Προς το περιεχόμενο

Να αλαξω heatsinks στο chipset της μητρικης μου?

driftingcris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...

Εχω μια Gigabyte G31M-ES2L και μια καμενη MSI MS-7357.. Τι λετε, να βαλω τα heatsikns της MSI στην Gigabyte???

Τωρα στα 20 λεπτα λειτουργειας τα chipset ειναι στους 31 βαθμους και οταν ακουμπαω τα heatsink ζουματανε.. Βασικα δεν ξερω καν αν τεριαζουν... Θα ειναι καλητερα αυτα της MSI???

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπερα...

Εχω μια Gigabyte G31M-ES2L και μια καμενη MSI MS-7357.. Τι λετε, να βαλω τα heatsikns της MSI στην Gigabyte???

Τωρα στα 20 λεπτα λειτουργειας τα chipset ειναι στους 31 βαθμους και οταν ακουμπαω τα heatsink ζουματανε.. Βασικα δεν ξερω καν αν τεριαζουν... Θα ειναι καλητερα αυτα της MSI???

Απο οτι μολις ειδα ειναι περιπου της ιδιας ποιοτητας.Δεν θα δεις διαφορα.Παντως 31 βαθμοι ειναι καλα,ειδικα με την ζεστη αυτες τις μερες και αν στις επομενες δεν ξεπερασει τους 45 μαξιμουμ,λογικα εισαι ασφαλης.Μπορουσες να παρεις ενα μικρο cooler ειδικο για αυτες τις περιπτωσεις και να το εγκαταστησεις πανω στο heatsink.Λογικα θα δεις διαφορες 3-5 βαθμους.

Αλλα εισαι ενταξει και τωρα.Το κουτι σου ειναι μικρο?Ποσους ανεμιστηρες εχει?

Δημοσ.

Αν εχεις να διαθεσεις ενα μικρο ποσο θα σου ελεγα να αγορασεις ενα καλυτερο κουτακι με 3 τουλαχιστον ανεμιστηρες.Δεν ειναι σωστο να εχεις quad cpu σε κουτι χωρις ουτε ενα ανεμιστηρα.Ποσα μπορεις να διαθεσεις maximum?Μπορεις να συναρμολογησεις το PC μονος σου?

Δημοσ.

31 βαθμοί είναι πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Πιο κάτω δύσκολα θα πάει.

Δεν αξίζει τον κόπο να αλλάξεις κουτί, να βάλεις 4-5 ανεμιστήρες να σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι σου... για να δεις μια διαφορά 1-2 βαθμούς.

Δημοσ.

31 βαθμοί είναι πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Πιο κάτω δύσκολα θα πάει.

Δεν αξίζει τον κόπο να αλλάξεις κουτί, να βάλεις 4-5 ανεμιστήρες να σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι σου... για να δεις μια διαφορά 1-2 βαθμούς.

Εμενα μου φανικε πολυ γιατι πριν κανω Oc ειχα 22-24 βαθμους.... Οι 2 οι δικοι μου ειναι αθοριβοι.. Περνω αλλους 2-3 ιδιους με μπλε led σαν αυτους που εχω και ειμαι οκ....

Βασικα, αξιζει? Να το παρω? Ξαναλεω οτι δεν εχω ουτε 1 φουρφουρ τωρα και ο benign λεει οτι με quad Θα επρεπε να ειχα... Να το παρω τελικα?

Δημοσ.

Kαλοο :-) Xρησιμοποιω μια ντουζινα προγραμματα για να παρακολουθω τις θερμοκρασιες μου, αλλα κανενα απ αυτα δε σου λεει για το chipset.

Δημοσ.

Φιλε driftingcris πριν καταστρεψεις την μητρικη σου με την αλλαγη των ψυκτρων στο chipset, δεν θα ηταν προτιμοτερο ειτε να βαλεις ανεμιστηρες κουτιου ειτε να παρεις ενα μεγαλο και φαρδυ κουτι ωστε να γινεται καλη ροη του αερα?

Δημοσ.

Αυτο λεω και εγω.Τελευταια φορα που ειδα κουτι υπολογιστη χωρις ουτε ενα ανεμιστηρα ηταν το 1995.

Οταν εχεις εναν quad,αρκετους δισκους,μια σχετικα ζεστη καρτα γραφικων,δεν κοιτας μονο τις θερμοκρασιες του τσιπσετ αλλα και των αλλων hadrware parts αν θελεις να τα διατηρησεις σε καλη κατασταση πρεπει να τα δροσιζεις,να τα κρατας σε καλη θερμοκρασια.

Εφοσον θελεις να δωσεις λιγα μπορεις να παραγγειλεις απο το visionstudio ενα καλο καταστημα απο Θεσσαλονικη αυτο :

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16482&cat=1

nzxt_m59_opened-060709.jpg

Δημοσ.

Δεν θα κανει δουλεια αυτο που ειπα??? Αν οχι δεν εχω προβλημα να δωσω και λιγα παραπανω.. Απλα πιστευα οτι και με ενα κουτι των 20-30ευρω θα ειμαι οκ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...