tarantules Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Λοιπόν προέκυψε ένα προβληματάκι... Έχω έναν δίσκο 1TB χωρισμένο σε 2 partition , ένα 60GB όπου έχω το λειτουργικό (WinXP Pro) και το υπόλοιπο D το έχω για αποθηκευτικό χώρο. Στα ξαφνικά μου εμφάνισε μήνυμα οτι έχει πρόβλημα ο D.(Δεν θυμάμαι τι ακριβώς μιας και το έσβησα). Στον Winodws explorer εμφανίζεται στα αριστερά και ο C και ο D με τη μόνη διαφορά οτι στον D δεν μπορώ να δώ τα περιεχόμενά του. Αρχεία δεν έχουν χαθεί μιας και έβαλα το Hirens Ultimate CD και τα βλέπει κανονικά.Στη διαχείρηση υπολογιστή φαίνονται μια χαρά και τα 2 partition. Έκανα και chkdsk μπας και φτοιάξει αλλά τίποτα.Υποψιάζομαι οτι έχει χάσει τη δομή αρχείων και φακέλων. Έβαλα ένα προγραμματάκι το DiskInternals μπας και το διορθώσει αλλά αργεί και μέχρι να ολοκληρωθεί έλεγα μήπως έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα τι συμβαίνει. Για τα δεδομένα δεν αγχώνομαι μιας και τα έχω σαν backup σε 3 μεριές.Απλά μου προξενεί εντύπωση γιατί το κάνει αυτό στα καλά καθούμενα. Σημείωση: Στην προβολή συμβάντων που κοίταξα μου έχει βγάλει σφάλμα JRAID (Το πρόγραμμα οδήγησης εντόπισε ένα εσωτερικό σφάλμα στις δομές δεδομένων του για το "").
micos000 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δοκίμασες πρώτα να κάνεις ένα απλό chekdisk με το utility των windows;
tarantules Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε.Δοκιμάζοντας ένα recovery tool είδα στα atributes ΟΛΩΝ των αρχείων και φακέλων να έχει μπει η επιλογή hide. Εγώ σαν default επιλογή στα windows έχω επιλέξει να μην δείχνει τα αρχεία συστήματος και όσα είναι hidden.Οπότε τα επανέφερα όλα. Αυτό που εξακολουθεί να με τρώει είναι τι προκάλεσε όλο αυτό... Ιός δεν παίζει πάντως...
micos000 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Ιός δεν παίζει πάντως... Μην το λες. Χτες διάβαζα για έναν rogue ιό που έκρυβε όλα τα αρχεία και τους φακέλους στον δίσκο. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται από μόνο του ούτε μετά από κάποιο κόλλημα ή bug του λειτουργικού. Κάνε full scan με super antispyware ή malwarebytes και με το antivirus που έχεις. Αν δεν το εμπιστεύεσαι υπάρχει και το online scan της eset και το portable scanner Dr. Web Cure It.
tarantules Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Για να το λέω κάτι ξέρω... Επειδή ακριβώς ήθελα να αποκλείσω και αυτή την περίπτωση, πριν καν ποστάρω το πρόβλημα είχα σκανάρει και με τα 2 που αναφέρεις. Antivirus δεν έχω στο pc αλλά όποτε υποψιαστώ κάτι, βάζω live CD του Dr Web Cure it όπου και μου το έβγαλε καθαρό.
micos000 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Για να το λέω κάτι ξέρω... Επειδή ακριβώς ήθελα να αποκλείσω και αυτή την περίπτωση, πριν καν ποστάρω το πρόβλημα είχα σκανάρει και με τα 2 που αναφέρεις. Antivirus δεν έχω στο pc αλλά όποτε υποψιαστώ κάτι, βάζω live CD του Dr Web Cure it όπου και μου το έβγαλε καθαρό. Ωραίοοος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.