Προς το περιεχόμενο

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 44χρονου

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία συζήτηση πρέπει να αποσκοπεί κάπου και να φέρνει ένα αποτέλεσμα. Ανάμεσα σε εμάς τους δύο αυτή η συζήτηση δεν αποσκοπεί πουθενά. Γιατί να την συνεχίσω;

Και σε παρακαλώ άσε τους χαρακτηρισμούς για αλλού.

Αναμεσα σε εμας δεν υπαρχει συζητηση απτη στιγμη που μου βαζεις λογια που δεν ειπα, με σκοπο να ενισχυσεις τη θεση και τα επιχειρηματα σου. thats all :)

• Απαντ. 481
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλε midi miliz δες και την επεξεργασια στο τελευταιο ποστ μου.

Οσο για το αλλο, που λες, τη τελευταια δεκαετια μπορει να μπαινουν νομιμα αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να εργαστουν νομιμα.

Εσυ μπορει να "κραζεις" τους αλβανους που φευγουν και πανε τα χρηματα πισω αλλα δεν ξερεις πόσο δυσκολο ειναι να εξασφαλισεις χαρτια εδω στην ελλαδα, ακομα και για τους νομιμους.

Καθε χρονο ή καθε 2 χρονια ή 5 χρονια πληρωνεις παραβολο για να μπορεις να εισαι νομιμος. Αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

Πρεπει να εχεις ενσημα, αλλα επειδη ενσημα δεν σου βαζουν ολοι, πολλες οικογενειες τα πληρωνουν μονες τους (και η δικια μου οικογενεια αυτο κανει). Και ειναι πολλα τα λεφτα, πιστεψε με.

Ξερεις τι ειναι να δουλευεις σκληρα και μετα τα λεφτα που θα εβγαζες σε 3 περιπου μηνες να τα δωσεις για χαρτια. Εγω αυτο το λεω αφαιμαξη. Κι οχι, το οτι τα μαζευουν και γυριζουν πισω δεν ειναι αφαιμαξη.

Δημοσ.

Αφαιμαξαν χρημα??? Μηπως να δουλευαν τσαμπα οι ανθρωποι για να εισαι ευχαριστημενος?

Οσοι φευγουν μπορει να πανε πισω τα χρηματα στην αλβανια, αλλα τα δουλεψαν. Προσφεραν δουλεια, παρηγαγαν.

Δηλαδη εσυ αμα δουλεψεις, τα χρηματα δεν εχεις δικαιωμα να τα κανεις οτι θελεις? Δεν ειναι οτι τα εκλεψες.

Εδω οι πολιτικοι και αλλα λαμογια επιχειρηματιες εχουν λογαριασμους σε ελβετειες με κλεμμενα λεφτα και συ κολλας στους μεταναστες.

Εγω ειμαι μεταναστης στο εξωτερικο μιας και αναφερεσαι σε μενα.

1ον μπηκα νομιμα στη χωρα

2ον βρηκα δουλεια και ασφαλιστηκα απτην 1η μερα

3ον καταχωρηθηκα/φακελωθηκα στα αρχεια του κρατους που ζω ως "εργατομεταναστης" η κατι τετοιο τελος παντων. Πληρωσα κιολας για να παρω το χαρτι αυτο.

4ον Πληρωνω φορους στο κρατος που εργαζομαι για καθε μερα εργασιας μου.

5ον Ηρθα με λεφτα στις τσεπες τα οποια και τους ακουμπαω απτην πρωτη μερα. Για ενοικιαση/τηλεπικοινωνιες/φαγητο κλπ (Οι λαθρομεταναστες ερχονται με αδειες τσεπες, αρα το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα δωσουν λεφτα μεχρι να βρουν δουλεια. Θα ψαξουν τσαμπα φαι, τσαμπα διαμονη κλπ)

5ον Ηρθα και με 2-3 πτυχια, δηλαδη τυπικα προσφερω και κατι τις παραπανω απο αυτα που προσφερουν καποιοι εκ των γηγενων, βοηθαω δηλαδη στην αναπτυξη λιγο παραπανω αποτι βοηθαει ο αμορφωτος Πακιστανος λαθρομεταναστης στην Ελλαδα, η ο ντοπιος αμορφωτος.

Σιγουρα δηλαδη προσφερω και δεν κανω αφαιμαξη ακομα κι αν μελλοντικα φυγω απτο κρατος, θα εχω φυγει πληρωνοντας παραπανω χρηματα στο δημοσιο, αποτι πληρωνουν οι γηγενεις. Οι διαφοροι λαθρομεταναστες στην Ελλαδα υπαρχει περιπτωση να μη πληρωσανε σχεδον τιποτα (πλην του ΦΠΑ κλπ, που οκ δε το γλυτωνεις).

Το τι κανουν οι πολιτικοι στην Ελλαδα η η επιχειρηματιες ειναι μια αλλη συζητηση που αν την ξεκινησουμε δε θα δεις καμια ταση συμπονοιας η να τους δικαιολογησω απτην πλευρα μου. Αλλα ειναι αλλη συζητηση ας μην τα συγκρινουμε.

Δημοσ.

Συγνωμη αλλα δεν με πειθουν τα επισχειρηματα σου και διαφωνω οτι ο Ελληνας δεν ειναι αγωνιστης και δεν ματωσε. Εμενας ο ενας παππους και πολεμησε και στο Ανταρτικο ξαναπολεμησε και Μακρονησο πηγε.Ηταν δηλαδη και αγωνιστης για την πατριδα του και για τα κοινωνικα του πιστευω.Ο αλλος επισης πολεμησε και τον εκτελεσαν οι Ναζι στην αντισταση.Πιστευω οτι ειναι εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες με συγγενεις σαν και μενα.

Επισης απεφυγες να μου πεις πιο συγκεκριμενα που εχω ακριβως εχω αδικο σε αυτα που εγραψα.

Να σε ρωτησω κατι τελευταιο εφοσον εχουμε διαφορετικη θεωρηση των πραγματων και δεν μου απαντας συγκεκριμενα.Αν θελεις μου απαντας,δεν ειναι υποχρεωτικο.Επειση διακρινω μια αντιπαθεια στους Ελληνες,εσυ εισαι Ελληνας?

Το ότι πολέμησε δε πάει να πει ότι αυτό που κερδήθηκε το κέρδισε η Ελλάδα από τον προσωπικό αγώνα του παππού σου/μου/του. Άλλωστε με αυτή τη λογική ακυρώνεται το κύριο επιχείρημα σου λόγο του ότι ο Παλεστίνιος π.χ. εδώ πάρα πολλά χρόνια πολεμάει και έχει χάσει πολλούς παππούδες.

Το ήξερα ότι θα με ρωτούσες αν είμαι Έλληνας. Ναι είμαι. Ναι και εμένα ο παππούς μου σκοτώθηκε. Αν δεν ήμουν θα άλλαζε κάτι?

Έχεις άδικο για εμένα (προσωπική άποψη) γιατί:

α) Βλέπεις το τώρα και την Ελλάδα. Το μέλλον? Έχει τη δυναμική η Ελλάδα από μόνη της να διεκδικήσει και να κερδίσει? Ο Κινέζος έχει Π.Χ. . Ο Παλαιστίνιος δεν έχει.

β) Κατηγορείς ανθρώπους που δε φταίνε για τα προβλήματα που έχεις βοηθώντας άθελα σου να αποσπαστεί η προσοχή από προβλήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας.

γ) Διεκδικείς την ελευθερία σου και τα δικαιώματα σου από ανθρώπους που είναι εν δυνάμει σύμμαχοι σου και όχι εχθροί σου. Σου επαναλαμβάνω ότι όσους και να σκοτώσεις, πλακώσεις κλπ (λέμε τώρα) δεν θα λύσουν το πρόβλημα σου ούτε θα σταματήσουν να έρχονται. Στην καλύτερη θα αρχίσουμε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Η μόνη λύση που έχεις λοιπόν είναι να τους βοηθήσεις για να σε βοηθήσουν. Το πως δεν το ξέρω. Απαίτησε μια λύση λοιπόν από που κάνουν το Κινέζο και όχι από το Πακιστάνι που δεν έχει στο ήλιο μοίρα.

Δημοσ.

Για την Κυπρο μιλαμε ετσι?Η χωρα την οποια η Ελλαδα εβαλε στην ΕΕ,η χωρα στην οποια τα Ελληνικα ειναι η επισημη γλωσσα του κρατους,η χωρα στην οποια η Ελλαδα αποτελει νομικα προστατιδα δυναμη μεχρι σημερα.

Ειναι απολυτα συγκρισιμα μεγεθη κ δυσκολιες που περασες εσυ στην Κυπρο με τις δυσκολιες του feodor στην Ελλαδα.Αχ τι ακουμε

Δημοσ.

Για την Κυπρο μιλαμε ετσι?Η χωρα την οποια η Ελλαδα εβαλε στην ΕΕ,η χωρα στην οποια τα Ελληνικα ειναι η επισημη γλωσσα του κρατους,η χωρα στην οποια η Ελλαδα αποτελει νομικα προστατιδα δυναμη μεχρι σημερα.

Ειναι απολυτα συγκρισιμα μεγεθη κ δυσκολιες που περασες εσυ στην Κυπρο με τις δυσκολιες του feodor στην Ελλαδα.Αχ τι ακουμε

Συγκρινα εγω πουθενα τις δυσκολιες που περασα εδω, η γενικα μιλησα καπου περι δυσκολιων?

Δημοσ.

"μεταναστης στο εξωτερικο" οπου εξωτερικο = κυπρος? Ειναι σα να λες πηγα διακοπες σε νησι, και να πηγες στη Σαλαμινα...

Δημοσ.

Ο Λαζοπουλος ηταν που ελεγε οτι ηταν Ελληνες αυτοι που τον δολοφονησαν συμφωνα με εγκυροτατο ρεπορταζ και πληροφοριες? Μαλιστα εβγαλε και βιντεο με μια που "μαρτυρα" που ειπε οτι τους ακουσε να μιλανε καθαρα ελληνικα και μετα εκανε και ολοκληρη πολιτικη αναλυση για τους ρατσιστες Ελληνες και τους αθωους αλλοδαπους λαθρομεταναστες.

Ξεπερασε και το ιndymedia ο αθεοφοβος.

για μισο λεπτο.

ο Λαζοπουλος στην δολοφονια του 20χρονου Πακιστανου αναφεροταν οτι εγινε απο ελληνες και εδειξε το βιντεο απο την μαρτυρα που ελεγε οτι μιλαγανε ελληνικα.Βεβαια δεν εδειξε και το βιντεο της αλλης μαρτυρα που ελεγε οτι μιλαγανε σπαστα ελληνικα και ηταν ξενοι. Αυτους τους πιασανε και αποδείχτηκε τελικα οτι ηταν αλλοδαποι;

Για την δολοφονια του 44χρονου ελληνα δεν ισχυριστηκε ποτε οτι εγινε απο ελληνες.

Δημοσ.

Συγκρινα εγω πουθενα τις δυσκολιες που περασα εδω, η γενικα μιλησα καπου περι δυσκολιων?

Για ονομα ρε συ,ποτε δεν ειπα οτι ειχες προθεση να μας δειξεις οτι κ εσυ σαν μεταναστης περνας δυσκολα...βιζα χρειαζεστε στην Κυπρο με Ελληνικο διαβατηριο?Τα χαρτια σου για να εισαι ''νομιμος'' κτλ ποσο καιρο κανουν?Τι αφαιμαξη σου κανει η Κυπριακη Δημοκρατια ως Ελλαδιτη,για να δουμε τα συγκρισιμα μεγεθη με τις δυσκολιες του feodor δλδ.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι καλοπροαίρετα. Σχολείο πήγες; Ιστορία έμαθες;

Εκτός αν δε το διατύπωσες σωστά. Για ποια ελευθερία ακριβός μιλάς; Για την μεταπολιτευτική η γενικά.

Στο βιβλίο της νεότερης Ελληνικής ιστορίας το μόνο που έκανε η Ελλάδα από μόνη της (και εδώ εξαρτάτε πως νοητέ το μόνη της) ήταν να αποκρούσει μια επίθεση των Ιταλών.

Σε όλες τις υπόλοιπες κάποιος-κάποιοι "σύμμαχοι" ήταν από πίσω. Κάνω λάθος?

Δε λέω ότι δεν πρέπει να είσαι υπερήφανος. Αλλά έφαγες σπρώξιμο σαν χώρα. Η αλήθεια είναι αυτή. Ο λόγος είναι απλός: είσαι πολύ μικρός και λίγος για να κάνεις κάτι από μόνος σου. Αν δεν είχαν συμφέρον οι Άγγλοι κλπ Π.Χ. ακόμη υπό Τουρκική κατοχή πιθανόν να ήσουν. Μπορεί και να πίστευες ότι οι Έλληνες είχαν σφάξει τους Τούρκους και όχι το αντίθετο.

Από την άλλη θα σου πω πως η ιστορία έχει πολλά πρόσωπα και "αλήθειες". Εξαρτάτε ποιος τη γράφει.

Καλό είναι να διαβάσεις 2-3 και όχι μόνο μία.

Διάβασε και κρίνε από μόνος σου.

Δημοσ.

Ο Ελληνικός λαός πότε μάτωσε?

Ότι "ελευθερία" απολαμβάνεις την κέρδισες με σπρώξιμο άλλων. Φυσικά με ανταλλάγματα για τα οποία γκρινιάζεις/ζω τώρα.

Στο βιβλίο της νεότερης Ελληνικής ιστορίας το μόνο που έκανε η Ελλάδα από μόνη της (και εδώ εξαρτάτε πως νοητέ το μόνη της) ήταν να αποκρούσει μια επίθεση των Ιταλών.

Σε όλες τις υπόλοιπες κάποιος-κάποιοι "σύμμαχοι" ήταν από πίσω. Κάνω λάθος?

Δε λέω ότι δεν πρέπει να είσαι υπερήφανος. Αλλά έφαγες σπρώξιμο σαν χώρα. Η αλήθεια είναι αυτή. Ο λόγος είναι απλός: είσαι πολύ μικρός και λίγος για να κάνεις κάτι από μόνος σου. Αν δεν είχαν συμφέρον οι Άγγλοι κλπ Π.Χ. ακόμη υπό Τουρκική κατοχή πιθανόν να ήσουν. Μπορεί και να πίστευες ότι οι Έλληνες είχαν σφάξει τους Τούρκους και όχι το αντίθετο.

Από την άλλη θα σου πω πως η ιστορία έχει πολλά πρόσωπα και "αλήθειες". Εξαρτάτε ποιος τη γράφει.

Καλό είναι να διαβάσεις 2-3 και όχι μόνο μία.

Διάβασε και κρίνε από μόνος σου.

Δεν απάντησες καν σε αυτό που ρώτησα. Όποιος και να έσπρωξε το 21' όπως λες πάλι Έλληνες πολέμησαν Ελληνικό αίμα χύθηκε. Τους Ιταλούς Έλληνες τους σταμάτησαν με αίμα και η αντίσταση κατά τον Γερμανών από τους Έλληνες ήταν άξια θαυμασμού (δεν θα μπω σε περεταίρω λεπτομέρειες). Στο πολυτεχνείο Ελλήνων αίμα χύθηκε για να έχουμε σήμερα αυτή την δημοκρατία που έστω έχουμε.

Το γεγονός είναι ότι Ελληνικό αίμα χύθηκε και Έλληνες πολέμησαν για να είσαι και εσύ ελεύθερος σήμερα να έχεις δημοκρατία και να τους κατακρίνεις.

Δημοσ.

Για ονομα ρε συ,ποτε δεν ειπα οτι ειχες προθεση να μας δειξεις οτι κ εσυ σαν μεταναστης περνας δυσκολα...βιζα χρειαζεστε στην Κυπρο με Ελληνικο διαβατηριο?Τα χαρτια σου για να εισαι ''νομιμος'' κτλ ποσο καιρο κανουν?Τι αφαιμαξη σου κανει η Κυπριακη Δημοκρατια ως Ελλαδιτη,για να δουμε τα συγκρισιμα μεγεθη με τις δυσκολιες του feodor δλδ.

Βγαλε απτην ακρη εμενα.

Ο Ελληνας που παει USA και δεν εχει βιζα μπαινει λαθραια επειδη υπαρχουν δυσκολιες κλπ? Συγκρινε ομοια μεγεθη.

Οσο για τα χαρτια για να γινω νομιμος δεν αργουν, το θεμα ειναι οι προυποθεσεις. Ας πουμε ενας Ελληνας για να γινει νομιμος πολιτης εδω, χοντρικα θα πρεπει ειτε να εχει γονεα Κυπριο, ειτε συζυγο Κυπριο/Κυπρια, ειτε να σπουδαζει, ειτε να ειναι ασφαλισμενος στο αντιστοιχο ΙΚΑ (αρα να εργαζεται νομιμα) . Επισης θα πρεπει να προσκομισεις συμβολαιο ενοικιασης (αλλο ενα νομιμο εγγραφο το οποιο για να αποκτησεις πρεπει να δωσεις ενα μαχιμο ποσο, 2 προκαταβολες στον ιδιοκτητη).

Διαφορετικα αν θυμαμαι καλα για να εξασφαλισεις προσωρινη διαμονη πληρωνεις ενα σεβαστο ποσο στο δημοσιο και θα πρεπει να δειξεις οτι εχεις σημαντικες καταθεσεις σε τραπεζικους λογαριασμους στο ονομα σου (καποιες χιλιαδες ευρω η 5 η 15 δε θυμαμαι).

Με καθε τροπο δηλαδη εξασφαλιζουν ακομα και για τους Ελληνες, οτι μπαινοντας στη χωρα τους δεν ειναι αφραγκοι αλλα ειτε εχουν χρηματα, ειτε βγαζουν επειδη εργαζονται (αν δεν υφιστανται προφανεις λογοι μεταναστευσης οπως φοιτηση η συγγενεια). Γενικως θελουν να φαινεται απο καπου οτι "ΦΕΡΝΕΙΣ" χρηματα με την εισοδο σου στη χωρα.

Με λιγα λογια αν ερθω να δουλεψω μαυρα εδω, πρεπει να δειξω στη Κυπριακη Δημοκρατια οτι εχω λεφτα στην Ελλαδα, αλλιως δεν εξασφαλιζω προσωρινη νομιμοτητα. Και παραλληλα να πληρωσω και ενα ποσο αν θυμαμαι γυρω στα 100+ ευρω.

Αφαιμαξη δεν μου κανει η Κυπριακη Δημοκρατια, αλλα σιγουρα ως τωρα εχω πληρωσει ενα ποσο για διαφορες γραφειοκρατικες διαδικασιες που απαιτουνται για καθε μεταναστη. Και πληρωνω και τους φορους μου για καθε ημερα εργασιας, ετσι? Κανε τις συγκρισεις σου λοιπον με τον Αλβανο λαθρομεταναστη που εκτος απο ΦΠΑ δεν πληρωνει τιποτα αλλο.

Δημοσ.

1ον μπηκα νομιμα στη χωρα

2ον βρηκα δουλεια και ασφαλιστηκα απτην 1η μερα

3ον καταχωρηθηκα/φακελωθηκα στα αρχεια του κρατους που ζω ως "εργατομεταναστης" η κατι τετοιο τελος παντων. Πληρωσα κιολας για να παρω το χαρτι αυτο.

4ον Πληρωνω φορους στο κρατος που εργαζομαι για καθε μερα εργασιας μου.

5ον Ηρθα με λεφτα στις τσεπες τα οποια και τους ακουμπαω απτην πρωτη μερα. Για ενοικιαση/τηλεπικοινωνιες/φαγητο κλπ (Οι λαθρομεταναστες ερχονται με αδειες τσεπες, αρα το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα δωσουν λεφτα μεχρι να βρουν δουλεια. Θα ψαξουν τσαμπα φαι, τσαμπα διαμονη κλπ)

5ον Ηρθα και με 2-3 πτυχια, δηλαδη τυπικα προσφερω και κατι τις παραπανω απο αυτα που προσφερουν καποιοι εκ των γηγενων, βοηθαω δηλαδη στην αναπτυξη λιγο παραπανω αποτι βοηθαει ο αμορφωτος Πακιστανος λαθρομεταναστης στην Ελλαδα, η ο ντοπιος αμορφωτος.

Σιγουρα δηλαδη προσφερω και δεν κανω αφαιμαξη ακομα κι αν μελλοντικα φυγω απτο κρατος, θα εχω φυγει πληρωνοντας παραπανω χρηματα στο δημοσιο, αποτι πληρωνουν οι γηγενεις. Οι διαφοροι λαθρομεταναστες στην Ελλαδα υπαρχει περιπτωση να μη πληρωσανε σχεδον τιποτα (πλην του ΦΠΑ κλπ, που οκ δε το γλυτωνεις).

Το τι κανουν οι πολιτικοι στην Ελλαδα η η επιχειρηματιες ειναι μια αλλη συζητηση που αν την ξεκινησουμε δε θα δεις καμια ταση συμπονοιας η να τους δικαιολογησω απτην πλευρα μου. Αλλα ειναι αλλη συζητηση ας μην τα συγκρινουμε.

midi, θα προσπαθησω να ειναι το τελευταιο ποστ μου σ αυτο το τοπικ, γιατι μεταξυ αλλων, βαριεμαι κι ολας.

Πρωτ απ ολα διαφωνω με το οτι οσοι ειναι παρανομοι κανουν αφαιμαξη στη χωρα. Γιατι μπορει να μην εχει φορολογικη δηλωση αλλα παραγει.ΠΑΡΑΓΕΙ!Πως το λενε!

Οταν σου καθαριζει το σπιτι, οταν σου μαζευει τις ελιες, οταν σου βαφει το σπιτι, παραγει. Προσφερει στην ελληνικη οινομια. Δεν προσφερει λεφτα στα ασφαλιστικα ταμεια(που αυτο δεν ειναι δικη του υποχρεωση αλλα των εργοδοτων κυριως) αλλα απ την αλλη δεν δικαιουται περιθαλψης και συνταξης. Δεν δινει, δεν παιρνει λοιοπον.

Δευτερον, δεν ειναι υποχρεωση του εργαζομενου να πληρωνει ασφαλεια απ τη τσεπη του (εκτος κι αν ειναι αυτοαπασχολουμενος). Τα αφεντικα δεν πληρωνουν ενω θα επρεπε. Ειναι αχρηστοι κατ'εσενα δηλαδη, επειδη δεν πληρωνουν τις υποχρεωσεις απεναντι τους οι αλλοι? Δηλαδη και κερατας και δαρμενος?

Τελος, επειδη μου εχεις βαλει μια λιστα με το ποσο καλος πολιτης εισαι και το πόσο προσφερεις στην κυπρο που εχεις παει. Και λες με περιφανεια οτι δεν εισαι λαθρομεταναστης κλπ, κπλ. Φιλε, ειλικρινα σου ευχομαι το καλυτερο και να μην εχεις ποτέ οικονομικα προβληματα, ΑΛΛΑ καμμια φορα εχει ο καιρος γυρισματα και η τυχη τα φερνει αλλιως. Πριν, ας πουμε 7-8 χρονια στην ελλαδα ασχολιοταν ο κοσμος πολυ λιγοτερο με τους μεταναστες που δουλευουν χωρις χαρτια. Τωρα λογω κρισης βλεπουμε οτι η κοινη γνωμη εχει αλλαξει λιγο (δεν λεω πολυ, δεν πιστευω οτι οι ελληνες ειναι ρατσιστες), τα ρατσιστικα κρουσματα εχουν αυξηθει και πολλοι λενε να φυγουν.

Το ιδιο μπορει να γινει και στη κυπρο, μπορει να πουνε, "ξερεις κατι εχουμε κριση, πρωτα οι κυπριοι και μετα οι νομιμοι μεταναστες".Τι θα πεις μετα? Ειμαι νομιμος? Δεν το ευχομαι αυτο να γινει, ουτε να σου πουν εσενα φυγε απο δω, απλα θελω να σου αποδειξω πόσο αυθαιρετη ειναι η λογικη σου και πόσο τα πραγματα και κοινη γνωμη αλλαζουνε. Και οτι εντελει, μονο με πολιτκη ενταξης των μεταναστων μπορει να λυθει το μεταναστευτικο προβλημα.

Δημοσ.

Βγαλε απτην ακρη εμενα.

Ο Ελληνας που παει USA και δεν εχει βιζα μπαινει λαθραια επειδη υπαρχουν δυσκολιες κλπ? Συγκρινε ομοια μεγεθη.

Οσο για τα χαρτια για να γινω νομιμος δεν αργουν, το θεμα ειναι οι προυποθεσεις. Ας πουμε ενας Ελληνας για να γινει νομιμος πολιτης εδω, χοντρικα θα πρεπει ειτε να εχει γονεα Κυπριο, ειτε συζυγο Κυπριο/Κυπρια, ειτε να σπουδαζει, ειτε να βρει εργασια νομιμη. Επισης θα πρεπει να προσκομισεις συμβολαιο ενοικιασης (αλλο ενα νομιμο εγγραφο).

Διαφορετικα αν θυμαμαι καλα για να εξασφαλισεις προσωρινη διαμονη πληρωνεις ενα σεβαστο ποσο στο δημοσιο και θα πρεπει να δειξεις οτι εχεις σημαντικες καταθεσεις σε τραπεζικους λογαριασμους στο ονομα σου (καποιες χιλιαδες ευρω η 5 η 15 δε θυμαμαι).

Με καθε τροπο δηλαδη εξασφαλιζουν ακομα και για τους Ελληνες, οτι μπαινοντας στη χωρα τους δεν ειναι αφραγκοι αλλα ειτε εχουν χρηματα, ειτε βγαζουν επειδη εργαζονται (αν δεν υφιστανται προφανεις λογοι μεταναστευσης οπως φοιτηση η συγγενεια)

Με λιγα λογια αν ερθω να δουλεψω μαυρα εδω, πρεπει να δειξω στη Κυπριακη Δημοκρατια οτι εχω λεφτα στην Ελλαδα, αλλιως δεν εξασφαλιζω προσωρινη νομιμοτητα. Και παραλληλα να πληρωσω και ενα ποσο αν θυμαμαι γυρω στα 100+ ευρω.

Καλα, γιατι θα ξεχασω κ τα Ελληνικα που ηξερα δλδ!Η Κυπρος ειναι μελος της ΕΕ,αρα απο ποτε πολιτης της ΕΕ πρεπει να περναει διαδικασια για να γινει ''νομιμος'' ? Δεν μπορω να πιστεψω οτι τα ακουω αυτα τωρα ως επιχειρηματα.Ας με ξυπνησει καποιος ρε σεις

Δημοσ.

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες που υποστηρίζουν το ίδιο για την Μακεδονία (με γεωγραφικούς όρους) και για την Πόλη, έτσι;

Αυτοι οι ελληνες στους οποιους αναφερεσαι,δουλευουν αυτη την στιγμη στην Τουρκια και τα λενε αυτα; :rolleyes:

Επίσης τι εννοείς με το ότι η χώρα σε ντύνει, σε ταΐζει κλπ.; Το κάνει η χώρα από την καλή της την καρδιά, ή δουλεύουν και τα κερδίζουν με τα χέρια τους;

Η ξενη χωρα σου παρεχει την ευκαιρεια και την δυνατοτητα να ικανοποιησεις βασικες αναγκες που η δικια σου χωρα αδυνατει να τις υλοποιησει.γιαυτο και δεν μεταναστευεις αλλωστε;

το αν η ξενη χωρα το κανει αυτο απο καλη καρδια η επειδη εχει καποιο συμφερον ειναι τελειως ακυρη και αστοχη τοποθετηση.

Όσο για τον Πακιστανό, έχει ανατραφεί με άλλες αξίες, άλλους κανόνες και άλλους θεσμούς. Στην χώρα του οι γυναίκες θεωρούνται κατώτερες από τους άντρες και το θεωρεί σωστό, γι' αυτό και το πρεσβεύει και στην Ελλάδα.

Αρα ομοιως και εγω ισχυριζομαι οτι οποιος ελληνας συμπεριφερεται ως ρατσιστης οφειλεται αποκλειστικα στην προσωπικη του ανατροφη και επιρροη μεσα στο στενο οικογενειακο και κοινωνικο κυκλο στο οποιο ενηλικιωθηκε.

Και εφοσων η ελλαδα ως κοινωνικο,πολιτικο και πολιτιστικο συνολο δεν δειχνει να προαγει τον ρατσισμο και την ξενοφοβια,αυτο σημαινει οτι οι παραπανω οικογενειακες και κοινωνικα ομαδες ειναι μεμονομωμενα περιστατικα.

Αυτο εντελει σημαινει οτι οχι μονο ο ελληνας δεν ειναι φυλετικα ρατσιστης αλλα δεν ειναι και ως ενιαιο εθνος ρατσιστης.Και ειναι τουλαχιστον γελοιο στο να διατυπωνεις και να επιμενεις το ακριβως αντιθετο.

Συμφωνεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...