pavlinara Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 έκανα 3 μήνες πριν διορθωτική στο δεξί μάτι. πόσες ακόμη να κάνω πια; είναι μαρτύριο αυτή η εγχείρηση. επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι όταν και μόνο όταν βάζω τις σταγόνες vismed βλέπω πεντακάθαρα για κάποια δευτερόλεπτα.
panos2171 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 για να μην παρεξηγηθώ (mary) αναφερόμουν σε εμένα, νόμιζα πως έχει 2κ στο κάθε μάτι γιαυτό (δεν είπα 5-6, είπα 4-5...έχει διαφορά ) απλά εγώ φοράω γυαλιά έχω 5,5 και 5,75 (μαζί με τον αστιγματισμό), δεν μπορώ να βάλω φακούς και λέω τι διάολο; θα κάνω την επέμβαση, θα δώσω κάποια χιλιάρικα και να μου κάτσει και λίγο μυωπία; Και πες ότι κάθετε στο αριστερό 0,5 μυωπία και 0,25 αστιγματισμός...την γάμησα Και μιας και είμαι ακόμα φοιτητής, το 0,5 κάνει την διαφορά για να δεις από την μέση και πάνω (των θέσεων) τον κολοπίνακα. mary και panos κάνατε και οι 2 lasik? οι προ χειρουργικοί έλεγχοι τι περιλαμβάνουν; To 0.5 της μυωπίας είναι μηδαμινό όπως και το 0.25 του αστιγματισμού, εδώ σε μένα στο αριστερό έμεινε 0.75 αστιγματισμού μιας και ήταν αρκετά υψηλός (το περιμέναμε βέβαια στο 1 και φυσικά αυτό στο λέει ο γιατρός πριν την εγχείρηση). Εγώ πιο πολύ την έκανα γιατί θα δώσω για ΕΛ.ΑΣ και η μυωπία μου ξέφευγε αρκετά από τα όριά τους (τουλάχιστον τώρα γιατί στο μέλλον θα την έκανα για να απαλλαχθώ από τα γυαλιά). Ο προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται στο γραφείο του γιατρού και όχι στν κλινική που κάνεις το λειζερ. Βλέπουν τον βαθμό μυωπίας/αστ., κανουν βυθοσκόπηση, βλέπουν το πάχος του κερατοειδούς, μετράν την πίεση του ματιού και κρίνουν αν μπορείς να το κάνεις και τι αποτελέσματα θα χει.
mentoras99 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 έκανα 3 μήνες πριν διορθωτική στο δεξί μάτι. πόσες ακόμη να κάνω πια; είναι μαρτύριο αυτή η εγχείρηση. επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι όταν και μόνο όταν βάζω τις σταγόνες vismed βλέπω πεντακάθαρα για κάποια δευτερόλεπτα. Γιατι εκανες διορθωτικη? Πως ηταν η εμπειρια της διορθωτικης;
pavlos1908 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα, εδω και 2 χρονια εχω παθει οπη της ωχρας κηλιδας στο ενα ματι και βλεπω 2.5/10! Αυτη η οπη δημιουργηθηκε απο τραυματισμο ( με σφεντονα ). Η περιοδος που υπηρχαν πιθαοντητες να επανελθει μονο του εχει περασει και τωρα η μονη λυση ειναι ειτε το αφηνω οπως ειναι, ειτε το ρισκαρω με χειρουργειο. Ξερετε απο χειρουργειο τι γινεται και ποσες πιθανοτητες υπαρχουν για βελτιωση? Γιατι ενας γιατρος ( απο αυτους που ακουγονται οτι ειναι καλοι στον τομεα τους ) μου ειπε οτι ειναι περιπου 50% πιθανοτητες το χειρουργειο να μην μου κανει τιποτα, 45% να βελτιωθει αλλα λιγο ( 2-3 μοναδες ) και ενα 5% κατι να παει στραβα. Σημειωτεον οτι ειμαι 17 χρονων.
pavlinara Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Έκανα διορθωτική επειδή το δεξί μου μάτι 2 μήνες μετά το πρώτο χειρουργείο έβλεπε άθλια. Τα μακριά δεν τα έβλεπα καθόλου.Η εμπειρία της διορθωτικής ήταν το ίδιο απαίσια με την πρώτη φορά. Ο ίδιος ανυπόφορος πόνος , η τύφλα των πρώτων ημερών και φάρμακα ξανά από την αρχή. Κι επειδή στο δεύτερο χειρουργείο ήξερα τι θα περάσω ήμουν απίστευτα σφιγμένη, με είχε πιάσει κρύος ιδρώτας και πόνεσα και περισσότερο! Καλησπερα, εδω και 2 χρονια εχω παθει οπη της ωχρας κηλιδας στο ενα ματι και βλεπω 2.5/10! Αυτη η οπη δημιουργηθηκε απο τραυματισμο ( με σφεντονα ). Η περιοδος που υπηρχαν πιθαοντητες να επανελθει μονο του εχει περασει και τωρα η μονη λυση ειναι ειτε το αφηνω οπως ειναι, ειτε το ρισκαρω με χειρουργειο. Ξερετε απο χειρουργειο τι γινεται και ποσες πιθανοτητες υπαρχουν για βελτιωση? Γιατι ενας γιατρος ( απο αυτους που ακουγονται οτι ειναι καλοι στον τομεα τους ) μου ειπε οτι ειναι περιπου 50% πιθανοτητες το χειρουργειο να μην μου κανει τιποτα, 45% να βελτιωθει αλλα λιγο ( 2-3 μοναδες ) και ενα 5% κατι να παει στραβα. Σημειωτεον οτι ειμαι 17 χρονων. βασικά δεν είσαι μικρός για λέιζερ; και το 2.5 στα 10 είναι σχεδόν τυφλότητα!
pavlos1908 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 βασικά δεν είσαι μικρός για λέιζερ; και το 2.5 στα 10 είναι σχεδόν τυφλότητα! Βασικα απο οτι μου ειπαν δεν υπαρχει η επιλογη χειρουργειου με laser. Νυστερι κανονικα! Και 2.5/10 κεντρικη οραση εννοω, θολουρα δηλαδη και παραμορφωση πραγματων! Η περιφερειακη οραση ειναι καλα!
mary Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 @santana99 οτι ειπε ο πανος με μια μικρη διαφορα. Εκλεισα πρωτα ραντεβου με το γιατρο στο ιατρειο του για να κανονισουμε και να συζητησουμε για την εγχειρηση.Εκει εκανε τις απαρατητες εξετασεις που ειπε και ο πανος και εδωσε το οκ. Την προηγουμενη μερα ή την ιδια μερα της εγχειρησης μου ξαναεκαναν εξετασεις στο κεντρο που θα μου εκαναν την εγχειρηση για να διαλεξουμε μεθοδο και για πιο σιγουρα αποτελεσματα αφου επρεπε να ειμαι 10 μερες μονο με γυαλια .Τελικα ενω στο ιατρειο του λεγαμε για την prk,στο κεντρο αποφασιστηκε μετα τις προεγχειριτικες εξετασεις να κανω τη lasik.
sattack Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Έκανα διορθωτική επειδή το δεξί μου μάτι 2 μήνες μετά το πρώτο χειρουργείο έβλεπε άθλια. Τα μακριά δεν τα έβλεπα καθόλου.Η εμπειρία της διορθωτικής ήταν το ίδιο απαίσια με την πρώτη φορά. Ο ίδιος ανυπόφορος πόνος , η τύφλα των πρώτων ημερών και φάρμακα ξανά από την αρχή. Κι επειδή στο δεύτερο χειρουργείο ήξερα τι θα περάσω ήμουν απίστευτα σφιγμένη, με είχε πιάσει κρύος ιδρώτας και πόνεσα και περισσότερο! βασικά δεν είσαι μικρός για λέιζερ; και το 2.5 στα 10 είναι σχεδόν τυφλότητα! εκανες PRK για πολλους βαθμους που δεν ηταν δυνατον να διορθωθουν με LASIΚ (σωστα) αλλα ειχες την ατυχια να κανεις μετα Haze κερατοειδους επειδη ηταν τοσοι πολλοι οι βαθμοι, επρεπε να χρησιμοποιηθει και MitomycinC (MMC) η οποια περιοριζει την πιθανοτητα για Haze μετα μαλλον εκανες PTK για να το διορθωσεις το Haze (ελπιζω να χρησιμοποιηθηκε ΜΜC τουλαχιστον αυτη τη φορα) και στις δυο περιπτωσεις, ειναι απαραιτητο να βαζεις τακτικα τις σταγονες κορτιζονης που απαιτουνται. ΕΙναι δυσκολη περιπτωση, σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να επανελθει η οπτικη οξυτητα. Παρηγορησου λιγο με το γεγονος οτι ειναι το χειροτερο που μπορουσε να σου συμβει. Αν ειχες κανει LASIΚ, τα worst case scenarios ειναι παρα πολυ χειροτερα, σοβαρες μολυνσεις (εσυ σε καμμια περιπτωση δεν εκανες μολυνση) και εκτασια (χαλαρωση/καταστροφη της αρχιτεκτονικης) του κερατοειδους YΓ ο αλλος φιλος με οπη της ωχρας δεν εχει καμμια σχεση με τα laser μαλλον πρεπει να αποφασισει το χειρουργειο
maria1984 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Έκανα PRK στις8 Μαρτιου. Απο τότε δεν ξαναείδα ποτε καθαρα δυστυχως. Πριν κάνω το λέιζερ έλεγα " καλα σε εμένα θα τυχει αφου σε τοσους πολλους γνωστους μου πηγαν ολα καλα, με εμενα θα τυχει η στραβή" .... Κι όμως έτυχε σε εμενα. Δυστυχως. Στην αρχή νομιζα οτι απλα εμενα θα μου πα΄ρει περισσοτερο καιρο να θερψουν τα ματια μου ... αλλα γυρω στους 2 μηνες απ την επεμβαση καταλαβα οτι δεν εφταιγε αυτο και δεν θα εφτιαχναν ποτε. Απο κει που εβλεπα τελεια λοιπον τωρα μετα το λειζερ τα προβληματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξης 1. Βλεπω starbursts . Αν ριξετε μια ματια στο youtube θα δειτε περι τινος προκειται. Ειναι παρα πολυ ενοχλητικα τα φωτα το βραδυ. Τα βλεπω τεράστια και μου καλυτπουν μεγάλο μερος απ το οπτικο πεδιο, με αποτελεσμα να μην βλέπω πολλα απ τα πραγματα που υπαρχουν γυρω μου αφου καλυπτονται απο φωτα 2. Στο σκοτάδι η οραση μου ειναι περιορισμένη. Όλα ειναι πλεον αρκετα πιο σκοτεινα. Απο κει που στην βεραντα μου καθομουνα ανετα παλια με το φως του φεγγαριου για παραδειγμα, τωρα δεν βλεπω που ειναι τα αντικειμενα. Πρεπει να αναψω φως για δω. Οποτε δεν υπαρχει πολυ φως εγω βλεπω το απολυτο σκοτάδι 3. Μου δημιουργηθηκε 1 βαθμος αστιγματισμος-haze απ το ένα ματι με συνέπεια απ αυτο να βλέπω θολα και ειδικα απο καποια αποσταση και μετα δεν βλεπω να διαβασω πινακίδες κλπ. Εχω λιγο αστιγματισμο και απ το άλλο μάτι αλλα το τουλάχιστον ειναι λιγο. Ο αστιγματισμος μου παραμορφωνει πολυ τα φώτα το βράδυ. 4. Δεν βλέπω να διαβασω στο κομπιουτερ.... Δεν μπορω να εξηγησω τι φταιει γι αυτο. Τα μικρα γραμματακια δεν τα βλεπω να τα διαβασω και γενικάτα γραμματα στο κομπιουτερ τα βλεπω σαν σπασμενα, διπλα ή παραμορφωμενα. 5. Πλεον δεν βλέπω κοντα. Εβαλα τα γυαλια πρεσβυαπιας του πατέρα μου πριν κατι μερες και με αυτα εβλεπα τελεια. Αλλιως συμπεριφερομαι σαν τους γερους που πρεπει να απομακρυνουν το βιβλιο για να το διαβασουν. Ευτυως δεν χρειαζεται να το απομακρυνω πολυ, αλλα δεν ξέρω σε μερικά χρονια που ολοι αναπτυσσουν πρεσβυωπια ... εγώ τι θα κάνω??? Πως θα βλέπω τοτε αφου και τώρα εχω προβλημα 6. Δυσκολευομαι να εστιασω σε κάποιο σημειο. Θελω να κοιταω σε διαφορα σημεια γιατι αν εστιαζω καπου κουραζομαι κατευεθειαν και θελω να κοιταξω και αλλου 7. Βλεπω μαύρα σημάδια να υπαρχουν οταν κοιταω πχ ευθεια βλεπω ενα μαυρο μπαλακι πανω δεξια . αν κουνησω τα ματια μου αυτο φευγει και μετα απο λιγο ξανα βρισκεται εκει. 8. Δεν μπορω να διαβασω πλεον τα πολυ μικρα γραμματα που ειναι πανω στα μπουκαλια ή τα σαμπουαν. Οσο κι αν προσπαθησω δεν τα βλεπω. Γενικά πριν το λέιζερ εβλεπα τελεια.... ητανε τοσο ωραια να βλεπεις τα αντικειμενα καθαρα. Εδώ και 7 μηνες περιμένα να δω καθαρα αλλα τιποτα. Μετα τους 2 μηνες σταματησε να υπάρχει βελτιωση. Για κάποιο διαστημα πηρα maxidex και καποια αλλα κολύρια για να φυγει ο αστιγματισμος αλλα δυστυχως δεν έφυγε.... Εχω συνηθίσει πλεον να βλέπω ετσι. Ξέρω οτι θα τα βλεπω για παντα ετσι τα γράμματα σπασμενα ή παραμορφωμένα και δεν θα δω ποτε καθαρα.... Ηθελαν να ρωτήσω αν μπορει κανεις να μου δώσει το τηλέφωνο και τη διευθυνση του γιατρου του στο email μου [email protected] ... Και οι 2 αδερφες μου εκαναν την ιδια μεθοδο στον ιδιο γιατρο και πηγαν τελεια καμια απ τις 2 δεν εχει κανενα προβλημα... Και ολα τα προβληματα προεκυψαν σε εμενα. Αλλα ο γιατρος μου μου φανηκε πολυ ανευθυνος. Το μονο που μου λέει : "ενταξει ειχες καποιες μικρες επιπλοκες αλλα έφυγαν οι 7 βαθμοι μυωπία"... Τι να το κάνω . Τουλάχιστον πριν φοραγα τους φακους και εβλεπα τελεια τώρα οτι και να κάνω δεν βλεπω τελεια. αν μπορει κανεις να μου δώσει οποιαδηποτε συμβουλή ή να μου στειλει το τηλεφωνο του γιατρου του , θα με βοηθουσε πολυ
kage Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 να τσεκαρεις αυτους τους φακους http://www.synergeyes.com/ourlenses/synergeyes_ps.html http://www.alcmaeon....olio/clearkone/
kanesaxo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Απο κεί που σκεφτόμουν να κάνω λειζερ, διαβάζω αυτά...και λέω να κρατήσω τα γυαλάκια μου! Απο περιέργεια, που κυμαίνονται οι τιμες περίπου; Τα ταμεία (αστειάκι) δικαιολογούν καποιο μερίδιο;
mary Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 @kanesaxo μη πτοεισαι!πιστευω πως ειναι αναλογα τον γιατρο.Τον δικο μου τον εμπιστευομαι με κλειστα ματια. οι τιμες παιζουν γυρω στα 2000-2500 το μαξ
maria1984 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Ναι Αθήνα μένω. Εχω ξανασκουσει γι αυτους τους φακους , απλα ειναι οτι εκανα ολη αυτη τη διαδικασια για να μην φοραω φακους και η ιδεα να φοραω παλι φακους με χαλάει. Θέλω πρωτα να εξαντλήσω κάθε αλλη πιθανοτητα.
liakjim Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Εκανα επεμβαση το 2002 (μεθοδος Lasik). Ειχα 3,5 στο δεξι κ 3,75 στο αριστερο κ 0,5 αστιγματισμο κ στα 2. Εδωσα 900.000δρχ. Μετα απο 10 χρονια ειμαι ικανποιημενος. Μετα την επεμβαση ειχα 12/10 στο δεξι κ 10/10 στο αριστερο. Εχω ανεβασει σταδιακα 0.5 μυωπια στο αριστερο ματι αλλα ειναι οκ νομιζω. Παρενεργειες ουδεμια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.