Προς το περιεχόμενο

Alcatel-Lucent CellPipe 7130

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παίδες ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το Router

Alcatel-Lucent CellPipe 7130 σε σχέση με αυτό Thomson TG585 ?

Επεξ/σία από ilias nik
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η γνωμη ειναι σχετικη.δοκιμασε τα και τα 2 και δες ποιο ειναι πιο καλο για την χρηση που θες.πχ το Thomson ειναι πολυ σταθερο αν δεν εχεις καλη γραμμη.μπορει ομως να εχεις καλη γραφει και το alcatel να συγχρονισει πιο ψηλα.επισης το Thomson δεν εχει πολυ δυνατο wireless.για μενα δοκιμασε τα και τα 2 και δες ποιο σε καλυπτει για την χρηση που θες.αν πχ σε καλυπτει το Thomson σαν ρουτερ αλλα το alcatel σαν wireless εκει μπορεις πχ να κανεις το alcatel Να παιζει σαν access point Πανω στο thomson

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό ? :huh:

Διότι είμαι και λίγο άσχετος ..

βαζεις πανω το alcatel και το σεταρεις κανονικα απλα του κλεινεις το ασυρματο.μετα παιρνεις το Thomson και του δινεις μια Ip παρομοια με αυτη που εχει το alcatel.αν το alcatel εχει 192.168.1.1 τοτε αφηνεις στο Thomson την 192.168.1.254 αλλα του κλεινεις τον dhcp.μετα τα συνδεεις μεταξυ τους με ενα ethernet καλωδιο απο ethernet θυρα στο ενα στην ethernet του αλλου και εισαι ready.το wireless μετα το κλειδωνεις στο thomson Κανονικα.επισης καλο θα ειναι και το Thomson να το κανεις firmware Update.επισης μπορεις να αφησεις και μονο το Thomson κανει τα παντα.

Επεξ/σία από poulinos
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Χθες μου ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία 2play κι ενώ συνδέομαι από τον υπολογιστή ασύρματα και δουλεύει κανονικά το ιντερνετ, όταν πάω να συνδέσω 2η συσκευή, πχ κινητό ή iPod, σταματάνε όλα.. Παρόλαυτά τα torrent κατεβάινουν κανονικότατ στον υπολογιστή και στο iPod πχ ένα προγραμματάκι που έχω για να ακούω live streaming ραδιόφωνα παίζει κι εκείνο κανονικά. Τα υπόλοιπα προγράμματα και site δεν μπορούν να συνδεθούν στο ιντερνετ. Για να ξαναέχω ιντερνετ στον υπολογιστή, ανοίγω το 192.168.2.1 μετά Advanced Setup/Wan Service, edit στο τέλος της δεύτερης γραμμής, όπως λένε και οι οδηγίες εγκατάστασης και μετά πατάω συνέχεια next, μέχρι να μου εμφανιστεί το Save/Apply και αφού πατήσω κι αυτό, μετά οι σελίδες στον browser ανοίγουν κανονικά..

Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω για να λυθεί το θεματάκι;

Δημοσ.

στην ουσια κανεις reboot με το save/apply αμα καταλαβα σωστα.δοκιμες

α.ασε το wireless ανοιχτο /ξεκλειδωτο και δες αν στο κανει.β

β/αλλο ρουτερ?

γ.αλλο firmware για το ρουτερ??

σβηνει κανα λαμπακι στο ρουτερ οταν κολλαει το συμπαν?

Δημοσ.

δε δοκίμασα κάτι από αυτά. Πήρα τηλ στη HOL και μου είπαν ότι μάλλον, κατά τη σύνδεσή τους οι συσκευές παίρνουν την ίδια ip και η μία κόβει την άλλη. Μου έδωσαν οδηγίες, πως να δώσω στην κάθε συσκευή μια στάνταρ ip που θα χρησιμοποιεί και τώρα δουλέυουν όλες οι συσκευές μαζί! Ωστόσο, δε θα μπορούσαν όλα αυτά να γίνονται αυτόματα;

Δημοσ.

Πολύ περίεργο όντως κανονικά ειναι αυτόματα εκτος και έχεις πάρει static ip που πρέπει να την σετάρεις εσυ μέσα στο router

Δημοσ.

δε δοκίμασα κάτι από αυτά. Πήρα τηλ στη HOL και μου είπαν ότι μάλλον, κατά τη σύνδεσή τους οι συσκευές παίρνουν την ίδια ip και η μία κόβει την άλλη. Μου έδωσαν οδηγίες, πως να δώσω στην κάθε συσκευή μια στάνταρ ip που θα χρησιμοποιεί και τώρα δουλέυουν όλες οι συσκευές μαζί! Ωστόσο, δε θα μπορούσαν όλα αυτά να γίνονται αυτόματα;

α.δεν στεκει κανονικα αυτο.ο dhcp πρεπει και δινει διαφορετικες Ip μονος του.επισης θα πρεπε στο pc να σου βγαλει κανα μυνημα οτι η ip υπαρχει δυο φορες.δεν θυμαμαι ακριβως πως το γραφει.ισως κανα θεμα dns να ηταν και με καρφωτες ip και dns παιζει οκ?

αν και για μενα παντα οι καρφωτες Ip ειναι η καλυτερη λυση

Πολύ περίεργο όντως κανονικά ειναι αυτόματα εκτος και έχεις πάρει static ip που πρέπει να την σετάρεις εσυ μέσα στο router

την static την παιρνει μονο του δεν χρειαζεται να την δωσεις καρφωτα.b.ο φιλος μιλαει σε επιπεδο Lan οχι wan.και κανονικα αν επαιρνε την ιδια Ip η δεν θα επαιζαν καθολου η θα επαιζε κανονικα η μια απο της δυο.οχι να μην ανοιγει σελιδα αλλα το streaming να ειναι οκ.τι να πω.θα ξεχασουμε αυτα που ξερουμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Eχω και εγω το ιδιο router και γενικα δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα.Ωστοσο εχω 2 πραματακια να ρωτησω.

Παρατηρησα αρχικα οτι τα στατιστικα της γραμμης δεν ανανεωνονται παντα επειτα απο restart του router, δηλαδη επειτα απο συγχρονισμο μου δειχνει τα ιδια στατιστικα που ειχα και με την προηγουμενη ΙP.Aυτο ειναι μαλλον θεμα του firmware και λογικα θα φτιαχτει μετα απο update.

To αλλο που αντιμετωπιζω αφορα το ιδιο μας το site, το insomnia!Δεν ξερω αν σας φανει περιεργο, αλλα πριν με αλλο παροχο,και με αλλο router, το site ανοιγε αμεσως χωρις καθυστερηση.Tωρα πρεπει να περιμενω 15sec για να φορτωσει η σελιδα.Μαλιστα αν θελω να παω απο τη μια σελιδα ενος θεματος στην επομενη πρεπει να πειμενω αναλογο χρονο.Αυτο συμβαινει μονο με τη σελιδα http://www.insomnia.gr .Μου φαινεται περιεργο η hol να μπλοκαρει-καθυστερει καποια site, oποτε ισως ειναι θεμα router.Mηπως θα πρεπει να κανω καποιου ειδους "προωθηση" την διευθυνση μεσα απο τις ρυθμισεις του router, και αν ναι πώς?

Δημοσ.

Eχω και εγω το ιδιο router και γενικα δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα.Ωστοσο εχω 2 πραματακια να ρωτησω.

Παρατηρησα αρχικα οτι τα στατιστικα της γραμμης δεν ανανεωνονται παντα επειτα απο restart του router, δηλαδη επειτα απο συγχρονισμο μου δειχνει τα ιδια στατιστικα που ειχα και με την προηγουμενη ΙP.Aυτο ειναι μαλλον θεμα του firmware και λογικα θα φτιαχτει μετα απο update.

To αλλο που αντιμετωπιζω αφορα το ιδιο μας το site, το insomnia!Δεν ξερω αν σας φανει περιεργο, αλλα πριν με αλλο παροχο,και με αλλο router, το site ανοιγε αμεσως χωρις καθυστερηση.Tωρα πρεπει να περιμενω 15sec για να φορτωσει η σελιδα.Μαλιστα αν θελω να παω απο τη μια σελιδα ενος θεματος στην επομενη πρεπει να πειμενω αναλογο χρονο.Αυτο συμβαινει μονο με τη σελιδα http://www.insomnia.gr .Μου φαινεται περιεργο η hol να μπλοκαρει-καθυστερει καποια site, oποτε ισως ειναι θεμα router.Mηπως θα πρεπει να κανω καποιου ειδους "προωθηση" την διευθυνση μεσα απο τις ρυθμισεις του router, και αν ναι πώς?

τα στατιστικα σου μπορει να ειναι ακριβως τα ιδια και μετα για αυτο να νομιζεις οτι δεν τα ανανεωνει.γιατι οταν χανει την γραμμη τα στατιστικα χανονται.συνηθως βλεπω ρουτερ που αναφερουν λαθος τα στατιστικα η που τα βγαζουν μηδεν αλλα να μην τα ανανεωνουν...

το ρουτερ το εχεις Pppoe/llc?οχι δεν εχει να κανεις προωθηση κατι.δοκιμασε pppoe/llc.αν ειναι ηδη δοκιμασε pppoa/vcmux να δουμε αν θα αλλαξει κατι.οκ μερικες φορες τρωει κανα σκαλωμα το ινσομνια και αργει αλλα οχι να κανει 15 seconds να ανοιξει και οχι συνεχεια.με αλλο browser το ιδιο?/να το μπλοκαρουν με τιποτα.μπορεις να δοκιμασεις το παλιο ρουτερ σε αυτον τον παροχο?αλλο Pc να δεις αν αργει τοσο και εκει?

Δημοσ.

τα στατιστικα σου μπορει να ειναι ακριβως τα ιδια και μετα για αυτο να νομιζεις οτι δεν τα ανανεωνει.γιατι οταν χανει την γραμμη τα στατιστικα χανονται.συνηθως βλεπω ρουτερ που αναφερουν λαθος τα στατιστικα η που τα βγαζουν μηδεν αλλα να μην τα ανανεωνουν...

το ρουτερ το εχεις Pppoe/llc?οχι δεν εχει να κανεις προωθηση κατι.δοκιμασε pppoe/llc.αν ειναι ηδη δοκιμασε pppoa/vcmux να δουμε αν θα αλλαξει κατι.οκ μερικες φορες τρωει κανα σκαλωμα το ινσομνια και αργει αλλα οχι να κανει 15 seconds να ανοιξει και οχι συνεχεια.με αλλο browser το ιδιο?/να το μπλοκαρουν με τιποτα.μπορεις να δοκιμασεις το παλιο ρουτερ σε αυτον τον παροχο?αλλο Pc να δεις αν αργει τοσο και εκει?

Ευχαριστω για τη βοηθεια.Πραγματι δεν εχει να κανει με τις ρυθμισεις του router, αλλα με τον browser!Eχω τον Firefox 5 και αργει να μου ανοιξει τη σελιδα (το ιδιο και με τον 4).Στον IE παει σφαιρα.Περιεργο...δεν ηξερα οτι οι browser μπορει να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα οσον αφορα μια συγκεκριμενη σελιδα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...