Προς το περιεχόμενο

Πώς φτιάχνω ειδικά σελίδα σε υπάρχον domain;

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά, να σας εξηγήσω τι χρειάζομαι.

Έχω μια ιστοσελίδα, σχεδιασμένη σε joomla, το www.knowyourself.gr. Αυτό που θέλω είναι να φτιάξω μια σελίδα, π.χ. www.knowyourself.gr/test.html στην οποία θα βάζω κάποιες πληροφορίες. Την ιστοσελίδα αυτή σκέφτομαι να τη φτιάξω με html κώδικα.

Σημαντικό: Δε θέλω να έχει κάποια σχέση με την υπάρχουσα σελίδα! Δηλαδή, απλά χρειάζομαι ένα χώρο online για να περάσω κάποιες πληροφορίες στις οποίες θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας, και σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ το domain που ήδη έχω. Γίνεται με κάποιο τρόπο; Μπορώ να φτιάξω ένα φάκελο στην εταιρεία που μου παρέχει το web hosting, να βάλω εκεί την test.html σελίδα και να δουλεύει;

Δημοσ.

Ναι μπορείς.

Να προσέξεις μόνο το όνομα του φακέλου να μην είναι ίδιο με κάποιο alias του Joomla! (πχ/ alias από menu ή από άρθρο).

Επίσης, έχεις σκεφτεί την δημιουργία ενός sub-domain (πχ/ test.knowyourself.gr) το οποίο θα έχει δικό του φάκελο, ξεχωριστό από αυτόν του Joomla!;

Δημοσ.

Πώς το κάνω; Κάποια βήματα μπορώ να τα κάνω, σε κάποια χρειάζομαι τη βοήθειά σου.

1. Δημιουργώ ένα υποφάκελο στο public_html ή κάπου αλλού, π.χ. στο public_html/templates/onomatemplate?

2. Εκεί ανεβάζω το αρχείο test.html μαζί με τους δικούς του φακέλους για φωτογραφίες κλπ;

3. Αυτό ήταν; Δουλεύει έτσι απλά, δηλαδή πάω στο www.knowyourself.gr/test.html και βλέπω τη σελίδα ή χρειάζεται κι άλλο βήμα;

Αυτό με το subdomain είναι εύκολο να γίνει;

Edit: Δημιούργησα subdomain, ανέβασα ένα αρχείο index.htm αλλά δεν το βλέπω όταν πάω στη διεύθυνση: name.knowyourself.gr Τι δεν έκανα καλά;

Δημοσ.
[...]1. Δημιουργώ ένα υποφάκελο στο public_html ή κάπου αλλού, π.χ. στο public_html/templates/onomatemplate?

2. Εκεί ανεβάζω το αρχείο test.html μαζί με τους δικούς του φακέλους για φωτογραφίες κλπ;

3. Αυτό ήταν; Δουλεύει έτσι απλά, δηλαδή πάω στο www.knowyourself.gr/test.html και βλέπω τη σελίδα ή χρειάζεται κι άλλο βήμα;[...]

Ακριβώς όπως τα λές. Βέβαια, εάν τα αρχεία της σελίδα σου βρίσκονται στον φάκελο "public_html", τότε εκεί χρειάζεται να φτιάξεις τον νέο φάκελο και όχι μέσα στον φάκελο "templates".

Μετά απλά θα πηγαίνεις στο www.knowyourself.gr/<ονομα φακέλου>/test.html

Όσον αφορά το sub-domain, δυστυχώς δεν γνωρίζω πώς υλοποιείται από τον hoster σου. Η λογική είναι πως θα πρέπει να αντιστοιχήσεις το sub-domain με έναν φάκελο, στον οποίο θα βάλεις τις σελίδες σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...