Προς το περιεχόμενο

Laser Eye Surgery

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλο ειναι να γινονται προεγχειριτικές εξετασεις σε 2 διαφορετικά κέντρα.

Εμενα μου έκανε μια ο γιατρος, κανα μηνα απο την εγχειρηση και μια ακριβως πριν την εγχειρηση στο ιδωτικο κέντρο που θα γίνονταν.

Να ξερεις οτι θα πρεπει να μεινεις 15 περιπου μερες ,πριν γινει η εγχειρηση, χωρις φακους για να σου παρει σωστα αποτελεσματα σχετικα με το βολβο του ματιού κπλ κλπ και να αποφασισει ποια μεθοδο θα κανεις.

Αληθευει αυτο που ειπες ο panos2171 παραπάνω.

Δεν εκανα prk αλλά την lasik και σε 2 βδομαδες-μαξ- ημουν αψογα. Σε 4 μερες πεντακαθαρα.

Τωρα για αστιγματισμο δε ξερω καθολου. Μονο μυωπια είχα και μου έμεινε, στο ένα μόνο μάτι που είχα και την υψηλότερη μυωπια, ένα 0.25 το οποιο δεν ειναι τιποτα μα τιποτα.

• Απαντ. 714
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλο ειναι να γινονται προεγχειριτικές εξετασεις σε 2 διαφορετικά κέντρα.

Εμενα μου έκανε μια ο γιατρος, κανα μηνα απο την εγχειρηση και μια ακριβως πριν την εγχειρηση στο ιδωτικο κέντρο που θα γίνονταν.

Να ξερεις οτι θα πρεπει να μεινεις 15 περιπου μερες ,πριν γινει η εγχειρηση, χωρις φακους για να σου παρει σωστα αποτελεσματα σχετικα με το βολβο του ματιού κπλ κλπ και να αποφασισει ποια μεθοδο θα κανεις.

Αληθευει αυτο που ειπες ο panos2171 παραπάνω.

Δεν εκανα prk αλλά την lasik και σε 2 βδομαδες-μαξ- ημουν αψογα. Σε 4 μερες πεντακαθαρα.

Τωρα για αστιγματισμο δε ξερω καθολου. Μονο μυωπια είχα και μου έμεινε, στο ένα μόνο μάτι που είχα και την υψηλότερη μυωπια, ένα 0.25 το οποιο δεν ειναι τιποτα μα τιποτα.

Μια απ τα ίδια. Πριν έρθει στο κέντρο ο γιατρός είχε ενημερώσει να μου κάνουν εκεί μια εξέταση και αφού ήρθε μου έκανε κι αυτός άλλη μια διασταυρώνοντας την με την άλλη. Μια κοπέλα που έκανε την επέμβαση πριν από μένα με άλλον γιατρό δεν έκανε κάποια εξέταση οπότε αποδεικνύεται πως είναι θέμα γιατρού το όλο θέμα.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω ποιούς βαθμούς κοιτάμε οπότε σου γράφω την συνταγή των γυαλιών μου:

Δεξί μάτι:

sph: –0.75

cyl: +1.5

axe: 105

Αριστερό μάτι:

sph: –0.50

cyl: –1.75

axe: 10

Όπως βλέπω χωρίς να καταλαβαίνω το ένα μάτι είναι συν το άλλο πλην και έχουν εντελώς διαφορετικές μοίρες...

Οι βαθμοί φαίνονται μικροί αλλά βλέπω πολύ θολά. Στην σχολή θα κάτσω πρώτο θρανίο και θα βλέπω τον projector θολά και αν κάτσω στο βάθος της αίθουσας με τα γυαλιά θα βλέπω πιο καθαρά φαντάσου. Την ώρα που τα φοράω καταλαβαίνω πόσο χάλια βλέπω χωρίς γυαλιά. Άσε που όσο δεν τα φοράω (τα φοράω σπάνια) λόγω του ότι το ένα είναι πιο δυνατό το άλλο τεμπελιάζει έτσι όπως το νιώθω εγώ...

Ο οφθαλμίατρος μου μου λέει εδώ και 2 χρόνια πως μπορώ να κάνω και μπορεί να μου τα διορθώσει όλα με περίπου 2200€ και για τα δύο μάτια που τα θεωρώ πολύ καλή τιμή. Με παρακολουθεί από 11 χρονών και είμαι 22 δηλαδή 11 χρόνια. Οπότε πιστεύω πως όταν μου λέει ότι θα μου τα διορθώσει ξέρει τι λέει.

Απλά διαβάζοντας εδώ και εκεί βλέπω και ένα ποσοστό ασθενών μη ευχαριστημένων και επίσης αναρωτιέμαι μήπως ιατροί σε κλινικές που χτυπάν καθημερινά 3-4 λέιζερ έχουν περισσότερη εμπειρία και τελειότερα μηχανήματα από ότι αυτός που το κάνει σε κλινική-νοσοκομείο με το οποίο συνεργάζεται.

Θα προτιμούσα βέβαια να το κάνω στο ηράκλειο στο πανεπιστημιακό αλλά παρόλο που είμαι από Χανιά αλλά μένω και σπουδάζω Θεσ/νίκη οπότε μου είναι δύσκολο να πηγαίνω για επανεξέταση.

Επίσης έχω πολύ ευαίσθητα μάτια και ξηροφθαλμία έντονη με σχετικά μικρούς βαθμούς οπότε με κόβω για PRK δυστυχώς και τρέμω στην ιδέα να μου καπνίσουν τα μάτια...

Μπρρρρρρρρρρρρρρρρ

Ο προεγχειρητικός έλεγχος πονάει;

Χαζή ερώτηση αλλά δεν ξέρω πως γίνεται. Δε πιστεύω να χώνει τίποτα εργαλεία για να μετρήσει πχ το πάχος του κερατοειδούς...

Δημοσ.

Το sph είναι η μυωπία που ουσιαστικά σου είναι ελάχιστη. Το cyl είναι ο αστιγματισμός, τα + και - είναι μυωπικός και υπερμετροπικός αντίστοιχα, που και κει βλέπω μικρά νούμερα, εμένα ήταν στο 3.42. Το axe είναι οι μοίρες του αστιγματισμού αλλά δεν ξέρω τις τιμές που παίρνουν. Πάντως μυωπία δεν έχεις οπότε κάνεις laser για αστιγματισμό. Και κει νομίζω οι 2 μέθοδοι υπάρχουν, PRK και LASIK.

Ο προ εγχειρητικός δεν πονάει καθόλου. Μόνο που σου βάζουν κάτι σταγόνες με αποτέλεσμα να ανοίγει η κόρη και για 48 ώρες να βλέπεις λίγο θολά και να έχεις ευαισθησία στο φώς του ήλιου.

Δημοσ.

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ. Ποτέ δεν ήξερα τι σημαίνει το κάθε τι στην συνταγή μου ειδικά αφού έχω την ίδια συνταγή από τα 19 ποτέ δε με έννοιαξε. Δεν ξέρω όντως φαίνονται μικροί βαθμοί αλλά βλέπω πολύ θολά και ειδικά πρόσωπα που μετά το απογευματάκι δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσω άτομα πάνω από κάποια απόσταση. Ενώ φίλος μου που έχει μόνο μυωπία είναι μια χαρά.

Πάντα ο αστιγματισμός με ενοχλούσε περισσότερο. Το θέμα είναι ότι μπορώ να διαβάσω χωρίς γυαλιά και υπολογιστή και βιβλίο. Το θέμα είναι πιο πολύ στις κοινωνικές εκδηλώσεις απόγευμα βράδυ αλλά και πρωί ακόμα που καταβάλω υπερπροσπάθεια να δω μερικά πράγματα καθαρά και βλέπω περισσότερο περιφερειακά.

Πάντως κυρίως θέλω να ξέρω αν θα εμπιστευόσασταν έναν οφθαλμίατρο που γνωρίζεται παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχει παλαιότερες τεχνολογίες ή κάποιον άγνωστο ή κλινική που όμως επενδύουν σε κορυφαία μηχανήματα και κάνουν πολύ περισσότερες επεμβάσεις. Εγώ κλείνω στο δεύτερο. Ο πατέρας μου είναι φανατικά υπερ του δικού μας οφθαλμίατρου...

Δημοσ.

Τριτη μερα κ δεν αντεχω...

Παβλινάρα θα σε σκοτώσω. Θέλω να κάνω λέιζερ μέσα στον Γενάρη-Φλεβάρη και διαβάζοντας εδώ και εκεί είχα ψιλοκαταλήξει στην prk. Την είχε κάνει και ο πατέρας μου που είχε πολλούς βαθμούς και μάλιστα το 2001 φαντάσου πόσο προχώρησαν τα μηχανήματα. Και του είχε πάρει 1 μήνα η συνολική ανάρωση. Από την 5η μέρα πήγαινε και στην δουλειά.

Αλλά εσύ ρε παιδί μου με άγχωσες είμαι και εγώ περίπτωση όσον αφορά την ανάρωση. Δε πιστεύω να έχω τίποτα περίεργα...

Μου κάνει εντύπωση ότι ο πονος είναι τόσο έντονος. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο! Κανόνισε να πας στο

Γιατρο. Εγω έκανα πριν 1,5 τη prk είχα ευαισθησία η πρώτη νυχτα ήταν περιεργη αλλα δε ήταν πονος. Ήταν ενόχληση σαν να έχεις άμμο στα ματια. Σε καμία περίπτωση πονος

Sent from my iPhone using Insomnia

Επειδή έχω βαρεθεί να ψάχνω ξέρει κανείς να μου συστήσει γιατρό αξιόλογο που να κάνει prk στην θεσσαλονίκη; Δεν την παλεύω καν στην ιδέα του αφαιρούμενου flap. Σε μερικά βίντεο μερικοί το αφαιρούν και εντελώς και μετά το ξανατοποθετούν. Φρίκη. Αν χαθεί; Αν μολυνθεί πριν την επανατοποθέτηση; Αν δεν κάτσει καλά; Αν αν αν αν αν...

Συνηθισμένος στον πόνο. 3 χρόνια ορθοδοντική θεραπεία στο λύκειο. Σαν το να σου σφίγγει τα σιδεράκια δεν έχει...

Αλλά ας είναι κάποιος αξιόλογος.

Και ξέρει κανείς πόσους βαθμούς είχε η παβλινάρα; Μήπως είχε πολλούς και γιαυτό ταλαιπωρήθηκε; Γενικά το πόσο θα "σκάψει" το λέιζερ και για πόσο χρόνο είναι πάντα ανάλογα με τους βαθμούς.

Εμένα ο δικός μου οφθαλμίατρος ζητάει 2200 για να την κάνει σε κρατικό νοσοκομείο ενώ ψάχνοντας είδα ένα σωρό ιδιώτες και κλινικές που την κάνουν με περίπου τόσα χρήματα και έχουν τα τελευταία μηχανήματα. Κοροιδευόμαστε μου φαίνεται...

Οπότε παιδιά αν έχει κάνει κάποιος prk θεσσαλονίκη και έμεινε ευχαριστημένος ας μου πει γιατί λογικά θα πρέπει να κάνω προεγχειρητικούς κανένα μήνα πριν οπότε θέλω να πάω άμεσα. Ακόμα και μέσα στην άλλη βδομάδα...

@mary1

Ευχαριστώ. Ήδη πέρασε η μια βδομάδα αλλά θολούρα υπάρχει ακόμα. Πλέον βάζω τις Ηyabak ανά 4 ώρες (που αρχικά ήταν ανά 2) αλλά δεν τα αισθάνομαι και τόσο ξηρά στο 4ωρο ενώ στην αρχή ήθελα κάθε μια ώρα. Στο pc από χθες άρχισα να κάθομαι, μου πε πως δεν πειράζει.

Εσύ πότε επανήλθες πλήρως??

Σας τις γριές-γέρους που συζητάνε για τα φάρμακα που περνουν στο καφενείο :-D

Περιττό να πω ότι με φρικάρετε χειρότερα αλλά είμαι αποφασισμένος. Φοράω γυαλιά από τα 3 μου νομίζω. Κληρονομική υπερμετρωπία,στραβισμός (που έφυγε), αστιγματισμός όλα τα καλά...

Δημοσ.

Εμένα ο δικός μου οφθαλμίατρος ζητάει 2200 για να την κάνει σε κρατικό νοσοκομείο ενώ ψάχνοντας είδα ένα σωρό ιδιώτες και κλινικές που την κάνουν με περίπου τόσα χρήματα και έχουν τα τελευταία μηχανήματα. Κοροιδευόμαστε μου φαίνεται...

Σου ζητάει λεφτά για να σου κάνει χειρουργείο σε κρατικό νοσοκομείο;;;; Μήπως πρέπει να τον καταγγείλεις;;;; Λέω εγώ ...... ή τουλάχιστον πες του ότι θα του τα δώσεις μετά το χειρουργείο και μετά πας με προσημειωμένα μαζί με την δίωξη οικονομικού εγκλήματος. Έτσι θα σου βγει και δωρέαν.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Το αν θα κάνεις PRK ή LASIK θα σου το πει ο γιατρός. Τον κερατοειδή δεν ξέρω που είδες να τον αφαιρούν τελείως αλλά και έτσι να γίνεται ο καλός γιατρός θα πάρει τις προφυλάξεις του. Εννοείτε ότι θα εμπιστευτείς κάποιον που έχει γνώση των σύγχρονων μεθόδων και φυσικά κάποιον συστηνόμενο.

Πιστεύω πως η LASIK αν δεν ασχολείσαι με αθλητισμό είναι προτιμότερη αν και με τόσους λίγους βαθμούς σε βλέπω για PRK, όλα αυτά φυσικά εφόσον τηρείς κάποιες προυποθέσεις για επέμβαση (πάχος κερατοειδούς, πίεση ματιού, ιστορικό πίεσης ματιου στην οικογένεια κλπ).

Ο οφθαλμίατρός σου αν όντως σου ζητάει 2200 για να κάνει την επέμβαση σε κρατικό νοσοκομείο τότε μάλλον θέλει απλά λεφτά και θα σου κάνει την επέμβαση μόνο γι αυτό, ειναι στην περίπτωση που δεν θα τον νοιάξει το αποτέλεσμα. Εγώ με 2500€ την έκανα σε ιδιωτική κλινική όπου παίρνει τα 1100€ αν δεν κάνω λάθος και τα άλλα ο γιατρός συμπεριλαμβανομένων και 6 επισκέψεων μετά την εγχείριση, φάντάσου δηλαδή ότι ο δικός σου θέλει να βάλει σχεδόν ένα χιλιάρικο επιπλέον στην τσέπη του.

Θα σου στείλω με pm το όνομα του δικού μου στη Θεσσαλονίκη, θεωρείται από τους καλύτερους.

Δημοσ.

Ναι ζητάει αρκετά ο δικός μου. Βασικά τόσα μου είχε πει πριν 1.5-2 χρόνια που το είχα συζητήσει...

Από την μία τον εμπιστεύομαι γενικά γιατί παρακολουθεί και ξέρει το ιστορικό μου 11 χρόνια ενώ όταν προσωρινά τον είχα αλλάξει και πήγα σε άλλον μου έβγαλε ο άλλος λάθος βαθμούς με αποτέλεσμα να φτιάξω γυαλιά που δε βλέπαν καλά στο δεξί μάτι...

Λόγω λίγων βαθμών και ρωτώντας με μειλ κυρίως διάφορους οφθαλμίατρους στην θεσσαλονίκη που την κάνουν σε κλινικές μου είπαν ακόμα και 1700 για lasik που πιστεύω τόσα ή λιγότερα αν του πω πως θέλω prk...

Αν και διαβάζοντας και ψάχνοντας θέλω να ψάξω και λίγο για τους ενδοφακούς καθώς εκεί δεν καταστρέφεις μέρος του ματιού. Αλλά νομίζω το κόστος είναι κοντά στις 3000 ενώ οι ενδοφακοί (από εταιρία που κάνει προμήθεια των φακών αυτών) οι καλύτεροι κάνουν 300-350 δηλαδή πάνω από 2000 στην τσέπη του γιατρού.

Τώρα αν βρω γιατρό να μου κάνει ενδοφακούς και να τους θεωρεί ασφαλείς και με κόστος κοντά στου λέιζερ θα τους προτιμήσω αφού νομίζω εκεί ειδικά η ανάρωση είναι ταχύτατη και βλέπεις τέλεια σε ελάχιστες μέρες συν ότι η επέμβαση από ότι διαβάζω είναι αναστρέψιμη και αν πχ αλλάξουν οι βαθμοί σου μπορείς να αλλάξεις τον ενδοφακό...

Αλλά επειδή το άκουσα πρώτη φορά από μέλος σε αυτό το φόρουμ νομίζω (ίσως κάνω και λάθος έψαξα σε πολλά φόρουμ) θέλω λίγο να ρωτήσω οφθαλμίατρους και να πάρω τιμές.

Ενδεικτικά: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=85&articleID=11082&la=1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όχι μόνο έκανα 2 φορές την επέμβαση και δεν είχα 100% επιτυχία αλλά έμαθα εκ των υστέρων και ότι η αγαπημένη μου οφθαλμίατρος ασχολιόταν με την εμφάνιση μου.Επαγγελματισμός όχι αστεία.

Δημοσ.

Όχι μόνο έκανα 2 φορές την επέμβαση και δεν είχα 100% επιτυχία αλλά έμαθα εκ των υστέρων και ότι η αγαπημένη μου οφθαλμίατρος ασχολιόταν με την εμφάνιση μου.Επαγγελματισμός όχι αστεία.

Γενικα ειναι σπανιο να εχεις 100% επιτυχια αλλα και να εχεις μετα απο καιρο μπορει να σου επανεμφανιστούν προβληματα στα ματια.

Δημοσ.

Α μιας και το επανεφερε η παυλινάρα το θέμα...

Μου ειπαν οτι η κόρη των ματιων μου, παραμενει αφυσικα μεγάλη ακόμα και σε χωρο με πολύ φωτισμό. Εχει 6μηνο που εκανα την επεμβαση. Δε το είχα παρατηρήσει και δεν εχω καποιο πρόβλημα. Εχει συμβεί κατι παρομοιο σε κάποιον;

Δημοσ.

Ο φίλος μου που έκανε λέιζερ στην ίδια γιατρό έχει ανισοκορία.

Πραγματικά ποιος έκατσε και κοίταξε την κόρη των ματιών σου;;Εγώ δεν τις έχω παρατηρήσει ποτέ.

Δημοσ.

Ο φίλος μου που έκανε λέιζερ στην ίδια γιατρό έχει ανισοκορία.

Πραγματικά ποιος έκατσε και κοίταξε την κόρη των ματιών σου;;Εγώ δεν τις έχω παρατηρήσει ποτέ.

Ειναι εμφανές η ανισοκορία;

Ο γιατρος δε του ειπε κάτι;

Αν ήταν σοαβαρο ρε γμτ σε μένα πιστευω θα το έλεγε.... :unsure:

Καποιος που με κοιτά στα μάτια, κοίταξε την κόρη των ματιών μου! :wub:

Δημοσ.

Καποιος που με κοιτά στα μάτια, κοίταξε την κόρη των ματιών μου! :wub:

Συγγνωμη αλλα οταν κοιταμε καποιον στα ματια, που τον κοιταμε εαν οχι στην κορη;  :huh:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...