cabdik Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 μην τυχον κι εχεις κανα προγραμματακι της AMD τυπου Dual core optimizer? εχεις κανει update στους drivers ης μητρικης?
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 έκατσα και έβαλα τον παλιό επεξεργαστή πάνω και πήγαινε μια χαρά...ξαναέβαλα τον καινούριο και μου κάνει τα ίδια...έκανα format λέω μήπως φταίει αυτό αλλα μια από τα ίδια πάλι...με παλιό είναι μια χαρά και καινούριο μου βγάζει μπλε οθόνη... το Dual core optimizer σε τι χρησιμεύει...????
pano Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Kάνε ένα clear CMOS(σβήνεις τον υπολογιστή , τον βγάζεις από την μπρίζα,και αφαιρείς την μπαταρία της μητρικής για κανά δεκάλεπτο και μετά κάνεις την ακριβώς ανάποδη διαδικασία) μπάς και.. Υ.Γ1Αυτό θα το κάνεις με τον 955 επάνω όχι με τον παλιό. Υ.Γ2 Να υποθέσω κούμπωμα ψύκτρας,πάστες, παγωτά,σοκολάτες, όλα κομπλέ έτσι;
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 όλα κομπλε από αυτά...θερμοκρασία σταθερή στους 47 βαθμούς...έβγαλα τις δυο μνήμες για να δω μήπως έχουν θέμα οι αλλα δεν...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο έχω στερέψει από ιδέες... το πρόβλημα βρέθηκε...μια από τις μνήμες είναι off...τις έβαλα μια μια και την βρήκα...έλεος...βαθμολογία επεξεργαστή στα 7.3...τέλος καλά όλα καλά... ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για τις ιδέες που πέσανε...
Thanos1972 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Σιγουρα ειναι η μνημη off?να μην ειναι κανενα slot της μητρικης......
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 και εγώ το σκέφτηκα αυτό αλλα την έβαλα και αλλου και μου έκανε τα ίδια ενώ με τις άλλες όλα καλά...προς το παρόν αυτό μου δείχνει τουλάχιστον...ότι είναι θέμα τις συγκεκριμένης μνήμης...τον έχω τώρα και καμια ώρα ανοιχτό και δεν μου έχει δείξει το παραμικρό...
Thanos1972 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Για να μην παει για πεταμα το dimmακι (εκτος και εαν το θελεις για μπρελοκ) θελω να σε ρωτησω.μονο με αυτο επανω ανοιγει ο υπολογιστης?συμπεριφέρεται καθολου περιεργα?εαν οχι,τρεξε του ενα memtest86.
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 με τις άλλες μνήμες όλα ok...όταν βάλω την συγκεκριμένη μνήμη μου βγάζει και μπλε οθόνη μερικές φορες από την αρχή και άλλες φορες σε ανύποπτο χρόνο... πρόγραμμα που ελέγξει τις μνήμες είναι το memtest86;;;
Thanos1972 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Ναι προγραμμα που τεσταρει τις μνημες ειναι.αλλα ετσι οπως τα λες,μαλλον αυτο ειναι. δες εδω παντως εαν πεις να ασχοληθεις λιγο παραπανω Link
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 θα το έχω υπόψιν μου για την επομενη φορα...thanks
King_Of_Cats Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα στηn παρέα. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω ένα Sony Vaio VGN-NR11M/S με επεξεργαστή έναν Intel T2310 socket P 478 όπως ισχυρίζεται το CPU-z. Στο συγκεκριμένο έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα (δίσκο, μνήμες, λειτουργικό) και δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ να αλλάξω και τον επεξεργαστή του με τον Τ7300. Είχα αφαιρέσει την ψύκτρα του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών για αλλαγή πάστας και καθάρσιμα. Ο επεξεργαστής βγαίνει εύκολα? Αξίζει η αναβάθμιση?
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Είχα αφαιρέσει την ψύκτρα του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών για αλλαγή πάστας και καθάρσιμα. Ο επεξεργαστής βγαίνει εύκολα? Διχως να ξερω το μοντελο, αφου εφτασες μεχρι εκει, ενα μικροβιδογυρισμα απομενει συνηθως για τη cpu Δες και αυτον T5300 @ 24,60€, οικονομικο upgrade: http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-CPU/Intel-Nb-Cpu-Core-2-Duo-T5300-1-73Ghz-LF80537GE0302M.htm
King_Of_Cats Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα προτιμήσω έναν κάπως δυνατότερο όπως τον Τ7300. Ο λόγος που απορίπτω τον Τ5300 είναι επειδή δεν τον θεωρώ αναβάθμιση μόλις 400 MHz πάνω. Αυτό που με προβληματίζει είανι οι ταχύητηες των διαύλων. Οι μνήμες ποu φοράει είναι στα 533MHz @ 4-4-4-12. Θα έχω πρόβλημα αν πάρω επεξεργαστή που έχει FSB 800ΜΗz?
ninos30 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Το laptop σου φοράει GL960 chipset: http://www.vaio-link.com/computing/vaio/specifications/index.aspx?l=en_GB&m=VGN-NR11M_S Διάβασε αυτό το thread: http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/212097-gl960-chipset-processor-upgradability.html Απ' ότι είδα στα γρήγορα, επεξεργαστές μέχρι 667MHz FSB τους υποστηρίζει απροβλημάτιστα. Με 800ΜΗz έχει πολλά BSODs, και πρέπει να παίξεις αρκετά με τις κατάλληλες μνήμες (και αν σου κάτσει). Πάρε και μια λίστα με τις CPU: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#Dual-Core_Notebook_processors (κοιτάς Socket-P επεξεργαστές) Για εδώ σε βλέπω: http://www.skroutz.gr/s/51856/Intel-Core-2-Duo-T5750.html?keyphrase=t5750
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα προτιμήσω έναν κάπως δυνατότερο όπως τον Τ7300. Ο λόγος που απορίπτω τον Τ5300 είναι επειδή δεν τον θεωρώ αναβάθμιση μόλις 400 MHz πάνω. Αυτό που με προβληματίζει είανι οι ταχύητηες των διαύλων. Οι μνήμες ποu φοράει είναι στα 533MHz @ 4-4-4-12. Κι ομως αν αγορασεις απο Ελλαδα -κι οχι Εbay, που προτεινω να τσεκαρεις- ειναι η καλυτερη περιπτωση cost/benefit. Αν δωσεις και τον δικο σου μετα, θα εχεις αναβαθμισει αρκετα τη cpu σου με ελαχιστο κοστος: max 15 ευρω! Η σημαντικη διαφορα βρισκεται και στη cache => 2πλασιασμος 1Μ -> 2Μ [Με τον Τ5300 θα παιζει (λογικα αμεσα) και σε 1/1 ratio => cpu fsb / ram]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.