Προς το περιεχόμενο

Laser Eye Surgery

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θα ειναι απιστευτο να ξυπνας και να βλεπεις ε?

Ειναι φανταστικο !!!! Τωρα εχω αρχισει μετα απο ενα μηνα να μην αναζηταω μηχανικα τα γυαλια μου.

• Απαντ. 714
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να ξαναπώ και κάτι για να το εμπεδώσουν όλοι όσοι έκαναν την εγχείρηση ή σκοπεύουν να την κάνουν.

ΜΗΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΓΙΑΛΙΑ/ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Μετά θα πρέπει να περνάτε από Δευτεροβάθμια κάθε χρόνο και μετά από 2 ή 3 χρόνια ανά τριετία για ανανέωση του διπλώματος. Δηλαδή, 108 ευρώ (τόσα είναι τώρα, έκανα την δεύτερη μου ανανέωση φέτος) για παράβολα και λοιπές βλακείες. Κι αυτό ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Δημοσ.
Να ξαναπώ και κάτι για να το εμπεδώσουν όλοι όσοι έκαναν την εγχείρηση ή σκοπεύουν να την κάνουν.

ΜΗΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΓΙΑΛΙΑ/ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

Μετά θα πρέπει να περνάτε από Δευτεροβάθμια κάθε χρόνο και μετά από 2 ή 3 χρόνια ανά τριετία για ανανέωση του διπλώματος. Δηλαδή, 108 ευρώ (τόσα είναι τώρα, έκανα την δεύτερη μου ανανέωση φέτος) για παράβολα και λοιπές βλακείες. Κι αυτό ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Σοβαρα ???? Αυτο ειναι θεοτρελλο !!!!

Εγω απο αμελεια δεν εχω παει να το δηλωσω...Αν με σταματησουν ομως κια δεν φοραω γυαλια τι γινεται ????

• Super Moderators
Δημοσ.
Με λιγη προσοχη φαινοντε οι φακοι....

Εντάξει μωρέ, σιγά μην το ψάξουν παραπάνω. Άσε κι ένα ζευγάρι γυαλιά στο ντουλαπάκι και είσαι εντάξει.

Στην τελική βάλε στο CD player κι ένα CD του Σάκη κι όταν σε σταματήσουν άρχισε την αναπαραγωγή του. Λογικά θα προσπαθήσουν να σε διώξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, άνθρωποι είναι κι αυτοί, πόσο να αντέξουν...

:P

Δημοσ.
Εντάξει μωρέ, σιγά μην το ψάξουν παραπάνω. Άσε κι ένα ζευγάρι γυαλιά στο ντουλαπάκι και είσαι εντάξει.

Στην τελική βάλε στο CD player κι ένα CD του Σάκη κι όταν σε σταματήσουν άρχισε την αναπαραγωγή του. Λογικά θα προσπαθήσουν να σε διώξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, άνθρωποι είναι κι αυτοί, πόσο να αντέξουν...

:P

Σωστοοοοος !!!! Αν και ο ανθρωπος μπορει να αντεξει πολυ πιο πολλα απο οσα νομιζει !!!!

Δημοσ.

Να σας πω την διαδικασία στην Ελβετία?

Έστειλα το δίπλωμα και την βεβαίωση από τον γιατρό στην αντίστοιχη υπηρεσία ταχυδρομικώς και μου στείλαν πίσω το δίπλωμα με σφραγιδούλα ότι δεν ισχύει ο περιορισμός. As simple as that...

Άπ'ότι έμαθα πήγε κάποιος στον Συνήγορο του Πολίτη γι'αυτό το θέμα και δεν βρήκε το δίκιο του...

Πληρώνεις παράβολα και για παθολόγο και για οφθαλμίατρο...

Δημοσ.
Να σας πω την διαδικασία στην Ελβετία?

Έστειλα το δίπλωμα και την βεβαίωση από τον γιατρό στην αντίστοιχη υπηρεσία ταχυδρομικώς και μου στείλαν πίσω το δίπλωμα με σφραγιδούλα ότι δεν ισχύει ο περιορισμός. As simple as that...

Άπ'ότι έμαθα πήγε κάποιος στον Συνήγορο του Πολίτη γι'αυτό το θέμα και δεν βρήκε το δίκιο του...

Πληρώνεις παράβολα και για παθολόγο και για οφθαλμίατρο...

Να πληρωσεις παραβολο για τον οφθαλμιατρο μια φορα να το καταλαβω....Αλλα καθε τρια χρονια αναθεωρηση του διπλωματος ????

Δημοσ.

Αυτό γίνεται κάθε χρόνο για τα τρία χρόνια μετά απο την εγχείρηση. Μετά απο αυτό δεν έχεις καμία άλλη υποχρέωση. Το λέω γιατί την πάτησα και εγώ με το δίπλωμα, θέλοντας να το παίξω σωστός και τίμιος πολίτης!!!!

Οπότε, αφού πλέον δεν χρειάζονται τα γιαλιά στο σπίτι, αφήστε στο ντουλαπάκι ένα ζευγάρι, και στην κακιά στιγμή (απίθανο) δείχνεις τα γυαλιά και λές ότι δεν έχεις πολλή μυωπυία!

Δημοσ.

Εγώ πήγα με φακούς κ στην εξέταση σημάτων(στην οποία κόπηκα 1 φορά) κ στην οδήγηση και στο δίπλωμα δεν γράφτηκε οτι χρειάζομαι γυαλιά.Αν τώρα με σταματήσει μπάτσος και με ρωτήσει γιατί φοράω γυαλία και του πώ οτι είναι αντιθαμβωτικά θα το πιστέψει?

Δημοσ.

Καλά εντάξει, γω πήγα παντού με γυαλιά, η φωτογραφία με γυαλιά (5 βαθμούς μυωπία), στο δίπλωμα δεν αναφέρει πως πρέπει να οδηγώ με γυαλιά...

Δημοσ.
Αυτό γίνεται κάθε χρόνο για τα τρία χρόνια μετά απο την εγχείρηση. Μετά απο αυτό δεν έχεις καμία άλλη υποχρέωση. Το λέω γιατί την πάτησα και εγώ με το δίπλωμα, θέλοντας να το παίξω σωστός και τίμιος πολίτης!!!!

Οπότε, αφού πλέον δεν χρειάζονται τα γιαλιά στο σπίτι, αφήστε στο ντουλαπάκι ένα ζευγάρι, και στην κακιά στιγμή (απίθανο) δείχνεις τα γυαλιά και λές ότι δεν έχεις πολλή μυωπυία!

Όντως τα πρώτα χρόνια πρέπει να κάνεις την διαδικασία κάθε χρόνο. Δεν γνωρίζω αν είναι για 2 ή 3 χρόνια που γίνεται αυτό γιατί εμένα είχε περάσει αυτό το χρονικό όριο από τότε που έκανα την εγχείριση. Από κει και πέρα ανά τριετία ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Σήμερα παρέλαβα το δίπλωμα μετά την ανανέωση και είναι πάλι για 3 χρόνια. Και από την δευτεροβάθμια μου το επιβεβαίωσαν πως η διαδικασία αυτή είναι για όσο οδηγώ, κάθε τρία χρόνια. Τσέκαρε το. Αν σου κάναν κάποιο λάθος και μετά τα πρώτα χρόνια σου βγάλαν κανονικό, μην μιλάς καθόλου!:X Τυχερέ!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να κάνω εγω μια ερώτηση... Έκανα την επέμβαση πριν μια εβδομάδα και βλέπω θολά... Φυσικά μπορώ να περάσω το δρόμο αλλά δυσκολεύομαι τόσο να διαβάσω όσο και να δω τηλεόραση... Πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ? Σοβαρά τώρα... Είχα 7 μυωπία και 2,5 αστιγματισμό και στα δυο μάτια... Σήμερα από το δεξί βλέπω καλύτερα ενώ από το αριστερό πιο θολά... Για να σας εξηγήσω πως βλέπω... Βλέπω σαν να έχω 2 βαθμούς μυωπία και 1 βαθμό αστιγματισμό... Έτσι βλέπατε και σεις? :fear::fear:

Δημοσ.
Να κάνω εγω μια ερώτηση... Έκανα την επέμβαση πριν μια εβδομάδα και βλέπω θολά... Φυσικά μπορώ να περάσω το δρόμο αλλά δυσκολεύομαι τόσο να διαβάσω όσο και να δω τηλεόραση... Πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ? Σοβαρά τώρα... Είχα 7 μυωπία και 2,5 αστιγματισμό και στα δυο μάτια... Σήμερα από το δεξί βλέπω καλύτερα ενώ από το αριστερό πιο θολά... Για να σας εξηγήσω πως βλέπω... Βλέπω σαν να έχω 2 βαθμούς μυωπία και 1 βαθμό αστιγματισμό... Έτσι βλέπατε και σεις? :fear::fear:

Εγω μετα το πρωτο 24ωρο που εβλεπα καπως θολα κια δεν μπορουσα να κατσω στο pc , μετα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Ο πιο ειδικος να σου απαντησει ειναι ο γιατρος σου αν ειναι καλος βεβαια...Με ποια μεθοδο εκανες ????

Εχω διαβασει οτι η prk θελει πιο πολυ χρονο για πληρη αποκατασταση σε σχεση με την lasik.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...