bluesattack Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μία ιδέα που έχει ο ξάδερφος είναι να ανοίξει μαγαζί με gadgets π.χ. κινητά, tablets και υπολογιστές. Εγώ βέβαια του είπα πως κάτι τέτοιο δεν θα έχει επιτυχία γιατί με τίποτα δεν μπορεί να κοντράρει τους μεγάλους του χώρου π.χ. πλαίσιο, ινφοκουέστ, μουλτιράμα, πάμπλικ κσι ε-σόπ. Και καλα του ειπες ,παντα για μενα .Χλωμο εως απιθανο να πιασει τις τιμες τους .Ασε που θελει και στοκ (επικινδυνα πραγματα σε περιοδο κρισης ..) ,γιατι αν ειναι ο αλλος να περιμενει παραγγελνει και μονος του .Εκτος αν πιασει κανα πιο εξειδικευμενο αντικειμενο ,πχ δορυφορικα και το συνδυασει και με εγκαταστασεις αν το κατεχει η συνεργαζομενος με καποιο αλλον.Ενα παραδειγμα φερνω.Πες του να το κανει σπορτ καφε,καφεδακι σε χαμηλη τιμη,τοστακια και αλλα κρυα πιατα ,ροκ-τσιλαουτ μουσικουλα οταν δεν εχει αγωνα,με βαρβατη τηλεοραση να δειχνει και κανα αγωνα hd . Ξερει τιποτα απο τετοια (καφε )η θα χρειαστει ταχυρυθμα μαθηματα? Ελπιζω να εισαστε ησυχη πολη και να μην αποκτησει και τιποτα συνεταιρους απο κει που δεν το περιμενει..
Orgasmic Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 τιποτα να μην ανοιξει, να το νοικιασει και να αφησει αλλον να φαει τα μουτρα του...εκτος αν ανοιξει κωλομπαρο που ποτε δεν πεθαινει...
EGRANEROE Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Και καλα του ειπες ,παντα για μενα .Χλωμο εως απιθανο να πιασει τις τιμες τους .Ασε που θελει και στοκ (επικινδυνα πραγματα σε περιοδο κρισης ..) ,γιατι αν ειναι ο αλλος να περιμενει παραγγελνει και μονος του .Εκτος αν πιασει κανα πιο εξειδικευμενο αντικειμενο ,πχ δορυφορικα και το συνδυασει και με εγκαταστασεις αν το κατεχει η συνεργαζομενος με καποιο αλλον.Ενα παραδειγμα φερνω.Πες του να το κανει σπορτ καφε,καφεδακι σε χαμηλη τιμη,τοστακια και αλλα κρυα πιατα ,ροκ-τσιλαουτ μουσικουλα οταν δεν εχει αγωνα,με βαρβατη τηλεοραση να δειχνει και κανα αγωνα hd . Ξερει τιποτα απο τετοια (καφε )η θα χρειαστει ταχυρυθμα μαθηματα? Ελπιζω να εισαστε ησυχη πολη και να μην αποκτησει και τιποτα συναιτερους απο κει που δεν το περιμενει.. Κοίτα γενικά όσες φορές έχω πάει εκεί καλά είναι. Ήσυχα θα έλεγα. Και εγώ να σου πω την αλήθεια η πιο καλή ιδέα μέχρι τώρα νομίζω πως είναι το ισόγειο 70τ.μ να το κάνει sports cafe και το πατάρι των 30τ.μ. να το κάνει σαλονάκια με tv και ps3 να μαζεύεται η πιτσιρικαρία και να παίζει τετράδα pro... Επίσης θα μπορούσε να βάλει και κανά κρύο πιάτα ή κανά γλυκό ξέρω γω. Ο μοναδικός μου ενδοιασμός είναι πως το μαγαζί στο στενό που είναι είναι μόνο του δηλαδή όλα τα καφε και η αγορά είναι στον κεντρικό πεζόδρομο αυτό είναι μόνο του ένα δρόμο πιο εκεί. Δηλαδή με προβληματίζει η λεγόμενη "περατζάδα" που δεν θα έχει το μαγαζί του ξαδέρφου σε σχέση με τον ανταγωνισμό..Αλλά πάλι δεν ξέρω και εδώ στην σαλονίκη ξέρω μαγαζιά μακριά από τον "κόσμο" τα οποία έχουν γίνει στέκια... τιποτα να μην ανοιξει, να το νοικιασει και να αφησει αλλον να φαει τα μουτρα του...εκτος αν ανοιξει κωλομπαρο που ποτε δεν πεθαινει... Ναι αλλά αν θέλει να τα φάει τα μούτρα του το ξαδερφάκι τότε τι του προτείνεις;
Dbzakias2 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 1. μαγαζι με καλλυντικά 2. κατι στυλ everest 3. βιβλιοπωλείο 4. pet shop 5. πιτσαρια-καφε (και τα δυο μαζι σε ενα) 6. σουπερ μαρκετ ( 7. μαγαζι που πουλαει μπουμπουνιερες/προσκλητήρια για βαφτισεις/γαμους 8. φροντιστήριο 9. τυπο (εφημεριδες/περιοδικα/κομιξ) 10. μαγαζι με μαγειρευτα (ετοιμα που πας και τα παιρνεις) φαγητα 11. γραφειο τελετων R.I.P.
Xaralambos Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Παραδοσιακό καφενείο-τσιπουράδικο (δώσε σημασία στον όρο παραδοσιακό)γιατί έχει διαφορετική φορολόγιση -άρα τη δυνατότητα του να έχει καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές τιμές. Έχει πέραση αυτές τις εποχές ,γιατί μπορεί κάποιος να μην δίνει 10 ευρω για ποτό αλλά στο καφενείο μπορεί να πάει να πιεί μια μπύρα ένα ούζο κτλ.. Βέβαια είναι απλώς μια γνώμη εσείς απο τη μεριά σας πρέπει να κάνετε μια έρευνα της τοπικής αγοράς. Να μιλήσετε με κάποιον σύμβουλο επιχειρήσεων . Και όποιοδίποτε και αν έιναι το είδος της επιχείρησης που θα αποφασίσετε να ανοίξετε, πρέπει να βρείτε κάποιον να σας δείξει τη δουλειά, το 'know how' που λέμε...
katz Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Καταρχην το ξαδερφακι σου λογικα θα ξερει τι παιζει στα γιαννιτσα,τι "λειπει", τι ηλικιες υπαρχουν κλπ κλπ.. Κι εγω θα σου προτεινα σπορτς-καφε,με ps3 με προσεγμενο καταλογο, 2-3 βαρελισιες μπυριτσες 4-5 πιατα του στυλ κλαμπ,τοστ,λουκανικα,πατατες, 2 ωραιες σερβιτορουλες, κανα πινακακι εξω να δειχνει τα ματς κλπ... Δυστυχως το γυναικειο φυλο αποκλειεται απο πελατης ενω και τις ημερες μη αγωνων(δηλαδη τις περισσοτερες) θα εχει λογικα δουλεια μονο με τα ps3... Απο την αλλη αφου δεν εχει νοικι,δεν θα εχει και πολλα λειτουργικα εξοδα και τις καθημερινες οταν δεν εχει ματς θα εχει 1-2 ατομα να δουλευουν ολη μερα οποτε ειναι μια χαρα.. Πιστευω παντως οτι οποιοςδηποτε αν κανει κατι καλο και λιιιγο καινοτομο θα πετυχει... ΥΓ.πχ μια καλη ιδεουλα που την εχω δει σε σπορτςμπαρ ειναι καναπες με τραπεζακι και πανω στο τραπεζακι μια 23αρα οθονη(πριβε φαση)
kage Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Παραδοσιακό καφενείο-τσιπουράδικο (δώσε σημασία στον όρο παραδοσιακό)γιατί έχει διαφορετική φορολόγιση -άρα τη δυνατότητα του να έχει καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές τιμές. Έχει πέραση αυτές τις εποχές ,γιατί μπορεί κάποιος να μην δίνει 10 ευρω για ποτό αλλά στο καφενείο μπορεί να πάει να πιεί μια μπύρα ένα ούζο κτλ.. Βέβαια είναι απλώς μια γνώμη εσείς απο τη μεριά σας πρέπει να κάνετε μια έρευνα της τοπικής αγοράς. Να μιλήσετε με κάποιον σύμβουλο επιχειρήσεων . Και όποιοδίποτε και αν έιναι το είδος της επιχείρησης που θα αποφασίσετε να ανοίξετε, πρέπει να βρείτε κάποιον να σας δείξει τη δουλειά, το 'know how' που λέμε... σωστα και τα 2. αλλα αν δεν εχει καλο φαγητο,σωστη μουσικη και πανω απ ολα να ειναι σωστος επιχειρηματιας τι να λεει.θα σου ελεγα να παει σε 3-4 διπλανες πολεις ή θεσ/κη να δει πως δουλευουν τα αντιστοιχα επιτυχημενα μαγαζια πριν το επιχειρήσει.το ρισκο ειναι μικρο εφοσον δεν πληρωνει ενοικιο.περισσοτερο ρισκο θα ειχε αν το νοικιαζε(κακοπληρωτης ενοικιαστης). http://epix.career.teicrete.gr/epixidea-start.pdf Ναι αλλά το franchise θέλει αρκετά λεφτά... Επίσης πως θα μπορούσα να μάθω ποιες εταιρίες υπάρχουν; Στο μυαλό μου πήγε το eshop αλλά από ότι βλέπω έχει και στα Γιαννιτσά. Μία ιδέα που έχει ο ξάδερφος είναι να ανοίξει μαγαζί με gadgets π.χ. κινητά, tablets και υπολογιστές. Εγώ βέβαια του είπα πως κάτι τέτοιο δεν θα έχει επιτυχία γιατί με τίποτα δεν μπορεί να κοντράρει τους μεγάλους του χώρου π.χ. πλαίσιο, ινφοκουέστ, μουλτιράμα, πάμπλικ κσι ε-σόπ. http://www.google.gr/search?hl=el&biw=1024&bih=629&q=franchise&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=fran δεν ισχυει πια οτι τα μεγαλα μαγαζια εχουν καλυτερες τιμες.μια βολτα απο το skroutz.gr θα το αποδειξει.Ιδιαιτερα αν ειχε μειωμενο φπα(αν ηταν σε ακριτικη περιοχη)
EGRANEROE Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 σωστα και τα 2. αλλα αν δεν εχει καλο φαγητο,σωστη μουσικη και πανω απ ολα να ειναι σωστος επιχειρηματιας τι να λεει.θα σου ελεγα να παει σε 3-4 διπλανες πολεις ή θεσ/κη να δει πως δουλευουν τα αντιστοιχα επιτυχημενα μαγαζια πριν το επιχειρήσει.το ρισκο ειναι μικρο εφοσον δεν πληρωνει ενοικιο.περισσοτερο ρισκο θα ειχε αν το νοικιαζε(κακοπληρωτης ενοικιαστης). http://epix.career.teicrete.gr/epixidea-start.pdf http://www.google.gr/search?hl=el&biw=1024&bih=629&q=franchise&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=fran δεν ισχυει πια οτι τα μεγαλα μαγαζια εχουν καλυτερες τιμες.μια βολτα απο το skroutz.gr θα το αποδειξει.Ιδιαιτερα αν ειχε μειωμενο φπα(αν ηταν σε ακριτικη περιοχη) οκ αλλά και πάλι σε μία μικρή σχετικά πόλη όπως αυτή τι franchise θα μπορούσε να πάρει; υπάρχει κάποιο επικερδές;
Orgasmic Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 παντως φιλε αν φτιαξει φαγαδικο (μιας και εκει συνηθως καταληγουν ολοι-η μιση ελλαδα ταιζει την αλλη μιση), ας φτιαχνει ενα πραγμα και καλο. Ενα πραγμα για το οποιο θα γινει διασημος και θα λενε ολοι 'παμε να φαμε ταδε στον ταδε'...
Lucifer Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Ό,τι είπε ο αποπάνω. Και γενικά, ό,τι και αν φτιάξει, να 'ναι κάτι με το οποίο θα πουλάει μούρη. Καφετέρια; Θα έχει μόνο καφέδες που θα φέρνει ξερωγώ από τη Νότια Βενεζουέλα και δε τους βρίσκεις αλλού και πωπω πόσο γαμάει ο καφές εδώ. Μπυραρία; Θα έχεις ένα βαρέλι Lucifer με μέλι (αναλογικά για Γιαννιτσά, φαντάζομαι και βαρέλι Kozel θα αρκεί). Φαφουντάδικο; Θα φτιάχνεις το "σούπερ σπέσιαλ" (οι γνώστες θα ξέρουν πως το όνομα δεν επιλέχθηκε τυχαία) και θα διανυκτερεύει. Ρακομελάδικο; Θα έχει ψημένη ρακή Αμοργιανή.
liopyr Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Επί τη ευκαιρία: νετ-καφέ; Υπάρχει κόσμος που πηγαίνει ακόμα εκεί;! Έχουν πέσει γενικά, όχι επειδή μειώθηκε τόσο ο κόσμος τους αλλά επειδή ανοίγανε 5 σε κάθε γειτονιά. (πλέον τα περισσότερα έκλεισαν, όσοι επιβίωσαν - επιβίωσαν). Η απειλή για αυτά δεν είναι τόσο η ανάπτυξη των του γρήγορου home internets, άλλωστε οι περισσότεροι θαμώνες έχουν σπίτι τους πολύ καλύτερο υπολογιστή και μία σύνδεση που δε την μοιράζονται με άλλους δέκα. Αυτό που δεν έχουν, είναι η εξαργύρωση της ποζεριάς τους "ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΙΤΑ ΝΤΙ-ΠΙ-ΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΜΠΟΣΣ, ΠΣΣΣ ΤΟ ΣΟΛΑΡΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ \m/", τη γνωστή δηλαδή lan gaming ατμόσφαιρα με άλλους δέκα μαντραχαλαίους. Πέρα από αυτούς, υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό τσουτσουνοπνίχτρων και γαμίκων wannabeez που κάνουν καριέρα στο facebook, καθώς και πολλά πιτσιρίκια που είτε δεν έχουν δικό τους Pc είτε οι βάρβαροι γονείς τους δε τα αφήνουν να παίζουν την ώρα του σχολείου... Πάντως αν υπάρχει έστω και ένα νετκαφέ στην περιοχή, καλό είναι να βρει κάτι άλλο να ανοίξει. Από τις ιδέες που έπεσαν στο thread, το τσιπουράδικο - καφενείο που δε θα έχει target group ετοιμοθάνατων μου άρεσε.
kanesaxo Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Λοιπόν,επειδή μένω κοντά στα Γιαννιτσά έχω να σου πώ τα εξής: Υπάρχει πληθώρα νετ-καφέ,μεγάλων και μικρων.Απ'οσο γνωρίζω δουλευουν ολα ψιλοκαλά. Για καφετέρια σε underground μερος (δηλ μή πεζοδρομος) άστο. Ταβέρνα; άστο.Απτη στιγμή που δεν είσαι τοπικός.Ασε που έχει αρκετές για όλα τα βαλάντια/γούστα. Σπορτς καφέ επίσης υπάρχουν...καμμια 5-10, μάλιστα 2 είναι τεράστια. Κατα τ'αλλα δεν εχω κάποια φαεινή ιδέα.Θα ρωτήσω ένα κολλητο απο γιαννιτσά να μου πεί την άποψη του μιας και θα γνωρίζει καλύτερα.
Nate Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Φοιτητές υπάρχουν κοντά στην περιοχή ή γενικότερα στην πόλη;
apd453 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Κάνε ένα κωλόμπαρο. Έχει εκεί ή ξεμπουκώνουν σαντάνσκι?
EGRANEROE Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Φοιτητές υπάρχουν κοντά στην περιοχή ή γενικότερα στην πόλη; Η πόλη από όσο έμαθα δεν έχει κάποιο τμήμα.. Έχει ντόπιους φοιτητές από τους οποίους οι περισσότεροι σπουδάζουν θεσσαλονίκη. Λοιπόν,επειδή μένω κοντά στα Γιαννιτσά έχω να σου πώ τα εξής: Υπάρχει πληθώρα νετ-καφέ,μεγάλων και μικρων.Απ'οσο γνωρίζω δουλευουν ολα ψιλοκαλά. Για καφετέρια σε underground μερος (δηλ μή πεζοδρομος) άστο. Ταβέρνα; άστο.Απτη στιγμή που δεν είσαι τοπικός.Ασε που έχει αρκετές για όλα τα βαλάντια/γούστα. Σπορτς καφέ επίσης υπάρχουν...καμμια 5-10, μάλιστα 2 είναι τεράστια. Κατα τ'αλλα δεν εχω κάποια φαεινή ιδέα.Θα ρωτήσω ένα κολλητο απο γιαννιτσά να μου πεί την άποψη του μιας και θα γνωρίζει καλύτερα. Οκ ευχαριστώ. Τοπικός όντως δεν είμαι αλλά ο ξάδερφος που ενδιαφέρεται είναι. Τι να πω σήμερα κάποιος μου είπε για μαγαζί τύπου today (24 ώρες ανοιχτό ψιλικατζίδικο με εφημερίδες και σουξου μουξου μανταλάκια)... Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα έπιανε κάτι τέτοιο. Τι να πω.. Πάντως εγώ αν άνοιγα μαγαζί θα έφτιαχνα ένα βιντεοπαιχνιδάδικο που θα είχε καμμιά 10 xbox και άλλα τόσα ps3 με kinect και move για να έχει ενδιαφέρον.. Βέβαια επίσης δεν ξέρω αν θα δούλευε τέτοιο μαγαζί στα Γιαννιτσά.. Θεσσαλονίκη πάντως όποτε πάω για προ όλα είναι πίτα στη νεολαία..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.