tolis2 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Καλησπερα, Ψαχνομαι να αγορασω ενα 5.1 συστηματακι για το πισι και επεσα πανω σε αυτα, -- http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/da5000-pro -- ξερει κανεις τι ρολο βαρανε σαν ηχεια και σαν εταιρια; Η τιμη που τα βρισκω εδω ελλαδα ειναι γυρω στα 170ευρο,εχει να προτινει καποιος αλλος κατι καλυτερο πανω σε αυτα τα λεφτα; Ευχαριστω εκ τον προτερων
yiannis_1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Νομίζω ότι είναι Καναδέζικη εταιρεία με αρκετά καλό όνομα, γνωστή πλέον και σε αυτό το forum αρκετά αγαπητή. Απο την αρχή παρουσιάστικε σαν αντίπαλο δέος της logitech στα ηχεία τύπου Z5500 κτλ. Αν και δεν είμαι fan τέτοιων ηχείων ωφείλω να παραδεχτώ πως τα edifier φαίνονται τουλάχιστον οπτικά σωστότερα κατασκευασμένα, πιο πλούσια και λιγότερο πλαστικά απο τα αντίστοιχα logi. Βέβαια αν δεν τα ακούσω δεν εχει νόημα να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Μου αρέσει πάντως που τα εχουν φτιάξει σαν μικρογραφία κανονικών φούλ range ηχείων. Τώρα αν παίζουν και σωστά σε αυτή την κλίμακα πιος ξέρει? Ίσως. Μην περιμένεις πάντως και high fidelity απο δαύτα...
tarantules Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Κλάσεις ανώτερα από τα Ζ5500 που έχω στο θέμα design.Αλλά δεν τα έχω ακούσει αν και πολύ θα ήθελα για να τα συγκρίνω με τα δικά μου. Πάντως αν κρίνω από την τιμή δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά.Μπορεί να κάνω και λάθος όμως
HALF EVIL Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Νομίζω ότι είναι Καναδέζικη εταιρεία με αρκετά καλό όνομα, γνωστή πλέον και σε αυτό το forum αρκετά αγαπητή. Απο την αρχή παρουσιάστικε σαν αντίπαλο δέος της logitech στα ηχεία τύπου Z5500 κτλ. Αν και δεν είμαι fan τέτοιων ηχείων ωφείλω να παραδεχτώ πως τα edifier φαίνονται τουλάχιστον οπτικά σωστότερα κατασκευασμένα, πιο πλούσια και λιγότερο πλαστικά απο τα αντίστοιχα logi. Βέβαια αν δεν τα ακούσω δεν εχει νόημα να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Μου αρέσει πάντως που τα εχουν φτιάξει σαν μικρογραφία κανονικών φούλ range ηχείων. Τώρα αν παίζουν και σωστά σε αυτή την κλίμακα πιος ξέρει? Ίσως. Μην περιμένεις πάντως και high fidelity απο δαύτα... Χώρο να έχεις για να τα τοποθετήσεις και προχώρα. Τι εννοείς yiannis ότι δεν είσαι fan τέτοιων ηχείων; High fidelily δεν έχεις απαίτηση από PC ούτως ή άλλως. Αν η κύρια επιθυμία σου είναι η μουσική τότε καλύτερα είναι ένα 2.1 ηχείο. Όχι ότι ένα ποιοτικό 2.1 δεν ανταποκρίνεται αξιοπρεπέστατα και σε gaming.
yiannis_1 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Τι εννοείς yiannis ότι δεν είσαι fan τέτοιων ηχείων; High fidelily δεν έχεις απαίτηση από PC ούτως ή άλλως. Αν η κύρια επιθυμία σου είναι η μουσική τότε καλύτερα είναι ένα 2.1 ηχείο. Όχι ότι ένα ποιοτικό 2.1 δεν ανταποκρίνεται αξιοπρεπέστατα και σε gaming. Εννοώ ότι δεν είμαι fan των μινιατούρων pc 5,1. Γιατί υπάρχουν και αντιστοιχα 5.1 ηχεία για AVR ενισχυτές 5.1 - 7.1 που είναι σαφώς πολύ καλύτερα αλλά και ακριβότερα. ΠΧ. http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5134&category_id=43&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5173&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=65 http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2955&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=65 Θα προτιμούσα 2 καλά ηχεία να μπορούν να παίζουν μουσική κυρίως απο το να εχω surround με 5 μέτρια satelites και ενα κακό sub. Iq roister για παράδειγμα που παίζουν πάνω κάτω στα ίδια λ7 με τα edifier. Τα edifier δεν δείχνουν άσχημα,(μόνο το πολύ λεπτό φύλο mdf,και τα χάρτινα woofer με χαλάνε) άλλα αν δεν τα δω, τα πιάσω και τα ακούσω δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αν βέβαια τα θες όλα και μουσική και 5,1 καισχετικά φτηνά τότε αναγκαστικά πας σε κάτι τέτοιο γνωρίζοντας απο την αρχή ότι συμβιβάζεσαι. Μια χαρά hifi πηγή είναι το pc αν εχεις την συλλογή σου σε flac ακους με κάποιο καλό player οπως το foobar και εχεις και μια καλή soundcard.
HALF EVIL Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Εννοώ ότι δεν είμαι fan των μινιατούρων pc 5,1. Γιατί υπάρχουν και αντιστοιχα 5.1 ηχεία για AVR ενισχυτές 5.1 - 7.1 που είναι σαφώς πολύ καλύτερα αλλά και ακριβότερα. ΠΧ. http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5134&category_id=43&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5173&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=65 http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2955&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=65 Θα προτιμούσα 2 καλά ηχεία να μπορούν να παίζουν μουσική κυρίως απο το να εχω surround με 5 μέτρια satelites και ενα κακό sub. Iq roister για παράδειγμα που παίζουν πάνω κάτω στα ίδια λ7 με τα edifier. Τα edifier δεν δείχνουν άσχημα,(μόνο το πολύ λεπτό φύλο mdf,και τα χάρτινα woofer με χαλάνε) άλλα αν δεν τα δω, τα πιάσω και τα ακούσω δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αν βέβαια τα θες όλα και μουσική και 5,1 καισχετικά φτηνά τότε αναγκαστικά πας σε κάτι τέτοιο γνωρίζοντας απο την αρχή ότι συμβιβάζεσαι. Μια χαρά hifi πηγή είναι το pc αν εχεις την συλλογή σου σε flac ακους με κάποιο καλό player οπως το foobar και εχεις και μια καλή soundcard. Εγώ πάντως για HiFi προτειμώ τα Meridian μου και τα βινύλιά μου.
yiannis_1 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Εγώ πάντως για HiFi προτειμώ τα Meridian μου και τα βινύλιά μου. Καλά και τα βινύλια, αν τα εχεις... Δεν αντιλέγω απλά προτιμώ την ευκολία των ψηφιοποιημένων αρχείων. Το πικάπ οι δίσκοι, οι λαμπάτοι κτλ είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις ήχου όπου εκτός του ότι ακούς με τα αυτιά, ακους και με τα μάτια. Γενικά είναι για ενα ιδιαίτερο πιο μερακλήδικο κοινό. Ξέρεις τώρα φίλοι να συζητούν και να πίνουν το ποτάκι τους στο σαλόνι, μουσικούλα σε μέτρια ένταση, κεράκια χαμηλός φωτισμός, βινύλια κτλ. Λογικό είναι να σου αρέσει περισσότερο. Και μένα περισσότερο μου αρέσει και δεν είναι μόνο λόγο ήχου αλλά και λόγο της όμορφης ατμόσφαιρας και της θετικής ψυχολογίας που δημιουργεί ή όλη φάση.
Nikonas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Γειά σας,σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω τα ίδια ηχεία,τελικά τα δοκλιμασε κανείς,αξίζουν;
HALF EVIL Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Εγώ έχω τα S530 που είναι 2.1 ηχεία. Απλώς καταπληκτικά. Από ξύλο και όχι πλαστικούρα, το woofer δύσκολα το σηκώνει ένα άτομο, ποιοτικότατα στην κατασκευή. Λογικά και τα 5.1 θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Εντύπωση μου κάνει η τιμή αφού τα 2.1 τα πήρα 189 €
Dam_Peristeriws Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Ωραία. Άρα με μια sound card XONAR DX θα είναι μαι χαρά!!
Dam_Peristeriws Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Απο πρίμα είναι οκ? Καλά ναι η XONAR DX είναι πάρα πολύ ποιοτική κάρτα. Σε αντίστοιχη τιμή δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.
Dimanson Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 τα συγκεκριμενα δεν τα εχω ακουσει αλλα εχω ακουσει πολλα μοντελα αυτης της εταιριας και η γνωμη μου ειναι οτι ειναι φανταστικα ηχεια επισης διαθετουν οπτικη ινα για HD ηχο.Ειναι τοσο φθηνα διοτι δεν ειναι αρκετα γνωστη εταιρια κ δεν πληρωνεις μαρκα αλλα καθαρα ποιοτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα