kanesaxo Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 +100 στον άνωθεν κύριο, μιας και είμαι παθών στο θέμα της 5870 και ψύξης αυτής. Οπότε ή μαμα κουλερ στο 75% και ας κάνει σα τραίνο ή full waterblock. Απλώς να γνωρίζεις πως ουσιαστικά "πετας" 2Χ90ε τα μπλοκς = 180ε. Τα υπολοιπα θα σου μείνουν για μελλοντικό watercooling.
deadwar Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 lionhert εχεισ απολυτο δικιο.αυτο σκεφτομαι παντως και εγω.απο την μια δινω 400 ευρω με την αριστη λυση που προτεινε ο rafail απο την αλλη ομως ξερω οτι μετα μενω με αυτες γιατι πολυ δυσκολα θα πουληθουν. αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι με αυτες τις 2 μαζι θα αντεξω για αρκετο καιρο αφου εχουν μια χαρα επιδοσεις! και κατι σημαντικο που ξεχασα να ρωτησω!!η μια καρτα ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513505 και η αλλη ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516375 . Η 1η ειναι ref απο οτι ξερω και η 2η σιγουρα οχι! Αυτη η λυση που προτεινε ο rafail κανει για ολες τις 5870 ή πρεπει να ειναι ref η καρτα;;
Chief90 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 vrm το backplate του reference cooler της κάρτας δεν το προσφέρει κανένα aftermarket cooler. πάντως εγώ με 5850 με 1,2v στον πυρήνα σηκώνω 110 στα vrm σε furmark...
Navu Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα παιδιά: ή κρατάς το μαμά ψηκτικό σύστημα της κάρτας (με ότι αυτό συνεπάγεται=αυξημένος θόρυβος...) ή πας σε full-cover μπλοκ για την κάρτα (με ότι αυτό συνεπάγεται=σχεδον πεταμένα λεφτά λόγω "παλαιότητας" - αν και για μένα η 5870 έχει ΠΟΛΥ ψωμί ακόμη). Η καλή αερόψυξη για αυτή την κάρτα κοστίζει ΠΟΛΥ και φυσικά ΔΕN έχει επιδόσεις υδρόψυξης (αν και μπορείς να βρεθείς πολύ κοντά), επιπλεόν είναι σπορ για ψυχάκηδες λόγω γενικότερης δυσκολίας ευρέσεως υλικών/εγκατάστασης(βλπ υποφαινόμενο/kanesaxo). Η υδρόψυξη κοστίζει παραπάνω, αλλά διαθέτεις και άλλον "αέρα" στις επιδόσεις. Με ultra-silent, αλλά τούμπανο αερόψυξη έχω 38 πυρήνα, 43 στα πίσω VRM (semi-passive) και 49 στο "μοναχικό" μπροστά (semi-passive). Ήδη το δωμάτιο έχει ανεβάσει θερμοκρασίες αυτές τις τελευταίες μέρες, αλλά μάλλον θα είμαι ΟΚ το καλοκαίρι. Τα συμπεράσματα δικά σου.
pdiomidis Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Λες πως η gtx 580 πιανει 15fps παραπανω στο crysis απο οτι 2 5870? Με το μάτι και χωρις να κάνω μέτρησεις βλέπω ότι η μια κάρτα συμπεριφέρεται πολυ καλύτερα σε όλα απο ότι 2... Σε όλα της! Έτσι λοιπον καλύτερα να παρεις μια και να την κανείς και λίγο overclock και να βάλεις και υδροψυξη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.