Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Overclocking i7 920 @ 4Ghz

Doc1355

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετρα αποσταση απο επεξεργαστή μεχρι πλαινο ανεμηστήρα να δουμε ποια είναι η καλύτερη που χωράει!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τελικά έβαλα μια xigmatec black knight (night hawk) edition.Χώρεσε άνετα στο κουτί και έχω 25 C στο bios...30-32 idle και 59-61 full load με τον επεξεργαστή stock. Στα 3.2 ..έχω 38-41 idle και εώς 74 full load με prime95 small ftps για 10-20 λεπτά.

Άσχετο αλλά είναι μια καλή ψήκτρα και την συστήνω ανεπιφύλακτα...ααα...και όλα αυτά με ένα fan των 12εκ...παίρνει και 2ο...

Καλησπέρα, έχω το εξής σύστημα:

CPU: I7 920 D0 stepping

Motherboard: X58 Pro-e

PSU: Corsair HX650Watt

RAM 9GB Corsair XMS1600x9(1 κιτ των 3GB και ένα των 6GB)

Ψύκτρα: Thermaltake ISGC-300

Προσπάθησα να κάνω υπερχρονισμό με της εξής ρυθμήσεις:

BCLK: 200

Multiplier: x18

Vcore: 1.23V

RAM Multiplier: x5

RAM Voltage: 1.64V

PLL:1.8V

QPI: 1.2V

Turbo/EIST off

και ο υπολογιστής κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις τι πρέπει να διορθώσω??

Καλησπέρα, έχω το εξής σύστημα:

CPU: I7 920 D0 stepping

Motherboard: X58 Pro-e

PSU: Corsair HX650Watt

RAM 9GB Corsair XMS1600x9(1 κιτ των 3GB και ένα των 6GB)

Ψύκτρα: Thermaltake ISGC-300

Προσπάθησα να κάνω υπερχρονισμό με της εξής ρυθμήσεις:

BCLK: 200

Multiplier: x18

Vcore: 1.23V

RAM Multiplier: x5

RAM Voltage: 1.64V

PLL:1.8V

QPI: 1.2V

Turbo/EIST off

και ο υπολογιστής κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις τι πρέπει να διορθώσω??

Εχεις ανεβάσει το bclk στο θεό με αποτελεσμα ή να σε κόβει η μητρική η οποία δεν είναι και ότι καλύτερα για τοσο ψηλό bclk ή να στερεύει ο επεξεργαστής απο ρεύμα μιας και τα 1,23 είναι λίγα για τα 4Ghz ή και τα δύο μαζί...

Γενικά ο 920 ζηταέι πολλα για τα 4 και δεν συμφερει για 24/7.

Η χρυσή τομή του είναι συνήθως στα 3,6 με 3,8...

Οπότε κατεβάζεις το bclk στα 180 για να χαλαρώσει η μητρική, ενεργοποιείς το turbo για να είσαι στα 3,8 και δοκιμάζεις σταθερότητα... ελεγχοντας παντα τις θερμοκρασίες σου...

Btw η ψύκτρα που έχεις δεν είναι για πολλα πολλα ... ειδικα με την θερμαστρα τον 920 οποτε πολυ προσοχη...

btw εγώ στα 4.0 νιώθω ότι είμαι καλά ακόμα και με τον c0 και με 1,37 το ρεύμα μου, μπορεί να μην είμαι 24/7 αλλά είμαι σίγουρα μισή μέρα κάθε μέρα... όσο για θερμοκρασίες 40-42 idle και έως 70 max να πιάσει σε κάποιο παιχνίδι μετά από ώρα σε κάποιο παιχνίδι

farehk.jpg

Εχεις ανεβάσει το bclk στο θεό με αποτελεσμα ή να σε κόβει η μητρική η οποία δεν είναι και ότι καλύτερα για τοσο ψηλό bclk ή να στερεύει ο επεξεργαστής απο ρεύμα μιας και τα 1,23 είναι λίγα για τα 4Ghz ή και τα δύο μαζί...

Γενικά ο 920 ζηταέι πολλα για τα 4 και δεν συμφερει για 24/7.

Η χρυσή τομή του είναι συνήθως στα 3,6 με 3,8...

Οπότε κατεβάζεις το bclk στα 180 για να χαλαρώσει η μητρική, ενεργοποιείς το turbo για να είσαι στα 3,8 και δοκιμάζεις σταθερότητα... ελεγχοντας παντα τις θερμοκρασίες σου...

Btw η ψύκτρα που έχεις δεν είναι για πολλα πολλα ... ειδικα με την θερμαστρα τον 920 οποτε πολυ προσοχη...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ήλπιζα για 3.6 επειδή είχα βάλει BCLK 200 και πολλαπλασιαστή χ18.... Η ψύκτρα το ξέρω πως δεν είναι καλή, στα 3.3GHz με 1.2 ρεύμα φτάνει στους 70 βαθμούς στο Prime95. Ο λόγος που έβαλα έτσι τον πολλάπλασιαστη και το ρολόι είναι για να δουλεύουν και οι μνήμες στα 1600MHz.. Θα δοκιμάσω να ανεβάσω το Vcore και βλέπουμε....

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες' date=' ήλπιζα για 3.6 επειδή είχα βάλει BCLK 200 και πολλαπλασιαστή χ18.... Η ψύκτρα το ξέρω πως δεν είναι καλή, στα 3.3GHz με 1.2 ρεύμα φτάνει στους 70 βαθμούς στο Prime95. Ο λόγος που έβαλα έτσι τον πολλάπλασιαστη και το ρολόι είναι για να δουλεύουν και οι μνήμες στα 1600MHz.. Θα δοκιμάσω να ανεβάσω το Vcore και βλέπουμε....[/quote']

Αν έχεις 70 με 1.2 ουτε να το διανοηθεις να ανεβασεις ρεύμα. Οι μνήμες ας τρέχουν λίγο χαμηλότερα δεν χάνεις τπτ σε επιδοσεις!

Κανε αυτά που σου είπα... είναι κρίμα να ζοριζεις την μητρική με 200bclk . Συνήθως οι d0 τα έχουν τα 3.6 - 3.8 με 1.2 - 1.25 ρεύμα!

btw εγώ στα 4.0 νιώθω ότι είμαι καλά ακόμα και με τον c0 και με 1' date='37 το ρεύμα μου, μπορεί να μην είμαι 24/7 αλλά είμαι σίγουρα μισή μέρα κάθε μέρα... όσο για θερμοκρασίες 40-42 idle και έως 70 max να πιάσει σε κάποιο παιχνίδι μετά από ώρα σε κάποιο παιχνίδι

[/quote']

Με τι ψύξη όλα αυτά? ΗΤ on? Αν και τα παιχνίδια βαριά βαριά να τον φωρτωσουν 50%. σε πραγματικό full load τους 90+ τους έχεις στο τσεπάκι. Άσε που με c0 δύσκολο το κόβω να είσαι πραγματικά σταθερός. Οι C0 δύσκολα φτάνουν τα 3.6 με λιγικα ρεύματά και πλήρως σταθεροί!

Αν έχεις 70 με 1.2 ουτε να το διανοηθεις να ανεβασεις ρεύμα. Οι μνήμες ας τρέχουν λίγο χαμηλότερα δεν χάνεις τπτ σε επιδοσεις!

Κανε αυτά που σου είπα... είναι κρίμα να ζοριζεις την μητρική με 200bclk . Συνήθως οι d0 τα έχουν τα 3.6 - 3.8 με 1.2 - 1.25 ρεύμα!

Με τι ψύξη όλα αυτά? ΗΤ on? Αν και τα παιχνίδια βαριά βαριά να τον φωρτωσουν 50%. σε πραγματικό full load τους 90+ τους έχεις στο τσεπάκι. Άσε που με c0 δύσκολο το κόβω να είσαι πραγματικά σταθερός. Οι C0 δύσκολα φτάνουν τα 3.6 με λιγικα ρεύματά και πλήρως σταθεροί!

με Η100 αλλά στο low και κουτί με καλό αερισμό, full load είμαι 80 παρά βαθμούς δοκιμασμένο με το stress test κανά 3-4 ώρες, HT on , 191 x 21 είμαι και βρήκα σταθερό volt στα 1,375 στην αρχή και τώρα 1,37 που είμαι

z7pyv.jpg το κουτί

με Η100 αλλά στο low και κουτί με καλό αερισμό' date=' full load είμαι 80 παρά βαθμούς δοκιμασμένο με το stress test κανά 3-4 ώρες, HT on , 191 x 21 είμαι και βρήκα σταθερό volt στα 1,375 στην αρχή και τώρα 1,37 που είμαι[/quote']

Οκ με Η100 παλευεται .. άλλα είναι και 100 ευρουλακια αυτά!

Δεν είναι C0 είναι D0(τουλάχιστον έτσι λέει το CPU-Z :-) ), το HT είναι on, ψύκτρα Thermaltake ISGC-300 με έναν Hikaru Kamakaze της Scythe στις 1600σ.α.λ. και το κουτί είναι το Storm Trooper με τον ISGC Fan της Thermaltake στη μια πλαϊνή θέση που είχε κενή επιπλέον απ' τους default του κουτιού.... Τα καλώδια είναι συμμαζεμένα και τους 2x120mm στο μπροστινό μέρος τους έχω γυρίσει από το πλάϊ που ήταν οτάν ήρθε ο Trooper μπροστά για καλύτερο flow. Σίγουρα λοιπόν θέλω ψύκτρα... Αυτή εδώ σκέφτομαι.. http://www.eworld.co...PCGH-CPU-Cooler, οποιαδήποτε πρόταση είναι καλοδεχούμενη

Δεν είναι C0 είναι D0(τουλάχιστον έτσι λέει το CPU-Z :-) )' date=' το HT είναι on, ψύκτρα Thermaltake ISGC-300 με έναν Hikaru Kamakaze της Scythe στις 1600σ.α.λ. και το κουτί είναι το Storm Trooper με τον ISGC Fan της Thermaltake στη μια πλαϊνή θέση που είχε κενή επιπλέον απ' τους default του κουτιού.... Τα καλώδια είναι συμμαζεμένα και τους 2x120mm στο μπροστινό μέρος τους έχω γυρίσει από το πλάϊ που ήταν οτάν ήρθε ο Trooper μπροστά για καλύτερο flow. Σίγουρα λοιπόν θέλω ψύκτρα... Αυτή εδώ σκέφτομαι.. http://www.eworld.co...PCGH-CPU-Cooler, οποιαδήποτε πρόταση είναι καλοδεχούμενη

Βρε συ το δεύτερο σκέλος της απάντησής μου ήταν για τον παυλαρα όχι για εσένα! :D

Οκ με Η100 παλευεται .. άλλα είναι και 100 ευρουλακια αυτά!

100+ ευρωπουλάκια για την Η100 + 100+ για κουτί (400r) + 60+ για ποιο καλές μνήμες + μερικά ακόμα για ανεμιστήρες για δροσιά μόνον >.<

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...