XenoVagrant Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Oντας επιτελους ετοιμος για να παρω το 1ο μου MBP (παω για το "φτηνο" φετινο 13αρι) θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα γιατι θελω να δω πώς θα φτιαξω ενα καλο setup για τις αναγκες μου. Προτιμω το 13αρι λογω τιμης προφανως, αλλα και φορητοτητας, απλα ως φοιτητης που θα ειμαι στο εξωτερικο πιστευω πως θα το χρησιμοποιω κυριως στο σπιτι και γι' αυτο κοιταω να το συνδυασω με μια καλη οθονη. Το budget μου για την οθονη ειναι κοντα στα 300ε και παω λογικα για 23-24''. Το θεμα ειναι πως διαβαζω παρα πολλα παραπονα για τα φετινα MBP και τη συμβατοτητα τους με monitors (αλλοι δεν εχουν καν εικονα, αλλοι εχουν περιστασιακο flickering και αλλοι λενε πως υπαρχει θεμα στο συντονισμο μεταξυ οθονης/mbp οταν μπαινουν ή βγαινουν απο sleep mode). Απο το πουθενα λοιπον ανησυχω πλεον για το αν θα παρω ενα monitor το οποιο θα ειναι 100% συμβατο με το MBP μου. Εχει κανεις να προτεινει καποια σιγουρη λυση απο αποψης μαρκας ή εστω συνδεσιμοτητας; Με VGA δεν εχω δει παραπονα αλλα οκ δε θελω να καταληξω σε VGA.. Για DVI κυριως διαβαζω πως υπαρχουν καποια θεματακια, αλλα και για HDMI ακομα καποιοι γκρινιαζουν. Λιγες οθονες ερχονται και με display port, αλλα οκ εκει δεν ξερω τι παιζει. Το Setup που εχω κατα νου παντως ειναι MBP με το monitor, ποντικι, πληκτρολογιο, ηχεια και μεσα σε ολα αυτα θελω να στριμωξω και ενα XBOX 360 ετσι ωστε να λειτουργουν ολα χωρις να αλλαζω συνεχεια καλδωια για τον οποιοδηποτε λογο κτλ. Ιδεες / προτασεις;
tr3quart1sta Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 http://www.skroutz.gr/s/272385/Dell-Ultrasharp-U2311H-23.html
XenoVagrant Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Ευχαριστω κατ' αρχας αλλα να ρωτησω. Μεταξυ των επιλογων που μου δινονται (στις θυρες) υπαρχει καποια που δοκιμασμενα λειτουργει αψογα; Επισης δε βλεπω να εχει θυρα για να συνδεσω ηχεια - αλλα εδω που τα λεμε λιγες οθονες πρεπει να χουν θυρα για mini jack ετσι; Λεπτομερεια μαλλον, αλλα επειδη θελω να συνδεσω 2 συσκευες ψαχνω πώς θα λειτουργουν ολα σωστα, χωρις να χρειαζεται να αλλαζω καλωδια κτλ.
basilis222 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Φίλε, πάρε έναν iMac 21" με τα ίδια λευτά, το μετάνιοσα που πήρα το MacBook Pro 13" έπρεπε να πάρω το 17" ή έναν iMac 21" (για χρηση στο σπίτι) αν θές κάτι για την σχολή πάρε ένα netbook και βάλε Mac os. Μπορείς να βρείς χιλιάδες μεταχηρισμενα (όλοι περνούν το iPad) iMac 21"+ used netbook= MacBook Pro 13" Αν πάρεις το Pro και μια οθόνη θα σου βγουν τα ίδια λευτά με τον 15" +ανταπτορες+ Dock για το MacBook = MacBook pro 17" ή iMac 27" (χωρίς netbook) Ότι και να πάρεις δεν θα το μετανιόσεις. (μόνο για το Netbook)
XenoVagrant Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αν ηταν να ημουν καπου και να εμενα εκει καιρο εννοειται πως δε θα επαιρνα το 13αρι MBP. Απλα ξερω πως εκει που θα ειμαι (Ολλανδια) θα μεινω 10-12 μηνες και δεν αποκλειεται να την κανω καπου τοτε για καπου αλλου (πχ Λονδινο) λογω δουλειας. Θα μου πεις αν ειναι ετσι παρε ενα 15αρι MBP να σαι σε ολα μεσα - και horsepower και μια σχετικη φορητοτητα. Παντως λεω να κανω την αγορα απο USA με educational discount οποτε οκ $1100 ή 800ε χοντρικα δεν ειναι και πολυ ασχημα για το entry level MBP. To 15αρι με βγαζει αρκετα off budget λογω κοστους, αλλα οκ πρεπει να διαλεξω αν θελω ενα 15αρι και τελος ή ενα 13αρι και οθονη/ποντικι/πληκτρολογιο. Θα ειχα καταληξει στο 13αρι αν ηξερα πως ολα θα πανε ρολοι με μια οποιαδηποτε οθονη, αλλα με αυτα που διαβαζω σε καθε apple forum εχω προβληματιστει πολυ και ισως να ξανασκεφτω στο τελος το 15αρι και να φουνταρω και τις οποιες "φιλοδοξιες" για να χω κανα X360 απο κοντα.
basilis222 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αν ηταν να ημουν καπου και να εμενα εκει καιρο εννοειται πως δε θα επαιρνα το 13αρι MBP. Απλα ξερω πως εκει που θα ειμαι (Ολλανδια) θα μεινω 10-12 μηνες και δεν αποκλειεται να την κανω καπου τοτε για καπου αλλου (πχ Λονδινο) λογω δουλειας. Θα μου πεις αν ειναι ετσι παρε ενα 15αρι MBP να σαι σε ολα μεσα - και horsepower και μια σχετικη φορητοτητα. Παντως λεω να κανω την αγορα απο USA με educational discount οποτε οκ $1100 ή 800ε χοντρικα δεν ειναι και πολυ ασχημα για το entry level MBP. To 15αρι με βγαζει αρκετα off budget λογω κοστους, αλλα οκ πρεπει να διαλεξω αν θελω ενα 15αρι και τελος ή ενα 13αρι και οθονη/ποντικι/πληκτρολογιο. Θα ειχα καταληξει στο 13αρι αν ηξερα πως ολα θα πανε ρολοι με μια οποιαδηποτε οθονη, αλλα με αυτα που διαβαζω σε καθε apple forum εχω προβληματιστει πολυ και ισως να ξανασκεφτω στο τελος το 15αρι και να φουνταρω και τις οποιες "φιλοδοξιες" για να χω κανα X360 απο κοντα. Έχω εγω αυτό το πρόβλημα με την οθόνη, με μιά LG. Καλύτερα να πάρεις μια 26" TV! Για να είσαι σίγουρος.
XenoVagrant Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Γιατι συγκεκριμενα τηλεοραση; Για τις παραπανω θυρες ή για καποιο αλλο λογο το λες;
lagoudakis Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Να σας χαλασω το θεμα με κατι ασχετο;προβλημα με εξωτερικες οθονες εχουν τα μοντελα 2011 μονο;γιατι εχω ενα mbp13 2010 και το εχω συνδεσει σε 3-4 διαφορετικες οθονες και δουλευε σε ολες αψογα
papaniki Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Είμαι κάτοχος macbook pro 13' 2010. Και εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε οθόνη το συνδεσα.. Έχω ενα καλώδιο minidisplay port--->HDMI και πάντα με αυτό έκανα τη σύνδεση(κόστος 10 ευρω ebay). Σε οθόνες-τηλεοράσεις που είχα δοκιμάσει λειτούργησαν όλα άψογα(εικόνα και ήχος)-27αρα LG,32αρα Samsung,42ara Sony,42ara LG και δυστυχώς καμιά απο αυτές δεν είναι δικιά μου! Τώρα όσον αφορά τον ενδοιασμό σου.Η Dell έχει display port..μόνο αυτό για μένα τα λέει όλα..είναι φτιαγμένη για apple μηχανήματα! Την οθόνη αυτή θέλω τόσο πολύ να την πάρω αλλά δεν υπάρχουν χρήματα τώρα.. (ps:δεν εχεις δεί σε όλα τα αμερικάνικα έργα που έχει παντού apple που είναι συνδεδεμένα με αυτές τις dell? )
basilis222 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μπορώ να στίλω mail στην Apple και να τις πώ ότι δεν δουλέβει στην οθόνη μου;
PaZaRiOTiS Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Για μένα φίλε μου προχώρα στο 13αρι + οθόνη. Άλλο να συντηρείς ένα και άλλο δύο συστήματα. + ότι θα έχεις το σύστημα σου παντού μαζί σου. + Άλλο να έχεις 15αρα (mbp 15) στο γραφείο σου και άλλο 23άρα. ή 13+23 όταν έχεις πολύ φόρτο. Άν σε προβληματίζει η φορητότητα βγάλε και το superdrive και είσαι ok. Εγώ που φεύγω του χρόνου έξω για ένα χρόνο τουλ θα πάρω εκεί που θα πάω μια μετάχειρη οθόνη και μετά θα την ξαναπουλήσω. Θα την έχω απλά για να κάνω την δουλειά μ.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μήπως για να δούμε καμιά άσπρη μέρα? Η ερώτηση πλέον είναι όχι αν φύγουμε αλλά αν θα γυρίσουμε.... (Γλυτώνουμε και τα μεταφορικά από το amazon.co.uk... )
tr3quart1sta Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 (Γλυτώνουμε και τα μεταφορικά από το amazon.co.uk... ) That's the Spirit!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.