Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με καινούργιο αντιγραφικό

gkwa1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακόμα δεν πήρα το pc και να σου το πρώτο πρόβλημα με το αντιγραφικό. Όταν βάζω ένα cd τρομάζει να το διαβάσει και κάνει πολύ θόρυβο, για να γράψει βέβαια ούτε λόγος χθες προσπάθησα με δέκα διαφορετικά και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω ούτε μια εγγραφή. Επίσης όταν βάζω cd ο υπολογιστής αρχιζει και κολλάει και σέρνεται δύο φορές χρειάστηκε να πατήσω reset για να ξεκολλήσει. Το DVD είναι Optiarc DVD RW AD-7200S ATA

Μάλλον πάει στην εγγύηση αλλά δεν θέλω να ανοίγω συνεχώς τον υπολογιστή...

Δημοσ.

1) Δοκιμασε οχι πολλα δισκακια της ιδιας μαρκας, αλλα καποιο διαφορετικο μηπως εχεις πεσει σε κακη παρτιδα. (τι μαρκα ειναι τα δισκακια. ? Σου το κανει και με δισκους dvd ?, )

2) Δεν διευκρινιζεις αν ο θορυβος ειναι παραξενος, ή απλα θορυβος απο υψηλη ταχυτητα περιστροφης.

3) Αφου ειναι νεο pc, δεν θα θιξω το θεμα pio mode , ide συνδεση κλπ. θεωρω οτι ειναι sata συνδεδεμενο και οτι δεν τρως καποιο κολλημα απο εκει. (τσεκαρε το απο τη διαχειριση συσκευων. κατασταση λειτουργιας, drivers κλπ κλπ)

Αν απο τη διαχειριση συσκευων δεν βλεπεις καποιο προβλημα και υπαρχει αδυναμια αναγνωσης και σε ηδη γραμμενους δισκους που ηδη εχεις, ( δοκιμασε καποια cd/dvd εμποριου να δεις τι συμβαινει εκει) συμπεριλαμβανομενου του θορυβου που λες, τοτε ισως εχει προβλημα η συσκευη.

Απο αλλo θεμα που ειχες ανοιξει για αγορα νεου pc, ειδα οτι εδινες εμφαση σε αθoρυβο τροφοδοτικο, αθoρυβο κουτι κλπ. Μηπως δεν εχεις συνηθισει τον θορυβο απο τις υψηλες ταχυτητες περιστροφης ενος dvd και σου φαινεται θορυβωδες. ?

Δεν αναφερεις τι σφαλμα σου εμφανιζει οταν αποτυγχανει η εγγραφη. (δοκιμασες και χαμηλοτερες ταχυτητες εγγραφης. ?)

Δημοσ.

Λοιπόν σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου... Δοκίμασα ότι cd είχα τα οποία ήταν ήταν από 5 διαφορετικές εταιρείες από TDK, professional ultra κτλ... Σε κανένα δεν κατάφερα να γράψω κάτι, άλλαξα και πρόγραμμα εγγραφής (νερο 9, imbburner, power iso) σε όλα το ίδιο αποτέλεσμα.

Σίγουρα έχει υψηλή ταχύτητα περιστροφής αλλά δεν προέρχεται από αυτό ο ήχος, είναι σαν να κολλάει και να σταματάει, χρησιμοποίησα ένα αντιγραφικό lg που είχα εξωτερικό με usb και όλα μια χαρά, γραμένα cd ο υπολογιστής τα διίαβαζε πάρα πολύ γρήγορα το άλλο σέρνεται και αν δεν κολλήσει μου θυμίζει υπολογιστή δεκαετίας του 90.

Στη διαχείρηση συσκευών φαίνετε πως λειτουργούν όλα κανονικά.

Δοκίμασα σχεδόν όλες τις ταχύτητες εγγραφής, στις χαμηλές ταχύτητες η εγγραφή έφτανε μέχρι το 60 70 % και κόλλαγε έμεινα έτσι και 2 ώρες νεκρό το pc ή έβγαζε σφάλμα η εγγραφή απέτυχε.

Στις μεγάλες ταχτύτητες έφτανε μέχρι το 100% και κόλλαγε στην επαλήθευση, όταν δεν έβαζα επαλήθευση ή ότι να ναι ή καθόλου...

Δημοσ.

Το οτι αναφερεις οτι δοκιμασες διαφορετικες μαρκες και το κανει σε ολα, σημαινει οτι δυστυχως μαλλον δεν φταινε τα δισκακια.

Πηγαινε το για αντικατασταση. Πριν ομως, κανε απο την διαχειριση συσκευων καταργηση του υλικου, (dvd drive) και κανε μια επανεκκινηση.

Θα το ξαναβρει και θα δουλεχει ξανα. Αν υπηρξε καποιο προβλημα με καποιο εικονικο drive, ή οτιδηποτε θα μπορουσε να δημιουργει κολλημα στη συσκευη ισως λυθει.

(Αν κι ολας απο την στιγμη που αρχισε τα προβληματα, δεν ειχες εγκαταστησει καποιο προγραμα που εχει να κανει με drives, drivers, κλπ τοτε μαλλον ειναι θεμα hardware.

Aν συνεχισει τα παλαβα του, πηγαινε το για αντικατασταση. Αν μαλιστα σου επιτρεψουν και αλλαγη σε αλλη μαρκα (εστω πληρωνοντας την διαφορα) επελεξε καποιο lite-on, samsung, lg, μιας και θεωρω οτι ειναι λιγο καλυτερα απο το optiarc.

Δημοσ.

Ναι εννοείτε πως θα αλλάξω κατευθείαν και την μάρκα έχω ένα lg από το 2004 και ακόμα λειτουργεί... θα κάνω ότι μου είπατε και θα σας ενημερώσω...

Λοιπόν έκανα ότι μου είπατε και update αλλά τίποτα πάι, βέβαια τώρα διαβάζει τα cd πιο γρήγορα ή έτσι μου φάνηκε αλλά στο γράψιμο τίποτα, έκανε 5 λεπτά να γράψει 100mb και όταν πήγε για επιβεβαίωση κόλλησε...

Δημοσ.

Μάλλον έπεσες σε προβληματικό drive οπότε η μόνη λύση ειναι να τους το πας για αντικατάσταση αφους εχεις και εγγύηση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...