Neo106 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Εδω και 1.5 χρονο, εχω την Gigabyte 770 UD3 Rev 2.0, που μου δουλευε αψογα. Οταν αρχισα να προσθετω επιπλεον σκληρους παρατηρησα μια καθυστερηση κατα το restart στο σημειο που ο ahci conntroller σκαναρε για συσκευες. Ε παιδια τωρα με τον εκτο δισκο ηρθε και αποτελειωσε, χανονται δισκοι σε τυχαιες φασεις και επανερχονται, και οι δισκοι κανουν ενα περιεργο clicking, οχι σαν αυτο που κανουν οταν χαλανε. Στην αρχη νομιζα καποιος δισκος παει να τιναξει τα πεταλα, αλλα τωρα που το εχω γυρισει σε ide mode ολα καλα και ανθηρα.Οποτε σας ρωταω: Γινεται να κανω κατι για να ειμαι σε ahci mode χωρις προβληματα? Επισης, οταν παω να κανω install τους ahci drivers της amd πανω απο τους generic, δε με αφηνει, κανει install απευθειας τους generic. Any suggestions?
grimpr Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δοκίμασε να αναβαθμίσεις το BIOS και απενεργοποίησε το power down των δίσκων από τα Windows 7, προτίμησε τους AHCI οδηγούς της Microsoft και πέρνα το SP1 των 7 εαν δεν το έχεις κάνει ήδη μιας και έρχονται με νέο AHCI οδηγό.
Neo106 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Τα εκανα ολα αυτα grimpr, αλλα τιποτα. Φανταζομαι θελω καινουριο bios. Αλλα η gigabyte δε βλεπω να βγαζει καινουριο και δεν ξερω πως να κανω mod το υπαρχον.
grimpr Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Αυτό είναι το άσχημο με τις μητρικές της Gigabyte, όχι και πολύ καλή υποστήριξη στο BIOS με σταθερά updates, καμιά σχέση με τους ανταγωνιστές της ASUS και MSI. Εαν διαθέτεις κάποια λεφτά, τότες σε συμφέρει να περάσεις σε AM3+ μητρική με το SB950 πουλώντας την παλιά και κρατώντας τον επεξεργαστή.
Neo106 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Ναι το σκεφτηκα κι αυτο, ομως το θεμα ειναι θα πρεπει να ξοδευτω και σε μνημες καθως αυτη που εχω φοραει DDR2. Ελεγα μηπως τα καταφερω με κανενα μονταρισμενο bios αλλα τζιφος δεν βρισκω τιποτα. Οποτε το γυρναω σε IDE, μεχρι να ξαναπαρω υπολογιστη. Κριμα κι εχω και SSD πανω. :-(
Neo106 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μου εστειλε η Gigabyte beta bios για τη μητρικη και ευτυχως λυθηκε το προβλημα. :cool:
SPANK Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Αυτα τα beta δεν τα έχω καθόλου σε εκτίμηση και αποφέυγω να τα βάζω αλλα αφου σου το έστειλε η gigabyte και παίζει κανονικά τέλος καλό ολα καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.