leriban Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 φοβαμαι μην καψω την cpu... να χαμηλωσω η να δοκιμασω να παιξω να δω ποσο μπορει να φτασει....? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δεν καίγεται έτσι απλά ένας επεξεργάστης μην ανησυχείς . Δοκίμασε με μικρότερη τάση αλλά είσαι ήδη αρκετά χαμηλά για 190 bclk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leriban Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 θα το αφησω για λιγο καιρο ετσι να δω πως θα παει!!! γιατι σκεφτομαι να αλλαξω κουτι και να βαλω και υδροψηξη!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Για τα phase που έχει η μητρική του μια χαρά είναι και μπορεί να ελπίζει για πιο κάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leriban Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Για τα phase που έχει η μητρική του μια χαρά είναι και μπορεί να ελπίζει για πιο κάτω οποτε λες να το αφησω ως εχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 ρίξε τάση βάλε 1.225 να δεις τι θα γίνει άστο στα 3.8 λόγω μητρικής πιστεύω ότι μπορείς να πας κάτω από 1.25 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leriban Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 οκ το δοκιμαζω.... το prime95 ποσο χρονο χρειαζεται για να μας δειξει θερμοκρασια?αλλαζω και τα 2 1.25 που εχω βαλει?δηλαδη cpu volt και qpi volt? το cpu pll το αφηνω 1.88? σε επρηξα ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 ρίξε τάση βάλε 1.225 να δεις τι θα γίνει άστο στα 3.8 λόγω μητρικής πιστεύω ότι μπορείς να πας κάτω από 1.25 π Πολυ δύσκολα κάτω από 1,25 εκτός και αν έχει Πολυ καλο κομμάτι CPU. Η μητρική δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο θα παίξει στο vcore του CPU. Με rampage 3 formula είμαι και για τα 3,8 θέλω 1,25 όπως επίσης τα ίδια ακριβώς χρειαζομουνα και με την blood rage που ειχα πριν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leriban Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 5 λεπτά με prime 95 και cpu-77 core0-85 με ρεύμα 1.225 το cpu-z με αυτο το ρευμα δειχνει 3.8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Κοιτα 5 λεπτά δεν είναι αρκετά για να ελεγχεις σταθερότητα. Αν οι θερμοκρασία σου σταθεροποιείται στους 85 και δεν ανεβαίνει παραπάνω τότε δεν έχεις θέμα μέχρι να βάλεις καλύτερη ψυκτρα. Αν ανεβαίνει παραπάνω τότε καλύτερα αναμονή μέχρι να έρθει καλύτερη ψυκτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Η μητρική δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο θα παίξει στο vcore του CPU. η μητρικη βασικα παιζει τεραστιο ρολο στη ταση που μπορεις να δωσεις στη cpu σου και χοντρα χοντρα ισχυει ο κανονας οτι οσο περισοτερα phase , τοσο λιγοτερη ταση το καλο κομματι ειναι πιο δευτερεον , ποσο καλο να ειναι τελοσπαντων ενα κομματι.. οι περισσοτεροι που κλοκαρουν με μικρες τασεις απλα εχουν ικανες μητρικες, πιο σπανιο να εχουν το "καλο κομματι" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leriban Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 μαλλον θα το κανω οπως ηταν αρχικα μεχρι να κανω τις αλλαγες που θελω στο pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 η μητρικη βασικα παιζει τεραστιο ρολο στη ταση που μπορεις να δωσεις στη cpu σου και χοντρα χοντρα ισχυει ο κανονας οτι οσο περισοτερα phase , τοσο λιγοτερη ταση το καλο κομματι ειναι πιο δευτερεον , ποσο καλο να ειναι τελοσπαντων ενα κομματι.. οι περισσοτεροι που κλοκαρουν με μικρες τασεις απλα εχουν ικανες μητρικες, πιο σπανιο να εχουν το "καλο κομματι" Τι να πω , μπορεί να έχεις και δίκιο. Αν και εγω με τις λίγες γνώσεις που έχω ξέρω οτι τα phases είναι υπεύθυνα για την σωστή και χωρίς πολλές αυξωμοιωσεις παροχή ρεύματος στα υπό σύστηματα τις μητρικής . Και οτι τα ονομαστικά ρεύμα που δίνεις μπορεί να φαίνεται λιγότερο από μια μητρική με χειρότερα phases αλλά αυτο ουσιαστικά οφείλεται οτι οι διακυμάνσεις ρεύματος είναι μικρότερες, κοινώς το vdroop είναι μικρότερο. Δλδ μπορεί σε μια μητρική με καλα phases να δίνεις 1,25 ονομαστικά τα οποία όμως είναι και πραγματικά 1,25 και σε μια άλλη με χειρότερα phases να δίνεις 1,29 αλλά πραγματικά να είναι πάλι 1,25 . Ως εκ τουτου Το πόσο πραγματικο ρεύμα θέλει ο κάθε επεξεργάστης για να λειτουργήσει σταθερά σε συγκεκριμένη συχνότητα είναι αποκλειστικά δικό του χαρακτηριστικό και δεν έχει καμία σχέση με την μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 ναι και εγω πανω κατω τα ιδια ξερω (δεν εχω επιστημονικες γνωσεις πανω στο θεμα) , ομως ολο αυτο που περιγραφεις (και ειδικα οι μικροτερες διακυμανσεις) συνεπαγονται μια μικροτερη ταση. αντιθετα οι μεγαλες διακυμανσεις θελουν τελικα με μεγαλυτερη ταση απο το bios ωστε να αντιμετωπιζεις τα vdrops και να μην εχεις ασταθειες στο δικο μου επεξεργαστη που ηταν φθηνη πλατφορμα και σχεδον κανεις δεν αγοραζε ακριβες μητρικες οι περισσοτεροι που εχω δει κλοκαρουν με πολυ μεγαλυτερη ταση απο τη δικη μου , εγω απλα εχω αγορασει μια επισης φθηνη μητρικη που δεν εχει κανενα απολυτως ιδιαιτερο χαρακτηριστικο περα απο το οτι κλοκαρει καλα , αυτος ειναι ο μονος στοχος της η δικη μου ταση στο occt που την εχω παρατηρησει (στα αποτελεσματα που σου βγαζει γραφημα) ειναι μια επιπεδη γραμμη σε πληρη φορτο , δεν εχει καμια απολυτως διακυμανση παει απο 1.216 idle στο 1.232 και μενει εκει αμεταβλητη οσο ειναι σε φορτο (η ρυθμιση απο bios ειναι 1.225) και τοσο θελει ουσιαστικα ο επεξεργαστης για να φτασει τα 3.8 σε αλλες μητρικες που ειχαν τριχες κατσαρες υποχρεωτικα εβαζαν μεγαλυτερες τασεις , ωστε οταν πεφτουν να μην πεφτουν υπερβολικα χαμηλα και εχουν bsod , αλλα να πεφτουν παραπανω απο εκει που εγω δουλευω συνεχεια. δεν ημου εγω ο κωλοφαρδος που πετυχα τα καλα κομματια , απλα εψαξα λιγο παραπανω τι πηρα στον τομεα μητρικη παρα την οικονομικοτερη πλατφορμα , οπου οπως προειπα δεν αξιζε μια πολυ ακριβη μητρικη. (μιλαμε παντα για οικονομικα πραγματα, γιατι οι πιο ακριβες μητρικες συνηθως ειναι καλες και σε αυτο το τομεα) καλο κομματι θα ηταν να ειχα αυτη τη συχνοτητα με σαφως μικροτερη ταση , ή να ειχα τα 4+ χωρις να χρειαζεται να μπω στα χωραφια του 1.3V (που δεν ηθελα για κανενα λογο) φυσικα και δεχομαι οτι υπαρχουν καλα και κακα κομματια, απλα δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο η μητρικη imho Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 είναι εύκολο να μου εξηγήσει κανείς πως χρησιμοποιείς τα προγράμματα για να δεις αν είναι σταθερό το σύστημα ? αν έχω καταλάβει σωστά ανοίγεις ή το prime95 ή το linx και τα τρέχεις για κάποιες ώρες και αν δεν πετάξουν error τότε έχει καλός και προχωράς ? ενώ το cpu-z και το realtemp τα ανοίγεις πάντα ? και με το memtest86+ σε τι χρησιμεύει ? απο ένα τόσο φοβερό guide για overclock πιστεύω θα ήταν καλή και λίγη ανάλυση για το πως λειτουργείς τα προγράμματα Λίγη βοήθεια για το πως λειτουργούν τα προγράμματα θα την εκτιμούσα πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα