Προς το περιεχόμενο

Ψύξη CPU

Zeron2862

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Εχω τον C2 Quad Q8400(2,66Ghz)και θελω να τον ανεβασω λιγακι, καπου στα 3,00Ghz ασπουμε. Η stock ψυκτρα θα αντεξει? Αν δεν αντεχει ποια θα μπορουσα να παρω με budget στα 30ευρο που να υπαρχει στην ελλαδα, γτ ψαχνω και δεν βρισκω. Υπαρχει ανταπτορας που να κανει τις ψυκτρες των i5,i7 να μπαινουν σε 775?

Υ.Γ

Ποση βελτιωση θα δω σε games αν τον παω στα 3,00? Να ξερω αν αξιζει ή να σκευτω να παρω καλυτερη ψυκτρα για να τον παω παραπανω?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για ψήκτρα δες την corsair A70.Για να δεις μεγάλες διαφορές στα παιχνίδια πρέπει να αλλάξεις κάρτα γραφικών όσο Overclock και να κανείς στον επεξεργαστή μεγάλες διαφορές δεν θα δεις

Δημοσ.

Επειδη κοντευει τα 2 χρονια αυτο το pc σκευτικα να αρχισω την αναβαθμιση σταδιακα ανεβαζοντας τον επεξεργαστη. Οσο για καρτα γραφικων βλεπουμε, αναλογα το budget.( καμια 6850 δε θα ηταν ασχημα). Απλα εδω στην ελλαδα δε βρηκα μαγαζια με 775 socket ψυκτρες. Α ξεχασα να ρωτησω πριν, εβαλα τον multiplier στο χ8 απο to bios αλλα και παλι πεφτει στο χ6.. Δεν θυμαμε πως το ειχα κανει πιο παλια και ηταν σταθερο χ8.

Δημοσ.

Συγνωμη για το offtopic αλλα η 6850 ποσο καλυτερη ειναι απο την 5770 που εχω τωρα. Μια διαφορα γυρω στα 15 fps την εχουν?

Δημοσ.

Με τη best αεροψυκτρα θα πας μεχρι 3.9GHz (max)

Οποτε δεν υπαρχει λογος να παρεις...την ακριβοτερη ^_^

Καλυτερα διαλεξε μια που να "πολυsocketαιριαζει" B)

Δημοσ.

Λογικα θα παρω την Corsair που μου εδειξε ο rafail...Αλλα θα ηθελα να παρω και μια απαντηση για τις καρτουλες που ρωτησα παραπανω για να παρω αποφαση πως θα μοιρασω τα λεφτα μου ^_^

Δημοσ.

Zeron2862 εγω άμα ήμουν στην θέση σου αφτο που θα έκανα ήταν να ανεβάσω τον επεξεργαστή όσο περισσότερο πάει όπως επίσης και την κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Τα πραγματα με Q8400 ειναι απλα:

* stock cooler -> 3GHz

* απλο/normal aftermarket cooler -> 3.6-3.7GHz. Οπου "απλο" = φαντασου περιπου even κατι σαν αυτο:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-101-CPU-Cooler-RR-H101-30PK-RU.htm

* super-duper cooler -> 3.9GHz πες και 4GHz ακομη. Γνωμη μου: δεν αξιζει επιπλεον εξοδο για +300MHz.

Δημοσ.

Αυτο λεω. Να ανεβασω τον επεξεργαστη στα 3,00 αντε στα 3,5 με μια καλυτερη ψυκτρα και λιγο αργοτερα να αλλαξω την καρτα με μια καλυερη. Μηπως εννοουσες να κλοκαρω και την καρτα? αποσω εχω διαβασει οι ati σκαλωνουν ευκολα, και επισης δεν εχω και την πειρα.

Π.χ ανεβασα τα ρολογια της απο το Ati overdrive και μου πεταξε bsod

Τα πραγματα με Q8400 ειναι απλα:

* stock cooler -> 3GHz

* απλο/normal aftermarket cooler -> 3.6-3.7GHz. Οπου "απλο" = φαντασου περιπου even κατι σαν αυτο:

http://www.plaisio.g...101-30PK-RU.htm

* super-duper cooler = 3.9GHz -πες και 4GHz ακομη. Γνωμη μου: δεν αξιζει επιπλεον εξοδο για +300MHz.

0

Συμφωνω

Δημοσ.

Κάτι δεν θα έκανες σωστά δεν παίζει να το ανέβασες λίγο και κατευθείαν να σου πέταξε bsod ;) .

Πάρε την ψήκτρα για αρχή και βλέπουμε για την κάρτα γραφικών

Δημοσ.

Tα 3GHz γινονται με stock cooler (ισως ανεβασει στροφες/θορυβο, ελεγχεται ομως)

Τα 3.5GHz με αλλο ειναι απολυτως εφικτα -αρκει να σε βοηθα η μητρικη που εχεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...