paulchro Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 βασικά σου απαντάω γιατι τα γράφεις πολύ απόλυτα και εκτώς οτι τα έχεις καταλάβει λάθος ίσως μπερδέψεις και άλλους που θα τύχει να διαβάσουν το forum... Εχει μπερδεψει αρκετα.
Arctic Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Ψιλο off-. Δεν ξέρω αν έχεις αποφασίσει-αγοράσει κάρτα γραφικών αλλά κοίτα και αυτές. Δεν ξέρω που κατατάσσονται-απλά τις είδα και είπα μάλλον θα σε ενδιαφέρουν...
Thess35 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Να υποθέσω πως ψάχνεις για πλέον όριμα και δοκιμασμένα συστήματα, ειδικά στο χώρο του desgining, 3d modelling κλπ. Τότε θα σου εισηγούμουν να πας ΜΟΝΟ σε intel. Και αυτό επειδή όσο καλοί και να είναι οι νέοι της AMD, θα πρέπει να περιμένεις ένα μικρό χρονικό διάστημα να ξεπεράσουν τυχών "παιδικές αρρώστιες" (προβλήματα). Έπειτα αυτό που θα χρειαστείς είναι μπόλικη και γρήγορη μνήμη. Ίσως ένα σύστημα i7-2600K, 8GB RAM 2000MHz ή ίσως i7 950, 12GB RAM 2000MHz. Τα πιο πάνω σε συνδιασμό με την κατάλληλη κάρτα γραφικών και θ αείσαι ευχαριστημένος για πολύ καιρό. Έστω και χωρίς OC. +1 για i7-950.
hoplitis Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Ψιλο off-. Δεν ξέρω αν έχεις αποφασίσει-αγοράσει κάρτα γραφικών αλλά κοίτα και αυτές. Δεν ξέρω που κατατάσσονται-απλά τις είδα και είπα μάλλον θα σε ενδιαφέρουν... Thanks Arctic. Τις έχω δει και φαίνονται πολύ καλές αλλά επειδή η Sapphire 1650 που έχω μου έχει βγει άψογη ως τώρα (έχω καταφέρει να παίξω ακόμα και το Crysis 2) τείνω προς τα εκεί. Το μόνο άλλο θέμα που με απασχολεί είναι η θήκη του PC επειδή θέλω να την φτιάξω μόνος μου.
Arctic Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Όταν λες να την φτιάξεις μόνος; Να την μοντάρεις ή να την "δέσεις-κολλήσεις" εξ ολοκλήρου;
hoplitis Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Εχει μπερδεψει αρκετα. Ελπίζω πως όχι. Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει σωστή απάντηση, όλα εξαρτώνται από το τι θέλει ο καθένας και πόσο θέλει να ρισκάρει. Πιστεύω μια καλή λύση είναι να παρεις ενα φθηνό επεξεργαστή (π.χ. έναν AMD στα 3 με 4 πυρήνες τιμής περί τα 80 ευρώ) και να τον κανεις OC. Σίγουρα θα κρατήσει περισσότερο από 3 χρόνια πριν σου πει "αφεντικό ψοφάω!!!" (εκτός αν είναι ελλατωματικός) οπότε εκεί είσαι εντάξει γιατί το αρχικό κόστος ήταν σχετικά μικρό (περι τις 27000 δρχ όσο είχε ένα CD-Rom στις μέρες μου ). Με έναν επεξεργαστή των 300 ευρώ (100.000δρχ=ένας μέτριος μισθός προ ευρώ)πιστεύω θα πρέπει να είσαι πολύ πιο σίγουρος. Όταν λες να την φτιάξεις μόνος; Να την μοντάρεις ή να την "δέσεις-κολλήσεις" εξ ολοκλήρου; Θέλω να την σχεδιάσω από την αρχή και θα την κατασκευάσει φίλος (επί πληρωμή βέβαια). Ο λόγος είναι κυρίως επειδή θέλω να μπορώ να την διαρυθμίσω ορθολογικά και να έχω χώρο για όλα όσα θα χρειαστεί να βάλω μέσα (από μητρικές μέχερι συστήματα ψύξης).
Arctic Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αφού μπορείς να το κάνεις νομίζω είναι το ό,τι καλύτερο. Και σίγουρα θα είναι καλύτερο και φθηνότερο των υπερπαρατιμολογιμένων κουτιών τάχα μάρκας που πουλάν πλαστικό και λαμαρίνα για χρυσό.
hoplitis Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αφού μπορείς να το κάνεις νομίζω είναι το ό,τι καλύτερο. Και σίγουρα θα είναι καλύτερο και φθηνότερο των υπερπαρατιμολογιμένων κουτιών τάχα μάρκας που πουλάν πλαστικό και λαμαρίνα για χρυσό. Κοίτα όσο αφορά το κόστος δεν θα είναι χαμηλό. Για την ακρίβεια θα πάει στα 400 περίπου αλλά αν είναι έτσι όπως τη σκέφτομαι τότε δεν θα χρειαστεί να την αλλάξω ποτέ εκτός και αν υπάρξει αλλαγή στον γενικότερο σχεδιασμό υπολογιστών. Απλά τώρα παλεύω να μάθω συνολικά τι "πρέπει" να περιλαμβάνει ένας υπολογιστής.
hoplitis Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Γιατί τόσα ρε;; Εδιτ: χειροποίητο ξέχασα Κοίτα δεν θα τη φτιάξω από λαμαρίνα αλλά από καλό υλικό οπότε γιαυτό θα πάει τόσο. Εξάλλου πλέον όλα κοστίζουν, η διαφορά έγκειται στην ποιότητα και μόνο.
qsis Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ενδείκνυται το overclock σε καθαρά επιχειρησιακό περιβάλλον για το οποίο αναφέρεται ο topic starter; συμφωνω σε αυτο, οτι δε θα καθεσαι να "παιζεις" οταν εχει να κανει με τη δουλεια σου , απο την αλλη ομως θεωρω οτι φθειρεται πολυ λιγοτερο ενα κλοκαρισμενος επεξεργαστης με τη γομαροψυκτρα του στο τεραστιο κουτι του με τα φουρφουρια του (και λογικα ρευματα) , σε σχεση με εναν στοκ με στοκ ψυξη σε κουτι για τα πανηγυρια που θα συναντησεις σε ενα γραφειο τουλαχιστον σε ο,τι αφορα τον δικο μου επεξεργαστη η ιντελ παρεχει τελειως ανεπαρκη λυση και περισυ το καλοκαιρι γινοταν παρτυ (απο οτι διαβαζα εδω μεσα) με κατι 70αρια που εφταναν αρκετες στοκ cpu btw εχω ακομα κλοκαρισμενο c2d σχεδον 5 ετων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.