Προς το περιεχόμενο

Aυξάνεται και πώς η ταχύτητα πληκτρολόγησης κειμένου;;

sakis63

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφορουμίτες γειά σας!

Απευθύνομαι κυρίως σε εκπαιδευτές-εκπαιδευτικούς νέων τεχνολογιών-πληροφορικής: τον τελευταίο καιρό θεωρώ με την αύξηση της χρήσης των υπολογιστών παντού πλέον και με τις απαιτήσεις συνεχώς να αυξάνουν σε πάσης φύσεως δουλειές και εργασίες το ζητούμενο είναι αυτό το ξερό και ζογκλερικό "γρήγορη καταχώριση δεδομένων" .Το

θέμα του thread είναι η - αν φυσικά θεωρείτε ότι είναι εφικτή -- διδασκαλία ταχύτητας στην πληκτρολόγησή κειμένου ανεξάρτητα από το βαθμό που έχει ήδη φτάσει ο κάθε μαθητής- φοιτητής...¨Αρα οι εκπαιδευτικοί της πληροφορικής μαζί με άλλους διδακτικούς στόχους θα πρέπει να συνυπολογίσουν και αυτόν άραγε;; Π.χ ποια είναι η ιδανική πορεία εκμάθησης που ταυτόχρονα με άλλους στόχους θα του μάθει στον εκπαιδευόμενο και να πληκτρολογεί γρήγορα.. .

Σαφώς είναι κάτι υποκειμενικό ως μέγεθος και βελτιώνεται με τον χρόνο ασυναίσθητα καθώς έρχεται με την εμπειρία αλλά θα ήθελα να μου πείτε σοβαρά από την δική σας εμπειρία κυρίως οι πληροφορικοί του φόρουμ αλλά και γενικά οι power users αν δοκιμάσατε και εξασκηθήκατε επι τούτου με κάτι συγκεκριμένο π.χ με κάποια ειδικά λογισμικά του τύπου 'ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗ' που κατά καιρούς δημοσιεύονταν και σε περιοδικά του χώρου . Από την προσωπική σας πορεία τί νομίζετε σας βοήθησε να πληκτρολογείτε γρήγορα..Οι εργασίες στις σχολές που είχατε κατά καιρούς;;Η πληκτρολόγηση κώδικα;;(σίγουρα βοηθάει σε μεγάλο βαθμό)Βοηθάει να απομνημονεύει κανείς νοητά (οπτικά)την διάταξη των πλήκτρων δηλαδή να θυμάται απέξω που βρίσκεται το κάθε πλήκτρο πριν πληκτρολογήσει οτιδήποτε ;;Παρακαλώ όσοι απαντήσουν ας απαντήσουν εκ πείρας τι έχουν παρατηρήσει στους εαυτούς τους ή σε μαθητές τους..Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έμαθα τυφλό σύστημα με το TypingMaster Pro.

Το καλύτερο που έχω δοκιμάσει...!

Αλλά ξέρω άτομα που έμαθαν χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα..!

Δημοσ.

Προσωπικά,ποτέ δεν χρησιμοποίησα προγράμματα για εκμάθηση του τυφλού συστήματος πληκτρολόγησης.

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές απο τα 11 μου και αυτό που με βοήθησε στο να γράφω γρήγορα ήταν τα chat applications.(msn,facebook)

Απο παλιά έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ greeklish.Μόνο έλληνικά με τόνους,και λατινικούς χαρακτήρες όταν θέλω να μιλήσω αγγλικά.

Όποιος έχει συνηθίσει να γράφει greeklish,δεν μπορεί να γράψει ελληνικά με τόνους.Αντιθέτως όσοι γράφουν ελληνικά με τόνους,μπορούν να γράψουν greeklish αν χρειαστεί.

Καθώς επίσης με τα ελληνικά,ελαχιστοποιούνται οι ασάφιες (pote,ποτέ η πότε) και ταυτόχρονα δεν ξεχνάς την ορθογραφία.

Αυτό που έχω να προτείνω σε κάποιον για να μάθει να πληκτρολογεί γρήγορα,είναι η χρήση των chat applications.

Μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα,αυτόματα το χέρι πάει στο πλήκτρο που θέλεις να πατήσεις και ούτε καν το σκέφτεσαι

Πλέον μπορώ να πληκτρολογήσω 86 και 63 λέξεις,αγγλικά και ελληνικά αντίστοιχα,το λεπτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...