poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 γενικοτερα για τa fritz το εγραψα οτι ειναι πολυ καλα.οτι εχει βγαλει αυτη η εταιρεια εχει παιξει πολυ καλα .απο το πρωτοπορο Isdn bluetooth μεχρι τα ρουτερακια που ειχα και voip πανω κτλ.επαιζε πολυ καλα για αυτο που ηταν στην εποχη του βεβαια. ουτε προβληματα να καιγονται τα ρουτερ δηλαδη ειχες κατι αξιοπιστο.ναι σιγουρα ειναι πολυ παλιο σε τεχνολογια και εχουν βγει πολυ καλυτερα chipset αλλα παραμενει ενα πολυ καλο ρουτερ.βλεπεις πχ ολοκαινουρια ρουτερακια βλεπε Huawei που λες οκ ειναι νεομοντελο και σε συγχρονισμο παρολο που λες ειναι καινουριο να ειναι χειροτερα απο παλιοτερα ρουτερ και να εχει και 100.000 προβληματα. το Netfaster το δινουην πετσοκομμενο κλασσικα στο firmware και δεν πιστευω οτι εχει ολες τις δυνατοτητες που εχει το fritz ειτε με κανονικο ειτε με custom firmware.τα πετσοκοβει ο καθε isp και αυτο που περνεις στο τελος ειναι ... μην ξεχνας ομως οτι το netfaster ειναι πολυ πιο νεο ρουτερ οποτε λογικο να φοραει καλυτερα πραγματα πανω.αυτο με το ti ar7 που λες οτι χανουν sync σε μεγαλη αποσταση ειναι παντα μια πονεμενη ιστορια.οτι μπορει να παρεις το πιο καλο ρουτερακι και σε χαλια γραμμα παρολο που εχει οτι εχει να κανει αποσυνδεσεις και να παρεις ενα thomson το οποιο φοραει τα βασικα πανω και ειναι και 40 ευρω ρουτερ και να στην κραταει stable.οποτε καποιες φορες δυστυχως προσαρμοζεσαι με αυτο που θα παιξει σταθερα και οχι αυτο που ειναι πιο καινουριο σε chipset. τωρα για αυτα τα 2 Το κακό στο netfaster iad 2, είναι το ελεεινό firmware, κλειδωμένο (ξεκλειδώνει) και η απουσία άλλων επιλογών για περισσότερη "επέμβαση"... Προσωπικά, αν ήμουν στην θέση του να διαλέξω ένα από αυτά τα 2, θα διάλεγα το netfaster, παρόλο το ΜΕΓΑΛΟ και αξιόπιστο όνομα της AVM... στο πρωτο θα συμφωνησω στο δευτερο αυτο που λεω στον καθενα ειναι δοκιμη και τα 2 και να δει ποιο θα παιξει καλυτερα στην γραμμη του και πιο σταθερα.και μετα και σε θεμα wireless κτλ.γιατι ο καθενας απο το ρουτερ ζηταει διαφορετικα πραγματα οποτε μπορει καποιος να σου πει οκ το fritz εχει καλο Wireless και ας εχω λιγο sync Πιο χαμηλα απο το netfaster ενω ο αλλος να σου πει δεν με νοιαζει το wireless κτλ. τωρα για το alcatel μπορει να ειναι οπως γινεται με τα Thomson>που η Thomson θεωρητικα παντα δεν βγαζει generic firmware και δεν τα διαθετει στο κοινο και ολα ειναι custom>αλλο που μερικα εχουν εμφανιστει σε διαφορα sites για download.κατα τα αλλα τα μισα thomson ειναι με custom firmware κατι σαν netfaster και βεβαια και εκει πολλες φορες αναλογα τον Provider τα μισα feautures ειναι σφαγμενα
DaveMurray Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Λίγοι κατασκευαστές modem/router δίνουν public τα firmwares. Λίγοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, μην σου πω και τα μισά του ενός χεριού... Πολλά μοντέλα είναι... OEM, από isp, και τα firmwares γίνονται κατά παραγγελία του εκάστοτε isp όταν το ζητήσει... Για το Alcatel δεν νομίζω να βρεθεί κάτι... Είναι όπως το πες, οπότε άδικος ο κόπος για το ψάξιμο... Προσωπικά, όταν ένας ISP, μου δίνει με ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΟ, ένα modem/router, το αφήνω στο κουτί του για backup, και αγοράζω ένα modem/router της επιλογής μου, όπου έχω εγώ τον έλεγχο, και μπορώ να έχω updates στο firmware του. Σπανιότερα, εαν υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης, κάνω compile μόνος μου το firmware από τα sources.... Τα modem/router των παρόχων δεν αξίζει να τα σκαλίζεις, τα αφήνεις στο κουτί τους για ώρα ανάγκης, και παίρνεις ένα modem/router της επιλογής και των επιθυμιών/αναγκών/προτιμήσεων σου... Προσωπικά πάντα ---- Σχετικά με τα... "thomson" που λες, είναι λίγο πολύ "μύθος" σχετικά με την "δήθεν" σταθερότητα τους. Ναι έχουν την φήμη ότι είναι "σταθερά" και σου "κρατάνε" την γραμμή, αλλά δεν είναι τα μόνα που το "κάνουν", δεν είναι η μόνη επιλογή, για να την προτείνουμε συνέχεια μόνο αυτή. Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς και να γνωρίζεις πως ποιοτικό ένα modem/router δεν το κάνει απλά και μόνο ένα brand name, αλλά από το τι βρίσκεται μέσα του. Τι εννοώ...; Εννοώ τι υλικά χρησιμοποιούνται για το hardware του. Αν είναι ποιοτικά η όχι. Αν χρησιμοποιούνται ποιοτικοί πυκνωτές η ποιοτικοί resistors. Αν έχουν φερρίτη μέσα για τις παρεμβολές. Χίλια χίλια αν μπορείς να βρείς. Η ποιότητα κατασκευής και τα ποιοτικά υλικά κάνουν την διαφορά. Όχι οι φήμες... Όλοι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τα ίδια chipset (broadcom, atheros, infineon, lantiq, ralink, ikanos, realtek και πάει λέγοντας), τα ίδια ολοκληρωμένα. Ο τρόπος όμως με τον οποίο τα τυπώνουν πάνω στο board διαφέρει, όπως διαφέρουν και τα παρεμφερής υλικά τους. Το όνομα μόνο και μόνο thomson δεν σημαίνει τίποτα. Θα πρέπει να ψάχνουμε τι αγοράζουμε πριν. Να ξέρουμε αν η τάδε εταιρεία χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά. Έχω δει πχ σε άλλες γραμμές, thomson 585v6, v7, v8 να μην μπορούν να κρατήσουν γραμμή. Δεν είναι απόλυτο, υπάρχουν τόσοι και τόσοι παράγοντες να σκεφτείς που τα χάνεις... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2012 από DaveMurray
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Η thomson ειδικα ολα κατα παραγγελια.για να βρεις official αστα να πανε.κακο αυτο. παραξενο παντως για το alcatel να μην εχει βρεθει ουτε ενα official.βεβαια σιγα το ρουτερ να ασχοληθει καποιος. οι μισοι Isp πραγματι δινουν χαλια ρουτερ οποτε ναι το αφηνεις στην ακρη αν θες να παρεις κατι καλυτερο και ειτε το πουλας ειτε για backup αν δεν ειναι χρησιδανειο.εκτος αν εχεις voip οποτε αν δεν το hackareis για να παρεις ρυθμισεις τοτε τρως του Provider στην μουρη. απο τα ρουτερακια που εχουν δωσει isp και μαρεσαν ηταν siemens sl2 141 απλο αλλα σταθερο.thomson οποιοδηποτε μοντελο.πολυ ωραιο για ασταθης γραμμες.fritz απο Hol παλιο αλλα καλο.vigor 2700vg απο altec καποτε.linksys wag200 . τωρα αν καποιος θελει κατι καλυτερο δεν κραταει αυτο παει σε κατι αλλο.αν εχει voip την πατησε.ναι το Thomson δενειναι το μονο που το κανει αλλα ειναι απο τα ρουτερ που ολα τα μοντελα του το κανουν καλα.και το siemens cl110 ηταν σταθερο αλλα καιγοταν το sl2 141 ηταν πολυ σταθερο επισης. μια φορα ειχα δοκιμασει σε μια γραμμη που ειχε προβλημα στο Οριο στο dslam 5-6 ρουτερ.απο jetspeed ,zyxel,μεχρι d link και δεν θυμαμαι τι αλλο.ολα εχαναν sync λογω χαλασμενου Port να το πω ετσι στο λεπτο ακριβως.με εξαιρεση το thomson.οπως και ο οτε απο παλια οταν πηγαινε σε ραντεβου αμα επαιζε με Thomson σου ελεγε οτι παιζει με Thomson γεια σου. σαν hardware τωρα το Thomson ποιοτικα με βαση το ποσα εχουν χαλασει με βαση αλλα ρουτερ ειναι σε καλα επιπεδα.το βαζω με βαση την πραξη οχι την θεωρια.αντιθετα ολα τα crypto,microcom ηταν αστα να πανε.οπως και το siemens cl110.οπως επισης το Thomson ειναι και απο τα σχετικα φτηνα και γενικα σε καλα επιπεδα ρουτερ.μπορει και το vigor να κραταει την γραμμη αλλα μιλαμε για 100 ευρω ρουτερ οχι 30 ευρω.δηλαδη για free router το thomson το βαζω στα πολυ καλα.και σε φιλο που ειχε wag200που οκ πολυ καλο ρουτερ του το αλλαξα με thomson λογω αποσυνδεσεων.επισης πολλα cisco εκαναν αποσυνδεσεις εκει που τα Thomson επαιζαν σταθερα.και ο οτε εχει διαφορα που παιζουν σταθερα.βεβαια εχω δει και σε thomsonθεματα.σε καποιες γραμμες πιο παλια μοντελα να κανουν προβληματα στο Handshake με αποτελεσμα να συγχρονιζουν χαμηλα κτλ.Οπως και απο μονα τους εχουν διαφορα bugs.σε μεγαλα ζορια τραβανε reboot ειδικα με πιο παλια firmware.δυσκολο μενου,τεραστιο cli. τωρα για αυτο που λες Το όνομα μόνο και μόνο thomson δεν σημαίνει τίποτα απο την μια εχεις δικιο απο την αλλη η thomson απο το πρωτο μοντελο που εχω χρησιμοποιησει μεχρι τωρα που ειμαι με 784 ενα ιδιο πραγμα ολα.τα ιδια bugs την ιδια σταθεροτητα.το μονο παραπονο για καποιες ασυμβατοτητες που ειπα και πιο πριν με μερικα dslam. και επισης μεγαλο θεμα με τα official firmware.το Thomson ενας απο τους λογους που κρατουσε πιο σταθερη την γραμμη ηταν και κατι σαν τεστακι που μπορουσε να τρεξει αλλα δεν μπορω να θυμηθω πως λεγεται τωρα.πρεπει να το κοιταξω.εγω προσωπικα κατοχος αρκετων thomson τοσο καιρο δεν εχω καποιο παραπονο.δεν ειναι κατι το xtreme αλλα για αυτο που ειναι και για δωρεαν που το δινει ο Isp το θεωρω πολυ εντιμο. παλι προσωπικη αποψη.γιατι καποιος θα πει οκ και το vigor σκοτωνει.ναι αλλο 40 ευρω αλλο 100 και 150 και 200.μιλαμε για κατι φτηνο η δωρεαν απο τον Isp.ουτε καν χρησιδανειο.
Sudavar Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, ξεθάβω αυτό το ζήτημα για να ρωτήσω το εξής: Η κεραία που έχει το συγκεκριμένο, πόσα dbi είναι? Δεν μπορώ να το βρω πουθενά, το site της alcatel-lucent δεν το έχει πλέον στα producrts, πήρα στη HOL και ρώτησα στο τεχνικό αλλά δεν ξέρανε... (μου είπαν να διαβάσω το manual :@ :@ )
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, ξεθάβω αυτό το ζήτημα για να ρωτήσω το εξής: Η κεραία που έχει το συγκεκριμένο, πόσα dbi είναι? Δεν μπορώ να το βρω πουθενά, το site της alcatel-lucent δεν το έχει πλέον στα producrts, πήρα στη HOL και ρώτησα στο τεχνικό αλλά δεν ξέρανε... (μου είπαν να διαβάσω το manual :@ :@ ) συνηθως τα περισσοτερα ρουτερακια φορανε κεραια 2db.. απο εκει και περα ναι ισως το γραφει στο Manual που λογικα με κανα google θα το βρεις.ισως το εχουν στην alcatel σε discontinued products ή archive.
Sudavar Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μάλιστα, ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν βρήκα το manual από την Alcatel (δεν έψαξα στη σελίδα της ακόμα), της HOL πάντως δεν αναφέρει κάτι.
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 με ενα search στο google.Πρωτο αποτελεσμα http://rncc.north.cat.net.th/training/CELLPipe7130.pdf δεν ξερω αν λεει ποσα db εινα αλλα παντως 2 ειναι κατα 99 τις 100
Sudavar Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Ναι, το είχα βρει αυτό και με ένα search για dbi δεν βρίσκει κάτι, δεν έκατσα να το διαβάσω όλο. Για να λες ότι είναι τόσο, οκ. Ευχαριστώ για τον χρόνο
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Ναι, το είχα βρει αυτό και με ένα search για dbi δεν βρίσκει κάτι, δεν έκατσα να το διαβάσω όλο. Για να λες ότι είναι τόσο, οκ. Ευχαριστώ για τον χρόνο α δεν ηξερα οτι το ειχες δει .μην το διαβασεις ολο.απλα κανε search για db μηπως σου βγαλει κατι. αλλα ναι αυτο το μεγεθος ειναι 2 db. παρομοιο προιον με 2 db που χρησιμοποιω ειναι αυτο. http://cdn.idealo.com/folder/Product/2334/3/2334397/s3_produktbild_gross/hewlett-packard-hp-procurve-msm320-j9364b.png και στο manuaL του γραφει 2 db. απλα δεν παιζουν μονο τα db ρολο σε μια κεραια αλλα και ποσα mw ειναι το ρουτερ.συνηθως ειναι 100.ΣΥΝΗΘΩΣ οχι παντα.πανω απο 100 για την ελλαδα θεωρειται οτι δεν ειναι νομιμο αν και κυκλοφορουν καποια access points συνηθως που ειναι παραπανω.η που τους αλλαζεις χωρα και σε αφηνει να πας παραπανω.πχ αμερικη ειναι παραπανω απο 100mw οποτε σε μερικα αν βαλεις αμερικη σε αφηνει να διαλεξεις παραπανω mw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα