hoplitis Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Χαίρετε. Είμαι νέος στο forum οπότε ζητώ συγμώμη εκ των προτέρων για τυχόν λάθη μου. Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα νέο μηχάνημα από την αρχή και έχω ξεκινήσει να κοιτάζω επεξεργαστές. Μιας και δεν είχα ποτέ μου AMD δεν γνωρίζω τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματά του έναντι των intel οπότε μάλλον δεν θα πάω προς αυτή την κατεύθυνση. Η intel βγάζει τρία διαφορετικά μοντέλα επεξεργαστών, τον Xeon, i7 και Itanium. Οι πληροφορίες που έχω βρει έως τώρα στο διαδίκτυο δεν με έχουν καλύψει πλήρως. Το σύστημα που θα στήσω θα κάνει χρήση των ακολούθων λογισμικών: AutoCAD (σχεδιαστικό 2-Δ), Inventor (σχεδιαστικό 3-Δ, κινητική ανάλυση), ANSYS (αριθμητική ανάλυση),3ds Max ή Blender (3-Δ rendering software), MS Office (με προγραμματισμό στο excel) και Fortran για απλό προγραμματισμό. Φυσικά το μηχανημα θα χρησιμοποιείται και για τις απλές ενασχολήσεις (internet, ταινίες, μουσική και κάποιο παιχνίδι ίσως κατα διαστήματα). Η απορία μου είναι η εξής:Από τα τρία μοντέλα της intel ποιό θα ήταν πιο κατάλληλο για τις εφαρμογές που τρέχω? Επίσης ποιο από τα ανωτέρω θεωρείται πιο αξιόπιστο και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να βοηθήσει.[/font][/font]
stm00192 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Itanium και Xeon τους ξεχνάς ... είναι κατάλληλoi μόνο για servers και είναι πανάκριβοι.... Αυτή την στιγμή ότι καλύτερο σε σχέση τιμής και απόδοσης είναι ο i5 2500K.. O i5 2600 δεν έχει κάτι ιδιέτερο παραπάνω να προσφέρει για να δικαιολογήσει την διαφορά στην τιμή του!!! Από εκέι και πέρα εγώ θα σου έλεγα να μην αποκελισεις και τους AMD , περιμενε ελάχιστα ακόμη να βγάλει τους καινουργιους της επεξεργστές διοτι υπάρχει πιθανότητα να συμφέρουν περισσοτερο απο τους Intel!
hoplitis Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Itanium και Xeon τους ξεχνάς ... είναι κατάλληλoi μόνο για servers και είναι πανάκριβοι.... Αυτή την στιγμή ότι καλύτερο σε σχέση τιμής και απόδοσης είναι ο i5 2500K.. O i5 2600 δεν έχει κάτι ιδιέτερο παραπάνω να προσφέρει για να δικαιολογήσει την διαφορά στην τιμή του!!! Από εκέι και πέρα εγώ θα σου έλεγα να μην αποκελισεις και τους AMD , περιμενε ελάχιστα ακόμη να βγάλει τους καινουργιους της επεξεργστές διοτι υπάρχει πιθανότητα να συμφέρουν περισσοτερο απο τους Intel! Το κόστος δεν με ενοχλεί πολύ αρκεί φυσικά να έχει νόημα το να δώσω τα παραπάνω χρήματα. Για εμένα το βασικότερο δεν είναι τόσο η ταχύτητα ή η δυνατότητα overclocking αλλά η δυνατότητα να τρέχω περισσότερα προγράμματα ταυτόχρονα (π.χ. τρέχω στο υπόβαθρο 1 ή 2 αναλύσεις ενώ παράλληλα κάνω ένα τρισδιάστατο σχέδιο). Ο λόγος που κοίταξα τους Xeon είναι επειδή λέγεται ότι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση και υποστηρίζουν ECC memories. Το πρόβλημα με τους AMD είναι ότι δεν τους έχω δουλέψει καθόλου με αποτέλεσμα να μην γνωρίζω πως συμπεριφέρονται στη χρήση των ανωτέρω προγραμμάτων (ειδικά όσων απαιτούν λύση αριθμητικών μοντέλων και πινάκων). Αν βέβαια μου δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιώ τις ανωτέρω λειτουργίες σωστά και έχουν χαμηλότερο κόστος φυσικά θα τους προτιμούσα. Επίσης ένα πράγμα που με αγχώνει στα ανωτέρω μοντέλα είναι το γεγονός ότι έχουν ενωματωμένη κάρτα γραφικών. Υποθέτω βέβαια ότι μπορείς να την απενεργοποιήσεις και να λειτουργείς δική σου ξεχωριστή (χωρίς τα το έχω ψάξει αν όντως ισχύει αυτό).
Thanos1972 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Αφου δεν σε ενοχλει το κοστος πηγαινε στο 2600Κ και ας μην κανεις overclocking. Απλα αμα εκανες θα αυξανοντουσαν κατα πολυ οι επιδοσεις. Επισης εαν κανεις overclocking,δεν σημαινει οτι θα χαλασει ο επεξεργαστης απεναντιας μπορεις να ψαξεις να βρεις ας πουμε στην ιδια συχνοτητα του επεξεργαστη,με ποσο ρευμα λιγοτερο δουλευει απο αυτο που δινει auto η μητρικη. Ετσι θα εχεις και χαμηλοτερες θερμοκρασιες εστω και λιγο και λιγο λιγοτερο θορυβο αλλα και λιγο καλυτερη αξιοπιστια του επεξεργαστη θεωρητικα μιας και το τελευταιο εχει παψει να ισχυει εδω και λιγα χρονια.απλα αμα ανεβαζες παρα πολυ τα ρευματα τοτε εχεις θεμα με την αξιοπιστια του σε βαθος χρονου.
stm00192 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Απότι κατάλαβα .. θέλεις αρκετό multitasking... οποτε αν θέλεις αμμεσα μηχάνημα θα πας η στον 2500Κ η σε καποιον phenom X6 (6πύρηνος οπότε άνετο multi) αλλιώς περιμένεις λιγο καιρό να δούμε τι ψωμιά πιάνουν οι καινούργιοι amd!
King_Of_Cats Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Να υποθέσω πως ψάχνεις για πλέον όριμα και δοκιμασμένα συστήματα, ειδικά στο χώρο του desgining, 3d modelling κλπ. Τότε θα σου εισηγούμουν να πας ΜΟΝΟ σε intel. Και αυτό επειδή όσο καλοί και να είναι οι νέοι της AMD, θα πρέπει να περιμένεις ένα μικρό χρονικό διάστημα να ξεπεράσουν τυχών "παιδικές αρρώστιες" (προβλήματα). Έπειτα αυτό που θα χρειαστείς είναι μπόλικη και γρήγορη μνήμη. Ίσως ένα σύστημα i7-2600K, 8GB RAM 2000MHz ή ίσως i7 950, 12GB RAM 2000MHz. Τα πιο πάνω σε συνδιασμό με την κατάλληλη κάρτα γραφικών και θ αείσαι ευχαριστημένος για πολύ καιρό. Έστω και χωρίς OC.
PixyMike Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Itanium και Xeon τους ξεχνάς ... είναι κατάλληλoi μόνο για servers και είναι πανάκριβοι.... Αυτή την στιγμή ότι καλύτερο σε σχέση τιμής και απόδοσης είναι ο i5 2500K.. O i5 2600 δεν έχει κάτι ιδιέτερο παραπάνω να προσφέρει για να δικαιολογήσει την διαφορά στην τιμή του!!! Από εκέι και πέρα εγώ θα σου έλεγα να μην αποκελισεις και τους AMD , περιμενε ελάχιστα ακόμη να βγάλει τους καινουργιους της επεξεργστές διοτι υπάρχει πιθανότητα να συμφέρουν περισσοτερο απο τους Intel! +1
hoplitis Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αποφάσισα να περιμένω τους νέους επεξεργαστές της AMD μιας και αναμένονται πολυ πιο ισχυροί απο τους top της intel αυτή τη στιγμή. Ευελπιστώ ότι έτσι οι τιμές των intel θα πέσουν αρκετά κάνοντας τους πολύ προσιτούς. Μάλλον θα πάω για τον i5 2500 (όχι τον Κ μιας και δεν θα κάνω OC) εκτός και αν γίνει κανα "θαύμα" και πεσει πολύ η τιμή του 970 και αυτό μόνο γιατί δεν θέλω ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Μιας και το πιο βαρύ πρόγραμμα θα είναι αυτό των πεπερασμένων στοιχείων θα προτιμήσω να βάλω 2 επεξεργαστές αυξάνοντας έτσι το συνολικό αριθμό πυρήνων. Η μνήμη ναι θα είναι κατελάχιστο 12 GB μπορεί και 16 και η κάρτα γραφικών εείτε 512 είτε 1 GB κατάπροτίμηση ΑΤΙ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας βοηθήσατε πολύ.
vaggelisp7406 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αποφάσισα να περιμένω τους νέους επεξεργαστές της AMD μιας και αναμένονται πολυ πιο ισχυροί απο τους top της intel αυτή τη στιγμή. Ευελπιστώ ότι έτσι οι τιμές των intel θα πέσουν αρκετά κάνοντας τους πολύ προσιτούς. Μάλλον θα πάω για τον i5 2500 (όχι τον Κ μιας και δεν θα κάνω OC) εκτός και αν γίνει κανα "θαύμα" και πεσει πολύ η τιμή του 970 και αυτό μόνο γιατί δεν θέλω ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Μιας και το πιο βαρύ πρόγραμμα θα είναι αυτό των πεπερασμένων στοιχείων θα προτιμήσω να βάλω 2 επεξεργαστές αυξάνοντας έτσι το συνολικό αριθμό πυρήνων. Η μνήμη ναι θα είναι κατελάχιστο 12 GB μπορεί και 16 και η κάρτα γραφικών εείτε 512 είτε 1 GB κατάπροτίμηση ΑΤΙ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας βοηθήσατε πολύ. Εγω θα σου προτεινα αν παρεις τον i5 2500 να παρεις τον ''k'' γιατι αργοτερα δε ξερεις αν θα κανεις η οχι o/c Πολλοι ειπαν οτι δεν θα εκαναν (μαζι και εγω) οταν πηραν το συστημα τους αλλα οταν τα χρονια περασαν το o/c ηταν αναγκαιο..Εξαλλου η διαφορα στην τιμη μεταξυ του απλου και του k ειναι 8 ευρω μονο..
NT1G Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 EVGA Classified SR-2 και 2 X Xeon X5650. Πολλά λεφτά αλλά και 12cores 24 threads.
hoplitis Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Η διαφορά στο Πλαίσιο είναι στα 20 ευρώ αλλά όπως και να έχει αν είναι να δώσω περισσότερα χρήματα θα τα δώσω για κάτι που θα αξιοποιήσω. Έχω αλλάξει μέχρι τώρα 3 συστήματα στη ζωή μου και ποτέ μου δεν έκανα OC. Πάντα την αλλαγή την έκανα όταν δεν μπορούσα να αξιοποιήσω άλλο το μηχανημα (κυρίως λόγω των windows) αλλά πάντα το κρατούσα ως back-up. Δεν είμαι υπερ του OC επειδή θέλω τα μηχανήματά μου να έχουν "μακροζωία" και αξιοπιστία, εξάλλου αν το στήσεις σωστά το μηχάνημα και το προσέχεις θα αποδίδει όπως άλλα με ονομαστική ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη. Το πρόβλημά μου ήταν αν θα πήγαινα σε Xeon ή i-core αλλά όλες οι απαντήσεις (και σε αυτό αλλά και σε ξένες ιστοσελίδες) ήταν υπέρ ενός "απλού" i-core για τις εφαρμογές για τις οποίες τον θέλω. Αν και έχω ακουστά τις EVGA σκεπτόμουν να πάω σε μία TYAN στην οποία να έχω τη δυνατότητα να βάλω παραπάνω πεξεργαστές (2-3). Έτσι με 3 i-5 2500 θα έφτανα τους 12 πυρήνες. Ίσως είναι λάθος λογική αλλά το ψάχνω ακόμη.
vaggelisp7406 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 EVGA Classified SR-2 και 2 X Xeon X5650. Πολλά λεφτά αλλά και 12cores 24 threads. Που κολλαει αυτο που λες?
Luciddream Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δεν είμαι υπερ του OC επειδή θέλω τα μηχανήματά μου να έχουν "μακροζωία" και αξιοπιστία, εξάλλου αν το στήσεις σωστά το μηχάνημα και το προσέχεις θα αποδίδει όπως άλλα με ονομαστική ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη άσχετο με το θέμα αλλα αυτό απο που το βγάζεις...?? ίσα ίσα όπως το είπες, αν το στήσεις σωστά το overclock το μόνο που μπορεί να σου δώσει είναι την πραγματική ικανότητα του επεξεργαστή.. που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη απο οτι φαντάζεσαι... δεν πρόκειται να σου μειώσει την αξιοπιστία ούτε κάτι άλλο.
hoplitis Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 άσχετο με το θέμα αλλα αυτό απο που το βγάζεις...?? ίσα ίσα όπως το είπες, αν το στήσεις σωστά το overclock το μόνο που μπορεί να σου δώσει είναι την πραγματική ικανότητα του επεξεργαστή.. που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη απο οτι φαντάζεσαι... δεν πρόκειται να σου μειώσει την αξιοπιστία ούτε κάτι άλλο. Όλα τα μηχανήματα κατασκευάζονται με σκοπό να λειτουργούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες και με συγκεκριμένο τρόπο (ονομαστική λειτουργία). Φυσικά όπως και ένα ηλεκτρικός κινητήρας, αν είναι καλής κατασκευής και τα υλικά του έχουν καλή ποιότητα, μπορεί (και πρέπει να μπορεί) να λειτουργεί σε μεγαλύτερες ταχύτητες, το ίδιο ισχύει και με έναν επεξεργαστή. Αυτό όμως μειώνει την διάρκεια ζωής του αφού τον πιέζει να λειτουργεί σε πιο εντατικές συνθήκες από αυτές για τις οποίες προορίζεται ενώ είναι πιθανόν να τον κάνει πιο ασταθή κατά την λειτουργία του. Δεν λέω ότι η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη αλλά επειδή τρέχω μοντέλα για εταιρείες και στα συμβόλαια υπάρχουν ρήτρες προτιμώ το μηχάνημα να είναι δουλεύει αξιόπιστα και να το κρατήσω όσο γίνεται πιο πολύ ώστε να κάνω καλή απόσβεση χρημάτων (5 χρόνια τουλάχιστον).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.