vagelispyr Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 δεν μπορω να βρω πως τα εισερχομενα email με το outlook 2010 δεν θα ερχονται στον ssd που εχω εγκατεστιμενα τα windows για να μην μειωθουν οι επιδοσεις λογο συχνης μετακινησης αρχειων(εισερχομενα- ανοιγμα-διαγραφη των αρχειων)
alpo Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δοκίμασε αυτόν τον τρόπο: http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/move-your-outlook-data-file-to-another-location-HA001112480.aspx Και μια συμβουλή. Καλο θα ήταν να αλλάξεις την τόποθεσια όλων των εγγράφων σου. Στον άλλο δίσκο που πιθανών έχεις, φτιαξε φακέλους "Τα έγγραφα μου", "Η μουσική μου", "Οι εικόνες μου", "Τα βίντεό μου" κτλ και αλλαξε τις εξ´ ορισμού συντομευσεις που έχουν τα windows απο τον C σε αυτούς τους φακέλους. Έτσι θα πάει και το αρχείο του outlook που βρίσκεται στα "Έγγραφά" και θα εξικονομησεις και χώρο στον SSD που καταλαμβάνουν τα email σου.
vagelispyr Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 επειδη τα αγγλικα μου δεν ειναι και τα καλυτερα,αυτο που μου εστειλες μου λεει να μετυαφερω το αρχειο pst σε καποιον αλλο δισκο?το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβα πως θα το κανω αυτο
alpo Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 επειδη τα αγγλικα μου δεν ειναι και τα καλυτερα,αυτο που μου εστειλες μου λεει να μετυαφερω το αρχειο pst σε καποιον αλλο δισκο?το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβα πως θα το κανω αυτο Για να το κάνω λίγο ποιο ξεκάθαρα... Πήγαινε στην "Έναρξη" και άνοιξε το "User" (ή όποιο άλλο όνομα έχεις δώσει εσύ στον λογαριασμό σου). Εκεί θα δεις πολλούς φακέλους (συντομεύσεις), όπου η φυσική θέση των φακέλων αυτών είναι στον C. Καλό είναι αυτούς τους φακέλους να τους αντικαταστήσεις με άλλους που θα φτιάξεις σε άλλο δίσκο εκτός του C (εκτός SSD δηλαδή). Αυτό θα το κάνεις με τον εξής τρόπο: Φτιάξε σε έναν άλλο δίσκο (π.χ. στον D) ένα φάκελο και ονόμασε τον "Τα έγγραφά μου" (ας το κάνουμε πρώτα γι' αυτόν τον φάκελο που περιέχει μέσα και το φάκελο "Αρχεία του Outlook" μέσα στον οποίο βρίσκεται αυτό το .pst αρχείο που μας ενδιαφέρει. Στη συνέχεια πήγαινε στον "User", βρίσκεις το φάκελο "Τα έγγραφά μου" και πατάς δεξί κλικ. Επιλέγεις "Ιδιότητες" και στο παραθυράκι που ανοίγει επιλέγεις την καρτέλα που λέει "Θέση". Εκεί σου γράφει τη διαδρομή που έχει αρχικά ο φάκελος. Εμείς λοιπόν θέλουμε να του αλλάξουμε θέση. Οπότε πατάμε το κουμπί "Μετακίνηση" και επιλέγουμε να μετακινηθεί στον καινούργιο φάκελο "Τα έγγραφά μου" που έχουμε ήδη φτιάξει αρχικά ο οποίος βρίσκεται στον άλλο δίσκο (στον D). Αυτή τη διαδικασία καλό είναι να την κάνεις για όλους τους φακέλους που σε ενδιαφέρουν και τους χρησιμοποιείς (π.χ. "Τη μουσική μου", "Τις εικόνες μου","Τα βίντεο μου" και ίσως και το ποιο σημαντικό.. "Την επιφάνεια εργασίας"). Με αυτό τον τρόπο... θα έχεις όλα σου τα αρχεία καθώς και ότι αποθηκεύεται στην επιφάνεια εργασίας σε άλλο δίσκο. Όταν κάνεις την μετακίνηση του φακέλου που περιγράψαμε ποιο πάνω και προσπαθήσεις να ανοίξεις το Outlook, λογικά θα σου βγάλει ένα σφάλμα που θα σου λέει ότι δεν μπορεί να ανοίξει τα email σου επειδή δεν μπορεί να βρει το αρχείο .pst . Εκεί αν θυμάμαι καλά..... σου έχει επιλογή να κάνεις browse και να επιλέξεις να βρεις το αρχείο .pst στην καινούργια του θέση που το έχουμε βάλει. Εδώ θα βρεις και οδηγίες από την Microsoft στα Ελληνικά για το πως να μετακινήσεις το αρχείο .pst Εγώ το πήγα λίγο παραπέρα, και σου έδειξα τρόπο πως να μετακινήσεις τη θέση κι άλλων αρχείων, προκείμενου να εξοικονομήσεις χώρο αλλά και περιττές εγγραφές στον SSD, γλυτώνοντας λίγο χρόνο από τη διάρκεια ζωής του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.