Προς το περιεχόμενο

Βέλτιστη απόδοση router;

Pater_Ioannis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα λοιπόν και εγώ, άλλος ένας που έχω πρόβλημα με την εμβέλεια του router. Όχι ακριβώς πρόβλημα αλλά το προβλέπω και δεν θέλω να το λύσω όταν παρουσιαστεί. Πρόκειται να πέσει στην κατοχή μου ένα ιδιαίτερα καλό pc(all credits to karmen1983) και επειδη το θέλω για gaming χρειάζεται πολύ καλή ταχύτητα για να το ευχαριστηθώ. Το router βρισκεται στο σαλονι και το laptop που έχω στο δωμάτιο μου, που είναι στη ευθεία απο το router γύρω στα 9-10 μέτρα πιάνει 3-4 γραμμές σήμα οπότε υπολογίζω οτι το desktop που θα μπεί πιο μέσα, όπού μεσολαβούν και διάφοροι τοίχοι θα πιάνει χειρότερα. Το router είναι το NetFasted που δίνει η ΗοL ως στάνταρ, οπότε πιστεύω έχει το χειρότερο σήμα...(g λέγεται νομίζω, είμαι λίγο άσχετος με αυτά...) Η ερώτηση είναι

α) Τι μπορώ να κάνω για να έχω καλό σήμα(ξέρω οτι εξαρτάται απο 1256296 παράγοντες και οτι το καλύτερο είναι ενσύρματο αλλά δεν έχω τη δυνατότητα *κλαψ κλάψ*, αλλά τι περνάει απο το χέρι μου; Καλύτερη κάρτα δικτύου, καλύτερο router, κάποιο repeater ή τέτοια πραγματα που δεν ξέρω τι είναι αλλά τα είδα σε άλλα threads)

β) Τι built-in χαρακτηριστικά θα μπορούσα να βάλω στο desktop(δεν το έχω παραγγείλει ακόμα) για να βοηθηθεί η κατάσταση?

Αν μπορείτε, στην περίπτωση που προτείνετε προϊόντα να βάλετε ένα όνομα ή ενα λινκ, θα ήμουν ευγνώμων.

Επίσης ευχεηθείτε μοθ καλή επιτυχία, γράφω λατινικά, τελευταίο μάθημα πανελληνίων αύριο, και με συντηρητικούς υπολογισμούς, αν γράψω πάνω απο 19,5(άνετα) περνάω όπου θέλω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

καταρχην καλη επιτυχια.

β.για ασυρματο η καλυτερη λυση ειναι αυτο

http://cgi.ebay.co.uk/AWUS050NH-Alfa-500mW-USB-Wireless-N-300M-s-AWUS036H-/220521926824?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item33582190a8

γ.powerlines επισης μπορεις.

repeater θα χασεις σε ταχυτητα συνηθως.αυτα απο μενα.

Δημοσ.

Αυτο που πρότεινε ο poulinos θα σε καλύψει φίλε πιστεύω και με το παραπάνω. Έχω και εχω την alfa και συνήθως τα βγάζει πέρα σε δύσκολες καταστάσεις με τοίχους μεγάλες αποστάσεις κτλπ. +1

Δημοσ.

καταρχην καλη επιτυχια.

β.για ασυρματο η καλυτερη λυση ειναι αυτο

http://cgi.ebay.co.uk/AWUS050NH-Alfa-500mW-USB-Wireless-N-300M-s-AWUS036H-/220521926824?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item33582190a8

γ.powerlines επισης μπορεις.

repeater θα χασεις σε ταχυτητα συνηθως.αυτα απο μενα.

Υπάρχει κάποιο ελληνικό κατάστημα απ'όπου μπορώ να το πάρω; Κανονικά ή online....

Δημοσ.

Απο εδώ στέλνουν με αντικαταβολή

Edit : Οταν το πάρεις και το χρησιμοποιήσεις πες μας και πως πήγε

Δημοσ.

παντως και ebay αν αγορασεις απο καποιον που να εχει αρκετες κριτικες και να μην ειναι china κτλ δεν θα εχεις θεμα.εχει και 1000 mw και 2000mw αλλα μην πας .ειναι too much.απλα αυτη η καρτα ειναι το κατι καλο και σε νορμαλ λεφτα.μην περιμενεις ξαφνικα τα τρελα πραγματα γιατι ειναι και θεμα ρουτερ και το ρουτερ ειναι μονο 100mw ενω η καρτα 500 αλλα απο αλλες λυσεις ειναι μια φτηνη.και το repeater ειναι μια λυση αλλα πολλες φορες κοβει ταχυτητα.εκτος αν παιξεις με ethernet απο το ρουτερ μεχρι το repeater και το Repeater παιξει απλα σαν access point.meta υπαρχει και η λυση ενα access point 300 mw να το συνδεσεις πανω στο ρουτερ.επισης το ρουτερ μπορεις να το πας λιγο πιο περα και καπου πιο ψηλα για να καλυψει καλυτερα την αποσταση που βρισκεται το αλλο Pc.καποιοι βαζουν κατευθυντικη κεραια στο ρουτερ αμα αλλαζει κτλ κτλ.το ρουτερ της Hol αμα ηταν να το αλλαξεις θα σου λεγα αλλαξε το για θεματα οτι δεν ειναι και τιποτα τελειο οχι μονο για θεμα wireless.

Δημοσ.

Για να μη ανοιγω καινουριο θεμα, γραφω εδω.

Εχω forthnet και το ρουτερ που δινει το thomson.

Παιζω με το orbmt, και εχω παρατηρησει οτι upload πλεον οσα ρεσταρτ και να κανω πιανω σταθερο 1085. Με το download υπαρχει ομως μεγαλη διαφορα. Αλλες φορες κλειδωνει στα 14.000, και φτανει μεχρι και τα 16800.

Υπαρχει καποιος τροπος να κλειδωνει μονιμα ψηλα; Πως γινεται να υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα μεσα στο χρονικο διαστημα ενος ρεσταρτ, δλδ κοντα στα 2 λεπτα; Παιζει ρολο η θεση του ρουτερ; Δλδ να ειναι σε καποιο ψηλο σημειο; Μεσω ethernet το συνδεω στο λαπτοπ.

Επισης δε ξερω αν φταιει η forthnet, αλλα τωρα τελευταια εχω αρκετα disconnects. Εχει βγει κανενα firmware update; Θελει καμμια καλη ρυθμιση;

Και μια εικονα απο το orbmt, για να μου πειτε εαν εχω καποιο προβλημα :

post-69898-0-29205000-1306185994_thumb.jpg

Δημοσ.

για το v8 και για το v7 εχει στο site Της forthnet νεα firmware.

β.μπορει η γραμμη σου να κανει σκαμπανεβασματα για αυτο να βλεπεις διαφορετικες τιμεςκαθε φορα.δεν ειναι ουτε η πρωτη

ουτε η τελευταια γραμμη.β.με 8 margin στο profile παιζεις?μαλλον σου εβαλαν 8 για πιο σταθερα.δοκιμασε αλλο firmware

και δοκιμασε χωρις τηλ πανω να δεις για τα disconects.οχι δνε παιζει ρολο το ποσο συγχρονιζει με το ποσο ψηλα ειναιτο ρουτερ η πως το συνδεεις.

ουτε αλλαζεις κατι στις ρυθμισεις.

Δημοσ.

Τι εννοεις profile με το margin; Δε εχω αλλαξει κατι εγω.

Ποιο firmware λες να βαλω; Εχω το 8.2.7.8

Τηλεφωνο δεν εχω.

Δημοσ.

Οποτε δε μπορω να κανω κατι, ετσι;

Αλλα πως το εξηγεις οτι με ενα restart μπορει να ανεβει-κατεβει μεχρι και 2Mbit/s;

Τωρα που το ειδα, το margin ειναι στα 5.5

Δημοσ.

το ρουτερ σου πχ σεκλειδωνει με 6 margin ανεξαρτητα τι ταχυτητα θα εχεις.αν εσυ εκεινη την στιγμη που συγχρονιζει το ρουτερ σου κατι γινεται απεξω να το πω τοτε θα κλειδωσει πχ στα 10 mbit με 6 margin.Οταν φυγει αυτο το παροδικο προβλημα στην γραμμη το margin θα παει στο 8 επειδη η γραμμη ειναι καλυτερα απο πριν.ο συγχρονισμος βεβαια θα παραμενει στα 10 mbit εκτος αν κανεις Reboot το ρουτερ.εκει αν βρει καλη γραμμη θα κλειδωσει παλι με 6 margin αλλα στα 12 mbit .δεν θα χρειαζοταν restart αν τα ρουτερ και οι Isp υποστηριζαν seamless rate adaptation.οποτε πρεπει να κανεις Reboot για να παιξει το λιγο παραπανω.μπορει να ειναι απο crosstalk απο κακη επαφη απο κοντικη isdn γραμμη ,εξωτερικες φορτισεις κτλ

εχω δει με restartκαι 5 mbit Πανω η κατω σε χαλια γραμμες.το snr απο 6 πηγαινε και 15 και μετα ξαναπεφτε χαμηλα.

Δημοσ.

Αυτο αλλαζει καθε φορα που κλεινω το ρουτερ ή και το κομπιουτερ μονο;

Δημοσ.

Αυτο αλλαζει καθε φορα που κλεινω το ρουτερ ή και το κομπιουτερ μονο;

To ρούτερ

Δημοσ.

μονο οταν κλεινεις τον ρουτερ η βγαζεις την γραμμη απο πανω.seamless rate adaptation ειχα δει το siemens να το υποστηριζει αλλα δεν ξερω αν το υποστηριζει ο provider.Μαλλον κανεις δεν το υποστηριζει. η δεν το εχω δει εγω ποτε τουλαχιστον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...