Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Overclocking i7 920 @ 4Ghz

Doc1355

Προτεινόμενες αναρτήσεις

thanks Παιδια.η mobo μου ειναι η p6t η απλη.στα 3.8 με 1.25v δεν βγάζει κάποιο πρόβλημα. στα 4ghz όμως μου βγάζει bsod με το error 0x124. ποσο να του δώσω? επειδή στην πρώτη σελίδα γραφει ότι υπάρχει περίπτωση να φταίει το volt στην ram.να πω ότι οι μνήμες μου είναι οι corsair dominator platinum που δουλεύουν στα 1.5v. Δοκίμασα στα 1.5 και επίσης δοκίμασα και στο auto με το ίδιο αποτέλεσμα (0x124)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δώσε στις μνήμες 1,6 και στο northbridge (IOH) 1,20 . Τσιμπα ένα κλικ πανω και το VTT και ξαναδοκίμασε!

Να ξέρεις ομως ότι συνήθως οι 920 θελουν δυσαναλογα πολύ ρευμα για να πανε απο 3,8 στα 4. Με ότι αντικτυπο εχει αυτο στις θερμοκρασιες. 

Υπαρχουν κομματια πχ ... που μπορει για τα 3,8 να θέλουν 1,25 και για τα 4 να ζητανε 1,35. 

ξανά το ίδιο error με bsod.
IOH 1.20
RAM voltage 1.60
CPU voltage 1.25
QPI VTT voltage 1.50 (φοβάμαι μήπως είναι πολύ αλλα με οτιδήποτε πιο λίγο δεν bootare καν το pc και έβγαζε oc failed) να δοκιμάσω να αυξήσω τα voltage στον επεξεργαστή?

Δοκίμασε με 1,28 - 1,30 αλλα για εμένα δεν αξίζει... ηδη το qpi έχει ανέβει αρκετά και δεν υπάρχει λογος για 200mhz. Τουλάχιστον όχι για 24/7 αν θέλεις απλα να benchαρεις τοτε go for it!

όντως μάλλον δεν αξίζει. θα δοκιμάσω να παίξω λίγο αύριο το απογευμα. και αν δεν δω προκοπη θα το αφήσω στα 3.8ghz με 1.25v. θα ποστάρω αύριο. σε ευχάριστω πολύ walker... καλο βραδυ

λοιπόν. αυτή τη στιγμή (μετά από πολλά bsod :D :D  )  το σύστημα δείχνει σταθερό στα 3.8 ghz (με ενεργοποιημένο το turbo mode ώστε να πηγαίνει στα 4 ghz) με 1.25v και την ram χρονισμενη στα 1904mhz ,όλα τα αλλα στο auto. ως τώρα μετά από μια ώρα stress test όλα δείχνουν καλως και οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνάνε τους 80 βαθμούς. το περίεργο είναι (περίεργο για εμενα , εσείς μπορεί να το βρίσκετε λογικό , χάχα ) ότι ενώ τώρα τρέχει ok , αν απενεργοποιήσω το turbo mode και ανεβάσω το bclk ώστε να τρέχει ο επεξεργαστής από default στα 4ghz τότε μου βγάζει bsod... αυτό το έκανα για να τρέξω τις μνήμες στα 1994 mhz που είναι και κοντά στο όριο της mobo που είναι τα 2000mhz.όχι ότι θα δω καμια διαφορα βεβαια ανεβάζοντας τις μνήμες 90mhz :P απλά μου φαίνεται περίεργο

Ολα καλα ειναι. Ασε που βλεπω ρευματα κατω απο 1,3v για 4.0 και βγαζω καπνους που εγω ετσι δουλευω τα 2,66 και ο αλλος το παει στα 4 :P

Sent from my iPhone using Insomnia

Άστα να πάνε. Βλέπω κάτι 1.25V για 3.8GHz και θα με πιάσει μελαγχολία. Τι να πούμε δηλαδή κι εμέις που παίζουμε με 1.26 στα 2.66  :P

παιδιά μια τελευταία ερώτηση. μετά το oc τις περισσότερες φορες που ανοίγω το pc (όχι όλες) δεν ξεκινάει καν το post του bios. απλά μαύρη οθόνη. με το που πατήσω reset , όλα ξεκινάνε κανονικά. και το σύστημα δείχνει πολύ σταθερό με prime95 κτλ...ξέρει κανεις τι μπορεί να φταίει? δοκίμασα να δώσω δυο τικ παραπάνω voltage στον επεξεργαστή , δεν άλλαξε κάτι

μήπως έχει κανά πρόβλημα ο σίμος σου? (cmos) για δοκίμασε να του πετάξεις κανά καλό reset (βγάλε για 5-10 λεπτά μπαταρία) και πέρνα εκ νέου τις ρυθμίσεις μην κάπου έχει πρόβλημα...

@ptz13 παίζω 4 - 4.2 με c0, με λένε Παύλο και είμαι καλά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...