panagiotopoyloy Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Πως αντιγράφω οποιονδήποτε ήχο ακούω, σε αρχείο mp3 για παράδειγμα; Έχω Windows 7 και έχω δοκιμάσει ένα σωρό προγράμματα και το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Ξέρω να γράφω ήχο και εικόνα από διαδικτυακά κανάλια ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, ξέρω να δημιουργώ και βίντεο με ήχο και εικόνα δηλαδή αντιγράφοντας οτιδήποτε συμβαίνει μπροστά στην οθόνη μου με διάφορα capture screen προγράμματα όπως το camptasia που είναι το καλύτερο για αυτή τη δουλειά. Όμως δε μπορώ να αντιγράψω ήχο! Γιατί μου συμβαίνει αυτό; Γιατί να είναι τόσο δύσκολο να αντιγραφθεί ο ήχος που ακούω; Έχω βρει βέβαια μια λύση η οποία δεν είναι άλλη από το να ανοίγω το camtasia αλλά και άλλα παρόμοια προγράμματα που έχω δοκιμάσει, και να αντιγράφω σαν βίντεο, και μετά αυτό το βίντεο το μετατρέπω σε αρχείο ήχου. Πέρα από το γεγονός πως είναι κάπως διπλή δουλειά αυτή η διαδικασία, έχω και απορία γιατί να μην υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να αντιγράφει ήχο, και να πρέπει να δοκιμάζω εκατό προγράμματα και στο τέλος κανένα να μη κάνει δουλειά; Δε ξέρω τι να κάνω. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
panagiotopoyloy Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δε ξέρω γιατί δεν έλαβα καμία απάντηση. Θα προσπαθήσω να γίνω λίγο παραπάνω κατανοητή. Έχω λοιπόν ένα σταθερό υπολογιστή που δεν έχει ξεχωριστεί κάρτα ήχου, αλλά η κάρτα ήχου βρίσκεται πάνω στην motherboard. Είναι η RealTek HD. Όποτε ακούω κάτι καλό από έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ανοίγω το vlc player και με δυο τρεις απλές κινήσεις γράφω αυτό που εκπέμπει ο σταθμός. Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθώ και για να αντιγράψω από τηλεοπτικό σταθμό στο internet πάντα. Έχω επίσης και κάρτα τηλεόρασης και όταν έχει κάτι καλό, συνδέω την κεραία πάνω στην κάρτα ανοίγω το πρόγραμμα και γράφω το κανάλι που θέλω. Τέλος έχω και το Camptasia (screen capture), με το οποίο γράφω (σε εικόνα και σε ήχο), οτιδήποτε βλέπω στην οθόνη μου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Κανένα πρόβλημα. Όμως όταν θέλω να γράψω μόνο ήχο που παίζει ο υπολογιστής μου δεν μπορώ να το κάνω. Δε εννοώ ήχο από διαδικτυακό ραδιόφωνο, ούτε ήχο από μικρόφωνο. Εννοώ να γράψω τον οποιοδήποτε ήχο ακούω εκείνη τη στιγμή από ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα που έχω ανοίξει. Πως και με ποιο πρόγραμμα μπορώ να αντιγράψω ΜΟΝΟ ήχο; Επειδή όλα τα άλλα που ανέφερα παραπάνω δουλεύουν κανονικά, δε πιστεύω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το hardware μου. Άραγε γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρω ένα πρόγραμμα που να αντιγράφει μόνο τον οποιονδήποτε ήχο (χωρίς εικόνα) ακούγεται την οποιαδήποτε στιγμή από τον υπολογιστή μου; Μήπως κάποιος ή κάποια έχει να μου προτείνει κάποια προγράμματα που πιθανό να μην έχω δοκιμάσει; Σας ευχαριστώ.
micos000 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Έκανα μια δοκιμή στον laptop με vista και RealtekHD και έγραψα κανονικά. Τι έκανα; Με δεξί κλικ στο εικονίδιο της realtek (όχι το εικονίδιο των windows), εκεί δηλαδή που λέει Διαχείριση ήχου HD της Realte (1) και έκανα τα βήματα 2, 3, 4. Φόρτωσα ένα game (από τα casual της Big Fish) και επέστρεψα πάλι με δεξί κλικ στο (1) και επέλεξα το (5). Πάτησα Έναρξη Εγγραφής και όταν επέστρεψα στο παιχνίδι και άρχισα να παίζω μου έγραφε ότι έπαιζε το παιχνίδι. Μπορεί σε μερικά παιχνίδια να μην το κάνει. Ίσως κάποια να μπλοκάρουν την κάρτα ήχου και να μην μπορείς να γράψεις. Ένας δεύτερος τρόπος είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου. Αν έχεις το Nero θα έχεις και το Nero Wave Editor (στο μενού Έναρξη->Προγράμματα->Nero). Στο μενού Options->Device settings μπορείς να επιλέξεις Στερεοφωνική μίξη (Stereo mix) και να πατήσεις εγγραφή για να ράψεις ότι ακούγεται από τα windows. Παρόμοιο είναι και το Audacity (http://audacity.sourceforge.net/). Για να σώσεις σε mp3 χρειάζεσαι και το lame mp3, οδηγίες στο λινκ (http://audacity.sourceforge.net/help/faq?s=install&i=lame-mp3) EDIT: Δες και το X-Amp (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Editors-Recorders/System-Recorder.shtml)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.