mascuale Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Γειά χαρά κατ' αρχάς, έχω το παρακάτω μουσειακό είδος υπολογιστή, το οποίο μέχρι χθες λειτουργούσε μια χαρά. CPU: Intel Pentium 4, 2800 MHz Motherboard: Gigabyte GA-8IPE1000-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) (128 MB) System Memory 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM) Windows XP Professional SP2 Eλληνικά Σταματήστε να γελάτε και ακούστε τι έγινε: Χθες το βράδυ, το pc λειτουργούσε κανονικά (χωρις να το χρησιμοποιώ εκείνη τη στιγμή) και κάποια στιγμή στο σπίτι είχα μια σύντομη διακοπή ρεύματος, από αυτές που σβήνουν όλα για κλάσμα δευτερολέπτου και ξανανοίγουν. Πηγαίνοντας να ελέγξω το pc, διαπίστωσα ότι δε λειτουργούσε η οθόνη. Δεν πρέπει να είναι πρόβλημα οθόνης, γιατί το led ανάβει και όταν την σβήνω και την ανοίγω, βγάζει ένα σύντομο σήμα "Power Save". Δεν ξέρω αν το θέμα με τη στιγμιαία διακοπή ρεύματος προήλθε από το pc ή είναι αυτό που του προκάλεσε τη βλάβη. Από τα λίγα που ξέρω, υποπτεύομαι κάρτα γραφικών. Για την ώρα, το pc ανοίγει και κατά τα άλλα φαίνεται να λειτουργεί, εκτός από την οθόνη (οπότε δεν είναι θέμα τροφοδοτικού). Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα, θα ήθελα τη γνώμη του. Αν θέλετε παραπάνω λεπτομέρειες για το σύστημα ή για τη βλάβη, πολύ ευχαρίστως. Αν το βλέπετε κι εσείς για κάρτα γραφικών, μπορείτε να προτείνετε κάτι για αντικατάσταση; Ξέρω ότι είναι παλιό το σύστημα, αλλά το θέλω μόνο για πλοήγηση στο διαδίκτυο και κατέβασμα, οπότε προτιμώ να το διορθώσω παρά να πάρω καινούργιο. Ευχαριστώ πολύ, Πάνος.
TheELF Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Για την ώρα, το pc ανοίγει και κατά τα άλλα φαίνεται να λειτουργεί, εκτός από την οθόνη (οπότε δεν είναι θέμα τροφοδοτικού). Δηλαδή ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται όταν μπαίνει στα windows;
mascuale Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δηλαδή ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται όταν μπαίνει στα windows; Ναι, ακούγεται κανονικά.
TheELF Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δεν μιλάμε για το αρχικό beep έτσι; Σε αυτήν την περίπτωση,αφού φορτώνουν τα windows και δουλεύει η οθόνη,έλεγξε τα καλώδια μεταξύ οθόνης και Η/Υ,ενδέχεται απλά κάποιο να μην κάνει καλή επαφή. Μετά αναγκαστικά πρέπει να ελέγξεις την οθόνη σε άλλο Η/Υ,και τον Η/Υ με άλλη οθόνη για να σιγουρευτείς.
mascuale Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δεν μιλάμε για το αρχικό beep έτσι; Σε αυτήν την περίπτωση,αφού φορτώνουν τα windows και δουλεύει η οθόνη,έλεγξε τα καλώδια μεταξύ οθόνης και Η/Υ,ενδέχεται απλά κάποιο να μην κάνει καλή επαφή. Μετά αναγκαστικά πρέπει να ελέγξεις την οθόνη σε άλλο Η/Υ,και τον Η/Υ με άλλη οθόνη για να σιγουρευτείς. Ακούγεται κανονικά ο ήχος των windows, όχι το αρχικό beep. Αυτό σημαίνει ότι η κάρτα λειτουργεί κανονικά και το πρόβλημα είναι αλλού (οθόνη ή στην επαφή του καλώδίου που αναφέρεις); Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Αν είναι όλα όπως πρέπει ναι,αν είχε πρόβλημα η κάρτα, θα έπρεπε τουλάχιστον,να βγάλει κάποιο κώδικα σε μορφή beep στην αρχή.
mascuale Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Αν είναι όλα όπως πρέπει ναι,αν είχε πρόβλημα η κάρτα, θα έπρεπε τουλάχιστον,να βγάλει κάποιο κώδικα σε μορφή beep στην αρχή. Κώδικα σε μορφή beep; Mήπως εννοείς ένα beep που κάνει όταν τον ξεκινάω (για περίπου 1-2 δευτερόλεπτα) και μετά συνεχίζει κανονικά; Δεν το έκανε μέχρι χθες και κακώς δεν σκέφτηκα να το αναφέρω.
TheELF Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Το εγχειρίδιο της μητρικής (σελίδα 74) μας λέει ότι ένα long beep = refresh failure το οποίο σημαίνει ή πρόβλημα στην μνήμη ή στην ίδια την μητρική,οπότε αν φταίει η μητρική είναι πιθανό για αυτό να μην δίνει σήμα στην οθόνη.
TheELF Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 ναι αλλα θα εφτανε μεχρι τα windows; ΑΝ το μόνο πρόβλημα είναι στην AGP θύρα,ναι μια χαρά. Αλλά σίγουρα πρέπει να γίνει δοκιμή με άλλη κάρτα γραφικών,και ένα reset cmos μπας και είναι απλό σκάλωμα.
driftingcris Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μαλον πας για καινουρια μητρικη ή καρτα γραφικων(αν και δεν νομιζω)
mascuale Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Τελικά, έβγαλα την κάρτα γραφικών, την τοποθέτησα ξανά και λειτουργεί κανονικά, απ' ότι κατάλαβα μάλλον δεν ήταν καλά τοποθετημένη στη θέση της. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, καθώς και για τη σελίδα με το manual της μητρικής, σίγουρα θα μου φανεί χρήσιμο. Αν κάποια στιγμή η κάρτα γραφικών πάθει όντως ζημιά, να υποθέσω ότι δεν κυκλοφορούν πλέον στο εμπόριο κάρτες συμβατές με αυτή τη μητρική; Τί θα πρέπει να κάνω, να ψάξω για μεταχειρισμένες; Επίσης πώς θα ξέρω ποιές είναι κατάλληλες, στο site της gigabyte δίνει μόνο λίστα υποστηριζομένων επεξεργαστών και μνημών. Ευχαριστώ.
mascuale Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Στο e-shop εχει 2-3 agp στα 512mb και 1gb... Για να καταλάβω τι ψάχνω, όποια κάρτα βρώ με σύνδεση AGP 8x μου κάνει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.