Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom II X4 810 @2.6GHz

Antonis3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά! Ήθελα να κάνω λίγο overclock στον επεξεργαστή μου αλλά δεν κατάφερα πολλά(τίποτα βσκ).

Έχω τον επεξεργαστή που γράφω στον τίτλο, μητρική αυτή: Asus m3a78-t και μνήμες αυτές: 2x 2gb DDR2 Geil B-Dragon 800 5-5-5

Πρόσπάθησα να ανεβάσω λίγο με το AMD Overdrive αλλά σε οτιδήποτε πάνω από 2.8ghz έσβηνε ξαφνικά μετά από 2-3 τεστ το pc άμα έτρεχα το IntelBurnTest. Δυστυχώς οι αισθητήρες του επεξεργαστή μάλλον έχουν χαλάσει(?) και δεν μου δείχνει θερμοκρασίες κανένα πρόγραμμα και δεν ξέρω τι παίζει.

Δοκίμασα να ανεβάσω το voltage από το bios αλλά εκτός του ότι είχε ως όριο τα 1.450 κάθε φορά που το ρύθμιζα παρόλο που το αποθήκευα γυρνούσε πάλι στο κανονικό 1.3 :S

Κάποια συμβουλή?

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε τον ίδιο επεξεργαστή. Μητρική έχω την Asus M4A785D-Pro. H cpu πάει για πλάκα στα 3Ghz... Μάλλον κάποιο άλλο κομμάτι του υπολογιστή σου δημιουργεί το πρόβλημα. Ίσως τπτ μνήμες, ή μήπως το τροφοδοτικό σου είναι πολύ μικρό...

Αυτό είναι το νήμα που έφτιαξα όταν τον αγόρασα και έχω screenshot που τον πήγα στα 2.925Ghz. Το μόνο που έκανα ήταν να μπώ στο BIOS και να ανεβάσω στο 225 το bus speed. Δεν χρειάζεται overvoltage για τόσο μικρό o/c. Επίσης προσπάθησα να ξεκλειδώσω την υπόλοιπη L3 cache, αν σε ενδιαφέρει το θέμα.

http://www.insomnia.gr/topic/346163-phenom-ii-x4-810-69-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/

Έβαλα το τελευταίο update(2001.ROM) αλλά πάλι δεν λειτουργούν οι αισθητήρες :(

Τροφοδοτικό σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα πάντως γιατι είναι 650W Corsair

Έβαλα το τελευταίο update(2001.ROM) αλλά πάλι δεν λειτουργούν οι αισθητήρες :(

Τροφοδοτικό σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα πάντως γιατι είναι 650W Corsair

Προγράμματα δλδ όπως το Coretemp τι ακριβώς σου δείχνουν ως θερμοκρασία?

Προγράμματα δλδ όπως το Coretemp τι ακριβώς σου δείχνουν ως θερμοκρασία?

O βαθμούς μου βγάζει το coretemp ενώ το amd overdrive έχει το κουτάκι με τις θερμοκρασίες απενεργοποιημένο

Δηλαδή τώρα βλέπεις θερμοκρασίες ;

Ποια ψήκτρα έχεις ;

Όχι δεν βλέπω, το ίδιο με πριν είναι, stock ψύκτρα, αλλά παλιά που μου έδειχνε θερμοκρασίες ήταν αρκετά καλές δηλαδή δεν πήγαινε πάνω απο 50 βαθμούς ενώ άμα καθόταν ήταν σταθερά 30-40 βαθμούς.

Τι είναι το core unlocker? :S Έχω ξεκληδώσει την cache της cpu από 4 στα 6mb βάζοντας το Advanced clock calibration στο Auto, τίποτα άλλο :) Θα κάνω ένα reset στις ρυθμίσεις του bios για καλό και για κακό.

EDIT: Τελικά κάποια ρύθμιση στο bios έφταιγε μπορώ να δω θερμοκρασίες κανονικά τώρα:

20110521212814.jpg

Και μετά από stressing με το IntelBurnTest (χωρίς καθόλου O/C)

20110521213601.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...