gipis Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 καλημέρα παίδες...τώρα και μια εβδομάδα κοιτάζω για επεξεργαστές αλλα έχω ζαλιστεί με τα πολλά που βλέπω αφήστε δε που είναι λίγα που καταλαβαίνω από επεξεργαστές... έχω την Asrock K10N78D.... με BIOS Ami 8 Mbit Flash ROM και επεξεργαστές που μπορεί να σηκώσει είναι Socket AM2+ / AM2 supports AMD Phenom, Phenom FX, Athlon 64-bit, 64-bit FX, 64-bit X2, X2 Dual Core, Sempron αυτή την στιγμή φοράω AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.03Ghz και ψάχνω κάτι καλύτερο για να δυναμώσω το pc... έκατσα και έψαξα να βρω αλλα τα έχω κάνει λίγο αχταρμά μέσα στο κεφάλι μου...εκτος από αυτό διάβασα σε διαφορα forum ότι μπορώ να βάλω και AM3 επεξεργαστή αρκεί να τα BIOS να είναι συμβατά με την μητρική μου...αληθεύει αυτό...;; έχετε να μου προτείνεται κάτι...??? βρήκα αυτόν τον επεξεργαστή και πιστεύω πως κάνει(από ότι έχω δει στα χαρακτηριστικά του) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559593 ευχαριστώ για τον χρόνο σας... φιλικά Γιώργος
Thanos1972 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μπας και εχεις κανει λαθος στο ονομα της μητρικης? Γιατι δεν μπορω να την βρω πουθενα με το ονομα που εχεις βαλει. Μηπως ειναι αυτη K10N78D ?
Thanos1972 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Ωραια,δες ποιο bios εχεις(και οχι αυτο που λες πιο πανω),δες το με το cpuz στην καρτελα mainboard εκει που λεει version.Δες και εδω ποιους επεξεργαστες υποστηριζει με ποιο bios και εισαι οκ. Απο οτι βλεπω εισαι τυχερος.εχεις πολλες επιλογες. Edit:η καλυτερη επιλογη που μπορεις να κανεις αυτη την στιγμη σε αυτα τα λεφτα ειναι αυτος AMD Phenom II X4 955 3.2 Δωσε και 25 euros και παρε αυτην και μπορει να φτασεις και να ξεπερασεις και τα 4.0 gigahertz εαν το επιτρεπει η μητρικη σου κιολας. Για να τον βαλεις θα πρεπει να εχεις αυτο το bios -> P1.20 <- Εαν δεν θελεις η δεν ξερεις πως να το αναβαθμιζεις το bios βλεπω οτι αυτος (που ειναι ουσιαστικα ο ιδιος επεξεργαστης απλα με λιγο πιο παλιο τροπο κατασκευης δηλαδη με λιγο υψηλοτερες θερμοκρασιες και θεωρητικα λιγο χαμηλοτερο ταβανι για Overclocking) μπαινει σε οτι bios και εαν εχεις.
duffyduck Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Συμφωνω 100% Θανο. Θα ηταν καλυτερα παντως να παρει τον AMD Phenom II X4 955 (HDZ955FBGMBOX) που ειναι C3 revision. Επισης επειδη απο αυτα που θυμαμαι η Xigmatek Gaia SD1283 για να μπει θελει να βγει η μητρικη, δεν ξερω αν ο φιλος εχει τις τεχνικες γνωσεις. Σε περιπτωση λοιπον που δεν εχει τις απαραιτητες γνωσεις ας παρει ειτε την: Arctic Freezer 13 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22068&cat=7&sub=211&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined ειτε την: Arctic Freezer 13 Pro http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23980&cat=7&sub=211&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Το κόλλημα μου με τις Freezer ειναι αγιατρευτο
gipis Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 από τεχνικής άποψης δεν είμαι καλός...δεν έχω τις γνώσεις... θα συνδυάσω τις γνώμες και των δυο και θα βγάλω το τέλειο αποτέλεσμα... από την μια ο επεξεργαστής και από την άλλη η ψήκτρα... από Overclocking δεν είμαι σχετικός...δεν ξέρω να κάνω άρα θα προτιμήσω την δεύτερη πρόταση του Thanos1972 και την δεύτερη πρόταση του duffyduck και θα είμαι μια χαρά... έχουμε καμια διαφωνία πάνω σε αυτά που λέω...??? Για να τον βαλεις θα πρεπει να εχεις αυτο το bios -> P1.20 <- BIOS version P1.80...υπάρχει κανένα θέμα...???
Thanos1972 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Οχι δεν εχουμε κανενα θεμα.απεναντιας εχεις το τελευταιο bios οποτε μπορεις να βαλεις οποιον επεξεργαστη θελεις απο την λιστα που σου εδειξα. Οποτε πηγαινε στον πρωτο 955 που σου ειπα και εαν δεν ξερεις να αλλαζεις ψυχτρα και να βιδωνεις και να ξεβιδωνεις,παρε μια απο αυτες που προτεινει ο duffy. Αν και ειναι ευκολο αλλα εαν δεν ξερεις,αστο. Το overclocking ειναι πανευκολο σε αυτον τον επεξεργαστη (ουσιαστικα μια ρυθμιση αλλαζεις στο bios απο x16 Που εχει τον πολλαπλασιαστη τον πας x18-x19 ας πουμε και φτανεις αυτον σε επιδοσεις αλλα εαν δεν θελεις να κανεις,τοτε μπορεις να γλυτωσεις και τα λεφτα της αγορας μιας ψυχτρας και να κρατησεις αυτη που ειναι μαζι με τον επεξεργαστη.
gipis Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 ok...η παραγγελια έγινε...προς το παρόν παίρνω τον επεξεργαστή και άμα χρειαστεί χτυπάω μια ψιχτρα από αυτές το duffy... παίδες ευχαριστώ παρα πολυ για τον χρόνο σας...θα σας ενημερώσω όταν με το καλο κοτσάρω πάνω τον επεξεργαστή...
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Kαλησπέρα παίδες η μάλλον καλημέρα...αγόρασα τον επεξεργαστή...τον έβαλα αλλα έχω ένα θέμα... Mε τον προηγούμνο επεξεργαστή το calculation subscore ήταν 4.7 και με τον καινούριο επεξεργαστή έπεσε στο 3.6...το μονο που έκανα ήταν να βγάλω τον παλιό και να βάλω τον καινούριο...πρέπει να κάνω κάτι από τα bios...;;; είχα τον AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.03Ghz και έβαλα τον AMD Phenom II X4 955 3.2
Thanos1972 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δουλεψε ε?στον αναγνωριζει κανονικα?στο cpuz τι λεει?
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Το cpuz δεν το έβαλα να δω αλλα στα windows μου γράφει τον καινούριο επεξεργάστη πάνω...
cabdik Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 δε λες και το υπολοιπο συστημα απο τι αποτελειται?
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Θα ενημερώσω το μεσημέρι γιατί τώρα είμαι στη δουλεια...
gipis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 motherboard Asrock K10N78D AMD Phenom II X4 955 3.2 (ο καινούριος είναι αυτός...) ram DDR2 ocz 4x1 gb gold edition gx xtc pc2 5400(667mhz) Gigabyte GeForce GTX 480 1536MB πιστεύω να μην ξέχασα κάτι... έχω νεότερα...μου βγάζει μπλε οθόνη και μου κάνει restart...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.