Προς το περιεχόμενο

LG-47LX9500 μόνο 999 € στο Πλαίσιο

Nikolis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τα review που διαβάζω τα βασικά θέματα ήταν η τιμή και το 3d που είναι εφάμιλλο με τηλεόραση του 2010.

Το πρώτο πλέον δεν υπάρχει και το 2ο δεν το θεωρώ κακό για αυτή την ποιότητα/τιμή...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η δική μου είναι παραγωγής Απρίλιος 2011 και δεν έχει κανένα πρόβλημα με banding κλπ. Την έχω τσεκάρει διεξοδικά :)

Δημοσ.

μην τρελενεσαι,η τηλεοραση ειναι κορυφη,δεν θα εχεις προβλημα.Ιουνιο φτασαμε,νεα τεμαχια εχουν,οποτε θα ειναι καινουργια εκδοση.Αν δεν ειναι [πολυ λιγες πιθανοτητες ]και δεις προβλημα,την πας πισω και ζητας αλλαγη/

Δημοσ.

Στις 2 μερες που την εχω στην κατοχη μου διαπιστωσα και εγω banding σε καποιες σκηνες. Δεν μπορω να πω πως ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικο. Κατα τα αλλα η τηλεοραση απλα τα σπαει. Να σημειωσω πως η δικη μου ειναι κατασκευασμενη απριλιο 2011.

Δημοσ.

Banding???

Δεν έχει 10 bit (ή 12 ή 14 bit) LUT και color processing?

Μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων? Έχουν ένα σκασμό ρυθμίσεις οι LG.

Πειραματιστείτε λίγο.

Κάποιοι που είχαν banding το διόρθωσαν με σωστές ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Αν είναι κάλά τα Αγγλικά σου δες το παρακάτω. Τα εξηγεί πολύ ωραία. Αν όχι είναι λίγο δύσκολο να στο εξηγήσω.

Είναι ένα φαινόμενο που το έχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό σχεδόν όλες οι LCD. Όταν είναι μικρό το πρόβλημα δεν το παίρνεις χαμπάρι. Προκαλείται κυρίως από την αδυναμία του LCD-panel να έχει ομοιόμορφο φωτισμό σε όλη του την επιφάνεια με αποτέλεσμα όταν έχεις μια κινούμενη εικόνα με αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, να σου δίνει την αίσθηση ότι ένα τμήμα της εικόνας μένει ακίνητο. Στο video πχ το δείχνουν με έναν συννεφώδη ουρανό.

Περιττό να πω πως οι edge-LED TVs (σαν και αυτήν), ακόμα κι αν έχουν Local-dimming, παρουσιάζουν πιο έντονα το φαινόμενο λόγω ότι το φως έρχεται απ' τα πλάγια προς τα μέσα (το λέει ξεκάθαρα και στο video).

Δημοσ.
Περιττό να πω πως οι edge-LED TVs (σαν και αυτήν), ακόμα κι αν έχουν Local-dimming, παρουσιάζουν πιο έντονα το φαινόμενο λόγω ότι το φως έρχεται απ' τα πλάγια προς τα μέσα (το λέει ξεκάθαρα και στο video).

Περιττό να πω ότι δε διάβασες το θέμα από την αρχή. Η συγκεκριμένη TV δεν είναι Edge LED. Είναι Full LED. Έχει εκατοντάδες λάμπες LED πίσω από το panel και όχι μόνο στα πλάγια. Αυτός είναι και ο λόγος καλής τιμής/απόδοση. Επίσης το banding ... νόμιζα ότι είναι οι -περισσότερο από το επιθυμητό- εμφανείς και απότομες διαβαθμίσεις χρωμάτων. Στην αριστερή εικόνα υπάρχει banding, στη δεξιά όχι.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Full-array πρέπει να είναι.

Τώρα για το banding εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Αυτό που περιγράφεις εσύ είναι το banding που προκαλείται από το μικρό βάθος χρωμάτων που μπορούν να απεικονίσουν κάποια panels σε σχέση με κάποια άλλα. πχ τα ΤΝs φτάνουν τα 6-bit, ενώ τα IPS ξεκινούν από 8 και ανεβαίνουν στα 10-12 κλπ. Κοινώς δεν μπορούν να απεικονίσουν όλο το εύρος των χρωμάτων με αποτέλεσμα εκεί που αδυνατεί να απεικονίσει κρατάει την εικόνα σταθερή. Στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγεις.

ΤΕΣΠΑ, εγώ δεν μπορώ να το πω καλύτερα. Ας το εξηγήσει κανενας πιο ειδικός

EDIT:

Σε σταθερή εικόνα μπορεί κάποιος να το καταλάβει όπως είπε ο φίλος. Βρήκα αυτό το τεστ (έχει αρκετά ενδιαφέροντα για να Καλιμπράρεις την οθόνη) http://www.lagom.nl/lcd-test/ (επιλογή πάνω το Gradient/banding). Κάτω από την εικόνα έχει διάφορα παραδείγματα για έντονο banding

Δημοσ.

Ρε ποιο banding ρε?999 ευρω full led 47αρα τηλεοραση με 3d νεο μοντελο και μου βρισκεται μια μαλακια και κρατιεσται απο εκει.Ποιο banding bandling ξεbandling κτλ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...