Προς το περιεχόμενο

SAMSUNG 2TB SATA2 στα 69 €

nek4d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλοι οι ΣΑΤΑ3 ειναι συμβατοι με τα παλιοτερα (Ι και ΙΙ), όπως γινεται και με τα USB (1.1 2 και 3).

Εγώ ρε παιδιά απο άλλα φορουμς που διαβάζω, δεν βγάζουν τον Samsung καλυτερο απο τον Seagate. Και οι δύο έχουν θέματα που λύνονται με firmware update (εκτός και αν έχεις του τελευταίου batch οπότε θα είναι περασμένο το τελευταίο) αλλά για τον Seagate λένε ότι είναι ίσως ο ταχύτερος απο τους Green δίσκους που κυκλοφορούν. Επίσης κάπου διάβασα ότι αρχικά έβγαινε με 32ΜΒ cache και απο κάποια στιγμή κυκλοφορούσε με 64ΜΒ.

Ίσως (χωρίς να είμαι σίγουρος) να έβγαινε αργότερος με τα 32ΜΒ στα benchmarks που ποστάρατε παραπάνω. Και εδώ που τα λέμε πως γίνεται να είναι αργότερος με 500rpm και 32ΜΒ περισσότερα απο τον Samsung... ενώ είναι και πιο τελευταίας τεχνολογίας κιόλας.

Tι σημασία έχει αν ο Seagate είναι ο γρηγορότερος low RPM δίσκος; Δεν αγοράζεις low RPM για να είναι γρήγορος! Αυτό που ενδιαφέρει σ' ένα τέτοιο προϊόν είναι να μη ζεσταίνεται, να είναι αθόρυβο και φυσικά η τιμή. Οι ταχύτητες των δίσκων ιδιαίτερα με τα platter densities που έχουμε φτάσει σήμερα είναι more than enough. Στην τελική τι ακριβώς είναι αυτό που πιάνει 2TB χώρο και ταυτόχρονα σου κάνει διαφορά το load time του; Νομίζω πως τίποτα.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Tι σημασία έχει αν ο Seagate είναι ο γρηγορότερος low RPM δίσκος; Δεν αγοράζεις low RPM για να είναι γρήγορος! Αυτό που ενδιαφέρει σ' ένα τέτοιο προϊόν είναι να μη ζεσταίνεται, να είναι αθόρυβο και φυσικά η τιμή. Οι ταχύτητες των δίσκων ιδιαίτερα με τα platter densities που έχουμε φτάσει σήμερα είναι more than enough. Στην τελική τι ακριβώς είναι αυτό που πιάνει 2TB χώρο και ταυτόχρονα σου κάνει διαφορά το load time του; Νομίζω πως τίποτα.

Και να μην χαλάει και χάνεις τα αρχεία σου!! με την Seagate δεν είμαι ευχαριστημένος!

Δημοσ.

Ναι όντως η Seagate είχε ένα σοβαρό θέμα με το γνωστό πια σε όλους μοντέλο της. Αλλά υπάρχει και κάποια εταιρία δίσκων που να μην είχε ποτέ κάποιο τέτοιο θέμα? Δε νομίζω. Κατα καιρούς ακούγονται διάφορα για προβληματικά μοντέλα όλων των εταιριών. Εγώ είμαι "τυχερός" κάτοχως δύο δίσκων του προβληματικού μοντέλου (1TB o καθένας). Ευτυχώς είχα προλάβει να κάνω firmware update πρίν βγάλουν πρόβλημα και λειτουργούν ακόμα άψογα.

Για το θέμα θορύβου συμφωνοώ απόλυτα... και εδώ ο Seagate βγαίνει καλύτερος

Sound Level

Ιn Idle [dBA]

Score in dBA

Seagate : 0.00

Samsung : 47.70

Sound Level

during Database-Type I/O [dBA]

Score in dBA

Samsung : 48.30

Όσο για το θέμα θερμοκρασία είναι ακριβώς ίδιοι...

Drive Surface Temperature

Temperature in °F

Score in Degree F

Seagate : 99.00

Samsung : 99.00

Δημοσ.

Ναι όντως η Seagate είχε ένα σοβαρό θέμα με το γνωστό πια σε όλους μοντέλο της. Αλλά υπάρχει και κάποια εταιρία δίσκων που να μην είχε ποτέ κάποιο τέτοιο θέμα? Δε νομίζω. Κατα καιρούς ακούγονται διάφορα για προβληματικά μοντέλα όλων των εταιριών. Εγώ είμαι "τυχερός" κάτοχως δύο δίσκων του προβληματικού μοντέλου (1TB o καθένας). Ευτυχώς είχα προλάβει να κάνω firmware update πρίν βγάλουν πρόβλημα και λειτουργούν ακόμα άψογα.

Για το θέμα θορύβου συμφωνοώ απόλυτα... και εδώ ο Seagate βγαίνει καλύτερος

Sound Level

Ιn Idle [dBA]

Score in dBA

Samsung : 47.70

Sound Level

during Database-Type I/O [dBA]

Score in dBA

Samsung : 48.30

Όσο για το θέμα θερμοκρασία είναι ακριβώς ίδιοι...

Drive Surface Temperature

Temperature in °F

Score in Degree F

Seagate : 99.00

Samsung : 99.00

πως γίνεται να έχει 0.00 db ο Seagate? ssd είναι?

Δημοσ.

Μόλις τον πάρω μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα σου πω εντυπώσεις. Πάντως τα στοιχεία είναι απο το Tom's Hardware Guide που είναι ίσως το πιο αξιόπιστο.

Δημοσ.

Ωραία χτύπησα και εγώ δυο δίσκους με την προσφορά, καθώς το πήρα χαμπάρι μόλις χτες. Χάσαμε τους Samsung αλλά ελπίζω να μην έχουμε ντράβαλα με τους seagaτe. Εξάλλου στους Green ένα θεματακι αξιοπιστίας το έχουν όλες οι εταιρίες. Οπότε πιάσ'το αβγό και κούρευτο, είναι καθαρά σε τι παρτίδα θα πέσεις.

Πάντως μου ήρθε κουτί η προσφορά γιατί αυτόν τον καιρό στήνω ένα Κατεβαστήρι/File server/HTPC πάνω σε έναν AMD Zacate E350 με χαμηλή κατανάλωση, και αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Χρειάζεται να περάσουμε νέο Firmware έχει ακουστεί κάτι; Όποιος παραλάβει πρώτος και τον/ους δοκιμάσει ας ποστάρει εντυπώσεις. Γιατί με Green δεν έχω ιδέα, πρώτη φορά παίρνω.

Δημοσ.

Χρειάζεται να περάσουμε νέο Firmware έχει ακουστεί κάτι; Όποιος παραλάβει πρώτος και τον/ους δοκιμάσει ας ποστάρει εντυπώσεις. Γιατί με Green δεν έχω ιδέα, πρώτη φορά παίρνω.

Υπάρχει νέο firmware για τον Seagate (με αριθμό CC32) που αν δεν το έχει ήδη πρέπει ΑΜΕΣΑ να το περάσεις και καλό είναι πρίν εγκαταστήσεις τίποτε μέσα. Ευτυχώς το software το κάνει μέσα απο Windows οπότε είναι πανεύκολο.

99% θα έχει περασμένο μέσα το καινούργιο γιατί υπάρχει εδώ και καιρό, αν δεν... τότε εδώ http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=218171

Καλό το συγκριτικό ipal, επιβεβαιώνει αυτό του Tom's hardware guide... O Samsung υπερτερεί στην κατανάλλωση (λογικό αφού είναι στις 5400 στροφές ενώ ο Seagate στις 5900) αλλά σε overall ταχύτητα ο Seagate έρχεται πρώτος.

"The problem is that while the F4EG was fun to talk to backstage, when we finally pulled up the curtain and asked her to dance she tripped over her own two feet. Synthetic testing showed a strong drive, but people don't run IOMeter for kicks, and when real-world workloads were applied the F4EG slowed compared to its predecessor."

"Of course, performance isn't absolutely everything and Samsung still has two strongholds: price and power consumption. Seagate's 2TB Barracuda Green may be faster, but it's also $30 more expensive. Power consumption also weighs heavily in the F4EG's favor, and simulated server loads seem to suggest a good niche for it"

Το πόσο αθόρυβοι είναι δεν υπάρχει σε αυτό το τεστ αλλά στου Tom's ο Seagate είναι εντελλώς αθόρυβος.

Δημοσ.

Το πόσο αθόρυβοι είναι δεν υπάρχει σε αυτό το τεστ αλλά στου Tom's ο Seagate είναι εντελλώς αθόρυβος.

Εντελως αθορυβος απο και κλειεται να ειναι ο seagate(εκτος και εαν γινεται SSD αυτοβούλως) , προφανως στα τεστ του τομς κατι εγινε και δεν προλαβανε να τον μετρησουνε(μπορει να τους καηκε το ντεσιμπελομετρο λογω υψηλης ακτινοβολιας που ακουσα οτι εκπεμπουνε οι σι-γκει :devil: )

Δημοσ.

Εντελως αθορυβος απο και κλειεται να ειναι ο seagate(εκτος και εαν γινεται SSD αυτοβούλως) , προφανως στα τεστ του τομς κατι εγινε και δεν προλαβανε να τον μετρησουνε(μπορει να τους καηκε το ντεσιμπελομετρο λογω υψηλης ακτινοβολιας που ακουσα οτι εκπεμπουνε οι σι-γκει :devil: )

Οταν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να μητρήσουν το λένε ή βάζουν παύλα, δεν βάζουν 0.00

Μόλις τον παραλάβω θα ποστάρω αν όντως είναι εντελώς αθόρυβος.

Υψηλή ακτινοβολία απο δίσκο? Έλεος, τι άλλο πια...

Δημοσ.

Παρελαβα σημερα τον samsung.Παρολο που στην διαχειρηση συσκευων αναγνωριζεται,οταν παω στον "Υπολογιστης μου" δεν φαινετε πουθενα οσα reboot και αν εκανα.Ξερει κανεις τι παιζει?

Δημοσ.

Παρελαβα σημερα τον samsung.Παρολο που στην διαχειρηση συσκευων αναγνωριζεται,οταν παω στον "Υπολογιστης μου" δεν φαινετε πουθενα οσα reboot και αν εκανα.Ξερει κανεις τι παιζει?

Διαχειριση δισκων,δεξι κλικ πανω στο νεο σου δισκο και δως του ενα γραμμα (..D,E,F,G), απ' αυτα που ειναι διαθεσιμα..

Δημοσ.

Οταν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να μητρήσουν το λένε ή βάζουν παύλα, δεν βάζουν 0.00

Μόλις τον παραλάβω θα ποστάρω αν όντως είναι εντελώς αθόρυβος.

Υψηλή ακτινοβολία απο δίσκο? Έλεος, τι άλλο πια...

συγνώμη κιόλας, δίσκος με μηχανικά μέρη είναι....πώς γίνεται να είναι αθόρυβος!!!

ήμαρτον, δοσε μας το λινκ απο το review που το είδες

Δημοσ.

συγνώμη κιόλας, δίσκος με μηχανικά μέρη είναι....πώς γίνεται να είναι αθόρυβος!!!

ήμαρτον, δοσε μας το λινκ απο το review που το είδες

Το έχω δόσει ήδη παραπάνω αλλά πάρε πάλι http://www.tomshardware.com/charts/2009-3.5-desktop-hard-drive-charts/compare,1030.html?prod%5B4783%5D=on&prod%5B4717%5D=on

Βέβαια αν δεν τον δώ ο ίδιος όταν έρθει δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Το Tom's hardware guide είναι αξιόπιστο όμως..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...