Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Χθες απο την ζεστη μαλλον το τριετιας macbook της κορης μου διψαγε το καημενο και το κερασε πορτοκαλαδα ...χωρις ζαχαρη με αποτελεσμα ...παπαλα.Καποια στιγμη ανοιξε αλλα οταν το ξανασκεφτηκε δεν ξαναανοιξε.Ειναι εκτος εγγυησης (οχι οτι εχει και τοση σημασια...). Που μπορει να το παει για επισκευη ? Ποια η πιθανη ζημια ? Ανακτηση δεδομενων μπορει να γινει ? Κοστος αν υπαρχει εμπειρια ? Ευχαριστω.
Moderators Gi0 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Σχετικα με την ανακτηση,υποθετω πως εξαρταται με το αν εκανε "βολτες" η πορτοκαλαδα στον σκληρο. Με λιγη τυχη φανταζομαι πως δεν θα εχει προβλημα και με συνδεση σε καποιο mac ή σε pc που μπορει να αναγνωρισει το HFS+ (ΜacDriver και HFSExplorer 2 ενδεικτικα προγραμματα γι αυτο το σκοπο) θα μπορεσεις να "τραβηξεις" οτι θελεις απο μεσα. Αλλιως αν περασεις σε recovery καταστασεις λογο προβληματος του σκληρου, επισης υπαρχουν προγραμματα γι αυτη τη δουλεια, ενδεικτικα Data Rescue
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Ευχαριστω.Εκτος απο αντιπροσωπεια που αλλου μπορει να το παει ?
Moderators Gi0 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δεν εχω ιδεα Γιαννη, ευτυχως δεν εχω προσωπικη εμπειρια επι του θεματος. Εχεις λογο και δεν θελεις να το πας σε αντιπροσωπεια ή απλα ψαχνεις και τις ενναλακτικες?
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Φανταζομαι οτι η αντιπροσωπεια θα θελει πολυ ποιο πολλα..Κι εγω απο mac καμμια εμπειρια.
ThanosA Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Λογικα ο σκληρος δεν θα εχει παθει τιποτα αρα μπορεις και με μια θηκη να τον κανεις εξωτερικο. Δυστυχως εδω οσα καταστηματα πουλανε mac και ασχολουντε με αυτα πχ Rainbow,public,madmacs το μαμανε το θεμα με το σερβις και με το κοστος..Δεν νομιζω αν εχεις καποιες εναλλακτικες εκτος αν βρεις κανεναν στο φορουμ που επισκευαζει αλλιως αναγκαστηκα Rainbow. Η πορτοκαλα λογικα θα περασε απο το πληκτρολογιο και θα επλυνε την Logicboard.Αντικατσταση γιατι το ειχα ψαξει δεν συμφερει καθολου εκτος και αν ασχοληθεις εσυ και παραγγειλεις ανταλλακτικα που και παλι εχουν μεγαλο κοστος.
Thresher Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Γιάννη κακός απο την αρχή πήγες να το βάλεις σε λειτουργία. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι καθάρισμα απο μέσα. Πήγαινε το εδώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια
Palp Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Για τα κινητά έχω ακούσει ότι μπορείς να τα "πλύνεις" μέσα σε καθαρό οινόπνευμα καθώς αυτό θα καθαρίσει τα ηλεκτρονικά (και ειδικά αν υπάρχει ζάχαρη) και μετά λόγω ότι εξατμίζεται γρήγορα και 100% δεν αφήνει υπολείμματα (σε σχέση με το νερό που έχει άλατα κτλ). Δεν ξέρω αν μπορεί να εφαρμοστεί και σε φορητό και ειδικά αν το άνοιξες και βραχυκύκλωσε κάτι.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Φίλε αν πιάνουν τα χέρια σου άνοιξε το μόνος σου να του ρίξεις μια ματιά. Καλό καθάρισμα με πανάκια με αιθυλικη αλκοολη που έχουν και στα σουπερ μαρκετ κ στεγνωμα για κανα δυό μέρες. Οδηγούς για να το ανοίξεις βημα βημα έχει στο iFixit. Αυτά κ την προσευχή σου.. Μακάρι να την γλυτώσεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Ευχαριστω παιδια...Πηρα καποιον απο αγγελια σε internet οτι επισκευαζει αλλα μου ειπε ξεχνα το 120 εργασια 320 το επανω κομματι και αν χρειστει και μητρικη κλπ πιο ακριβα απο καινουργιο :fear:
georgeadams Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Ευχαριστω παιδια...Πηρα καποιον απο αγγελια σε internet οτι επισκευαζει αλλα μου ειπε ξεχνα το 120 εργασια 320 το επανω κομματι και αν χρειστει και μητρικη κλπ πιο ακριβα απο καινουργιο :fear: Η κόρη σου έχει το άσπρο, πλαστικό MacBook; Αν ναι, το πάνω κομμάτι (μαζί με πληκτρολόγιο & touchpad) κοστίζει $126 και άλλα $48 τα μεταφορικά από αμερική (συνολικά γύρω στα 124 ευρώ). Το ξέρω γιατί πριν από 5 μήνες παρήγγειλα ένα για το δικό μου MacBook από εδώ και το άλλαξα μόνος μου. Βέβαια, αν έχει χτυπήσει και η μητρική, τότε ναι, το κόστος θα πάει αρκετά πιο πάνω (γύρω στα $900), οπότε το ξεχνάς. Έτσι κι αλλιώς όμως, ο τύπος με τον οποίο μίλησες ήταν πανάκριβος!
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Η κόρη σου έχει το άσπρο, πλαστικό MacBook; Αν ναι, το πάνω κομμάτι (μαζί με πληκτρολόγιο & touchpad) κοστίζει $126 και άλλα $48 τα μεταφορικά από αμερική (συνολικά γύρω στα 124 ευρώ). Το ξέρω γιατί πριν από 5 μήνες παρήγγειλα ένα για το δικό μου MacBook από εδώ και το άλλαξα μόνος μου. Βέβαια, αν έχει χτυπήσει και η μητρική, τότε ναι, το κόστος θα πάει αρκετά πιο πάνω. Έτσι κι αλλιώς, όμως ο τύπος με τον οποίο μίλησες ήταν πανάκριβος! Οχι Γιωργο.Εχει το αλουμινιου 2 ετων και κατι... 3/2009
georgeadams Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 ΟΚ, τότε πάει στα $250 το καπάκι και $1250 η πλακέτα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 ΟΚ, τότε πάει στα $250 το καπάκι και $1250 η πλακέτα. Υπαρχει εστω ενας που θα τα εδινε αν ηταν να πληρωσει και εργασια ????Οσο κανει η πλακετα κανει καινουργιο ...
Thresher Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Πολύ κρίμα Γιάννη.... Βρες κάποιον που "πιάνουν" τα χέρια του απο ηλεκτρονικά να σου το ανοίξει και ότι βγει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.