Προς το περιεχόμενο

δύο modem και θέλω τα συνδέσω σε μία γραμμή adsl

kvar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας θα ήθελα την βοήθεια σας έχω δύο modem και θέλω τα συνδέσω σε μία γραμμή adsl. Το adsl είναι στον πρώτο όροφο με Tomson gt585 v8. Εγώ μένω στον τρίτο όροφο και έχω ένα laptop και έχω σήμα οριακά με αποσυνδέσεις μόνο στο δωμάτιο το οποίο είναι πάνω από το modem. Αυτό που θέλω είναι να έχω ασύρματο δίκτυο σε όλο των τρίτο όροφο (100τ.μ). Έχω και ένα Tomson gt585 v7 και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω εάν είναι δυνατών. Θα ήθελα να μου πείτε από τις παρακάτω επιλογές ένα είναι εφικτές και εάν ναι και οδηγίες πως θα να τα κάνω : 1) Σύνδεση με Wirless (ίσως ανέφικτο λόγω ασθενούς σήματος) , 2) Σύνδεση με Ethernet ή 3) Σύνδεση με repeater ή access point.

Ευχαριστώ εκ το προτέρων για την βοήθειά σας.

Δημοσ.

Καλως ηρθες στο Forum.και τα δυο πανω σε μια γραμμη adsl δεν γινεται επειδη θα συγχρονισει το ενα απο τα δυο

δυο πραγματα μπορεις να κανεις.

το ενα ειναι απο το ενα thomson φευγεις με καλωδιο ethernet και συνδεεις το δευτερο Thomson και απλα το κανεις access point δινοντας του αλλη Ip και κλεινοντας του τον dhcp και η δευτερη λυση λιγο δυσκολη ειναι::

επειδη εχεις δυο Thomson οπως ειπες μπορεις να τα στησεις μεταξυ τους να παιξουν wds.δηλαδη το ενα να ειναι Repeater του αλλου ΑΣΥΡΜΑΤΑ.

αλλα για να γινει αυτο.πρεπει

α.να κλειδωσεις και τα 2 ρουτερ με τον ιδιο κωδικο και ο κωδικος να ειναι WEP.δεν παιζει με wpa

β.στο δευτερο ρουτερ να κλεισεις τον dhcp και να αλλαξεις Ip .απο 192.168.1.254 να του δωσεις 192.168.1.253

γ.σαν ssid εγω ειχα δωσει διαφορετικο.

δ.να μπεις στο wireless και να κανεις wds το ενα με το αλλο.και απο το πρωτο στο δευτερο και απο το δευτερο στο πρωτο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλως ηρθες στο Forum.και τα δυο πανω σε μια γραμμη adsl δεν γινεται επειδη θα συγχρονισει το ενα απο τα δυο

δυο πραγματα μπορεις να κανεις.

το ενα ειναι απο το ενα thomson φευγεις με καλωδιο ethernet και συνδεεις το δευτερο Thomson και απλα το κανεις access point δινοντας του αλλη Ip και κλεινοντας του τον dhcp και η δευτερη λυση λιγο δυσκολη ειναι::

επειδη εχεις δυο Thomson οπως ειπες μπορεις να τα στησεις μεταξυ τους να παιξουν wds.δηλαδη το ενα να ειναι Repeater του αλλου ΑΣΥΡΜΑΤΑ.

αλλα για να γινει αυτο.πρεπει

α.να κλειδωσεις και τα 2 ρουτερ με τον ιδιο κωδικο και ο κωδικος να ειναι WEP.δεν παιζει με wpa

β.στο δευτερο ρουτερ να κλεισεις τον dhcp και να αλλαξεις Ip .απο 192.168.1.254 να του δωσεις 192.168.1.253

γ.σαν ssid εγω ειχα δωσει διαφορετικο.

δ.να μπεις στο wireless και να κανεις wds το ενα με το αλλο.και απο το πρωτο στο δευτερο και απο το δευτερο στο πρωτο.

καλησπερα κατι αναλογο θελω να πραξω και εγω.εχω στον πανω οροφο το modem που εδωσε η wind και θελω στον κατω οροφο το παλιο modem ενα baudtec tou conn-x με καλωδιο ethernet να το συνδεσω και να εκπεμπει ασυρματα και ο κατω οροφος.μπορεις να με βο

ηθησεις πως θα το καταφερω ? να σημειωσω οτι και τα δυο modem ειναι κ router.αυτο της wind ειναι το ZTE ZXV10 H108L και αυτο που μου εμεινε απο το conn-x ειναι το baudtec tw263r4-a0

Δημοσ.

το ενα αυτο που σου φερνει το ιντερνετ το αφηνεις οπως εχει.το δευτερο ρουτερ του αλλαζεις την Ip δηλαδη αν το πρωτο εχει 192.168.1.1 το δευτερο το βαζεις 192.168.1.200 πχ

αν το πρωτο εχει 192.168.0.1 τοτε το βαζεις 192.168.0.200 και παει λεγοντας.και επισης στο δευτερο κλεινεις και τον dhcp.τα συνδεεις μετα με καλωδιο και εισαι comple>φτιαχνεις το ασυρματο πχ με ονομα Kostas και κωδικο 12345678 στο πρωτο και κανεις το ιδιο και στο δευτερο.απλα στο δευτερο αμα θες δωσε διαφορετικο καναλι για καλυτερα.

μπορεις αμα θες να δωσεις και διαφορετικο ονομα δικτυου και διαφορετικο κωδικο.

to deytero το baydtec δηλαδη δεν θα συνδεθει με καλωδιο τηλεφωνου εννοειται.μονο με ethernet απο το πρωτο.θα κανει το access point Μονο.οταν μπαινεις στου ενος την Ip θα ρυθμιζεις το ενα οταν μπεις στου δευτερου την Ip θα ρυθμιζεις το δευτερο.

Δημοσ.

το ενα αυτο που σου φερνει το ιντερνετ το αφηνεις οπως εχει.το δευτερο ρουτερ του αλλαζεις την Ip δηλαδη αν το πρωτο εχει 192.168.1.1 το δευτερο το βαζεις 192.168.1.200 πχ

αν το πρωτο εχει 192.168.0.1 τοτε το βαζεις 192.168.0.200 και παει λεγοντας.και επισης στο δευτερο κλεινεις και τον dhcp.τα συνδεεις μετα με καλωδιο και εισαι comple>φτιαχνεις το ασυρματο πχ με ονομα Kostas και κωδικο 12345678 στο πρωτο και κανεις το ιδιο και στο δευτερο.απλα στο δευτερο αμα θες δωσε διαφορετικο καναλι για καλυτερα.

μπορεις αμα θες να δωσεις και διαφορετικο ονομα δικτυου και διαφορετικο κωδικο.

to deytero το baydtec δηλαδη δεν θα συνδεθει με καλωδιο τηλεφωνου εννοειται.μονο με ethernet απο το πρωτο.θα κανει το access point Μονο.οταν μπαινεις στου ενος την Ip θα ρυθμιζεις το ενα οταν μπεις στου δευτερου την Ip θα ρυθμιζεις το δευτερο.

φιλε σ ευχαριστω πολυ ολα δουλευουν ορολοι..να εισαι καλα.. :D
Δημοσ.

αυτο πετυχαινει παντα και παντου.ακομα και router να εχεις παρει και να εχει θυρα wan αμα σε παιδευει αντι να βαλεις το adsl modem/router στην wan tou router κανεις αυτο που σου ειπα πιο πανω και παιζεις πιο ευκολα.γιατι μερικα router που εχουν wan/internet καμια φορα σε παιδευουν λιγο στο σεταρισμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...