Προς το περιεχόμενο

Aλλαγή κάρτας γραφικών. Προτάσεις!

mitsos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Θέλω να αλλάξω την κάρτα γραφικών μου απο την 8800GT σε κάτι καλύτερο.

Η mobo είναι η asus p5k-e wifi και αν δεν κάνω λάθος το PSU είναι της Thermaltake Toughpower 600W. O επεξεργαστής είναι Core2duo E8400 3Gz. Mνήμη 4GB DDR2 800MHz. H τιμή καλό θα ήταν να μην υπερβεί τα 250€

Πείτε καμιά γνώμη!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Mια μικρή διόρθωση! Το PSU είναι της Thermaltake Toughpower 600W και όχι 450! Σορυ!

Δημοσ.

1)Ποια οθόνη έχεις ;

2)Η χρήση του υπολογιστή είναι μόνο gaming ;

3)Γενικά δεν μπορείς να βάλεις και πολύ καλή κάρτα γραφικών γιατί θα μείνεις πίσω λογού του επεξεργαστή

Δημοσ.

Δυστυχως εμποδιο ειναι το τροφοδοτικο σου.

Δοκιμασε να παρεις μια Radeon HD 5850, αλλα δεν ξερω αν θα τη σηκωσει το τροφοδοτικο σου. Διαφορετικα θα πας σε μια Radeon HD 5670.

Απο NVIDIA αν βρεις καμια GTS 450 θα ειναι η καλυτερη επιλογη. Δεν νομιζω να σηκωνει το τροφοδοτικο σου παραπανω (και δεν ειναι σιγουρο οτι θα σηκωσει και την GTS 450).

Δημοσ.

Θα του βγει πιο πολλα λεφτα.

Γιατι,νομιζεις οτι η 6850 δεν ειναι καλη?μια χαρα μπορει να παιζει τα games.

Το θεμα ειναι να μην αλλαξει επεξεργαστη.το socket 775 ειναι 'νεκρο'(αν και δεν μου αρεσει αυτος ο ορος γιατι ενας τετραπυρηνος σε 775 ειναι ικανοτατος ακομη και σημερα).

Εκτος και εαν βρει με κανενα 100ρικο κανενα μεταχειρισμενο τετραπυρηνο και πουλησει τον δικο του και ελαχιστοποιησει τα εξοδα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Άλλη μια ερώτηση. Το mobo υποστηρίζει PCIe x16 και όχι PCIe 2.0. Mπορώ να βάλω μια κάρτα που θέλει PCIe 2.0 όπως η GTX560 και να μην έχω πρόβλημα. Όσο για την διαφορά της τιμής επιδή είναι μικρή μεταξύ των 2 αυτών καρτών θα θελα να βάλω απλά την καλύτερη για να τραβήξω οσο πιο πολύ γίνεται με το υπάρχων PC!

Δημοσ.

βαλε οποια καρτα θες, κι ας ειναι pcie 2.0. ειναι συμβατες. απλα, αν δεν εχεις κανει, κανε και κανα BIOS update.. καλου κακου!

Δημοσ.

βαλε οποια καρτα θες, κι ας ειναι pcie 2.0. ειναι συμβατες. απλα, αν δεν εχεις κανει, κανε και κανα BIOS update.. καλου κακου!

+1

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Άλλη μια ερώτηση. Το mobo υποστηρίζει PCIe x16 και όχι PCIe 2.0. Mπορώ να βάλω μια κάρτα που θέλει PCIe 2.0 όπως η GTX560 και να μην έχω πρόβλημα.

Κι έτσι απλώς για να μην δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις. Άλλο πράγμα το 16x και άλλο το version του PCIx (1.0, 1.1, 2.0 κ.ο.κ). Το 16x έχει να κάνει με τα lanes (κανάλια) επικοινωνίας. Τα PCIx που είναι για VGA είναι πάντα 16x, και ένα mobo έχει 1, 2 , 3 ή ακόμα και 4!!!! για 4-way SLI/CF στα καινούρια high-end mobos 4way SLI video. Το version του PCIx είναι το πρότυπο που χρησιμοποιείται σε κάθε υλοποίηση και έχει να κάνει ΚΥΡΙΩΣ με την ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων. Έτσι λοιπόν η δικιά σου έχει PCIx 1.1 με ταχύτητα μετάδοσης 250 MB/second, ενώ το v2.0(και το 2.1) υποστηρίζει τα διπλά (500MB/s). Οι κάρτες όμως που είναι 2.0 είναι backward compatible με το 1.1 πρότυπο, μόνο που δεν δουλεύουν στο 100%. Βέβαια την υποστήριξη δεν μπορεί να στην βεβαιώσει κανείς και έχει να κάνει με τα BIOS updates της mobo σου. Για τo P35 όμως που έχει η MB σου, δεν έχουν ακουστεί προβλήματα ασυμβατότητας με VGA.

PCIx History

Να πω και την γνώμη μου για την αγορά σου. Σύμφωνα με αυτό: GTX560 Review οι διαφορές με 5850/6870 (ακόμα και με 6850) είναι πάνω κάτω μηδενικές. Άλλου κερδίζει η μία, αλλού η άλλη, αλλά με ελάχιστα FPS. Οπότε με αρκετά λιγότερα χρήματα εγώ θα έπαιρνα αυτή: 6870 ή αυτή 6870. Εκτός αν γουστάρεις NVidia οπότε πάω πάσο

Και κάτι ακόμα γιατί αναφέρθηκε παραπάνω. το PSU σου σηκώνει ΟΛΕΣ τις κάρτες. Φυσικά όχι CF/SLI (αν και 6850 σε CF τις σηκώνει άνετα) αλλά μονή κάρτα βάλε όποια θέλεις. Είναι της σειράς Toughpower και όχι TR2...

Δίνει 48Α και 580W combined στην 12V+ !!! Και είναι και 80plus certified.

ΤΤ Toughpower 600W

Δημοσ.

Το διορθωσε. Στην αρχη ειχε γραψει οτι εχει τροφοδοτικο 480W και διχως να γραψει ποιο μοντελο. Οποτε γι'αυτο που ειχε πει του ειπα οτι δεν σηκωνει. Μετα εκανε edit στο post του και το διορθωσε. Οποτε εφοσον εχει Toughpower 600W οπως ειπε μετα, τοτε σηκωνει ανετα και την 6950.

Δημοσ.

Να ειστε καλα ρε παιδια, με βοηθησατε να βγαλω ακρη, ειδικα με οτι αφορα το θεμα με το PCIe. Τελικα λέω να παω στην nvidia μιας και τοσα χρονια ειμαι ευχαριστημενος!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...