bi171184 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 καλησπέρα!πριν απο λιγη ωρα κολλησα εναν ιο ο οποιος μου εγκατεστησε και καλα ενα antivirus της microsoft,μου εξαφανισε το φοντο στην επιφανεια εργασιας,τα προγραμματα απο το μενου εναρξη και μου εβγαζε error με εναν απο τους 3 σκληρους δισκους που εχω(οχι αυτον των windows7) οτι δεν ειναι συνδεδεμενος ο sata μου..εκανα επαναφορα συστηματος και τωρα "τρεχω" antivirus και antispyware,και ενω απο τον υπολογιστη μου φαινεται ο σκληρος και το ποσοστο της χωρητικοτητας που εχω ελευθερα,οταν μπαινω μεσα μου λεει οτι αυτος ο φακελος ειναι αδειος!!τι γινεται?εχω σημαντικα αρχεια μεσα και δεν θελω να τα χασω!
bi171184 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Από safe mode αν μπεις λέει το ίδιο; περιμενω να τελειωσει το σκαναρισμα σε ενα antispyware γιατι εχει βρει ηδη μολυσμενο αρχειο,και δοκιμαζω αμεσα να μπω σε safe mode!
bi171184 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 ok περιμένουμε... περιμενω λιγο ακομα και το κανω..αν δεν εχω προβλημα σε safe mode,τι κανω? ευχαριστω προκαταβολικα...
karmen1983 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Προφανώς κάτι δεν πάει καλά στο λειτουργικό ή κάτι τρέχει από πίσω. Δεν μπορώ να φανταστώ τι έγινε με τον ιό...
bi171184 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Προφανώς κάτι δεν πάει καλά στο λειτουργικό ή κάτι τρέχει από πίσω. Δεν μπορώ να φανταστώ τι έγινε με τον ιό... ωπα!!παρατηρω οτι και στον σκληρο του λειτουργικου μου,δεν μου εμφανιζει διαφορα αρχεια!
micos000 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Αν μπορείς, δώσε μας πληροφορίες σχετικά με το fake antivirus για να σου πούμε τι να κάνεις. Μην αγχώνεσαι όμως, μάλλον ψέματα σου λέει και τα αρχεία είναι εκεί. Πιο antivirus έχεις και με πιο antispyware σκανάρεις; Δοκίμασε το super antispyware ή το malwarebytes και κάνε πλήρες σκαν (αφού τα ενημερώσεις) σε ασφαλή λειτουργία. Κάνε και έναν έλεγχο με την online έκδοση του eset nod32.
bi171184 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Αν μπορείς, δώσε μας πληροφορίες σχετικά με το fake antivirus για να σου πούμε τι να κάνεις. Μην αγχώνεσαι όμως, μάλλον ψέματα σου λέει και τα αρχεία είναι εκεί. Πιο antivirus έχεις και με πιο antispyware σκανάρεις; Δοκίμασε το super antispyware ή το malwarebytes και κάνε πλήρες σκαν (αφού τα ενημερώσεις) σε ασφαλή λειτουργία. Κάνε και έναν έλεγχο με την online έκδοση του eset nod32. εχω το microsoft security essentials και σκαναρω τωρα με το malwarebytes antimalware...ακομα σκαναρει και εχει ηδη βρει 2 μολυσμενα αρχεια!με το που τελειωσει,θα προσπαθησω να μπω σε safe mode να δω τι γινεται και θα κανω full scan με το security essentials και με το online eset nod32 και βλεπουμε.. παντως απο εναρξη-ο υπολογιστης μου,βλεπω κανονικα τους σκληρους μου δισκους και την χωρητικοτητα που χρησιμοποιω,οταν μπαινω μεσα μου δειχνει οτι ο φακελος ειναι αδειος.. τωρα για το fake antivirus,δεν προσεξα και πολλα,μονο αυτα που λεω και παραπανω..εκανα αμσως επαναφορα συστηματος και τωρα περιμενω.. λοιπον,βλεπω τωρα στο ιστορικο του essentials εναν trojan:win32/alureon.EP τον οποιο κατηργησα κανονικα πριν παθω οτι επαθα,και στα στοιχεια που μου δινει εινα:...appdata\local\temp\adobe_flash_player.exe
micos000 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Τέτοιες μολύνσεις συνήθως εμφανίζονται σαν roots ή rogues. Τα trojans είναι η δίοδος για να εισέλθουν στο σύστημα και μετά δεν έχουν μεγάλη χρησιμότητα.
bi171184 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Τέτοιες μολύνσεις συνήθως εμφανίζονται σαν roots ή rogues. Τα trojans είναι η δίοδος για να εισέλθουν στο σύστημα και μετά δεν έχουν μεγάλη χρησιμότητα. λοιπον,τελειωσε η αναλυση του antimalware,μου βρηκε 13 μολυσμενα στοιχεια τα οποια και διεγραψα.δυστυχως τωρα κ ενω ειμαι σε safe mode,δεν μου βλεπει παλι τα αρχεια μου οι συγκεκριμενοι δισκοι!τι να κανω?να τρεξω online scan του eset od 32 και παραλληλα σκαναρισμα του security essentials??
micos000 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Άνοιξε την εξερεύνηση των windows και πάτα το πλήκτρο ALT για να εμφανιστούν τα μενού. Πήγαινε Εργαλεία->Επιλογές φακέλων και ξετσεκάρισε την απόκρυψη των αρχείων συστήματος. Επίσης, επέλεξε να φαίνονται τα κρυφά αρχεία και ο φακέλοι. Κάνε το online scan πρώτα γιατί μπορεί το essentials να μην δουλεύει σωστά. Πάτα WINDOWS+R και δώσε cmd και πάτα ok. δώσε cd.. δύο φορές για να σε πάει στο C:> και μετά dir και δες αν σου εμφανίζει φακέλους και αρχεία. Δώσε D: και ξανά dir Δοκίμασε και τα άλλα γράμματα αν έχεις περισσότερα partitions ή δίσκους.
bi171184 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Άνοιξε την εξερεύνηση των windows και πάτα το πλήκτρο ALT για να εμφανιστούν τα μενού. Πήγαινε Εργαλεία->Επιλογές φακέλων και ξετσεκάρισε την απόκρυψη των αρχείων συστήματος. Επίσης, επέλεξε να φαίνονται τα κρυφά αρχεία και ο φακέλοι. Κάνε το online scan πρώτα γιατί μπορεί το essentials να μην δουλεύει σωστά. Πάτα WINDOWS+R και δώσε cmd και πάτα ok. δώσε cd.. δύο φορές για να σε πάει στο C:> και μετά dir και δες αν σου εμφανίζει φακέλους και αρχεία. Δώσε D: και ξανά dir Δοκίμασε και τα άλλα γράμματα αν έχεις περισσότερα partitions ή δίσκους. σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου!τελικα δεν εβλεπα τα αρχεια γιατι απλα ειχαν γινει κρυφα!απο την εξερευνηση των windows,τα εμφανισα και παλι οπως μου ειπες!βεβαια τρεχω τωρα και το eset και ηδη μου εχει βρει κ αυτο καμια δεκαρια μολυσμενα αρχεια,οποτε οταν τελειωσω,γυριζω σε normal mode και ξανα σκαναρω αν ειναι με security essentials..κ παλι ευχαριστω!
lexmark Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου!τελικα δεν εβλεπα τα αρχεια γιατι απλα ειχαν γινει κρυφα!απο την εξερευνηση των windows,τα εμφανισα και παλι οπως μου ειπες!βεβαια τρεχω τωρα και το eset και ηδη μου εχει βρει κ αυτο καμια δεκαρια μολυσμενα αρχεια,οποτε οταν τελειωσω,γυριζω σε normal mode και ξανα σκαναρω αν ειναι με security essentials..κ παλι ευχαριστω! Αυτό ακριβώς. Τελευταία φορά που πέτυχα ένα τέτοιο προγραμματάκι σου γύριζε διάφορα random αρχεία σε κρυφά και πείραζε και τα file associations.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.