Προς το περιεχόμενο

Eρωτηση για αποζημιωση απο συνεργειο αυτοκινητων.

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια απορια.

Εχω ενα αυτοκινητο σε τελεια κατασταση και το αφηνω σε ενα συνεργειο αυτοκινητων (καμια σχεση με αντιπροσωπειες,κτλ) για την επιδιορθωση μιας μικρης βλαβης.

Οταν παω να παρω το αυτοκινητο απο το συνεργειο,ναι μεν η βλαβη εχει επιδιοθωθει αλλα ανακαλυπτω επιτοπου στο συνεργειο,οτι το αυτοκινητο εχει υποστει πολυ μεγαλυτερη ζημια (πχ ραγισμενο ολο το παμπριζ) ενω βρισκοταν εκει.

Ο ιδιοκτητης του συνεργειου φυσικα αρνειται οτι η ζημια εγινε στο συεργειο,οτι υπηρχε ηδη στο αυτοκινητο οταν το εφερα και ουτε λογος για αποζημιωση.

Οπως ειμαι εκει ποια πρεπει να ειναι η πρωτη μου αντιδραση;.Και τι νομικη διαδικασια πρεπει να ξεκινησω για να βρω το δικιο μου;

Πχ να βγαλω φωτος το αμαξι οπως ειναι στο συνεργειο του; και μετα να παω στον δικηγορο μου για μηνυση.Να φωναξω την αστυνομια.Συνηθως τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω τί γίνεται νομικά με τέτοιου είδους περίπτωση.Λογικά αν το αρνείται ο μάστορας....δεν έχεις κ εσύ αποδείξεις (και πώς να έχεις άλλωστε,που να ήξερες να έπαιρνες φωτογραφίες κατά την είσοδο του αυτοκινήτου στο συνεργείο ότι ήταν οκ!) πάτε μέσω δικηγόρων να τα βρείτε ή δικαστικώς.Παίρνεις φώτος,μαζεύεις μάρτυρες κτλ , όπως σίγουρα θα έχει κ ο μάστορας τους δικούς του κτλ κτλ

Αν πάντως σου έτυχε τέτοιο πράγμα και η ζημιά είναι στο παρ-πριζ καλύτερα να μην ασχοληθείς καθόλου και αν έχεις θραύση κρυστάλλων θα στο βάλει δωρεάν η ασφαλιστική σου.

ισως ακριβως εκει στηριζεται και ο μαστορας, στο να εχει θραυση. αλλα αυτο δεν τον κανει λιγοτερο ανεντιμο. με λιγα λογια...εμπλεξες. δεν τον ηξερες; πρωτη φορα το πηγες εκει;

και οι 2 μεριες ξερουν απο πριν οτι ενας δικηγορος θα τους παρει τουλ.500ε μεχρι την δικη οποτε ενας απο τους 2 θα υποχωρησει...

τωρα εαν αυτος πληρωνει ασφαλεια για νομικη προστασια στο μαγαζι του μαλλον θα το τραβηξει.

στις αντ/πειες παντως ,γι αυτο υπογραφεις και τσεκαρουν πριν το δεχτουν ακομη και για γρατζουνιες.οποτε μαλλον θα χουν πληρωσει αρκετα σε αποζημιωσεις και αλλαξαν τροπαρι.

τελος τι θα γινοταν ομως αν επιανες ενα λοστο και αρχιζες να κατεβαζεις το μαγαζι και αυτον μαζι?τι θα γινοταν αν εκανες καταγγελια(1517 ή ενα mail) στην σδοε οτι δεν σου κοψε αποδειξη?στην πυροσβεστικη?αλλοδαπων? κτλ.

επειδη ειμαι σιγουρος οτι το μαγαζι εχει ραμπα χωρις να εχει αδεια απο τον δημο για παρκινγκ,τραβα παρκαρε μπροστα του και αστο εκει κανα μηνα.

ισως ακριβως εκει στηριζεται και ο μαστορας, στο να εχει θραυση. αλλα αυτο δεν τον κανει λιγοτερο ανεντιμο. με λιγα λογια...εμπλεξες. δεν τον ηξερες; πρωτη φορα το πηγες εκει;

Αν είναι το πρόβλημα στο τζάμι,ο μάστορας πρέπει να είναι πολύ καθίκι για να κάνει τον ανήξερο.Μια συμπεριφορά του τύπου "φίλε έγινε ζημιά κατά λάθος συγγνώμη έχεις και την επιλογή να μην πληρώσουμε τίποτα μέσω της ασφάλειας" νομίζω ότι θα έλυνε το πρόβλημα και των δύο.Αναρωτιέμαι τί τιμή πήρε για την βλάβη που έφτιαξε....

επειδη ειμαι σιγουρος οτι το μαγαζι εχει ραμπα χωρις να εχει αδεια απο τον δημο για παρκινγκ,τραβα παρκαρε μπροστα του και αστο εκει κανα μηνα.

Με τέτοιου είδους λογική....να δεις για πότε θα αποκτήσει το αυτοκίνητο ένα σωρό γρατζουνιές ,σκασμένα λάστιχα και άλλα τέτοια ωραία....

Τότε πας και αγοράζεις ένα ωραιότατο NIVA του '85 με 200€ και το αφήνεις μπροστά στο μαγαζί του. Ας το βαράει όσο θέλει. Επίσης τον ταράζεις στις καταγγελίες για ότι μπορείς να φανταστείς (που σίγουρα θα έχει παρανομίες). Πότε σταματάς; Μόλις σε αποζημιώσει για το κρύσταλλο και σου χαρίσει και τη δουλειά που έκανε. Αλλιώς θα πληρώσει τα δεκαπλάσια.

Πού**ης μία φορά αυτός, δέκα εμείς. Γιατί όλοι τους έξυπνους κάνουν!

Τότε πας και αγοράζεις ένα ωραιότατο NIVA του '85 με 200€ και το αφήνεις μπροστά στο μαγαζί του. Ας το βαράει όσο θέλει. Επίσης τον ταράζεις στις καταγγελίες για ότι μπορείς να φανταστείς (που σίγουρα θα έχει παρανομίες). Πότε σταματάς; Μόλις σε αποζημιώσει για το κρύσταλλο και σου χαρίσει και τη δουλειά που έκανε. Αλλιώς θα πληρώσει τα δεκαπλάσια.

Πού**ης μία φορά αυτός, δέκα εμείς. Γιατί όλοι τους έξυπνους κάνουν!

κατι τετοιο εννοουσα.

αλλα δεν θα περιμενεις να σε αποζημιωσει απλα για το κρυσταλλο,να βγαλεις και κατι δικο σου...

παει να σε κλεψει μια?θα τον κλεψεις 50 μετα...

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.

οχι δεν προκειται για τζαμι,η ζημια ειναι αλλη,πολυ χειροτερη απλως το ανεφερεα υποθετικα ως παραδειγμα τετοιας περιπτωσης.

Τεσπα εχει γινει μια απιστευτη ιστορια με το θεμα μου,δεν θα μπω σε αποκαλυψεις μεχρι να τελειωσει το ζητημα,αλλα μολις γινει αυτο θα ανεβασω ολη την περιπετεια μου για να παραδειγματιστει και να προσεχει ο κοσμος.

μιλαμε για το ΕΠΟΣ.υπομονη.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.

οχι δεν προκειται για τζαμι,η ζημια ειναι αλλη,πολυ χειροτερη απλως το ανεφερεα υποθετικα ως παραδειγμα τετοιας περιπτωσης.

Τεσπα εχει γινει μια απιστευτη ιστορια με το θεμα μου,δεν θα μπω σε αποκαλυψεις μεχρι να τελειωσει το ζητημα,αλλα μολις γινει αυτο θα ανεβασω ολη την περιπετεια μου για να παραδειγματιστει και να προσεχει ο κοσμος.

μιλαμε για το ΕΠΟΣ.υπομονη.

Αν γνωρίζεις εκ των προτέρων τι θα κανεις,δεν υπάρχει λογος δημιουργίας του θέματος,αν δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις,ισως θα ηταν καλο να μας πεις επ'ακριβως τι συνέβη γιατί μπορεί,να μπορούμε να βοηθήσουμε.

Οσον αφορα τη ζημιά,αν δεν εχεις ορεξη να σε τρέχουν και να τρέχεις,λογικα θα εχεις μικτή ασφάλεια οποτε δήλωσε το να τελειώνεις,επίσης μου φαίνεται ψιλό απίθανο να μην εχει ασφάλεια επαγγελματικής αστικής ευθύνης το συνεργείο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...