Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Overclocking i7 920 @ 4Ghz

Doc1355

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα δοκίμασα με BCLK:180 και ρεύμα:1.25V και ενώ κάνει POST μετά το λογότυπο των windows 7 κάνει επανεκκίνηση, υποψιαζόμαι πως κάτι παίζει με τις μνήμες... καμιά ιδέα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποσο ρεύμα τους δίνεις και στα ποσα τις τρέχεις?

Ισως χρειάζεται να τσιμπισεις και λιγο ρευμα στα pll kai qpi!

Τους είχα δώσει 1.64V και η συχνότητα τους ήταν 1440MHz, PLL:1.82V, QPI: 1.22V. Η ταχύτητα τους είναι 1600MHz, με χρονισμους 9-9-9-24 και TRFC 88. Τώρα που τρέχω στα 3.2GHz (160x20), οι μνήμες είναι στα 1600MHz με 1.5V(βασικά το έχω στο default και αν πατήσω + στα bios για να αυξηθεί πάει στα 1.5V), μου έβγαλε και μια μπλε οθόνη με κωδικό 0x50, το εψαξά λίγο και γι'αυτό υποψιάζομαι τις μνήμες. (0x50 = RAM timings/Frequency or uncore multi unstable, increase RAM voltage or adjust QPI/VTT, or lower uncore if you're higher than 2x) συμβούλη απο το overclock.net. Τα timings τα εβαλά χειροκίνητα εγώ συμφωνα με τις προδιαγραφές των μνημών μου, βασικά το μόνο που είχε αλλάξει στα 3.2 ήταν το TRFC στα 153 clocks και το έβαλα χειροκίνητα στα 88. Το Uncore το έχω επι 10. Μήπως να αφήσω τα timings αυτόματα?

Δοκίμασε και με default δεν έχεις να χασεις τπτ....

Αποτι είδα έχεις και το 6 σλοτ κατειλημμένα με αποτελεσμα σε συνδιασμό με το αυξημένο bclk να ζοριζεται αρκετα ο memory controller ...

Οι μνήμες σου αν θυμάμαι καλα έχουν προδιαγραφές στα 1,65V δωστους μεχρι 1,69 μπας και σταθεροποιηθούν....

Αλλιώς είπαμε παίζεις με pll , qpi μεχρι να βρέις την χρησή τομη....

Καλο είναι για να δουμε αν όντως το θέμα είναι στις μνήμες να τις στρεσσάρεις με memtest!

Δοκίμασε και με default δεν έχεις να χασεις τπτ....

Αποτι είδα έχεις και το 6 σλοτ κατειλημμένα με αποτελεσμα σε συνδιασμό με το αυξημένο bclk να ζοριζεται αρκετα ο memory controller ...

Οι μνήμες σου αν θυμάμαι καλα έχουν προδιαγραφές στα 1,65V δωστους μεχρι 1,69 μπας και σταθεροποιηθούν.... και με τους χρονισμούς θα δοκιμάσω τους default μιας και οι 9-9-9-24 είναι για τα 1600MHz...

Αλλιώς είπαμε παίζεις με pll , qpi μεχρι να βρέις την χρησή τομη....

Καλο είναι για να δουμε αν όντως το θέμα είναι στις μνήμες να τις στρεσσάρεις με memtest!

Ναί μέχρι 1.65V πάνε και τωρά που το είδα στο CPU-Z με το XMP on είναι στα 803MHz στα 1.65V, μάλλον πρέπει να αφήσω το ρεύμα στο αυτόματο για τις μνήμες ή να απενεργοποιήσω το XMP... Όσο για τους χρονισμούς θα τους αφήσω στο default γιατί οι 9-9-9-24 είναι για 1600MHz

• 2 μήνες μετά...

το cie το απενοργοποιησα το eist δεν το βρησκω στο bios το εχω κανει και update εχω την asus p6t.οσον αφορα το βημα2 το vcore με την ρυθμο το ριχνουμε για να δουμε που θα σταθεροποιηθει το pc.

το cie το απενοργοποιησα το eist δεν το βρησκω στο bios το εχω κανει και update εχω την asus p6t.οσον αφορα το βημα2 το vcore με την ρυθμο το ριχνουμε για να δουμε που θα σταθεροποιηθει το pc.

ναι αυτο ηταν και μου πηγε το μυαλο εκει περα,κατι αλλο επειδη ειναι η πρωτη μου φορα το prime 95 τερματιζει μονο του η να το αφησω καμια ωριτσα να δω αν μου βγαλει σφαλματα?

σευχαριστω παντως

Το prime το βάζεις σε Blend και άστο καμία ώρα όπως λες να δεις πως θα πάει..(κανονικά θέλει παραπάνω αλλα τέσπα)

Θερμοκρασία να ελέγχεις παράλληλα!

Οταν φτάσεις σε σημείο να είσαι ικανοποιημένος,τρέξε και διάφορα παιχνίδια να δείς μήπως κρασάρει εκεί ;)

• 1 μήνα μετά...

Εκλεισε το ρευμα και εγινε εκανε reset το biossss.Δεν θυμαμαι τις ρυθμισεις μου.Θυμαμαι δηλαδη οτι ειχα τον cpu στα 3.8  αλλ δεν θυμαμι ποσο ρευμα ειχα δωσει.Επειδη πραγματικα δεν μπορω να καθομαι να τεσταρω τα παντα κτλ,μπορει καποιος να μου πει για 3.8 Do ποσο ρευμα πρεπει να δωσω?Ποια ειναι η μικροτερη τιμη[γιατι ειχα βαλει πολυ χαμηλη τιμη και ηταν σταθερος]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...