Προς το περιεχόμενο

Wind ZXV10 H108L - δεν δίνει IP

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει λίγο καιρό που άλλαξα από Speedtouch 585v7 σε Wind ZXV10 H108L (λόγω αντίστοιχης αλλαγής ISP), ωστόσο αντιμετωπίζω 2 προβλήματα με το εν λόγω router.

1) Το πρώτο και λιγότερο σημαντικό πρόβλημα, μάλλον ενοχλητικό θα το έλεγα, είναι ότι πολλές φορές όταν ανοίγει ο υπολογιστής, το router αργεί μέχρι να δώσει IP. Δηλαδή στο Network Connection των Win7 αρχίζει με "identifying network" --> "local access ok" --> "internet access ok", που μπορεί να διαρκέσει κάποια λεπτά (ασχέτως αν το router ήταν ανοιχτό από πριν ή όχι). Αυτό δεν είναι ουσιαστικά πρόβλημα, άλλα σε σχέση με το Speedtouch που όταν άνοιγα τον υπολογιστή είχα άμεσα και lan + internet access, καταντάει ενοχλητικό.

2) Το δεύτερο είναι όντως πρόβλημα και έχει να κάνει με το ps3, με λίγα λόγια είτε δεν θα δώσει IP (ενώ βάζω κανονικά το WEP key), είτε μέχρι να το δώσει θα κάνει timeout. Σε κάθε περίπτωση, έχω μείνει χωρίς internet στο ps3. Και αυτό το πράμα δεν συνέβαινε με το speedtouch.

Να σημειώσω μόνο ότι το Firewall level το έχω στο Low, έχω τικαρισμένο το "Anti-hacking protection" και το UPnP είναι επίσης Enabled.

Η αλήθεια είναι ότι το web interface του ZXV10 το θεωρώ αρκετά πιο μπερδεμένο από το Speedtouch και δεν το έχω πολυψάξει...

Αν έχετε κάτι να προτείνετε, είμαι όλος αυτιά :unsure: .

Δημοσ.

Για αρχή απενεργοποίησε τελίως το firewall, το Anti-hacking protection και δοκίμασε πάλι. Το UPnP αστο ενεργοποιημένο για την ώρα.

Δημοσ.

Για αρχή απενεργοποίησε τελίως το firewall, το Anti-hacking protection και δοκίμασε πάλι. Το UPnP αστο ενεργοποιημένο για την ώρα.

το anti-hacking protection ήτανε τελικά, ευχαριστώ!

(btw, αυτήν η επιλογή ήτανε απενεργοποιημένη by default, εγώ την έβαλα με σκεφτικό "χίλιοι καλοί χωράνε", που να'ξερα :wacko: )

επίσης fyi, το firewall στο συγκεκριμένο router δεν απενεργοποιείται τελείως, χαμηλότερη επιλογή είναι το Low.

Δημοσ.

αν και τώρα δίνει IP, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα που περιγράφουν τα παιδιά, δλδ χάνεται το Wireless, οπότε το κόβω για νέο router

αν έχετε να προτείνετε κανένα, είμαι όλος αυτιά

edit:

Bλέπω ένα Netgear στο ΠΛΑΙΣΙΟ, και ένα Belkin στο Multirama.

Σημειωτέον η γραμμή είναι ψιλοχάλια, disconnects δεν έχω άλλα το σήμα είναι αδύναμο (max 6-7mbps πιάνω).

Δημοσ.

βγαλανε καινουριο firmware σχετικα με το θεμα.κανε τους μια κληση να σου το στειλουνε σε mail.

εννοείς για το wifi? και μόνο σε mail το στέλνουν, δεν μπορώ να το κατεβάσω από κάπου; :huh:

Δημοσ.

μεχρι στιγμης σε mail μονο το στελνουν ειναι custom της wind και δεν το εχω πετυχει πουθενα για downloading.φτιαχνει καποια θεματακια με το wifi απ'οτι ξερω

Δημοσ.

Έχει λίγο καιρό που άλλαξα από Speedtouch 585v7 σε Wind ZXV10 H108L (λόγω αντίστοιχης αλλαγής ISP), ωστόσο αντιμετωπίζω 2 προβλήματα με το εν λόγω router.

1) Το πρώτο και λιγότερο σημαντικό πρόβλημα, μάλλον ενοχλητικό θα το έλεγα, είναι ότι πολλές φορές όταν ανοίγει ο υπολογιστής, το router αργεί μέχρι να δώσει IP. Δηλαδή στο Network Connection των Win7 αρχίζει με "identifying network" --> "local access ok" --> "internet access ok", που μπορεί να διαρκέσει κάποια λεπτά (ασχέτως αν το router ήταν ανοιχτό από πριν ή όχι). Αυτό δεν είναι ουσιαστικά πρόβλημα, άλλα σε σχέση με το Speedtouch που όταν άνοιγα τον υπολογιστή είχα άμεσα και lan + internet access, καταντάει ενοχλητικό.

2) Το δεύτερο είναι όντως πρόβλημα και έχει να κάνει με το ps3, με λίγα λόγια είτε δεν θα δώσει IP (ενώ βάζω κανονικά το WEP key), είτε μέχρι να το δώσει θα κάνει timeout. Σε κάθε περίπτωση, έχω μείνει χωρίς internet στο ps3. Και αυτό το πράμα δεν συνέβαινε με το speedtouch.

Να σημειώσω μόνο ότι το Firewall level το έχω στο Low, έχω τικαρισμένο το "Anti-hacking protection" και το UPnP είναι επίσης Enabled.

Η αλήθεια είναι ότι το web interface του ZXV10 το θεωρώ αρκετά πιο μπερδεμένο από το Speedtouch και δεν το έχω πολυψάξει... .

α.αφου σε καλυπτε το thomson γιατι δεν κρατας το Thomson?επισης για το νουμερο 1 μπορεις να δωσεις καρφωτα ip ωστε να μην περιμενει απο τον dhcp να του δωσει.το ιδιο και στο 2.μπορεις σστο ps3 να δωσεις καρφωτα ip kai dns.

αν και τώρα δίνει IP, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα που περιγράφουν τα παιδιά, δλδ χάνεται το Wireless, οπότε το κόβω για νέο router

αν έχετε να προτείνετε κανένα, είμαι όλος αυτιά

edit:

Bλέπω ένα Netgear στο ΠΛΑΙΣΙΟ, και ένα Belkin στο Multirama.

Σημειωτέον η γραμμή είναι ψιλοχάλια, disconnects δεν έχω άλλα το σήμα είναι αδύναμο (max 6-7mbps πιάνω).

επισης το Upnp μπορεις να το κλεισεις και οπως ειπαν τα παιδια τα firewall και τα anti hacking ειναι βλακειες οποτε μπορεις να τα βγαλεις τελειως.επισης με το θεμα του wireless δοκιμασε αλλο κλειδωμα και αλλο καναλι μηπως ειναι και εκει το προβλημα ασχετα με το firmware.αν δεν παιξει ουτε με αλλο καναλι κλειδωμα αλλα ουτε με αλλο firmware τοτε δοκιμασε πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα η στην τελικη βαλε πανω to thomson στο ρουτερ που εχεις τωρα και κανε το Thomson να ειναι access point και να παιζει μονο wireless.στο zxv το κλεινεις το wireless Μετα.για οδηγιες σου λεμε δεν ειναι κατι 2 λεπτα δουλεια.νεο ρουτερ θα επαιρνα vigor που εχει μια προσφορα ενα προηγουμενο μοντελο σε τιμη σκοτωμα μετα Netgear και τελευταιο το belkin

επισης οτι ρουτερ και αν παρεις καινουριο η ακομα και το Thomson να βαλεις πανω περνα το τελευταιο firmware.ειδικα για το Thomson εχουν βγει πολλα μετα το 7.4.4.χ που ηταν το αρχικο και διορθωνουν αρκετα θεμα και στο wireless alla και σε κατι παλιο Reboot στο ξεμπαρκο.

και αυτο που λες η γραμμη σου ειναι χαλια την καλυτερη συμπεριφορα στις χαλια γραμμες την εχει το Thomson.οποτε μπορεις να κρατησεις To zxv

β.να βαλεις μονο το Thomson.γ.να τα βαλεις και τα 2 και το Thomson να ειναι access point για το ασυρματο.

Δημοσ.

βασικά poulinos αυτό έκανα, έβαλα πίσω στη θέση του το 585 και ησύχασα (firmware 8.2.2.5), παλιά είχα πρόβλημα με το UPnP και το Bad Company 2 (με UPnP enabled με πέταγε μετά από λίγο - γνωστό πρόβλημα στα φόρα της EA/Dice) και επίσης ο αδερφός μου έπρεπε να ανοίγει ports για Fifa/NBA (και τα δύο δεν συνέβαιναν με το zxv).

Πάντως στη τελική καλύτερα να κάθομαι να ανοίγω 5-6 ports, παρά να μην έχω wifi...

Δημοσ.

για μενα ακομα και αν κατι με Upnp δεν το χρησιμοποιω.προτιμω να ανοιξω port μια φορα και τερμα παρα Upnp και βλακιεις.αλλιως βαζεις το zxv και βαζεις για ασυρματο το Thomson:D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...