Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για i5 2500k

Dark_Lunacy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ το φόρουμ.Μπορεί να μου πει κάποιος πόσο vcore είναι φυσιολογικό για i5 2500k ακλοκάριστο?Το bios μου δείχνει 1,24V αλλά κάτι μου λέει ότι είναι πολύ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την ίδια απορία έχω και γω... υποτίθεται πως πρέπει να είναι 1,2

σαφώς και δεν έχει πρόβλημα με τα 0,04 παραπάνω... οι λόγοι που το συζητάμε είναι "ψυχολογικοι" :rolleyes:

Για να μην ανοίξω άλλο θέμα θα κάνω εδώ μια ακόμη ερώτηση για τον επεξεργαστή αυτό:

Βάζοντας το CPU voltage στο Offset, auto, έχω 0,9V ως 1V στο idle (πέφτει στα 1,6 GHz) και 1,264V με φορτίο (στα 3,7 GHz αλλά και στα 4GHz)

Bάζοντας το CPU voltage στο Manual, θέτω τάση 1,2V και έχει αυτήν την τάση και στο idle και με φορτίο.

Πως θα πετύχω ένα συνδυασμό των παραπάνω??? δηλαδή να είμαι στο 0,9-1V περίπου στο idle (1,6 GHz) και στα 1,2V με φορτίο(3,7-4 GHz)??

την ίδια απορία έχω και γω... υποτίθεται πως πρέπει να είναι 1,2

σαφώς και δεν έχει πρόβλημα με τα 0,04 παραπάνω... οι λόγοι που το συζητάμε είναι "ψυχολογικοι"

Για να μην ανοίξω άλλο θέμα θα κάνω εδώ μια ακόμη ερώτηση για τον επεξεργαστή αυτό:

Βάζοντας το CPU voltage στο Offset, auto, έχω 0,9V ως 1V στο idle (πέφτει στα 1,6 GHz) και 1,264V με φορτίο (στα 3,7 GHz αλλά και στα 4GHz)

Bάζοντας το CPU voltage στο Manual, θέτω τάση 1,2V και έχει αυτήν την τάση και στο idle και με φορτίο.

Πως θα πετύχω ένα συνδυασμό των παραπάνω??? δηλαδή να είμαι στο 0,9-1V περίπου στο idle (1,6 GHz) και στα 1,2V με φορτίο(3,7-4 GHz)??

Αστα ολα auto και κανε enable eist c1 state κτλπ κτλπ

Sent from my iPhone 4 using Insomnia

Αστα ολα auto και κανε enable eist c1 state κτλπ κτλπ

έτσι είναι ήδη αυτές οι ρυθμίσεις...

Βασικα αν δεν αλλάξω τίποτα στο BIOS (optimized default) δουλεύει έτσι όπως θέλω (και μάλλον όπως πρέπει), δηλαδή: 0,9-1V στο idle (1,6GHz) και 1,2V με φορτίο (3,7GHz).

Όμως τις μνήμες αν και είναι στα 1600 τις δουλεύει στα 1333.

Έτσι στο Ai tweaker menu, διάλεξα αντί για Auto, το XMP και μετά το profile των μνημών. Με αυτή τη ρύθμιση βλέπει τις μνήμες κανονικά αλλά ανεβάζει την τάση με φορτίο από 1,2V se 1,264V...

Τώρα αν το "ψειρίζω" πολύ για αυτά τα 0,064V δεν ξέρω.... αν ξέρει κανένας πιο ...παλιός στο άθλημα ας μας δώσει τα φώτα του!

έτσι είναι ήδη αυτές οι ρυθμίσεις...

Βασικα αν δεν αλλάξω τίποτα στο BIOS (optimized default) δουλεύει έτσι όπως θέλω (και μάλλον όπως πρέπει), δηλαδή: 0,9-1V στο idle (1,6GHz) και 1,2V με φορτίο (3,7GHz).

Όμως τις μνήμες αν και είναι στα 1600 τις δουλεύει στα 1333.

Έτσι στο Ai tweaker menu, διάλεξα αντί για Auto, το XMP και μετά το profile των μνημών. Με αυτή τη ρύθμιση βλέπει τις μνήμες κανονικά αλλά ανεβάζει την τάση με φορτίο από 1,2V se 1,264V...

Τώρα αν το "ψειρίζω" πολύ για αυτά τα 0,064V δεν ξέρω.... αν ξέρει κανένας πιο ...παλιός στο άθλημα ας μας δώσει τα φώτα του!

Νομιζω οτι πολυ την ψαχνεις για το τπτ αδερφε.

Αστο το μηχανημα μια χαρα ειναι.

Sent from my iPhone 4 using Insomnia

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...