτοζωούν, το υπουργείο πολιτισμού δεν πληρώνει, έρευνα δε διεξάγεται, επενδύσεις δε γίνονται, το μόνο που υπάρχει στις ειδήσεις είναι φόροι και περισσότεροι φόροι, τρόικα και πιέσεις από την τρόικα, χρεωκοπία και άρθρα για τη χρεωκοπία από το σπίγκελ ή από τον υποικ της κάθε πικραμένης χώρας. Δε ζω στην Ελλάδα, αλλά έχω τους γονείς μου και φίλους κι όλοι είναι στα όρια της κατάθλιψης, με μόνιμη επωδό: Δεν έχουμε (τα) χρήματα (του παρελθοντος), οι παρενθέσεις περιλαμβάνουν αυτά που εννοούνται χωρίς να αναφέρονται.

Εγώ ως πολίτης, δεν έχω πρόβλημα να συνεισφέρω αυτό που μου αναλογεί, αλλά άσε με να ζήσω. Δώσε μου ελπίδα και δείξε μου ότι όλων τα κωλαράκια τρώμε το ίδιο μήκος πούτσας, αλλά δείξε μου πως είναι για το καλό όλων μας το γαμήσι. Το να μου λέει η Ανγκέλα, ότι οι έλληνες θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 70 για να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων και από την άλλη, το πλάνο να είναι πρόωρη συνταξιοδότηση 150.000 ανθρώπων για να μην τους πληρώνει το δημόσιο (αλλά τα δημόσια ταμία), μου φαίνεται παράλογο ή όπως παράλογο μου φαίνεται να υπάρχει ανεργία 15 -20%, σε μία χώρα που το μόνο που εξάγει είναι πτυχιούχους. Παράλογο μου φαίνεται πως σε μία χώρα που βουλιάζει λόγω της παραοικονομίας των τελευταίων 30 ετών, ακόμα να δεχόμαστε να εργαζόμαστε μαύρα ή να ζητούμε απόδειξη για 2000 ευρά από τον γιατρό για να τον εκδικηθούμε που δεν πέρασε από το κρεββάτι της ανάρρωσης κι όχι για να αποδοθούν οι εισφορές στο δημόσιο (σε εμάς δηλαδή, στα παιδιά μας). Λαμόγια ξελαμόγια οι πολιτικοί, λαμόγιο κι εγώ που δεν προσπαθώ στο μικρόκοσμο μου να διορθώσω αυτά που μπορώ.

Καλά είναι να βγαίνουμε στις πλατείες ως αγανακτισμένοι, αλλά την αυτοκριτική μας την κάναμε; Τα χρήματα από τη μείωση του συντελεστή φορολογίας στις αρχές τις χιλιετηρίδας, τι τα κάναμε; Μπορεί να φταίει η κακιά γερμανία τώρα, αλλά το σύμφωνο σταθερότητας είναι ότι τα λόγια του μέρμυγκα στο μύθο του Αισώπου, αλλά η ελλάδα Τζιτζιτζι με δανεικά και προγονολαγνεία, ας φάμε τώρα το αεροξόλ να στρώσουμε (όσοι απομείνουμε).

Αν έβγαινα στις πλατείες, αυτό που που θα ζήταγα είναι ελπίδα, μέσα από την κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα. Όχι, σήμερα γιουβέτσι και στο μνημόνιο 13 ούτε καν το έτσι. Θέλω να ζω σε ένα κράτος που μπορώ να προγραμματίζω τη ζωή μου μακροπρόθεσμα, να ζω για το αύριο- για τη νέα γενιά και να βλέπω και να αισθάνομαι πως και οι κόποι μου και οι θυσίες μου πιάνουν τόπο, και να ξέρω πως θα υπάρξει συνέχεια με απώτερο σκοπό την περαιτέρω πνευματική άνθηση ολόκληρης της κοινωνίας.

Μερικές σκόρπιες ιδέες...

Δημοσ.

Παρεξήγησες. Εγώ ρωτάω αν σου φταίει η ονομασία μιας κίνησης. Ας το πούνε και "Ισπανική ανταπόκριση", αν είναι να έχει αποτέλεσμα. Διαμαρτύρομαι με την παρουσία μου. Είμαι εδώ, δεν θα κάνεις πλέον ότι γουστάρεις, γιατί αν κατάφερα σε 24 ώρες να μαζέψω 20.000 στην Αθήνα σκέψου τι μπορώ να κάνω σε μία βδομάδα.

Και ω του θαύματος: Αιφνιδίασαν την κυβέρνηση οι διαδηλώσεις του… Facebook

Την οργάνωση και τη βούληση που ζητάς εσύ από τους άλλους, βγές και οργάνωσε την μόνος σου.

Στην τελική είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις και σαφώς διαφορετικά αιτήματα. Άλλος διαμαρτύρεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, άλλος για την οικονομική πολιτική, άλλος γιατί οι τυρόπιτες είναι στρόγγυλες και δεν ξέρει από που ν' αρχίσει... Πώς θα γίνει να συντάξουμε κοινά αιτήματα, χωρίς να παρέμβει ο αρρωστημένος κομματισμός στην Ελλάδα?

Μόνο με αυθόρμητες κινήσεις free, μόνο έτσι. Η καθοδήγηση και η ποδηγέτηση μας έφεραν σε αυτό το τέλμα.

Δημοσ.

ενδιαφέρον είδηση

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7042

"Με προβλημάτιζε αυτές τις μέρες το σύνθημα που ακούστηκε στην Ισπανία: «Ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες.» Η πληροφορία κυκλοφόρησε και δεν αμφισβητήθηκε, ούτε ερευνήθηκε. Το φώναζαν, λέει, οι χιλιάδες αγανακτισμένοι Ισπανοί που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Puerta del Sol, για να δώσουν μήνυμα στους πολιτικούς ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Τα ερωτηματικά μου ήταν τρία και διαφορετικής φύσης μεταξύ τους:

-Γιατί οι Ισπανοί να ασχοληθούν με τέτοια ένταση με τη μικρή (και αναμφισβήτητα κοιμισμένη) Ελλάδα όταν καίγονται οι ίδιοι;

-Τι είδους απειλή συνιστά για το κατεστημένο της Ισπανίας το ότι οι Έλληνες κοιμούνται και δεν πρέπει να ξυπνήσουν από τους διαδηλωτές;

-Γιατί δεν είχα διαβάσει το ίδιο σύνθημα σε καμία από τις ξένες εφημερίδες;

Μέχρι που μίλησα με έναν φίλο μου που γνωρίζει καλά τα ποδοσφαιρικά. Το περασμένο Σάββατο 21 Μαΐου έπαιζε η Μπαρτσελόνα με τη Μάλαγα στην έδρα της δεύτερης. Τον αγώνα έδειξαν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και η Conn-x TV. Η Μάλαγα (πες Ολυμπιακός Βόλου) το γνώριζε ότι θα έχανε από τη Μαδρίτη (πες Ολυμπιακός Πειραιώς). Τελικό αποτέλεσμα Μάλαγα 1 - Μπαρτσελόνα 3. Και οι φίλαθλοι της γηπεδούχου, για να πικάρουν τους φιλάθλους και τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, σκέφτηκαν να τους θυμίσουν τις νίκες του Παναθηναϊκού όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ έκανε στην ισπανική ομάδα …έξωση από το Final Four μέσα στο σπίτι της. Το πανό σηκώθηκε στο γήπεδο και το είδαν όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα: «Sss silencio, los griegos duermen.» Μπορεί να νικάτε, αλλά κάντε το σιωπηλά, μην ξυπνήσουν οι Έλληνες και σας «κανονίσουν» ξανά.

Αυτοί είμαστε. Πήραμε ένα σύνθημα του γηπέδου και το μεταφέραμε στα καθ’ ημάς. Μετατρέψαμε μια πληροφορία όπως μας βολεύει. Προσθέσαμε τον μύθο ότι η ισπανική πολιτική σκηνή και η ισπανική κοινωνία μας έχουν στο κέντρο της προσοχής τους. Είτε είμαστε πτωχοί, είτε όχι, βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε πάντοτε το κέντρο του κόσμου. Ο «Ομφαλός της Γης». Έτσι νομίζουμε.

Μήπως το ίδιο σύνθημα φώναζαν οι διαδηλωτές και στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάϊρο αλλά δεν το ακούσαμε τότε;

Θέλει προσοχή η διαχείριση της αλήθειας. Έτσι ξεκινούν τα «καπελώματα». Και θα ήταν κρίμα αυτό να συμβεί σε μεγάλες αυθόρμητες διαδηλώσεις όπως οι χθεσινές"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...