Tonis90 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μία απορία για το excel. Έχω κάνει ένα διάγραμμα χ,ψ με 11 τιμές και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ πάνω στο διάγραμμα αυτό να βρίσκω νέες τιμές. Δηλαδή αν έχω χ=5 πόσο είναι το ψ? Από excel δεν θυμάμαι και πολλά μπορεί να είναι απλό αλλα δυστηχώς δεν το ξέρω.
nikomas50 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Αν το διάγραμμα έχει γίνει από πίνακα τιμών αυτό δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Κάνε μια ερώτηση και στα παιδιά του www.planetexcel.gr δε χάνεις τίποτε. Αυτοί είναι πιο πεπειραμένοι σε τέτοια θέματα.
bablyk Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Θα βρείς την εξίσωση παλινδρόμησης για τα δεδομένα σου. Για αυτή τη δουλειά καλύτερα να πας σε κάποιο στατιστικό πακέτο όπως το SPSS. Αν πάλι επιθυμείς να το κάνεις με excel, κάνεις διπλό κλίκ πάνω τα σημεια σου (σε διάγραμμα διασποράς) και επιλέγεις προσθήκη γραμμής τάσης. Απο εκεί επιλέγεις το είδος καμπύλης που αντιπροσωπεύει καλύτερα τα δεδομένα σου και τσεκάρεις "προβολή εξίσωσης στο γράφημα" . Η εξίσωση που θα βγεί είναι αυτό που θέλεις. Θέλει προσοχή για να βρείς την καμπύλη που "ταιριάζει", καλύτερα στα δεδομένα σου. Βέβαια εάν οι τιμές που έχεις προκύπτουν ήδη από κάποια συνάρτηση τότε όλα αυτά που έγραψα δε χρειάζονται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.