Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για νέα ψύκτρα!

NitromanseR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για νέα ψύκτρα για το CPU μου (αυτό της υπογραφής μου) καθώς έχω τη stock και αναιβάζει αρκετά θερμοκρασία... Αυτή που μου πρότηναν είναι http://www.multirama.gr/products/product?pid=0467124&catid=020400

Θα ήθελα να ρωτήσω πως ακριβώς..... Λειτουργεί, καθώς δε βλέπω κανένα ανεμιστηράκι! Επίσης, θα χρειαστώ πάστα? Και αν ναι, θα έχει μέσα το κουτί ή θα πρέπει να πάρω ξεχωριστά?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Κοίτα το δικό μου το μαγαζί εδώ μεριά

Αφού δεν έχει ανεμιστήρα δεν είναι και τόσο αποδοτική σε σχέση με αυτές που έχουν...

Αλλά αν δε κάνεις overclock δεν νομίζω να χρειάζεσαι ''απόδοση'' από την ψύκτρα.

Και αν δεν σε ενδιαφέρει η φασαρία πήγαινε σε άλλη με ανεμιστήρα που θα προτείνουν σε λίγο οι πιο ψαγμένοι.

Δημοσ.

Βασικά οι λόγοι που αλλάζω ψύκτρα είναι πρώτον οι μεγάλες θερμοκρασίες (όπως είπα κια πιο πριν) αλλά και ο μεγάλος θόρυβος που κάνει αυτή που έχω τώρα (δουλεύει πάνω από 5000 RPM).

Overclock δε κάνω και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ρίξω τις θερμοκρασίες στα φυσιολογικά με όσο λιγότερο θόρυβο γίνεται.

Δημοσ.

Εγώ λέω πάντως να πάρεις μία και καλή(από αυτές που μου έχουν προτείνει)να την έχεις τώρα αλλά και σε περίπτωση που πάς για overclock να υπάρχει και να μην ξοδέψεις κι άλλα

Δημοσ.

Είδα τις προτάσεις που σου κάνανε αλλά βλέπω οτι έχουνε όλα τα AMD sockets εκτός από το am2+...

Επίσης από οτι βλέπω έχεις διπύρηνο CPU ενώ εγώ τετραπύρηνο.

Δημοσ.

Ή και αυτό.

Εξάλλου η τιμή αυτής που βάζεις είναι ίδια με αυτήν που μου πρότειναν τα παιδιά(ή καλύτερα άρεσε εμένα :) )

Edit: Άργησα...

Μπορεί να είναι λάθος στο site, αφού έχει παλαιότερα sockets όπως το am2. Κοίταξέ το στο επίσημο site της κάθε μίας να βεβαιωθείς.

Όσο για τους πυρήνες δεν παίζουν ρόλο αφού το κάθε socket έχει 2πύρηνους και 4πύρηνους(εκτός του 1156 αν δεν κάνω λάθος) και οι ψύκτρες μπαίνουν στο 1366 που είναι ώς και για εξαπύρηνους (I7-990X)

Δημοσ.

Η τελευταία που μου έβαλες λέει οτι έχει και am2+ και φένεται πολύ καλή! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Τίποτα :)

Να είναι καλά τα παιδιά που βοήθησαν κι εμένα.

Όσο για τα RPM σίγουρα θα έχουν σημασία αλλά θα παίζει ρόλο και ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα και της όλης ψύκτρας, που μάλλον δεν θα αφήνουν να ανέβει πολύ.

Πάντως εγώ αν την πάρω μάλλον θα προσαρμόσω άλλον ένα ανεμιστήρα(με σιλικόνη ή... ότι βρώ).

Ας μην λέω όμως και πολλά γιατί δεν ξέρω σίγουρα...και σε παρασύρω. Θα μας διαλευκάνουν την κατάσταση τα παιδιά.

Καλή νύχτα λοιπόν. (Νάνι time)

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο, βλέπω οτι βγάζει λίγα RPM, δηλαδή 800-1500... Αυτό δε σημαίνει οτι αν ο CPU δουλέυει στο full, δε θα μπορεί να πέσει η θερμοκρασία του αρκετά?

Δημοσ.

Λοιπόν μετά από ψάξιμο η Arctic Freezer Xtreme είναι η πιο ήσυχη και η λιγότερη αποδοτική. Αντίθετα η πιο αποδοτική είναι η Corsair A70 με περισσότερο θόρυβο.Κάτι ενδιάμεσο είναι η CoolerMaster Hyper 212 Plus(σε αποδόσεις-δεν ξέρω για θόρυβο). Κοίτα εδώ για λεπτομέριες

Εγώ μάλλον θα πάρω την A70.

Δημοσ.

Παρειγγίλα την Extreme... Βασικά έχω βαρεθεί το πολύ θόρυβο και δε με ενδιαφέρει καθόλου το overclock.. Ελπίζω να μου δουλέψει καλά!

Δημοσ.

Μεγαλο λαθος.

1. Η Arctic Freezer 13 Pro ειναι καλυτερη

2. Αν το κουτι σου ειναι στενο τοτε δεν θα χωρεσει η ψυκτρα

3. Σε αυτη την περιπτωση παρε την απλη Arctic Freezer 13

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...