Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Overclocking i7 920 @ 4Ghz

Doc1355

Προτεινόμενες αναρτήσεις

όχι δεν υπάρχει στο bios overclock recovery , θα δοκιμάσω το βραδυ που θα γυρίσω σπίτι να δώσω λίγο παραπάνω στο ΙΟΗ. το VTT το έχω στο auto...σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή κάτω από το 1.50v μου βγάζει bsod 0x124. μπορεί να ρωτάω πολύ χαζη ερώτηση αλλα επειδή στο google δεν βρήκα κάτι. την τιμή που δίνει στο auto πως μπορώ να την βρω??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

λοιπόν , όταν έχω το VTT σε auto σύμφωνα με το ΗWinfo τραβάει 1.27v . το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όταν παω και βάζω 1,27v σε manual τότε μου βγάζει bsod... :wacko: :wacko: , πάντως ως τώρα δίνοντας λίγο παραπάνω στο ΙΟΗ ανοίγει με την μια χωρίς reset.βεβαια δεν το έκανε κάθε φορα. θα το προσέξω και θα ποστάρω. για άλλη μια φορα ευχαριστώ walker να 'σε καλά ;)

μήπως έχει κανά πρόβλημα ο σίμος σου? (cmos) για δοκίμασε να του πετάξεις κανά καλό reset (βγάλε για 5-10 λεπτά μπαταρία) και πέρνα εκ νέου τις ρυθμίσεις μην κάπου έχει πρόβλημα...

@ptz13 παίζω 4 - 4.2 με c0, με λένε Παύλο και είμαι καλά

Με τι ρέυματα ρε θηρίο; Εγώ έχω απογοητευτεί λίγο από τον δικό μου πάντως. 1.36V ήθελε να να παίξει στα 3.6

'Εχω προσπαθήσει να τον πειράξω αλλά στα 3,8 με το που τρέχω το prime95 μετά από 10' ξεπερνά τους 80 βαθμούς και το σταματάω.Υπάρχουν τίποτα στάνταρντ-safe ρυθμίσεις για να μην ανέβει τόσο η θερμοκρασία ?

αυτά είναι παυλάρα χέχε. δεν ξέρω και πολλά αλλα απ το λίγο που έχω ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό για c0 είσαι super. χέχε. btw το δικό μου θέμα με το boot παραμένει.πατάω το power , την πρώτη φορα ενώ ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια κτλ δεν δείχνει τιποτα στην οθόνη ,με το που πατήσω reset ανοίγει κανονικότατα και ούτε γάτα ούτε ζημια. τσίμπησα λίγο παραπάνω το IOH αλλα δεν άλλαξε κάτι.το VTT είναι στο auto όπως ειπα και πιο πάνω μιας και για κάποιον λόγο οτιδήποτε manual τιμή και να βάλω κάτω από 1.50 οδηγεί σε bsod. (στο auto δίνει 1.27).τα αλλα τα εχω ,σύμφωνα με τον οδηγό της πρώτης σελίδας. IOH και ICH ειναι σε 1.20 το Dram Voltage σε 1.60 ,το PLL 1.88 και τελος το vcore σε 1,25v

σκέψου ότι η περισσότερη θερμοκρασία (και μεγαλύτερη) ζημιά του επεξεργαστή έρχεται από ένα σημείο και μετά από το vcore που είναι στον θεό και όχι από το o/c του επεξεργαστή... 

καλησπερα ειπα και γω να πειραματιστω με το μηχανημα μου το οποιο ειναι

I7-920

mobo asus p6t deluxe v2

Ram ocz ddr3 gold edition 6gb

Psu corsair 750w

HD vertex 3 + raptor 150gb

sapphire 7950 3gb vapor-x oc

και ψυκτρα http://www.scythe-usa.com/product/cpu/042/sckbt1000_detail.html

εκανα αυτες τις ρυθμισεις

CPU Ratio: 20
BClk Frew: 190
DDR: 1523
UCLK Freq: 3047
QPI: 6857

CPU Volt: 1.25
CPU PLL: 1.88
QPI Volt: 1.25
και κατα σειρα τα ρευματα
1.10
1.50
1.20
1.50
1.64

βρηκα τις ρυθμισεις απο ενα φορουμ οπου ο τυπος ειχε την ιδια mobo με την δικια μου

μετα απο 5 λεπτα χρηση του Prime95ing οι θερμοκρασιες πηγαινουν στο cpu-80  και core0-85

οταν παιζω bf3 κανενα 15λεπτο η θερμοκρασιες πηγαινουν στα 65.

ειμαι ασφαλης με αυτες τις ρυθμισεις? πρεπει να αλλαξω κατι?

core 85 ειναι ψηλα, βεβαια εξαρταται και ποσο πιεζεις τον επεξεργαστη σου 

μηπως να στοχευες για τα 3.6 (180x20)  καλυτερα (χαμηλωνοντας και τη ταση ); 

οι ρυθμισεις σου καλες φαινονται, αλλα η ψυκτρα σου δε σε βοηθαει 

Κοιτά επικίνδυνες της θερμοκρασίες για 920 δεν τις λες, ειδικά άμα σκεφτείς οτι το load του prime δύσκολα να το φτάσεις με νορμαλ εφαρμογές.. Και εγω κάπου εκεί είμαι με πάνω κάτω ίδιες ρυθμίσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...