Προς το περιεχόμενο

SEO ερώτηση,σχετικά με τα 100+ urls σε κάθε σελίδα

v5net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διάβασα σε αρκετές πηγές ότι ο αριθμός των urls που φεύγουν από κάθε σελίδα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 100.

και εδώ ξεκινάει η μεγάλη αντίφαση, μια μεγάλη ιστοσελίδα μπορεί να έχει ακόμη και χιλιάδες σελίδες στις οποίες θέλει να παραπέμπει μέσω του κυρίως navigation menu.

έτσι έχουμε καλύτερη εμπειρία και πιο εύκολη πρόσβαση από τους χρήστες που έτσι βρίσκουν πιο εύκολα ότι ψάχνουν.

θα πρέπει δηλαδή η να καταργήσουμε τα μενού, η να αφήσουμε απ έξω πολλές σελίδες, η τέλος πάντων να κάνουμε την πλοήγηση πιο μπερδεμένη και δύσχρηστη, γιατί εγώ δε βλέπω κάποιο άλλο τρόπο να τα έχουμε και τα δύο,και links προς όλες μας τις σελίδες από οποιαδήποτε σελίδα του ιστοχώρου μας και συγχρόνως να κρατάμε τα εσωτερικά λινκς κάτω από τα 100.

τι είναι πάλι αυτή η τεράστια ηλιθιότητα του google? α μας τα έχει παρασκοτίσει με τις αλλοπρόσαλες και ηλίθιες πρακτικές του...

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι λέει 100 ανά σελίδα, όχι σε όλο το website. Και φυσικά, δε μπορώ να φανταστώ ένα navigation menu με πάνω από 30 links - αν καταφέρεις και το ξεπεράσεις μάλλον κάπου το έχεις σκεφτεί λάθος...

Δημοσ.

Η Gοοgle δεν είναι το Internet. Οπότε τι σε νοιάζει τι τακτικές ακολουθεί μια «εταιρειούλα» του διαδικτύου; Φτιάξε την σελίδα σου όπως νομίζεις ότι είναι καλύτερο.

Επίσης, μπορείς να μας δείξεις ένα παράδειγμα σελίδας με χιλιάδες link στο κυρίως menu της;

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι λέει 100 ανά σελίδα, όχι σε όλο το website. Και φυσικά, δε μπορώ να φανταστώ ένα navigation menu με πάνω από 30 links - αν καταφέρεις και το ξεπεράσεις μάλλον κάπου το έχεις σκεφτεί λάθος...

ναι ανά σελίδα φυσικά.

τώρα αν εσύ το navigation menu to εννοείς ένα link ανά κατηγορία τότε συμφωνώ, έτσι βέβαια θα πρέπει όταν μπαίνει κάποιος στην κατηγορία να υπάρχει και διαφορετικό μενου ανά κατηγορία και μετα άλλο ανα υποκατηγορία κλπ κλπ,

αλλά εγω το εννοώ τελείως διαφορετικά, σε μία στατική σελίδα υπάρχουν 100 η 200 html αρχεία-σελίδες στις οποίες θέλω να μπορεί να πηγαίνει ο άλλος σε όλες από την αρχική κλπ.

δεν θέλω να τις χωρίσω σε κατηγορίες γιατί μετα θα πρέπει να φτιάξω και από ένα διαφορετικό μενού για κάθε κατηγορία.

Στο μενου που χρησιμοποιώ τώρα υπάρχουν χωρισμένες οι κατηγορίες και είναι το ίδιο σε όλες τις σελίδες και έτσι το θεωρώ πιο σωστό, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα απο όπου και να βρίσκεται να επιλέξει και να πάει σε όποια κατηγορία και υποσελίδα της κατηγορίας θέλει βλέποντας συγχρόνως και όλα όσα υπάρχουν στη σελίδα.

να πως μπορεί πολύ εύκολα το navigation menu να ξεπεράσει όχι τα 100 αλλά και τα 500 urls, το ότι δεν μπορείς να το φανταστείς είναι γιατί έχεις άλλες εμπειρίες και άλλη φιλοσοφία,μάλλον δουλεύεις αποκλειστικά με CMS που τα κάνουν όλα αυτόματα και μπορούν να φτιάξουν τα μενου από μόνα τους χωρίς να πολυσκοτίζεται ο διαχειριστής..

δεν το έχω σκεφτεί λάθος,απλά θέλω να τα κάνω όπως μου αρέσει εμένα και προσπαθώ να καταλάβω γιατί να έχει πρόβλημα το G, εν έτει 2011 δεν μπορεί να διαβάσει flash, έχει πρόβλημα με αρκετά javascript,έχει πρόβλημα με τα πολλά λινκς,δεν μπορεί να ξεχωρίσει δυο γαιδουριών άχυρα...ε τι τέλος πάντων μπορεί να κάνει να μας φακελώνει μόνο;;

και στο κάτω κάτω εδώ συζητάμε για λύσεις σε προβλήματα και όχι για να τη βγούμε ο ένας στον άλλον, έτσι;

Δημοσ.

Δε δουλεύω κανένα cms, όλα γίνονται hand coded, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Έχει τεράστια διαφορά το site map από το navigation menu - δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπαίνει σε μια σελίδα και να θέλει να βλέπει μονίμως μια λίστα με 200 συνδέσμους, ανάμεσα στους οποίους κρύβεται αυτό που ψάχνει. Δεν είναι απαραίτητα λάθος αυτό που σκέφτεσαι αλλά, όπως κάπως γλαφυρά σου έγραψε ο macabre_sunsets, η google δε νοιάζεται για το πως σκέφτεσαι εσύ, αλλά για το πως σκέφτεται το υπόλοιπο 99,999% των χρηστών του ίντερνετ - και στους χρήστες αυτούς δεν αρέσουν ούτε οι λίστες με τα εκατοντάδες links (γιατί σχεδόν πάντα τέτοιες λίστες είναι spam), ούτε flash-only σελίδες, ούτε σελίδες που απαιτούν να ανοίξεις επικίνδυνες πόρτες (βλ javascript)

Φυσικά και κάνουμε συζήτηση, κανείς δε πάει να τη βγει στον άλλον, αλλά όταν το πρόβλημά σου λέγεται "google" αναγκαστικά θα πας κι εσύ με τα νερά του...

Δημοσ.

Δε δουλεύω κανένα cms, όλα γίνονται hand coded, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Έχει τεράστια διαφορά το site map από το navigation menu - δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπαίνει σε μια σελίδα και να θέλει να βλέπει μονίμως μια λίστα με 200 συνδέσμους, ανάμεσα στους οποίους κρύβεται αυτό που ψάχνει. Δεν είναι απαραίτητα λάθος αυτό που σκέφτεσαι αλλά, όπως κάπως γλαφυρά σου έγραψε ο macabre_sunsets, η google δε νοιάζεται για το πως σκέφτεσαι εσύ, αλλά για το πως σκέφτεται το υπόλοιπο 99,999% των χρηστών του ίντερνετ - και στους χρήστες αυτούς δεν αρέσουν ούτε οι λίστες με τα εκατοντάδες links (γιατί σχεδόν πάντα τέτοιες λίστες είναι spam), ούτε flash-only σελίδες, ούτε σελίδες που απαιτούν να ανοίξεις επικίνδυνες πόρτες (βλ javascript)

Φυσικά και κάνουμε συζήτηση, κανείς δε πάει να τη βγει στον άλλον, αλλά όταν το πρόβλημά σου λέγεται "google" αναγκαστικά θα πας κι εσύ με τα νερά του...

απο ότι καταλαβαίνω όταν λές sitemap εννοείς το menu σε στυλ sitemap που μπορεί να υπάρχει στο φούτερ, σύμφωνοι εκεί αν υπάρχουν πάνω από 100 λινκς μάλλον θα μπερδεύει τον επισκέπτη παρά θα τον διευκολύνει.

αν προσθέσουμε τώρα και άλλο ένα navigation menu στην κορυφή της σελίδας να αμμέσως αμμέσως πως τα λινκς διπλασιάζονται,συμφωνώ έτσι υπάρχει πρόβλημα.

Στη δική μου περίπτωση βέβαια δεν ισχύει αυτό αφου έχω μόνο 50 σελίδες,αλλά οι 50 του μενού συν οι 50 του sitemap στον πάτο συν μερικά άλλα, να πως ξεπερνάω σε όλες τις σελίδες τον αριθμο 100,και αν αργότερα θελήσω να προσθέσω 20-30 σελίδες θα πρέπει να τα αλλάξω όλα.

έτσι όπως είναι τώρα όμως μάλλον βοηθάνε τον επισκέπτη πολύ καλύτερα από το αν ήταν οι κατηγορίες χωρισμένες και για να αλλάξει κατηγορία θα έπρεπε να επανέλθει στην αρχική,και αυτο το βλέπω από τα στατιστικά του analytics,οι επισκέπτες κάθονται υπερβολικά πολύ χρόνο,μέσος όρος 60 λεπτά,με 30 page views ανά επίσκεψη και μηδενικό ποσοστό bounce rate,25%,ενώ όπως φαίνεται στην ανάλυση της σελίδας ακολουθούν περισσότερο το sitemap σελίδα προς σελίδα με τη σειρά όπως είναι αυτές παρά το κυρίως μενού.

Αντίθετα σε άλλη σχετική ιστοσελίδα που είναι σε joomla και τη διαχειρίζομαι εγώ,και που έχει μενού με κατηγορίες τα ίδια ποσοστά είναι άθλια,ούτε 2 λεπτα και δρόμο, άρα φαίνεται ότι από μόνο του το sitemap στο τέλος βοηθάει αρκεί να μην έχει πάνω από 60-70 λινκς γιατί μετά πραγματικά θα μπερδεύει.

φυσικά υπάρχουν και δεκάδες άλλοι παράγοντες για τα ποσοστά αυτά.

και φυσικά πάμε με τα νερά του μεγάλου αλλά είναι πολλοί και οι άλλοι παράγοντες που πρέπει να κοιτάζουμε.

όσον αφορά βέβαια αυτο τον αριθμό το 100 δηλαδή, βγήκε γιατι το είχε αναφέρει κάποτε αυτός ο Mat Cutts πως τον λένε που κάθε που θα πει κάτι μας βάζει στην πρίζα,αλλά τελικά άδικα νομίζω,δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με 100 αλλά ούτε και με 200 links σε κάθε σελίδα,εγώ τα έχω έτσι επί μήνες και βλέπω ότι όλες οι σελίδες είναι indexed,και οι 103 και πάνε όλο και καλύτερα.

μάλιστα μία που έχει 250+ λινκς (λόγω και των λινκς των φωτογραφιών) βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τις λέξεις: φωτογραφίες του μεσοπολέμου και στην τέταρτη με τις: Ελλάδα παλιές φωτογραφίες

και επειδή επί 2 ώρες τώρα έχω διαβάσει αρκετά γύρω από το θέμα να και μία σελίδα που έχει 2500+ links : http://en.wikipedia.org/wiki/New_York_city

θα μου πείτε wikipedia είναι αυτή...και Νέα Υόρκη..

Δημοσ.

Πέτυχα ένα video στο youtube του Matt Cutts που απαντούσε σε αυτήν την ερώτηση. Αν ισχύει δηλαδή ακόμα ο περιορισμός των 100 links ανά σελίδα που κάποτε είχε πει η Google.

Αυτό που απάντησε είναι πως ο κανόνας των 100 links ήταν ένας πολύ draft και γενικός κανόνας που αφορούσε το μέγεθος του html αρχείου. Δηλαδή, είχαν δώσει αυτό το guideline απλά για να μην υπάρχουν τεράστιες html σελίδες ( > 100k). Ο φόβος ήταν πως αν ήταν πολύ μεγάλο το αρχείο, δεν θα διαβαζόταν από το Google bot και δεν θα γινόταν index. Καμία σχέση με το πλήθος των links και φυσικά δεν παίζει κάποιο penalty.

Δημοσ.

Βασικά το Google έχει μια λογική σε αυτό που λέει. Αφενός μεν δεν είναι εύχρηστο ένα μενού με 100 url. Αφετέρου, το ότι θα τα βάλεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα τα κάνει crawl η Google. To έκανες και διαπίστωσες ότι δεν σου τα κάνει crawl? απλά πρόσθεσε ένα sitemap στο google webmaster tools και είσαι οκ!

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά εάν έχεις navigation bar με τόσους συνδέσμους, ακόμα και σε nested dropdowns, το λιγότερο που θα πρέπει να σε ανησυχεί είναι το SEO.

Δημοσ.

ε κάθονται μια ώρα οι χρήστες που λες γιατί ψάχνουν τα 200Links να βρούν αυτό που θέλουν ;=ρ πλάκα κάνω...

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με το google αν τα links που έχεις είναι χρηστικά και οχι spam.. αλλά όντως αν έχεις τόσες πολλές σελίδες σκέψου κατι όχι στατικό..

Δημοσ.

Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω.100 σύνδεσμοι θεωρόυνται λίγοι? :shifty: Δε νομίζω και μάλιστα ούτε τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites δεν έχουν τόσους πολλούς συνδέσμους.Στο κάτω κάτω δε γίνεται να πάμε πλήρως με τα νερά της Google χαλώντας,την λειτουργικότητα ή τις ανάγκες της ιστοσελίδας μας.Το SEO ασφαλώς είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες (πάνω κάτω γνωστούς σε όλους) για να έχουμε την καλύτερη δυνατή κατάταξη. Από κει και πέρα όμως το να αφαιρούμε κάποια λειτουργικότητα της ιστοσελίδας μας επειδή η Google πρόσθεσε άλλη μια παράμετρο στο Ranking είναι λάθος.

Δημοσ.

παίδες νομίζω δεν έχετε καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει γιατί δεν το εξήγησα καλά.

δεν έχω 100+ urls, αλλά μόνο 50 σελίδες οι οποίες είναι όλες προσβάσιμες από τη home με ένα drop down menu, αυτό είναι όλο.

μόνο που είναι 50 οι Ελληνικές και 50 οι Αγγλικές, δηλαδη οι ιδιες σε άλλη γλώσσα , σύνολο 100

και στη home page έχω και τα δύο μενου για τις 2 γλώσσες αλλά εμφανίζεται πότε το ένα και πότε το άλλο με javascript επιλέγοντας το ποιό θέλουμε.

έτσι μαζί με καμμια δεκαριά text links από το κείμενο ξεπερνάνε τα 100, αυτο είναι όλο.

θα την αλλάξω σε δυναμική σύντομα και θα χωρίσω τις σελίδες σε 10 κατηγορίες και από τη σελίδα της κάθε κατηγορίας θα μπαίνει κάποιος στις υπόλοιπες, έτσι από τη home θα υπάρχουν 20-25 λινκς το πολύ.

δεν έχω κανένα πρόβλημα SEO, μακάρι να είναι πάντα έτσι,απλά ρώτησα για το ζήτημα αυτό που διάβασα.

όσο για τα στατιστικά, οι επισκέπτες απο το insomnia δεν κάθονται ούτε 1 λεπτο και βλέπουν 1-2 σελίδες το πολύ ενώ από αλλες πηγές ξεπερνάνε και τη μία ώρα, πολύ πολύ φυσικό αφού τα θέματα είναι άσχετα μεταξύ τους,η σελίδα δεν έχει ουδεμία σχέση με τεχνολογία, απορώ μάλιστα πως εγώ που ασχολούμαι με τεχνολογικά θέματα από τα 15 μου και που είναι και η δουλειά μου άλλωστε, ηλεκτρονικός και όχι web designer, ασχολήθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου με ιστοσελίδες τουριστικού περιεχομένου, διαβάζω καμμιά φορά αυτα που έχω γράψει εκεί μέσα και πραγματικά απορώ με τον εαυτό μου, μα πως έχω γράψει εγώ αυτά τα πράγματα; ειδικά εκεί που γράφω για τις γιορτές,τα πανηγύρια,θρησκευτικές εκδηλώσεις κλπ δηλαδή πράγματα τελείως ξένα με το χαρακτήρα μου, αλλά μου είπαν να κάνω μια ιστοσελίδα για το χωριό μου και αυτό έκανα, η ανάγκη βλέπετε..

Δημοσ.

φτιαξε εσύ μια σελίδα με ωραιο unique content και πιστεψε με ειναι καλυτερο απο το να βγενεις πρωτη σελιδα google

Content IS King

Δημοσ.

φτιαξε εσύ μια σελίδα με ωραιο unique content και πιστεψε με ειναι καλυτερο απο το να βγενεις πρωτη σελιδα google

Απο ποιά άποψη είναι καλύτερο?

Δημοσ.

Απο το ότι αν στην σελίδα που θα μπω εγω όταν ψάχνω κάτι επειδή την βρήκα πρώτη στο google και μπω και διαβάζω ασυναρτησίες , ούτε θα ξαναμπω ποτέ , ούτε πάνω απο ένα λεπτό θα καθισω και αν τύχει και ψάχνω κάτι άλλο και την πετύχω, πάλι δεν θα της δώσω σημασία. Αν τώρα ΕΣΥ μου πεις μπέσα στην σελίδα μου μια δορα και διαβάσω ωραία και ενδοαφεροντα άρθρα , bookmark και θα μπενω κάθε μέρα.

Οπότε για εμένα το σημαντικότερο είναι unique άρθρα και συνεχείς ανανέωση τον όσων διαβάζω, και ας βγενεις τελευταίος στο google

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...