Spiros83 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 [...]Δεν είναι μαύρο άσπρο.[...] Τις περισσότερες φορές είναι αποχρώσεις του γκρι, έχεις δίκιο. Το JB είναι 1000% απαραίτητο, για πάρα πολλούς λόγους, συμφωνώ (από τότε που το έκανα αναρωτιέμαι πως άντεχα το κινητό πριν από αυτό). Πάντως για να γυρίσω on topic... Κι εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά νέου κινητού και ολοένα και περισσότερο κλίνω προς την android μεριά. Όχι ότι δεν χάρηκα το 3gs δύο χρόνια τώρα, αλλά η open source φιλοσοφία καθώς και η μεγαλύτερη ελευθερία για customization με κέρδισαν. Προσωπικά έχω περίπου 2-3 μήνες που έχω πήξει στα reviews και γενικά στο ψάξιμο, αλλά δεν είμαι ακόμα 100% σίγουρος. Πάνω που σκεφτόμουν ότι είχα καταλήξει σε κάποιο, προέκυπτε κάτι αρνητικό εν τέλει (π.χ. αρχικά ήταν το HTC Incredible S, μέχρι που μου είπε ένας φίλος ότι θα ήταν καλή αγορά αν είχε κυκλοφορήσει ένα εξάμηνο νωρίτερα, καθαρά λόγω hardware). Τώρα τελευταία όμως με κερδίζει το HTC Sensation γι'αυτό και ρώτησα αν έχει εικόνα κάποιος. Μάλλον πολύ το ψάχνω χωρίς λόγο αλλά τέλος πάντων
orlox Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δεν χρειαζεσαι εφαρμογη για το facebook. Απλα του λες desktop version και εισαι gg. Με το o2 τουλαχιστον ετσι κανω εγω. Δεν εχει διαφορα αν καθομαι στο pc η στο τηλεφωνο. Το ιδιο μπορεις να κανεις και με τα προγνωστικα που θες.
flik Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Oldnew έτσι είναι. Πραγματικά είσαι απο τους λίγους αντικειμενικούς χρήστες που διαβάζω απόψεις. Είναι μερικοί χρήστες που δεν θα άντεχαν σε iOS ή μερικοί που δεν θα ήθελαν το android. Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και στα δύο λειτουργικά. Το iOS είναι πιο οργανωμένο, και αυτό προυποθέτει περιορισμούς νομίζω. Με τον ίδιο τρόπο που σε ένα mac είναι όλα αλληλοσυνδεόμενα. Έτσι και στο iphone, όλες οι εφαρμογές έχουν κοινά χαρακτηριστικά, σαν να είναι όλες απο την ίδια εταιρεία με την ίδια φιλοσοφία, ακόμα και με παραπλήσια εμφάνιση. Σε συνδυασμό με την απλότητα του μενού αυτό το κάνει πιο ξεκούραστο, πιο εύχρηστο. Αλλά έχει και περιορισμούς το iOS. Πρώτα απο όλα, και απίστευτο stoppage, το ότι πρέπει να πάρεις μόνο αυτή τη συσκευή. Δηλαδή αν εμένα μου αρέσει το iOS, αλλά δεν μου αρέσει για χίλιους δυο λόγους το iphone ως συσκευή πάπαλα. Για την οθόνη, για την τιμή σε σχέση με το hardware κτλ. Μετά είναι αυτό με το itunes και τέτοιου είδους πράγματα. Αλλά το iOS είναι πιο καλοσχεδιασμένο να το πω, οτι σου δίνει μεγαλύτερη σιγουριά να το πω, κάπως έτσι. Βέβαια το android (πάντα μιλάμε για συσκευές με καλό hardware) είναι και αυτό γρήγορο. Δηλαδή στο άνοιγμα εφαμορμογών και μερικές άλλες διεργασίες δεν έχει να ζηλέψει απο το iphone. Αλλά φαίνεται σαν να βγάζει η google ένα λειτουργικό, που είναι γρήγορο, είναι απλό και αυτό, αλλά δεν φαίνεται τόσο "επαγγελματικό". Δεν κάνω πολύ multitasking, αλλά δεν σου δίνει την ίδια αίσθηση με το iOS, όταν έχεις να κάνεις μια δουλειά με το κινητό. Δηλαδή έχει features, αλλά ειδικά το stock android όπως είναι στα nexus, είναι γρήγορο αλλά πιο "φθηνό" και πολύ φτωχό. Κανείς δεν κάθισε να το κάνει πιο ωραίο; Πραγματικά δεν ξέρω γιατί. Τα εικονίδια, το μενού, όλα. Η samsung και η htc ειδικά για αυτό προσθέτουν δικά τους στοιχεία νομίζω, καμιά φορά πετυχαίνοντας ένα πιο όμορφο ui αλλά κυρίως στην htc, το λειτουργικό γίνεται πιο αργό. Και μετά οι εφαρμογές όντως, πέρασε τόσος καιρός, εκτός απο τα paid παιχνίδια, και μερικές εφαρμογές απο εταιρείες, γιατί όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να είναι τέτοιου επιπέδου; Είναι τα apis που δίνονται; Δεν έχω γνώσεις απο προγραμματισμό κτλ για να ξέρω, αλλά φαίνεται οτι στο iOS όλες οι εφαρμογές σαν να είναι απο την apple φτιαγμένες και είναι όλες τόσο λειτουργικές και όμορφες επίσης, ενώ στο android κάθε εφαρμογή φτιάχνεται απο όλους, και συνήθως δεν δίνεται σημασία τόσο στη ποιότητα. Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω iphone για αρκετό καιρό για να δω τι μειονεκτήματα έχουν μείνει, να εμβαθύνω περισσότερο στις διαφορές του με ένα κορυφαίο android smartphone όπως το sgs2, πάντως στο sgs μου θα ήθελα πολύ να έχω iOS όπως δουλεύει στο iphone. Κι ας είναι με itunes κτλ. Το μόνο που θα με πείραζε είναι οτι θα το βαριόμουν σχετικά γρήγορα. Ναι. Αυτό είναι που με κράτησε 2,5 χρόνια στο android, η αλλαγή roms, kernels, launchers, τέτοια πράγματα. Αλλά φαίνεται οτι η google έπρεπε να πάρει πιο σοβαρά το θέμα. Αν το Iphone έβγαινε σε λίγο χαμηλότερη τιμή με μια 4άρα οθόνη θα ξαναεπέστρεφα μάλλον. Νομίζω η ms πάει να κάνει αυτό. Έφτιαξε ένα καλό λειτουργικό, έθεσε πολλούς περιορισμούς στις εταιρείες, το υποστηρίζει με δικές της εφαρμογές πολύ καλά, και παιχνίδια, και έτσι όποιο κινητό και να πάρεις ξέρεις οτι έτσι θα δουλεύει. Άρα όταν βγουν nokia με wp7, η οποία εταιρεία φαίνεται οτι θα είναι η κυριότερη κολώνα του θα στηρίζεται το wp7 μιας και οι άλλες βγάζουν και android, θα πάω εκεί. Ίδωμεν
oldnew Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 @Flik: χαίρομαι που καποιοι καταλαβαίνουν τι ενοω. Προσωπικα προσπαθώ να μη κανω αυτό που παρατηρώ στο 90% .Παίρνει κάποιος μια συσκευή και αυτομάτως είναι η καλύτερή και οποίος πήρε μια άλλη είναι βλάκας. Επίσης για να κρίνεις σοβαρά, πρέπει να έχεις εμπειρία και στα 2 και όχι να το δεις για λίγο. Πχ αυτό που γράφω για το Facebook είναι βασικό. Το να μη μπορείς να δεις τους φίλους των φίλων σου είναι ουσιαστικό κοματι ενός τέτοιου προγράμματος που η έλλειψη του χαλάει όλη την ουσία. Και όσους πύρινες ή μεγάλη οθόνη και να έχεις η λειτουργικότητα του iPhone ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ είναι ασυγκρίτως ανώτερη. Βεβαία ο 16χρονος πιτσιρικάς θα μπει να ποσταρει πως με το blade των 130ε έχει το ίδιο και καλύτερό Facebook και ποσο βλάκας είναι ο κολητος του που έδωσε 600ε για να κάνει το ίδιο πραγμα. @Orlox και εγώ το ίδιο κάνω, μπαίνω στο web interface, αλλα δεν είναι ότι καλύτερό. Ευτυχώς εδω υπάρχει flash οπότε υπάρχει αυτή η (χειρότερη) λύση. Σίγουρα κάποιος που διαβάζει θα λέει, χέστηκα για το facebook Το κακό είναι ότι υπάρχουν και αλλα τέτοια παράδειγματα. Απλο διάλεξα να γραψω για το facebook επειδή είναι εξαιρετικά διαδεδομένο και free, και δεν θα περίμενε κανείς να είναι χειρότερό σε android. Επίσης είναι κάτι που δεν φαίνεται εύκολα. Από την άλλη το στερεότυπο ότι για serfing στο internet τα iPhone υπερέχουν .... last year! Με μεγάλες οθόνες, επεξεργαστική ισχυ, flash και εξελιγμένους browser τύπου dolphin hd, δεν το συζητάμε καν ότι το android είναι πολυ μπροστά (με καλή συσκευή) πλέον.
margaritagr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Το sensation εμφανιστηκε "μολις" στη vodafone. Ακομα το εχουν ελαχιστοι, το καλο ειναι οτι γραφεται πως η htc θα δωσει update με unlocked bootloader και γι αυτο
bscyb Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Λοιπόν σκεφτομαί να κάνω root το s II αλλά έχω κάποιες ερώτησεις αν το κάνω root θα διαγραφούν οι εφαρμόγες,επάφες και γενικά όλα τα άρχεια που έχω περάσει στο κινήτο? επείσης επειδή δεν έχω ίδεα πως να κάνω root αν μπορείτε ποστάρετε κάνα link που να λέει αναλύτικα πώς μπορώ να κάνω root
arxaggelos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Λοιπόν σκεφτομαί να κάνω root το s II αλλά έχω κάποιες ερώτησεις αν το κάνω root θα διαγραφούν οι εφαρμόγες,επάφες και γενικά όλα τα άρχεια που έχω περάσει στο κινήτο? επείσης επειδή δεν έχω ίδεα πως να κάνω root αν μπορείτε ποστάρετε κάνα link που να λέει αναλύτικα πώς μπορώ να κάνω root Όλες σου οι απορίες θα λυθούν εδώ κι εδώ. Αν και είναι δύσκολο να κάνεις μόνιμη ζημιά, σε οποιαδήποτε παρέμβαση στο κινητό διάβασε πρώτα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τους οδηγούς. Καλό βόλι
oldnew Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Λοιπόν σκεφτομαί να κάνω root το s II αλλά έχω κάποιες ερώτησεις αν το κάνω root θα διαγραφούν οι εφαρμόγες,επάφες και γενικά όλα τα άρχεια που έχω περάσει στο κινήτο? επείσης επειδή δεν έχω ίδεα πως να κάνω root αν μπορείτε ποστάρετε κάνα link που να λέει αναλύτικα πώς μπορώ να κάνω root Αν κανείς μονό root, δε θα χάσεις τίποτα. Αν βαλεις κάποια από τις διάφορές custom rom, ,που έχει και ενσωματομενο root θα χάσεις τα πάντα. (Τις επαφές μπορείς με sync με google να τις επαναφερεις. )
DenKanwFlame Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Αν κανείς μονό root, δε θα χάσεις τίποτα. Αν βαλεις κάποια από τις διάφορές custom rom, ,που έχει και ενσωματομενο root θα χάσεις τα πάντα. (Τις επαφές μπορείς με sync με google να τις επαναφερεις. ) Οι περισσότερες custom rom που έχουν βγάλει μέχρι στιγμής τις βάζεις και δεν τρώς format στην μάπα. Κάτι lite'ning κτλπ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.